Achtergrond

Introductie in Lean, wat is Lean?

Lean is een methode en filosofie om in organisaties een cultuur van continue verbeteren te creëren. Met de Lean tools en technieken kunnen problemen in processen worden opgelost. Lean kan binnen ieder bedrijf worden toegepast. Door Lean toe te passen kan je in processen verbeteringen boeken, zowel op de lange als de korte termijn. 

De principes van Lean zijn al oud en de methodiek heeft zich in heel veel organisaties bewezen. 

Meer dan vijftig jaar geleden stond Toyota aan de wieg van het Lean zoals we dat nu kennen en door de successen bij Toyota werd het Lean systeem over de hele wereld bekend. Bij Toyota heet Lean overigens: Toyota Production System (TPS).

Om een Lean cultuur te creëren in organisaties is de methode een lange termijn filosofie. Het kost tijd om verbeteringen vast te houden en bij medewerkers een mindset te krijgen van Continu Verbeteren.

Met Lean kan je zeker wel korte termijn successen halen. Door het toepassen van Lean tools kunnen processen op korte termijn worden verbeterd.

Er zijn meerdere manieren om met Lean processen te verbeteren:

1: Lange termijn

Je organisatie wil een Lean en Continu Verbetercultuur creëren waarbij iedereen in de organisatie met een Lean mindset naar de processen kijkt. Deze mindset is het denken in klantwaarde, elimineren van verspillingen, foutloos werken en iedere dag in kleine stappen verbeteren.

2: Korte termijn

Bij problemen in processen, Lean tools implementeren om deze problemen op te lossen.

Meer leren over Lean?

Kennismaken met Lean en de principes van Lean? Dan is de online White Belt training een aanrader. In deze training ontdek je de basics van Lean. Op  jouw tempo, op jouw manier.

Na deze online training weet je meer over de achtergronden van Lean en de filosofie van continu verbeteren. Je maakt kennis met enkele Lean-technieken, weet hoe ze werken en waarvoor ze dienen. Kennis die van pas komt wanneer jouw team of afdeling aan de slag gaat met Lean.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
18 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen