Klassikale trainingen

Lean Management training

Lean management Training in Japan

Word een Lean manager met onze Lean Management opleiding in Japan.

Doorkruis het universum van management en doe kennis en ervaring op die je nergens anders ter wereld op kunt doen. Deze negendaagse Lean management training verandert jouw kijk op organisaties, leiderschap en management voorgoed.

Ben jij manager of leidinggevende? Wil je je graag verdiepen in Lean management of coaching en verder groeien als manager? Dan is deze Lean management opleiding geschikt voor jou. In negen dagen bezoeken we een aantal belangrijke organisaties in Japan die management en Lean toepassen op hun bedrijfsvoering.

De Lean management training is uitermate geschikt voor managers die willen doorgroeien naar hogere managementfuncties of managers die een verbetercultuur willen creëren. Meld je aan voor ons programma en verzeker jezelf van managementkwaliteiten voor continue verbetering. Binnen de kortste keren begeleid jij je organisatie naar een continue verbetercultuur.

 • Word jij de Lean manager en leider die een cultuur van continu verbeteren kan creëren?
 • Kun jij bestaande routines doorbreken en sneller doelen bereiken?
 • Lukt het jou om je afdelingsdoelen afgestemd te krijgen op de visie van de organisatie?
 • Wil jij je medewerkers meer betrekken bij de afdelingsresultaten?
 • Wil jij doorgroeien naar hogere managementfuncties?

Dan is onze Lean management training in Japan geschikt voor jou. Na deze training zul je uitblinken als manager en zal niemand meer om je heen kunnen.

Door deze management training in Japan onderscheid jij je van de rest.

Lean training Japan

Lean management training in Japan

Leer de managementfilosofie van Toyota en de toepassing van management tot in de puntjes kennen met deze uitgebreide Lean management opleiding in Japan.

 • 9-daagse management training in Japa
 • Bezoek organisaties die Lean toepassen (bijv. Toyota, Nissan, Yamaha)
 • Deelname aan workshops en trainingen gericht op leiderschap en management bij Japanse top organisaties
 • Leer bij het Toyota Management Instituut

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | Download de brochure | en onderscheid je als manager

Til je managementcarrière naar een hoger niveau met onze Lean management training in Japan?

Deze Lean management opleiding is bestemd voor managers en leidinggevenden die zich willen onderscheiden als manager en meer willen weten over het Toyota Management System, het Toyota Production System en het managen van verbetertrajecten en hoe je een cultuur van continu verbeteren en leren kunt creëren. De training is gericht op (toekomstige) functies zoals hoger manager, MT-lid of bestuurder.

Gedurende de training in Japan behandelen we managementprincipes die onmisbaar zijn voor een manager. Onder leiding van een Lean Master Black Belt en managers van Japanse organisaties, doorloop je een intensieve Lean management training. Daarbij wordt er veel aandacht besteed aan leiderschap, verandermanagement en cultuur. Hierdoor leer je nieuwe technieken om je leiderschap te verstevigen en in te zetten binnen jouw organisatie.

De Japanse cultuur staat voor de passie voor superieure kwaliteit en het inspireren van klanten. “Creating ‘Kando’ together” noemen ze dit. Uiteraard krijg je volop de gelegenheid om ‘Kando’ te ervaren. Zo heb je twee dagen om Tokio te ontdekken: maak gebruik van de befaamde zwevende Yurikamometrein, bezoek het indrukwekkende Koishikawa Korakuen Park, de Tokio Tower of de uitgaanswijk Izakaya (mét karaokebars).

En zeg nou zelf, wie ken jij die een management training in Japan heeft gevolgd?

Reden om de Lean management opleiding te volgen

In deze training leer je over diverse managementaspecten, cultuur, leiderschap, continu verbeteren en leren. De managementfilosofie die Toyota met succes al lang toepast in hun Toyota Management system.

Zo ontdek je hoe je de strategie van een organisatie koppelt aan de dagelijkse operatie en hoe je je medewerkers en andere managers hierin begeleidt. Na deze training weet je hoe je je medewerkers en teamleiders  kan motiveren voor continu verbeteren en Lean.

Je zult tijdens deze Lean management training unieke kennis en ervaring opdoen, iets wat je nergens anders ter wereld kunt krijgen. De lessen die je leert zijn zowel praktisch als theoretisch, en je zult ontdekken hoe je deze kunt toepassen in jouw eigen werk en organisatie.

Deze Lean management opleiding zal niet alleen jouw kijk op continu verbeteren, maar ook op organisaties, leiderschap en management voorgoed veranderen.
Als Lean Manager zul je ervaren hoe de Lean Management filosofie kan helpen om efficiëntie en effectiviteit te verbeteren, verspilling te verminderen en de klanttevredenheid te verhogen.

Activiteiten tijdens de Lean management training in Japan

Je krijgt tijdens deze Lean management training les van Japanse Toyota Senseis, bezoekt organisaties die management en Lean tot een kunst verheven hebben en verdiept je in de unieke Japanse cultuur waar klantbeleving hoog in het vaandel staat.

Het programma van de Lean management opleiding bestaat uit een groot aantal bedrijfsbezoeken, workshops en trainingen. Zo bezoeken we onder andere Toyota, Nissan en Yamaha, maar we zullen ook een aantal overheidsinstellingen, een markt en een Zentempel bezoeken om te kijken hoe zij hun Lean management training toepassen op de dagelijkse taken.

Enkele methodieken die tijdens onze reis aan bod zullen komen, zijn onder andere:

 • Toyota Management System
 • Toyota Production System (TPS)
 • Kaizen cultuur
 • Strategie Deployment (Hoshin Kanri)

Lesprogramma van de Lean management opleiding

Tijdens deze Lean management opleiding in Japan zie je hoe bedrijven de methodiek in de praktijk toepassen. Je leert hoe management en Lean waarde kunnen creëren voor je bedrijfsvoering en klanten. Daarnaast krijg je uitgebreid de mogelijkheid om te oefenen met de Lean management-methode tijdens de workshops en trainingen (inbegrepen), zodat je deze in je eigen organisatie kunt implementeren.

Deze Lean management opleiding in Japan is meer dan alleen een professionele ontwikkelingskans. Het is ook een culturele ervaring. Je zult tijdens de Lean management training worden ondergedompeld in de Japanse cultuur, die een grote rol speelt in de Lean management-filosofie. De integratie van respect voor mens en natuur, continu verbeteren en teamwork zijn allemaal kernprincipes van Lean die in het dagelijks leven een grote rol spelen in Japan.

Reisoverzicht van de Lean management training in Japan

We beginnen onze Lean management opleiding in Tokio, vanuit waar we een Bullet Train naar Nagoya nemen. Dit is meteen het eerste leermoment. Je ziet namelijk hoe de trein met een takttijd van slechts 7 minuten wordt gereinigd. Deze efficiëntie en snelheid zijn kenmerkend voor de Japanse cultuur.

In Nagoya bezoeken we een aantal belangrijke organisaties die de Lean management-methode toepassen op dagelijkse werkzaamheden. Ook bezoeken we de Toyotafabriek waar we deelnemen aan een interessante Lean management training. Daarnaast leren we in een Zentempel, onder leiding van een Zenpriester, over het streven naar dagelijkse perfectie en hoe dit de kern vormt van de Zenfilosofie.

Daarnaast zullen we nog een aantal andere organisaties bezoeken, zoals een zorginstelling, ICT-bedrijf, vechtsportschool en meer.

Inbegrepen in de Lean management opleiding in Japan

 •  Hotelovernachtingen o.b.v. volpension
 • Vervoer van en naar workshops en trainingen
 • Nederlandstalige gids/tolk
 • Lean Management Certificaat

Niet inbegrepen in de Lean management training in Japan

De vlucht naar Japan (Tokio) is niet inbegrepen in deze Lean management opleiding en moet zelf geregeld worden. Dit biedt je de vrijheid om je verblijf in Japan naar eigen wens te verlengen. We moedigen je aan om van de gelegenheid gebruik te maken en meer tijd door te brengen in dit fascinerende land.

 Stuur een mail naar vragen@lean.nl voor het volledige programma.

Het Lean managementcertificaat

Na afronding van de Lean management opleiding ontvang je een officieel Lean certificaat. Al onze opleidingen zijn internationaal erkend en geaccrediteerd door LCS (The Cardiff University Licensed Service). Na het behalen van dit certificaat, kun je als erkend Lean-manager aan de slag.

De Lean-methode is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering in vele (internationale) bedrijven. Met een Lean management opleiding, kun je dus een belangrijke rol spelen als manager is een van deze bedrijven. Zo kun je met een Leancertificaat zorgen voor procesverbetering en daardoor een efficiënte bedrijfsvoering creëren. Met een Lean managementcertificaat, vergroot je aanzienlijk je kansen op de (internationale) arbeidsmarkt.

Meld je vandaag nog aan voor de Lean Management training?

Bij Lean.nl vinden we het belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met de kennis die je opdoet. Zo leer je tijdens deze Lean management opleiding de principes van Lean management toe te passen op je dagelijkse bedrijfsvoering. Na deze Lean management training ben je de drijvende kracht achter continue verbetering. Het unieke van dit programma is dat we dit allemaal leren in Japan: het land van efficiëntie.

Deze training wordt meerdere keren per jaar georganiseerd. Heb je nog vragen of wil je graag het volledige programma ontvangen? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Lean management training in Japan – Verander je kijk op organisaties en leiderschap voorgoed!

 

Japan Startdatum: Meerdere keren per jaar.

Data

 • Meerdere keren per jaar.
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops, Lean of Lean Six Sigma-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.