Achtergrond

Wat leert u bij een Lean black belt training?

Lean Black Belts zijn change agents en toegewijde probleemoplossers die bedreven zijn in statistische analyse, teamdynamiek en projectmanagement. Met een naam geïnspireerd door martials arts, spelen Lean Black Belts een belangrijke rol binnen Lean Six Sigma – een probleemoplossende methodologie die een bijzondere aanpak promoot om de procesprestaties te verbeteren, waarde toe te voegen aan de klant en een cultuur van continue verbetering te creëren. Wij laten u vandaag zien wat u leert tijdens een Lean black belt training.

Waarom de Lean Black Belt training volgen

Lean Black Belts zijn belangrijke mensen die meestal voor 100 procent verantwoordelijk zijn voor de rest van het bedrijf. Ze faciliteren en leiden projecten, bieden ondersteuning bij de implementatie en coachen en trainen andere middelen voor uitmuntende prestaties. Daarnaast wordt de Lean Black Belt opleiding gezien als een persoonlijke en professionele ontwikkelingsbouwsteen die mensen later voorbereidt op leidinggevende functies. De Lean Black Belt geeft leiding aan projecten in verschillende organisaties, zodat ze praktische ervaring opdoen met de interne werking van processen en mensen, en een beter inzicht krijgen in hoe de organisatie tikt.  Ze doen ook waardevolle ervaring op over het bedrijf als geheel, evenals belangrijke vaardigheden in het leiden van mensen en het sturen en faciliteren van verandering. 

Veel organisaties houden hun Lean Black Belts twee of drie jaar in de rol, zodat ze kunnen doorgroeien naar leiderschapsposities en kunnen blijven bijdragen aan de groei van de prestatiecultuur van het bedrijf. Om een Lean Six Sigma Black Belt te worden, doorlopen mensen meestal een trainings- en certificerings proces dat een geheel van kennis, quizzen en examens omvat, en een project voor echte toepassing. Black Belts moet bekwaam zijn in de DMAIC-methodologie (Define-Measure-Analyze-Improve-Control) en de principes van Six Sigma, maar ook in projectmanagement, het in kaart brengen van processen, het in kaart brengen van waardestromen, statistische analyse en veranderingsleiderschap.

Is een Lean Black Belt training geschikt voor mij?

De Lean Black Belt training is geschikt voor iedereen in elke branche die zijn probleemoplossende vaardigheden en leiderschapscapaciteiten wil ontwikkelen. Als u geïnteresseerd bent in een meer procesmatige of leidinggevende rol, dan biedt ons Black Belt programma een ongeëvenaarde ervaring in training, mentoring en echte projectervaring.

Hoe lang duurt het om het programma af te ronden?

De tijd die nodig is om het programma af te ronden, hangt af van de vraag of u de training in de klas of online volgt en hoe lang uw project loopt. De training duurt 8 dagen en de online Lean Black Belt training duurt 70 uur.

Online Lean training: 100% Lean, helemaal op jouw tempo

Wil je meer weten over Lean en je certificeren? Volg dan een van onze Lean online trainingen.

Bij Lean.nl kan je de volgende Lean trainingen online volgen:

Lean White Belt

Lean Yellow Belt

Lean Orange Belt

Lean Green Belt

Lean Black BeltAchtergrond
10 mrt 2020
Scrum master

Ontdek onze Lean trainingen

  • Een opleiding die inspirerend én verfrissend is
  • Trainers die zijn opgeleid in Japan
  • Kennis die je meteen toe kunt passen
  • Ervaar Lean in de Audi-fabrieken in België
  • Een internationaal erkend diploma
Ontdek onze trainingen