Klassikale trainingen

Agile training

Wil jij weten wat de meerwaarde van Agile is in organisaties en projecten? En hoe je met Agile zorgt voor een wendbaarder team, een wendbaarder bedrijf? Dan is deze eendaagse cursus iets voor jou.

Agile kent z’n oorsprong in de softwareontwikkeling, maar is ook toepasbaar in bedrijven en organisaties die producten maken of diensten leveren. Wil jij weten wat de meerwaarde van Agile is in organisaties en projecten? En hoe je met Agile zorgt voor een wendbaarder team, een wendbaarder bedrijf? Dan is deze eendaagse training een aanrader. Na één dag beschik je over de kennis en de tools om projecten op een andere manier aan te pakken.

Wat ga je doen?

Tijdens deze opleiding maak je kennis met het Agile Manifest, de Agile waarden en Agile productontwikkeling. Je leert daarnaast hoe het Agile Framework zich verhoudt tot Scrum, Lean en andere methoden.

Je leert hoe je een agile-project inricht, plant en indeelt. En je krijgt in deze training antwoord op de vraag hoe je jouw organisatie helpt transformeren van een traditioneel naar een wendbaar bedrijf. De training bestaat uit een combinatie van theorie met praktijkoefeningen.

De opleiding duurt 1 dag en bevat geen examen. Je krijgt uiteraard wel een deelnamecertificaat.

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.