Achtergrond

Waarom een lean management training volgen

U bent waarschijnlijk bekend met de principes van lean management. Om het kort samen te vatten, lean zich richt op het verminderen van verspilling, het verhogen van de waarde voor de klant en op het proces van continue verbetering. Lean management brengt een hele hoop voordelen met zich mee, het zal u dan ook niet verbazen dat er zoveel mensen zijn die ervoor kiezen om een lean management training te volgen. Wij zullen u vandaag enkele belangrijke voordelen laten zien die u zult ondervinden wanneer u ervoor kiest om onze lean management training vandaag nog te boeken.

  • Verbeterde kwaliteit – verbetering van de kwaliteit. Als zich kwaliteitsproblemen voordoen, worden probleemoplossende technieken gebruikt om het probleem bij de wortel aan te pakken. Van daaruit wordt een controle uitgevoerd om het proces te versterken en herhaling te voorkomen. Hierdoor zal de kwaliteit van uw product profiteren van lean productietechnieken.
  • Verbeterd Visueel Beheer – Een ander voordeel van een lean management training is het beheer op zicht. Indien het correct wordt uitgevoerd, zal uw fabriek worden ingericht op zo’n manier dat u deze kunt evalueren met een visuele scan. Eventuele afwijkingen zullen opvallen en gemakkelijk te identificeren zijn als een probleem. De voordelen van lean management leiden tot een beter begrip van dagelijkse problemen en gebieden die moeten worden verbeterd.
  • Verhoogde efficiëntie – Lean management zorgt ervoor dat iedereen in het proces op de meest efficiënte manier werkt. Gestandaardiseerd werk zal ervoor zorgen dat ze het op de juiste manier doen, elke keer volgens dezelfde methode. Gestandaardiseerd werk zorgt ervoor dat leidinggevenden de strijd en problemen in productieprocessen kunnen zien.  Dit zorgt voor continue verbetering en leidt tot herhaalbaarheid en verhoogde efficiëntie.
  • Reductie van mankracht – Een van de belangrijkste voordelen van een lean management training is dat er meer gedaan wordt met minder mensen. Met gestandaardiseerd werk en verhoogde efficiëntie wordt het vermogen om het werk met minder mensen te doen een zeer reële keuze. Het volgen van het principe van respect voor mensen zou bedrijven ertoe aanzetten om deze werknemers op andere gebieden in te zetten.  Het concept van een lean management training zou deze mensen hebben vrijgemaakt om verdere kaizen activiteiten uit te voeren of om hun tijd nuttiger te besteden.
  • Gemakkelijker te beheren – De werkinstructies en het gestandaardiseerde werk laten mensen zien wat ze moeten doen en wanneer ze dit moeten doen. Dit maakt het beheer van een bedrijf veel gemakkelijker. Er zullen altijd nog wel problemen ontstaan. Maar in een teamomgeving waar de supportgroepen graag meehelpen bij het oplossen van problemen, zullen ze veel gemakkelijker te behandelen zijn.

Dit zijn zoals u wel kunt zien grote voordelen voor het management bij u op de werkvloer. U kunt vandaag nog de stap maken om deze voordelen ook te ondervinden door een training te boeken. Meer informatie hierover vindt u allemaal terug op onze site, neem dit zeker even op uw gemak door. Dankzij een lean management training is iedereen in staat om het management naar het bovenste niveau te tillen.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
13 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen