Achtergrond

Wat kunt u met een Lean Green Belt?

Binnen de methode van Lean Sig Sigma zijn er verschillende posities die behaalt kunnen worden. We noemen deze posities ook wel de zogeheten Belts. Naast de Yellow en de Black belts is het mogelijk om eens Green Belt certificering te behalen. Wij laten u in dit artikel meer zien over deze Lean Green Belt positie, zo weet u wat u mogelijkerwijs kunt verwachten bij het volgen van een training.

Wat is de Lean Green Belt certificering?

Professionals met Lean Green Belt certificering hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in de hiërarchie van de Lean Six Sigma certificeringsprogramma’s. Volgens iSixSigma is een Lean Green Belt een medewerker die “getraind is in de verbetermethodologie van Six Sigma en die als onderdeel van zijn of haar fulltime job een procesverbeterings- of kwaliteitsverbeteringsteam zal leiden”. Green Belt certificering is een betekenisvolle positie die certificaathouders onderscheidt van andere werkzoekenden die misschien niet vertrouwd zijn met DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) en andere belangrijke principes die door middel van een Six Sigma opleiding zijn verworven. Hoewel de hoogste strategische leiderschapsposities doorgaans worden ingevuld door professionals met een Lean Black Belt certificaat, lenen Lean Green Belts hun talent aan projecten gericht op het verbeteren van interne processen en het verhogen van de klanttevredenheid.

Industrieën en bedrijven die banen voor Lean Six Sigma Green Belts aanbieden

Industrieën die vertrouwen op de expertise van Six Sigma professionals zijn onder andere de automobielindustrie, elektronica, gezondheidszorg, productie en transport. Lean Green Belt certificering is een vereiste voor veel banen binnen de procestechniek, kwaliteitsborging en productiewerk. Bedrijven die personen inhuren om Six Sigma-functies in te vullen zijn onder meer General Electric Co., The Hershey Company, 3M, Abbott Laboratories, IBM, Honeywell, Newell Rubbermaid, Wells Fargo en Siemens. Green Belt gecertificeerde professionals vinden ook mogelijkheden in human resources. Volgens de Society for Human Resource Management kan de Six Sigma data-analyse en procesevaluatie de HR-kosten verlagen en gebruikt worden om talent te rekruteren of de voordelen voor de werknemers te verbeteren.

Loopbaankansen voor Lean Green Belt professionals

De taken variëren per sector, maar de meeste Green Belt banen zijn gericht op het verbeteren van processen, het beheren van projecten en het analyseren van gegevens. Banen voor professionals met een Lean Green Belt certificering zijn onder meer:

  • Six Sigma Consultant – Six Sigma-consultants werken nauw samen met bedrijven met behulp van hun projectmanagementvaardigheden en zakelijk inzicht om de huidige processen te analyseren en aanbevelingen te doen voor veranderingen die de werkstroom zullen verbeteren en de verspilling zullen verminderen.
  • Process Engineer – Process Engineers ondersteunen het leiderschap van een bedrijf bij het evalueren van interne processen met het oog op efficiëntie en kwaliteit.
  • Manufacturing Engineer – Manufacturing Engineers ontwikkelen en optimaliseren de processen voor het ontwerpen, bouwen en verzenden van producten. Lean Green Belts in deze functie gebruiken hun kennis van lean-methodologie om problemen op te lossen en het productieproces voortdurend te verbeteren.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
10 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma

 

Ontdek onze trainingen