Klassikale trainingen

Lean Green Belt-training

Word een drijvende kracht achter procesverbetering met onze Lean Green Belt-training

Zelfstandig verbeterprojecten leiden in organisaties? Een verbetercultuur creëren volgens de Lean-filosofie? Na onze Lean Green Belt-training ben je in staat om dit soort trajecten succesvol te leiden en te faciliteren. Als Green Belt beschik jij over de skills én de kennis om processen, teams, en organisaties naar continue verbetering te leiden.

In deze Lean-training ontvang je onder andere:

 • Een internationaal erkend Lean Green Belt-certificaat, inclusief praktijkcertificaat. Geen gedoe met het achteraf halen van je praktijkcertificaat of extra begeleiding; dit is reeds inbegrepen bij onze Lean Green Belt-training.
 • Alle sjablonen die we tijdens de opleiding hebben gebruikt, waarmee je de theorie kunt toepassen op de praktijk.
 • 100% slagingsgarantie: Lean.nl biedt een slagingsgarantie. Je bent verzekerd van het halen van je Green Belt-certificaat.

Lees op deze pagina meer over onze Lean Green Belt-training.

Illustratie van een geanimeerde persoon met blond haar, in een klassieke pose, die symbolisch een groene band vasthoudt, verwijzend naar de principes van Lean Green Belt training en opleiding, te vinden op lean.nl.

Zelfstandig verbeterprojecten leiden met onze Lean Green Belt-training?

Na deze Lean-training beschik jij over de kennis en de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.

De Lean Green Belt-training omvat:

 • Vijf dagen Lean-cursus, beschikbaar op diverse locaties of als een in-company opleiding voor bedrijven.
 • Examen en certificering, inclusief praktijkcertificaat: geen gedoe met extra begeleiding of kosten achteraf.
 • Boek: “Lean vertaald naar Projecten” door Rudy Gort.
 • Studiemateriaal: Toegang tot ons online Green Belt-leerplatform en een Lean Ebook met meer dan 1000 pagina’s aan Lean-kennis.

Je hebt de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “Ideal IN3”.

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | Download de brochure en reserveer je plek voor de Lean Green Belt-opleiding vandaag nog!

Tip: volg de Lean Green Belt-opleiding online training voor  399,95

Lean Green Belt-training: Begeleid jij jouw organisatie naar continue verbetering?

Deze training ontwikkelt jouw vaardigheden in de Lean-principes, stelt je in staat zelfstandig verbeterprojecten te leiden en continue verbeteringen in processen aan te brengen.

Je leert problemen structureel op te lossen, workshops te faciliteren, en verspillingen te identificeren en te elimineren.

Als Green Belt werk je aan het opzetten en verbeteren van producten, diensten en processen, waarbij je nauw samenwerkt met operationele teams en het hoger management om strategische doelen effectief om te zetten in concrete verbetertrajecten.

Na deze Lean-training ben jij dé collega die onmisbaar is bij Lean implementaties: Je motiveert collega’s, analyseert processen en voegt waarde toe voor de klant. Als Lean Expert ben je volledig toegerust om processen en afdelingen zelfstandig te begeleiden en te leiden naar perfectie.

Wat is een Lean Green Belt?

De Lean Green Belt vormt het vierde niveau in de structuur van Lean-certificeringen, na de White, Yellow en Orange Belts. Het is een van de meest gevraagde certificeringen. Lean Green Belts zijn projectleiders die essentieel zijn voor het initiëren en leiden van verbetertrajecten binnen hun organisatie.

Als Green Belt fungeer je als de expert in het optimaliseren van processen. Je bent verantwoordelijk voor het leiden van projecten en speelt een belangrijke rol in het bevorderen van een Lean-denkwijze onder je collega’s.

Wat kun je doen met de Lean Green Belt-training?

Onze Lean Green Belt-training is de perfecte stap naar de functie van volwaardig projectleider. Je verdiept je in de Lean-methodieken en leert hoe je deze in jen organisatie moet toepassen. Taken die je na de training op je kunt nemen, zijn: 

 • Het zelfstandig opzetten en beheren van verbeterprojecten
 • Analyseren van processen en elimineren van verspillingen.
 • Workshops begeleiden voor het opsporen en elimineren van problemen.
 • Het implementeren en monitoren van duurzame oplossingen.

Vaardigheden die je tijdens de Lean Green Belt-training opdoet

Na het behalen van je certificaat ben je een volwaardig Lean-leider. Zo kun je:

 • Verbetertrajecten volgens de Lean-methodiek uitvoeren
 • Effectief communiceren en samenwerken met stakeholders
 • Procesbeschrijvingen maken en analyseren op verspillingen
 • Data analyseren en gebruiken om feitelijke beslissingen te nemen
 • De Lean-methode toepassen op je eigen werk.

Wat leer je tijdens de Lean Green Belt-training?

Tijdens deze Lean-training verdiep je je verder in de Lean-methodiek en leer je de belangrijke instrumenten volledig kennen. Hierbij ligt de nadruk op hoe je deze methoden toepast op je verbetertrajecten.Naast het leren van de theorie, gaan we tijdens de Lean Green Belt-training een aantal opdrachten uitvoeren. Hiermee wordt je kennis uitvoerig getest en kun je bewijzen dat je deze ook in de praktijk kunt toepassen.

 DMAIC: een belangrijk onderdeel van je Lean-training

 Daarnaast komt de DMAIC-methode uitvoerig aan bod tijdens je Lean Green Belt-training. Wanneer je de vijf fases van deze methode onder de knie hebt, kun je hiermee zelfstandig een verbetertraject leiden. Andere technieken en instrumenten die aan bod komen tijdens Lean Green Belt-training, zijn:

 • A3-charters: Gericht op het vinden van de oorzaken van problemen.
 • 5S: Behouden van een opgeruimde werkplek en tegengaan van verspilling.
 • Value Stream Mapping: Analyseren en beheren van materiaal- en informatiestromen.
 • Lean Filosofie en Lean Cultuur: De basisprincipes en waarden die continue verbetering ondersteunen.
 • Kanban borden: Visualiseren van werkprocessen.
 • Kaizen: Continu elimineren van verspillingen.

Na de Lean Green Belt-training beschik je over expertkennis van Lean-methodes, die je zelfstandig kunt toepassen op verbeterprojecten en je eigen werkzaamheden. Je bent ook in staat om nauw samen te werken met Black Belts en effectief te rapporteren aan stakeholders.

Een educatieve infographic van LEAN.nl die de Lean en Lean Six Sigma methode toelicht met een visuele roadmap verdeeld in vijf fasen: Define, Measure, Analyse, Improve en Control, elk in een apart gekleurd veld. De 'Define'-fase bevat sleutelconcepten zoals Voice of the Customer en SIPOC. 'Measure' benadrukt het verzamelen van gegevens met tools zoals Value Stream Mapping en Swim Lane. 'Analyse' richt zich op het ontdekken van kernoorzaken met technieken zoals Root Cause Analysis. 'Improve' suggereert creatieve oplossingen en implementatie met ideeën als 5S en Kaizen. 'Control' benadrukt het behoud van verbeteringen door standaardisatie en monitoring met processen als statistische procescontrole en audits. De achtergrond illustreert een abstracte, kaartachtige route met start- en eindpunten, wat het pad van continue verbetering symboliseert.

Voor wie is de Lean Green Belt-training geschikt?

De Lean Green Belt-training is ideaal voor iedereen die als (aankomend) project- en teammanager gestructureerd problemen wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering binnen hun organisaties wil bevorderen. Deze opleiding stelt je in staat om effectief als projectleider te functioneren en actief bij te dragen aan een cultuur van continu verbeteren binnen organisaties. Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Het Lean Green Belt-Certificaat

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een Lean Green Belt-certificaat, inclusief praktijkcertificaat.

Onze Lean Green Belt-opleiding is geaccrediteerd door LCS, The Cardiff University Licensed Service. Deze gerenommeerde instelling houdt toezicht op de kwaliteit van Lean-opleidingen.

Zo weet je dus zeker dat onze opleiding aan de strenge eisen van Lean voldoet. Hierdoor kun je met je certificaten bij een groot aanbod (internationale) werkgevers terecht en vergroot je je carrièremogelijkheden aanzienlijk.

Een certificaat van bekwaamheid in Lean, met de aanduiding 'LCS Level 1C Green Belt'. Dit certificaat bevestigt dat de genoemde persoon competentie heeft aangetoond in Lean denken, kennis en praktijk. Het logo van de Lean Competency System en de verwijzing naar Lean.nl zijn prominent aanwezig, naast de handtekening van de autoriserende directeur, wat aangeeft dat het een geaccrediteerde erkenning is binnen de 'lean green belt' discipline.

 

Hoe lang duurt de Lean Green Belt-training?

De Lean Green Belt-training duurt 5 dagen en is beschikbaar op diverse locaties, of als een in-company opleiding voor bedrijven.

Wil je meer medewerkers binnen je bedrijf trainen voor Lean, of een training na werktijd in de avonduren? Neem dan contact met ons op voor een in-company aanbieding.

Klaar voor de Lean Green Belt-training?

Met onze Lean Green Belt-training word je een volwaardig Lean-leider. Je leert waardevolle vaardigheden, zoals het toepassen van de Lean-principes op verbetertrajecten en op je eigen werk. Zo leer je efficiënt verspillingen te identificeren en elimineren. Deze vaardigheden helpen je om waarde te creëren voor je bedrijf en voor je klanten.

Je hebt na de Lean Green Belt-training alle vaardigheden van de onderliggende niveaus, en je kunt zelfstandig Lean-verbeterprojecten leiden. Met het certificaat dat je na onze Lean Green Belt-training ontvangt, ben je een zeer waardevolle medewerker die precies weet hoe werkprocessen geoptimaliseerd kunnen worden.

Word vandaag nog een Lean Green Belt

Wil je leren hoe je zelfstandig een verbetertraject kunt opzetten en beheren binnen jouw bedrijf? Meld je dan aan voor onze Lean Green Belt-training. Je zult waardevolle vaardigheden leren die je kunt toepassen op projecten en op je dagelijkse werkzaamheden.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de  Lean Green Belt-training, onze accreditaties of hoe je kunt starten? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je te ondersteunen.

 

Amsterdam Startdatum: Juni 2024

Data

 • Juni 2024
Aanmelden
Utrecht Startdatum: Juni 2024

Data

 • Juni 2024
Aanmelden
Rotterdam Startdatum: Juli 2024

Data

 • Juli 2024
Aanmelden
Leeuwarden Startdatum: Augustus 2024

Data

 • Augustus 2024
Aanmelden
Utrecht Startdatum: September 2024

Data

 • September 2024
Aanmelden
Utrecht Startdatum: Oktober 2024

Data

 • Oktober 2024
Aanmelden
Utrecht Startdatum: November 2024

Data

 • November 2024
Aanmelden
Utrecht Startdatum: December 2024

Data

 • December 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of Lean-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of Lean-cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.