Achtergrond

Wat is een Lean Green Belt training?

Elke organisatie die streeft naar de hoogste kwaliteit, de beste levertijden en de laagste operationele kosten, heeft veel professionals die tijd besteden aan de verbetering van de processen. Deze professionals zijn vaak gecertificeerde Lean Green Belts. Zij zijn betrokken bij het optimaliseren van de dagelijkse bedrijfsvoering en zijn vaak van cruciaal belang bij het creëren van de vereiste mentaliteitsverandering naar een verbetercultuur. Lean Green Belts zijn ambitieus en kunnen hun Lean en bijvoorbeeld Lean Six Sigma kennis combineren met hun ervaring om hun organisatie te laten excelleren. Dit is dan ook de reden dat een Lean Green Belt training ook in grote mate bijdraagt bij aan uw carrièrevooruitzichten.

De Lean en Lean Green Belt training

De Lean en Lean Green Belt training is een 6-daagse training. Tijdens de Lean training leert u hoe u een substantiële bijdrage kunt leveren aan Lean verbetertrajecten en initiatieven. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan de veranderkundige kant en Lean onderwerpen, waarbij u leert hoe u verspilling in processen kunt identificeren en deze kunt elimineren om de stroom te creëren die u zoekt.

De onderwerpen worden op zo’n praktische manier behandeld dat u deze direct kunt toepassen. Meer gedetailleerde informatie, zoals het programma en een competentie overzicht vindt u op onze site. Door dit door te nemen weet u precies wat u tijdens het volgen van de Lean green belt training kunt verwachten. Door deze Lean training te volgen zal u op een uitstekende manier kennis maken met het lean principe.

Voor wie is de Lean training bedoeld?

Lean is ook wel te kenmerken als een mensgericht proces. Het prestatieniveau van het Lean verbeterproject past ook wel bij het niveau van doorzettingsvermogen, expertise en betrokkenheid van de individuele leden van het Lean team. Bij het beoordelen van de rollen die bijdragen aan het project zullen veel mensen denken aan een rol als Lean Champion of als Lean Black Belt. Nu is dit natuurlijk een beetje kort door de bocht, ook Lean Green Belts zullen namelijk een cruciale rol spelen in de procesverbetering.

Lean Green belts zijn zeer goede teamspelers en die als doel hebben om de proceskwaliteit te verbeteren. Ze helpen de kloof te overbruggen tussen de Lean theorie en de echte wereld. Lean Green Belts zullen dan ook nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van het Project Management. Lean Green Belt training leert kandidaten de basisinstrumenten die een projectteam gebruikt en hoe ze DMAIC-vaardigheden kunnen gebruiken voor het opzetten van hun eigen Lean-project. Dit maakt ze onmisbaar voor het succesvol worden van een Lean team of bedrijf, niet voor niets dat het grootste deel van de mensen in het team deze functie zal bekleden.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
13 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen