Klassikale trainingen

Lean Management training

Word jij de Lean-manager die samen met medewerkers goede resultaten boekt? Na deze training beschik jij over de skills om een cultuur van continu verbeteren te creëren, bestaande routines te doorbreken en verbetertrajecten te leiden.

Deze training is bestemd voor teamleiders en managers die meer willen weten over het managen van verbetertrajecten. Hoe maak je continu verbeteren met je medewerkers tot een routine en hoe zorg jij als leidinggevende ervoor dat je niet terugvalt in oud gedrag? In deze training verdiep jij je in de Lean-principes die je hiervoor nodig hebt. Je besteedt veel aandacht aan leiderschap. Hierdoor leer je nieuwe technieken om jouw leiderschap te verstevigen en in te zetten binnen jouw organisatie. De Lean Management opleiding is uitermate geschikt voor teamleiders die willen doorgroeien naar managementrollen in de organisatie.

Wat ga je doen?

In deze training maak je uitgebreid kennis met de Lean Management onderwerpen van Lean. Hoe kan je de strategie van een organisatie koppelen aan de dagelijkse operatie en hoe begeleid jij medewerkers hierin? Na deze training weet jij hoe je medewerkers individueel en in teamverband motiveert voor Lean. Bij Lean.nl vinden we het belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met de kennis. Je leert de strategie toe te passen op je eigen dagelijkse praktijk. Na deze training ben jij de drijvende kracht achter continu verbeteren en Lean Management.

Programma:

In deze twee daagse Lean Management training leer je over:

  • Dag 1: Teamdynamiek, Verandermanagement, Visueel Leiderschap, Visueel Team, Obeya Room, A3 methode, Total-Toyota Production System en verschillende vormen van Kaizen.
  • Dag 2: Lean Management Beleid, Hoshin Kanri, Operations – Goals – Strategy-Measures, Toyota Total Management System, Toyota Kata en verbeterdialogen met week -en dagstart.

Lean Management opleidingsduur:

De Lean Management training duurt twee dagen. Je volgt de lessen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie:

Wij geven onze in-company trainingen door heel Nederland. Deze Lean Management training vindt plaats op locatie:
Landgoed de Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen

De kosten:

De Lean Management training kost € 899,- exclusief BTW per persoon en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Certificering
Landgoed de Horst Startdatum: juni 2023

Locatie

De Horst 1, 3971 KR Driebergen

Data

  • juni 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.