Klassikale trainingen

Lean Green Belt training

Hoe lopen de processen binnen jouw team of project? Heb jij het idee dat het beter en efficiënter kan? Als Green Belt heb jij straks de skills én de kennis in huis om teams, projecten en organisaties succesvol naar continue verbetering te leiden.

Na deze Lean training wordt jij een belangrijke kracht achter continu verbeteren in jouw organisatie. De Lean-filosofie kent voor jou geen geheimen meer en je beheerst de technieken om verbeter vraagstukken te doorgronden en op te lossen. Daarnaast beschik je over de skills om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden. Als hoogtepunt van de training krijg je de unieke kans om de Volkswagenfabriek te bezoeken.
Tip: volg de Lean Green Belt online training voor  399,95

Wat is Lean Green Belt?

De Green Belts zijn projectleiders voor verbetertrajecten. Zij zijn getraind in methoden en technieken en zijn verantwoordelijk voor het leiden van deze trajecten, om zo bij te dragen aan het creëren van een continue verbetercultuur. De Green Belts vormen als het ware de kritische massa binnen een organisatie die de Lean filosofie verder uitdraagt om een cultuur van continue verbetering te creëren.

Met deze training word je een belangrijke kracht achter continu verbeteren binnen jouw organisatie. De Lean-filosofie zal geen geheimen meer voor je hebben en je zult de technieken beheersen om verbetervraagstukken te begrijpen en op te lossen. Daarnaast beschik je over de vaardigheden om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden.

De Lean Green Belt-training maakt jou als medewerker bekend met de kennis en principes van Lean. Je leert zelfstandig verbetertrajecten uit te voeren en problemen in processen blijvend op te lossen, workshops te leiden, en verspillingen te identificeren en te elimineren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Lean geen kant-en-klare oplossing is, maar eerder een filosofie en manier van denken die voortdurend vraagt om verbetering en optimalisatie. Door de juiste rollen en tools te gebruiken en medewerkers actief te betrekken bij het verbeterproces, kan je organisatie stappen zetten richting een efficiëntere en meer klantgerichte manier van werken.

De Lean Green Belt-training is geschikt voor elke medewerker die gestructureerd problemen wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden, en actief wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering binnen de organisatie.

Na het voltooien van de training ben je klaar om verbetertrajecten aan te pakken en een waardevolle bijdrage te leveren aan de groei en efficiëntie van jouw organisatie. Onze Lean Green Belt-opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering. Daarnaast is deze training een perfecte opstap richting een Black Belt-certificering.

Wat haal je uit de Lean Green Belt training?

Na deze training ben jij dé collega die actief kan bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren. Als Green Belt weet je exact hoe je een verbetertraject uitvoert, herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert en hoe je veelgebruikte Lean-technieken toepast. Ook kun je zelfstandig verbetertrajecten leiden en organiseren. Na deze training word jij een belangrijke kracht achter continu verbeteren in jouw organisatie. De Lean-filosofie kent voor jou geen geheimen meer en je beheerst de technieken om verbeter vraagstukken te doorgronden en op te lossen. Daarnaast beschik je over de skills om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden. Je kunt verwachten dat je na de training in staat bent om:

 • De principes van Lean te begrijpen en toe te passen in jouw dagelijkse werkzaamheden.
 • Verspillingen in processen te herkennen en te elimineren om de efficiëntie te verbeteren.
 • Problemen op een gestructureerde manier aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren.
 • Actief deel te nemen aan Lean-implementaties binnen jouw organisatie en bij te dragen aan continue verbetering.
 • Workshops te leiden en faciliteren om teamleden te betrekken bij verbeter initiatieven.
 • Quick Wins te implementeren om snelle resultaten te behalen en draagvlak te creëren.
 • Verbetertrajecten te leiden en zelfstandig uit te voeren met behulp van de Lean-methodologieën.Data te analyseren en te gebruiken om feitelijke beslissingen te nemen en verbeteringen te onderbouwen.
 • Effectief te communiceren en samen te werken met stakeholders op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Kortom, na de training ben je in staat om op verschillende fronten een waardevolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van processen en het creëren van een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie.

Wat leer je tijdens de Lean Green Belt training?

In deze opleiding leer je onder meer om problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. Je doorloopt de PDCA en vijf fases van Lean: DMAIC. Binnen de Lean-filosofie is houding en gedrag binnen organisaties erg belangrijk. Daarom besteed je in deze cursus veel aandacht aan faciliteren, presenteren en communiceren.

De Lean Green Belt-training is een uitgebreide cursus die je in staat stelt om de principes van Lean effectief toe te passen in je dagelijkse werk. Hieronder staat een uitgebreidere beschrijving van wat je leert tijdens de training, verdeeld over de vijf fasen van het DMAIC-proces.

 1. Define – In deze fase leer je hoe je een probleem duidelijk definieert en het potentieel voor verbetering bepaalt. Onderwerpen die worden behandeld, omvatten het selecteren van projecten, het begrijpen van de ‘voice of the customer’, het leiden van brown paper-sessies, tollgates, SIPOC-diagrammen (Supplier, Input, Process, Output, Customer), het maken van storyboards, het opstellen van projectcharters, en het faciliteren van teambuilding. Deze vaardigheden zullen je helpen om duidelijk te maken wat de reikwijdte en doelstellingen van je project zijn en om te zorgen voor de benodigde input en betrokkenheid van alle relevante stakeholders.
 2. Measure – In de meetfase leer je hoe je een procesflow visualiseert en beschrijft, en hoe je een waardestroom opstelt en analyseert. De onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere Value Stream Mapping, Swimlane-diagrammen, MIFA (Material and Information Flow Analysis), UDMO (Universal Diagram of Manufacturing Operations), het opstellen van een meetplan, en het identificeren van de acht soorten verspilling in Lean. Deze vaardigheden stellen je in staat om de huidige staat van je processen te begrijpen en te meten, en om gebieden voor verbetering te identificeren.
 3. Analyze – In deze fase leer je hoe je een proces analyseert, de effectiviteit ervan meet en de oorzaken van problemen vindt. Je gaat aan de slag met onderwerpen als Lean-metingen, Run Chart, Histogram, Control Chart, brainstorming, Ishikawa-diagrammen (ook wel bekend als visgraatdiagrammen), workshopping, Pareto Chart en de techniek van “5 Times Why”. Met deze tools kun je dieper graven in je processen om de onderliggende oorzaken van problemen te vinden en te begrijpen.
 4. Improve – In de verbeter fase leer je hoe je medewerkers actief betrekt bij de implementatie van verbeteringen. Onderwerpen in deze fase omvatten het organiseren van week- en dagstarts, het opzetten van verbeter borden, en het uitvoeren van processimulaties. Je leert ook hoe je teamleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen, en hoe je de beste oplossing kiest. De onderwerpen die je in deze fase gaat toepassen zijn onder andere Kaizen (continue verbetering), Kaikaku (radicale verandering), Training Within Industry (TWI), Flow, Pull, Single Minute Exchange of Die (SMED), Kanban, Just in Time (JIT) productie, en het identificeren van TIMWOODS (de acht verspillingen).
 5. Control – Het behalen van resultaten is één ding, maar het behouden van die resultaten is een andere uitdaging. In de controlefase ga je aan de slag met onderwerpen als het opstellen van procedures, Failure Mode and Effects Analysis (FMEA), het definiëren van rollen en verantwoordelijkheden met behulp van een RACI-diagram (Responsible, Accountable, Consulted, Informed), het gebruik van de 8D-methode voor probleemoplossing, het uitvoeren van audits, en het implementeren van visueel management. Deze technieken en tools zullen je helpen om de verbeteringen die je hebt geïmplementeerd te borgen en te zorgen voor continue verbetering.

Naast het leren van deze technieken en tools, zal de training ook aandacht besteden aan de ‘zachte’ kant van Lean, zoals leiderschap, teamdynamiek, en communicatie. Deze zijn net zo belangrijk voor het succes van je verbeterprojecten als de technische tools en technieken. Je leert hoe je effectief kunt communiceren met verschillende belanghebbenden, hoe je weerstand tegen verandering kunt overwinnen, en hoe je een cultuur van continue verbetering kunt bevorderen binnen je organisatie.

Al met al, de Lean Green Belt training geeft je een uitgebreid inzicht in de Lean-filosofie en stelt je in staat om Lean-principes en -technieken effectief toe te passen in je werk. Of je nu nieuw bent in Lean of je vaardigheden wilt verbeteren, deze training zal je de kennis en vaardigheden geven die je nodig hebt om een effectieve Lean-leider te worden en om een significante bijdrage te leveren aan de continue verbetering van je organisatie.

Lean excursie: Een kijkje achter de schermen bij Volkswagen:

Stap in de wereld van Lean en ontdek de geheimen achter het succes van Volkswagen! Als onderdeel van de Green Belt training gaan we op een Lean excursie naar de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland. Laat je inspireren door het streven naar perfectie en de gestroomlijnde processen die Volkswagen zo succesvol maken.

Tijdens deze excursie krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland, en leer je hoe Lean management in de praktijk wordt toegepast. Verbaas je over de precisie en efficiëntie van het productieproces en doe waardevolle inzichten op die je direct kunt toepassen in jouw eigen organisatie. De excursie omvat een uitgebreide rondleiding en een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen. Dit is jouw kans om mee te kijken, vragen te stellen en waardevolle inzichten op te doen.

Mis deze onvergetelijke ervaring niet en reserveer nu jouw plek op de Lean Excursie bij Volkswagen! De excursie vindt plaats in Emden, Duitsland, en duurt van 09.00 tot 17.00 uur. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Wat is het voordeel van een Lean Green Belt training?

Het grootste voordeel van het behalen van je Lean Green Belt certificering is dat je waardevolle vaardigheden opdoet die kunnen bijdragen aan de efficiëntie en effectiviteit van jouw organisatie. Deze vaardigheden kunnen je helpen om processen te stroomlijnen, verspillingen te elimineren en de klanttevredenheid te verbeteren. Daarnaast kan de Lean Green Belt training je helpen om een meer effectieve teamleider te worden, met de capaciteit om problemen systematisch aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren.

Bovendien kan het behalen van je Lean Green Belt certificering je carrièrevooruitzichten verbeteren. Bedrijven waarderen medewerkers die begrijpen hoe ze Lean-principes en -technieken kunnen toepassen om de organisatie te verbeteren. Dus of je nu je huidige positie wilt versterken of op zoek bent naar nieuwe kansen, een Lean Green Belt certificering kan een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Schrijf je in voor onze Lean Green Belt training en ga mee naar Volkswagen.

 • De training duurt 6 dagen en omvat ook de excursie naar Volkswagen.
 • De training kan zowel op locatie als in-company worden gegeven.

Lean Green Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio:

 • Onze opleidingen vinden plaats op vaste locaties in Noord-, Midden- en Zuid-Nederland.

Wat ontvang je bij de Lean Green Belt training?

 • Vijf dagen intensieve training op een specifieke locatie, vol met interactieve sessies en praktijkvoorbeelden.
 • Een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean-principes in actie te zien in een van ‘s werelds meest efficiënte autofabrieken.
 • Onbeperkte toegang tot ons e-learning platform. Dit kan dienen als een handig naslagwerk voor het opfrissen van je kennis na de training.
 • Al het noodzakelijke studiemateriaal om je te ondersteunen tijdens je leerreis. Dit omvat: hand-outs, templates en digitale middelen.
 • Een officieel Green Belt-certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service, erkend als bewijs van je bekwaamheid in Lean-principes en technieken.

Liever online leren?

Is online leren jouw voorkeur? Ben je klaar om een flinke sprong te maken in je Lean-reis, comfortabel vanuit je eigen huis? Onze online Green Belt training is dan precies wat je nodig hebt! Deze uitgebreide online cursus is ontworpen om je te laten leren op je eigen tempo, waar je ook bent. Het biedt de perfecte gelegenheid om je Lean-kennis te verrijken en je expertise te verfijnen.

Meld je vandaag nog aan en ervaar de kracht van online leren met Lean.nl. Wacht niet langer, ontdek de voordelen van online leren en breng je Lean-vaardigheden naar een hoger niveau.

Klik Hier Voor Meer Informatie!

Amsterdam Startdatum: Februari 2024

Data

 • Februari 2024
Aanmelden
Zwolle Startdatum: Februari 2024

Data

 • Februari 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.