Klassikale trainingen

Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen

Een Lean-training met échte VW Passats aan de lijn? Dat kan via Lean.nl. We organiseren we al enkele jaren excursies naar de Volkswagenfabriek in Emden. Een plek waar ze Lean in optima forma toepassen. Waar elke dag wordt gewerkt aan topkwaliteit.

Deze excursie bied je een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat. Wat deze excursie uniek maakt is dat Volkswagen ons groen licht gaf om gebruik te maken van hun trainingsruimte. En dan wordt iedere Lean-fanaat toch een beetje Sjakie-in-de-Volkswagenfabriek….

Voor wie?

De studiereis naar de Volkswagen is vaak onderdeel van onze Lean opleidingen en Lean Six Sigma opleidingen. Je kunt deze excursie ook boeken zonder een opleiding bij ons te volgen. Of je nu beginner of gevorderde bent: deze excursie is een meerwaarde voor iedere Lean- en Six Sigma-liefhebber.

Wat ga je doen?

• Tijdens het bezoek krijg je uitleg over de historie van Volkswagen en hoe Volkswagen de Lean-principes hanteert
• We maken een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Hier zie je achter de schermen hoe Volkswagens worden geproduceerd
• We gaan aan de slag in de trainingsruimte van Volkswagen: ervaar zelf hoe het is om hier via de Lean-principes te werken

Wat levert het op?

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis op in een bedrijf dat Lean en Six Sigma tot een kunst heeft verheven. Helemaal uniek is dat je in het Volkswagen-trainingscentrum zelf kunt proeven van de Volkswagen-way of Lean. Deze excursie staat daarom garant voor nieuwe ideeën en inzichten die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Reisinformatie

• Bestemming: Volkswagenfabrieken in Emden
• Reisduur: van 09.00 tot 17.00 uur

Wat kost een excursie?

De kosten van deze excursie bedragen € 298,- (excl. BTW) per persoon.

Lean en Lean Six Sigma ook in de praktijk ervaren? Boek nu een excursie naar de Volkswagen-fabrieken. Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Neem contact met ons op via het emailadres info@lean.nl.

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.