Klassikale trainingen

Lean Black Belt training

Til jij processen, teams en organisaties naar een hoger plan?

Als Lean Black Belt kent de Lean-filosofie voor jou geen geheimen meer. En met de kennis, skills en ervaring die jij in deze Lean training opdoet, treed jij zelfs de meest complexe verbetertrajecten onverschrokken tegemoet.

lean black belt training, lean black belt opleiding en lean cursus", zou kunnen zijn: "Afbeelding van een cartoonfiguur met rood haar en een blauwe vest, die twee zwarte banden vasthoudt, wat metaforisch staat voor de vaardigheden verworven door Lean Black Belt training en opleidingen.

De Lean Black Belt-training is inclusief:

  • Praktijkcertificaat (Geen gedoe met extra begeleiding of kosten)
  • Boek: “Lean vertaald naar Projecten” door Rudy Gort
  • Het studiemateriaal
  • en de Lean Black Belt-certificering.

Je hebt de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “IN3”.

Tip: volg de Lean Black Belt-opleiding online training voor  599,95

Lean Black Belt-training

 Wil je processen verbeteren, meer klantgericht werken en verspillingen elimineren? Als Lean Black Belt beheers je de technieken en strategieën om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren. Daarnaast ben je als geen ander in staat om mensen te motiveren en workshops te faciliteren. Hiermee ben je van grote waarde voor elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren.

 

Wat is een Lean Black Belt?

Black Belts zijn de projectleiders van verbetertrajecten en verantwoordelijk voor hun uitvoering. Ze ondersteunen Green Belts in verbetertrajecten en overleggen met het management over de voortgang. Als Black Belt beheers je de technieken en strategieën om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren. Daarnaast hebben Black Belts een adviserende rol richting de stakeholders over welke verbeterprojecten op te pakken en hoe een cultuur van continu verbeteren te creëren.

 

Wat levert deze Lean Black Belt-training je op?

Na deze Lean-training ben je in staat om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren, een cultuur van continue verbetering te realiseren, en leiding te geven aan een team van Yellow, Orange, en Green Belts. Je wordt een belangrijke sparringpartner op strategisch niveau voor het senior management en een drijvende kracht achter continue verbetering binnen jouw organisatie. De Lean-filosofie kent voor jou geen geheimen meer; je beheerst de technieken om verbeter vraagstukken grondig te begrijpen en op te lossen. Bovendien beschik je over de vaardigheden om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden.

 

Ben jij klaar voor de Lean Black Belt?

De Lean Black Belt-training is geschikt voor elke professional die in organisaties problemen gestructureerd wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continu verbeteren wil creëren. Ook wanneer je nog geen Lean Green Belt-certificaat hebt behaald, kun je via ons deze training volgen. Deze training omvat tevens alles van de Green Belt 

 

Wat ga je in de klassikale Lean Black Belt training doen?

Op weg naar je Lean Black Belt-certificering doorloop je een A3 en leer je hoe je de PDCA-cyclus en DMAIC in de praktijk toepast. Naast het leren van deze technieken en tools, zal de training ook aandacht besteden aan de ‘zachte’ kant van Lean, zoals leiderschap, teamdynamiek en het faciliteren van processen. Deze aspecten zijn net zo belangrijk voor het succes van je verbeterprojecten als de technische tools en technieken. Je leert hoe je effectief kunt communiceren met verschillende belanghebbenden en hoe je een cultuur van continue verbetering binnen je organisatie kunt bevorderen.

Certificering Lean Black Belt:

Na het voltooien van deze klassikale Lean-training en de opdrachten volg je een toets. Bij een goed resultaat ontvang je een internationaal erkend Lean Black Belt-certificaat.

Praktijkcertificaat inbegrepen:

Geen gedoe met het achteraf halen van je praktijkcertificaat of extra begeleiding; dit is reeds inbegrepen bij onze Lean Black Belt-training.

Onze trainingen zijn geaccrediteerd door LCS (The Cardiff University Licensed Service), een van de meest gerenommeerde Lean-certificeringsinstanties wereldwijd. Deze accreditatie verzekert dat onze trainingen voldoen aan de strengste internationale standaarden voor kwaliteit. De vaardigheden en kennis die je via onze training verwerft, worden wereldwijd erkend door werkgevers, wat je carrièremogelijkheden aanzienlijk verbetert.

Lean Black Belt certificaat

 

Hoe lang duurt de Lean Black Belt-training?

  • Een 6-daagse training, beschikbaar als een op-locatie of in-company opleiding. 
Heerenveen Startdatum: Mei 2024

Data

  • Mei 2024
Aanmelden
Utrecht Startdatum: Mei 2024

Data

  • Mei 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.