Achtergrond

Waarom is een Lean training belangrijk?

Als er één grote constante is in de zakenwereld, dan is het wel de verandering. In dit digitale tijdperk heeft de technologie een revolutie teweeggebracht. Niet alleen in de essentiële processen die bedrijven aan de gang houden, maar ook in de verwachtingen van klanten. Een onderneming die bereid is om haar meest vitale bedrijfsactiviteiten aan te passen, kan aanzienlijke voordelen hebben ten opzichte van andere bedrijven. Om ervoor te zorgen dat u de concurrentie een stapje kunt voorblijven is het belangrijk om een training Lean te volgen. In dit artikel laten wij u zien waarom.

  • Flexibiliteit voor verandering

Zelfs in de minst volatiele markten en sectoren hebben recente technologische veranderingen een enorme impact gehad op de levering van belangrijke producten en diensten en op de manier waarop klanten klachten uiten. Als een bedrijf er niet in slaagt de kwaliteit te leveren die een klant verwacht, is het makkelijker dan ooit om zijn bedrijf te verliezen. Deze stimulans tot verbetering kan echter gemakkelijk worden gezien als een kans. Bedrijven die in staat zijn om zelfs hun meest fundamentele processen als lopende werkzaamheden te behandelen, zullen eerder bereid zijn om deze te verbeteren. Door vroegtijdig in te spelen op mogelijke veranderingen kan een bedrijf in een veel betere positie komen te verkeren dan voorheen. Dit leert u allemaal tijdens onze Lean training.

  • Minimaliseer verspilling

In vrijwel elk productieproces is het gemakkelijk om tijd, materialen en geld te verspillen. Het maakt niet uit of u producten of digitale diensten aanbiedt: afhankelijk van de methoden, tools en technieken die u dagelijks gebruikt, kan het zijn dat u onnodig middelen weggooit. Lean gaat over het minimaliseren van verspilling, zonder dat u hiervoor de kwaliteit inlevert. In wezen werkt het door het verwijderen van alle fasen die geen waarde toevoegen. Dit wordt gedaan door rekening te houden met belangrijke factoren, zoals tijd, financiën, inspanning en menselijke fouten.

  • Verhoog de kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij het verhogen van de efficiëntie van een proces is een van de belangrijkste stappen het verhogen van de betrouwbaarheid van het proces. U wilt er zeker van zijn dat zoveel mogelijk klanten van dezelfde kwaliteit kunnen genieten. Dit is de reden dat Lean vaak gecombineerd met ‘Six Sigma’, een systeem dat is ontworpen om de kans op fouten tot een minimum te beperken. Het gebruik van de gecombineerde methodologieën kan een grote impact hebben op de reputatie van uw merk. Klanten die het gevoel hebben dat ze kunnen vertrouwen op de kwaliteit van uw totale dienstverlening zullen blijven terugkomen.

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van voordelen die u zal ondervinden door het volgen van een training Lean. Wilt u nu ook deze Lean training volgen? Dan vindt u hier op de site nog veel meer informatie over de cursussen die wij u te bieden hebben. Voor u het weet zal u ook deze voordelen kunnen ondervinden in uw onderneming of organisatie.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
18 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen