Achtergrond

Lean Green Belt training | Leer online alles over Lean

Lean Green Belt – Word jij de drijvende kracht achter continu verbeteren?

Hoe lopen de processen binnen jouw team? Heb jij het idee dat het beter en efficiënter kan? Na deze Lean Green Belt training beschik jij over skills om processen te verbeteren en verandertrajecten te leiden. Hiermee word je een belangrijke kracht achter de Lean filosofie en leid jij teams en medewerkers in je organisatie naar een cultuur van continu verbeteren.

Wat kan je met een Lean Green Belt training online?

Na deze Lean training ben je klaar om als Lean Expert zelfstandig organisaties en afdelingen te begeleiden naar continu verbeteren. Je bent in staat om de meest gebruikte tools en technieken van Lean in te zetten en te faciliteren.

Wat levert deze training Lean Green Belt je op?

Jij wordt na de Lean Green Belt training een belangrijke kracht achter continu verbeteren in jouw organisatie. De Lean filosofie kent voor jou geen geheimen meer en je beheerst de technieken om verbeter vraagstukken te doorgronden en op te lossen. Daarnaast beschik je over de skills om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Is Lean Green Belt training online geschikt voor jou?

Het voordeel van een Lean Green Belt training online is dat je deze helemaal op je eigen tempo kunt doorlopen. Uiteraard leer je in deze Green Belt training online training alles wat je in onze reguliere Lean Green Belt training ook leert. De Lean Green Belt is geschikt voor jou als jij:

 • Verbeterprojecten wil uitvoeren en leiden
 • Problemen in processen blijvend wil oplossen
 • Een expert wil worden in Lean
 • De productiviteit en kwaliteit wil verhogen
 • Een Lean Green Belt certificaat wil halen.

Wat ga je doen in de Lean Green Belt training?

In deze Lean Green Belt training leer je onder meer om problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. Aan de hand van verschillende modules doorloop je de vijf fases van Lean met PDCA en DMAIC verbeter methodieken. En in elke fase ga je dieper in op bijpassende Lean-technieken en tools. De volgende onderwerpen worden per fase behandeld:


1. Define – In deze fase leer je een probleem te definiëren en het verbeterpotentieel te bepalen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: projectselectie, voice of the customer, brown paper sessies, tollgates, SIPOC, storyboarding, projectcharters, A3, faciliteren en veranderkundige theorieën (Kotter, Tuckmann, Caluwe, MBTI).


2. Measure – Je leert in deze fase hoe je het proces moet beschrijven en hoe je meetgegevens verzameld. De volgende onderwerpen worden behandeld: Value Stream Mapping, Swimlane, MIFA, UDMO, Meetplan en de acht verspillingen, Value added en Business Non Value Added.


3. Analyse – Hoe analyseer je een proces, hoe meet je de effectiviteit en hoe vind je de oorzaken van een probleem? In deze fase ga je aan de slag met onderwerpen zoals: Lean Metingen, Run Chart, Histogram, Control Chart, Brainstorming, Ishikawa, Workshopping, Pareto Chart, kernoorzaken analyse en 5 Times Why.


4. Improve – Hoe kun je projectleden stimuleren om mogelijke oplossingen te bedenken? En hoe kies je de beste oplossing? Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals Kaizen, Just In Time en Jidoka. Je leert hoe je medewerkers actief betrekt bij de implementatie van verbeteringen. Week- en dagstarten, verbeterborden en processimulaties zijn onderwerpen die je in deze fase leert toepassen.


5. Control – Resultaat behalen is één, resultaat behouden is twee. Hoe houd je grip op het proces? Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals: Procedures, FMEA, RACI, 8D, Audit en Visual Management.

Na deze Lean Green Belt training kan jij:

 • Zelfstandig verbeterprojecten leiden
 • A3 charters opstellen en uitvoeren
 • Workshops en brainstorm sessies faciliteren
 • Teams meenemen in de Lean filosofie
 • Het proces beschrijven en visualiseren
 • Verspillingen in processen herkennen en elimineren
 • Kernoorzaken analyseren
 • Je kan de meetgegevens analyseren
 • Oplossingen bedenken en implementeren
 • Grip houden op het proces.

Ben jij klaar voor Lean Green Belt training online?

Deze online Lean Green Belt training is geschikt voor iedereen die in organisaties problemen gestructureerd wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering wil creëren.

Lean Green Belt certificaat

De quizzen die je tijdens de Green Belt training doet, vormen een graadmeter om je kennis te toetsen. Wanneer je alle lessen en quizzen succesvol hebt afgerond, ontvang je een internationaal erkend Lean-certificaat van Cardiff University.

Hoeveel tijd kost de Lean Green Belt training online?

Je bent gemiddeld ongeveer 50 uur bezig om de Green Belt training te doorlopen.

Eindelijk een Lean Green Belt training die áltijd past in jouw agenda?

Wil jij niet langer wachten? Je kan direct aan de slag met de Lean Green Belt e-learning.

Heb je nog vragen:

App, mail of bel en ontdek de mogelijkheden van Lean.nlAchtergrond
09 feb 2022
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

 • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
 • Trainers die zijn opgeleid in Japan
 • Kennis die je meteen toe kunt passen
 • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
 • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen