Achtergrond

De Lean training, wat is het?

We zien dat er de laatste tijd steeds meer vraag is naar de Lean training. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het volgen van deze Lean trainingen. Tijdens een Lean training krijgt u te maken met de Lean methodologie. Dankzij deze methode bent u in staat om uw bedrijfsprocessen naar het volgende niveau te tillen. In dit artikel laten wij u meer zien over het belang van een Lean training.

De Lean methodologie

De Lean methodologie is ontworpen om essentiële organisatorische processen te stroomlijnen door het elimineren van verspilling, variatie en niet-waarde toevoegende taken. Het doel is om een sfeer van ‘continue verbetering’ te bevorderen, zowel door het leveren van de tools en methodologieën die nodig zijn om belangrijke processen opnieuw te beoordelen als door het motiveren van de belangrijkste actoren voor het gemeenschappelijke doel van volledige optimalisatie. In plaats van zich te richten op specifieke processen binnen de business en IT, is Lean ontworpen om verspilling over de waarde stromen heen te elimineren, ongeacht factoren zoals de sector of de omvang van het bedrijf. Het werkt door voortdurend rekening te houden met constant aanwezige factoren, zoals tijd, inspanning, financiën en menselijke fouten.

Een Lean Practitioner cursus

De Lean Practitioner cursus is de cursus voor Continuous Improvement professionals die willen leren hoe ze processen kunnen verbeteren door gebruik te maken van Lean methoden en tools. “When you focus on costs, quality decreases. When you focus on quality, costs decrease.”  De Lean practitioner is de initiatiefnemer van Lean verbeterprocessen en Lean implementatie. Een hands-on professional met als doel het ontwikkelen van het perfecte proces en het inspireren van betrokkenen om het dagelijks beter te doen. De Lean Practitioner heeft een uitstekende beheersing van de Lean methoden en tools, is bekend met Lean principes en inspireert anderen om deel te nemen aan het verbeterproces. Binnen organisaties zijn Lean Practitioners de specialisten die ervoor zorgen dat organisaties uitblinken en de Lean principes enthousiast overbrengen op anderen.

Wat leert u tijdens de Lean training?

De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen zijn: de 7+1 soorten afval, klantwaarde, Value Stream Mapping, flow, pull, 5S en Poka Yoke. De focus ligt tijdens de Lean cursus op Lean projectmanagement en data-analyse. In Lean jargon heet dit A3 management, een 8-stappenplan om een proces te verbeteren. Het succesvol doorvoeren van veranderingen hangt vaak af van de manier waarop u met problemen op de werkvloer om bent omgegaan. Daarom komen in een Lean cursus ook verander management onderwerpen aan de orde. Waar komen problemen vandaan? Hoe kunt u deze herkennen? Wat is de beste manier om ermee om te gaan?

Na afloop van deze Lean training herkent u voortdurend mogelijkheden voor continue verbetering, zowel in uw werk als in uw persoonlijke leven. Door snel een kijkje te nemen in ons overzicht met mogelijke Lean trainingen weet u gelijk wat u kunt verwachten.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
10 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen