Klassikale trainingen

Lean Management training

Word jij de Lean-manager die samen met medewerkers goede resultaten boekt? Na deze training beschik jij over de skills om een cultuur van continu verbeteren te creëren, bestaande routines te doorbreken en verbetertrajecten te leiden.

Deze training is bestemd voor teamleiders en managers die meer willen weten over het managen van verbetertrajecten. Hoe maak je continu verbeteren met je medewerkers tot een routine en hoe zorg jij als leidinggevende ervoor dat je niet terugvalt in oud gedrag? In deze training verdiep jij je in de Lean-principes die je hiervoor nodig hebt. Je besteedt veel aandacht aan leiderschap. Hierdoor leer je nieuwe technieken om jouw leiderschap te verstevigen en in te zetten binnen jouw organisatie. De Lean Management opleiding is uitermate geschikt voor teamleiders die willen doorgroeien naar managementrollen in de organisatie.

Wat ga je doen?

In deze training maak je uitgebreid kennis met de Lean Management onderwerpen van Lean. Hoe kan je de strategie van een organisatie koppelen aan de dagelijkse operatie en hoe begeleid jij medewerkers hierin? Na deze training weet jij hoe je medewerkers individueel en in teamverband motiveert voor Lean. Bij Lean.nl vinden we het belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met de kennis. Je leert de strategie toe te passen op je eigen dagelijkse praktijk. Na deze training ben jij de drijvende kracht achter continu verbeteren en Lean Management.

Programma:

In deze twee daagse Lean Management training leer je over:

  • Dag 1: Teamdynamiek, Verandermanagement, Visueel Leiderschap, Visueel Team, Obeya Room, A3 methode, Total-Toyota Production System en verschillende vormen van Kaizen.
  • Dag 2: Lean Management Beleid, Hoshin Kanri, Operations – Goals – Strategy-Measures, Toyota Total Management System, Toyota Kata en verbeterdialogen met week -en dagstart.

Lean Management opleidingsduur:

De Lean Management training duurt twee dagen. Je volgt de lessen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie:

Wij geven onze in-company trainingen door heel Nederland. Deze Lean Management training vindt plaats op locatie:
Landgoed de Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen

De kosten:

De Lean Management training kost € 899,- exclusief BTW per persoon en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Certificering
Landgoed de Horst Startdatum: juni 2023

Locatie

De Horst 1, 3971 KR Driebergen

Data

  • juni 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.