Klassikale trainingen

Lean Master Black Belt training in Japan

Als Lean Master Black Belt weet jij als geen ander op welke manier je mensen in je organisatie kan inzetten voor het leveren van topprestaties. Je ontwerpt het Lean-programma zo dat continu verbeteren en cultuurverandering hand in hand gaan.

Lean training Japan
Analyseren van bedrijfscultuur, verandertrajecten ontwerpen, medewerkers trainen: als Master Black Belt ben jij de technieken en de strategieën meester. Daarnaast weet je als geen ander hoe je managers motiveert en faciliteert. Dit maakt jou tot een grote meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren. Je volgt een deel van je training in Japan waar je terug gaat naar de bron van Lean: Toyota.

Lean Master Black Belt training in Japan – Een Ongelooflijke Reis naar het Hart van Lean Management!

Lean Master Black Belt training in Japan: Laat je meeslepen door één van de meest betoverende culturen ter wereld. Doorkruis het rijk van Lean en vergaar kennis en ervaring die nergens anders ter wereld bereikt kan worden. Deze negendaagse Lean Master Black Belt training in Japan zal je perspectief op Lean, organisaties, leiderschap en management ingrijpend veranderen. Verander je kijk op organisaties en leiderschap voorgoed.

Duik diep in de fascinerende wereld van Lean en de intrigerende Japanse cultuur tijdens onze negendaagse Lean Master Black Belt training. Deze training is ideaal voor Lean Green en Black Belts. Bezoek toonaangevende organisaties, leer van Lean Sensei’s, managers en medewerkers en neem deel aan boeiende workshops. Deze ervaring zal je perspectief op organisaties, leiderschap en management drastisch veranderen. Ervaar de betovering van Lean management in het land van de rijzende zon en kom terug met een schat aan nieuwe inzichten, ervaringen en onvergetelijke herinneringen.

Daarnaast zal dit unieke avontuur je leven en carrière onmiskenbaar verrijken. Het biedt je de kans om je netwerk uit te breiden, je horizon te verbreden en nieuwe inzichten en ideeën op te doen die je naar nieuwe hoogten zullen stuwen als Lean Master Black Belt.

Wat is een Lean Master Black Belt training in Japan?

Een Lean Master Black Belt training in Japan is een bijzonder trainingsprogramma dat je rechtstreeks naar de kern van de Lean-filosofie voert. Het biedt de kans om jezelf onder te dompelen in de cultuur waar Lean zijn wortels heeft, en te leren van de voornaamste Lean-meesters van Japan.

Japan, als de bakermat van Lean, heeft deze methodiek tot een verfijnde kunstvorm gemaakt. Gedurende deze Lean Master Black Belt training krijg je de gelegenheid om legendarische organisaties te bezoeken die Lean-principes hebben geïmplementeerd in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Onder deze organisaties bevinden zich industriële giganten zoals Toyota en Nissan, maar ook kleinere bedrijven en overheidsinstellingen.

Je zult direct leren van Lean Sensei’s, managers en medewerkers die de Lean-principes dagelijks in praktijk brengen. Ze zullen hun ervaringen en inzichten delen, waardoor je de breedte en diepte van de Lean-filosofie zult gaan begrijpen.

Naast bedrijfsbezoeken bevat de Lean Master Black Belt training in Japan ook praktijkgerichte workshops en trainingssessies. Je krijgt de kans om de Lean-theorieën actief toe te passen. Deze workshops kunnen diverse thema’s behandelen zoals het Toyota Production System (TPS), Cultuur, Kaizen en 5S.

De Lean Master Black Belt training in Japan is echter meer dan alleen een professionele ontwikkelingsmogelijkheid. Het is tevens een culturele beleving. Je zult ondergedompeld worden in de Japanse cultuur, die een belangrijke rol speelt in de Lean-filosofie. De integratie van respect voor mensen en natuur, continue verbetering en teamwork – allemaal kernprincipes van Lean die diep verweven zijn in het dagelijks leven in Japan.

Samengevat is een Lean Master Black Belt training in Japan een intensieve leerervaring die je begrip van Lean zal verdiepen, je professionele vaardigheden zal verbeteren en je zal inspireren om Lean-principes in je eigen organisatie toe te passen.

Ben jij klaar voor de Lean Master Black Belt training Japan?

De Lean Master Black Belt training is bedoeld voor professionals die al een Lean Green of Black Belt certificaat bezitten en ervaring hebben met continue verbeterprocessen. Als je in je organisatie de rol van coach voor verbeterteams wilt vervullen, Yellow, Green en Black Belts wilt opleiden en een cultuur van continue verbetering wilt stimuleren, dan is deze Lean Master Black Belt training bij uitstek geschikt voor jou.

Onder begeleiding van een ervaren Lean Master Black Belt doorloop je een intensief leertraject van negen dagen. Aan het einde van deze studiereis verkrijg je een Lean Master Black Belt certificaat.

Ben je klaar om je Lean-kennis naar een hoger plan te tillen? Schrijf je dan nu in voor deze onvergetelijke Lean Master Black Belt training in Japan!

Wat levert deze Lean Master Black Belt training in Japan je op?

De Japanse cultuur is synoniem voor passie voor uitmuntendheid en het inspireren van klanten, een concept dat ze ‘Creating Kando together’ noemen. Natuurlijk krijg je volop de kans om deze ‘Kando’ te ervaren. Een van de hoogtepunten is de dag die je krijgt om Tokio te ontdekken: reis met de befaamde zwevende Yurikamome-trein, bezoek het indrukwekkende Koishikawa Korakuen Park, de Tokyo Tower of de levendige uitgaanswijk Izakaya, bekend om zijn karaokebars.

Tijdens de Lean Training in Japan ervaar je de authentieke kern van Lean. Je krijgt training van Japanse Toyota Sensei’s en bezoekt organisaties die Lean tot een ware kunst hebben verheven. Je duikt diep in de unieke Japanse cultuur, waar de klantervaring centraal staat.

Je perceptie van Lean zal onomkeerbaar veranderen, waardoor jij de Lean-specialist binnen jouw organisatie wordt die niet meer over het hoofd gezien kan worden.

Je zal unieke kennis en ervaring vergaren, die je nergens anders ter wereld kunt opdoen. De lessen die je leert, zijn zowel praktisch als theoretisch van aard, en je ontdekt hoe je deze in je eigen werk en organisatie kunt toepassen. Deze ervaring zal zonder twijfel leiden tot professionele groei en persoonlijke ontwikkeling.

Deze Lean studiereis in Japan zal niet alleen je kijk op Lean veranderen, maar ook je perspectief op organisaties, leiderschap en management voorgoed transformeren. Als Lean-specialist zal je ontdekken hoe Lean kan bijdragen aan het verbeteren van efficiëntie en effectiviteit, het verminderen van verspilling en het verhogen van de klanttevredenheid.

Wat leer je tijdens de Lean Master Black Belt Training Japan?

Tijdens deze Lean Master Black Belt training in Japan keer je terug naar de wortels van de Lean-filosofie. Je bezoekt organisaties die Lean hebben verheven tot een kunstvorm, waaronder gerenommeerde bedrijven als Toyota Factory, Nissan en Yamaha Piano, maar ook de Tsukiji Fishmarket en diverse zorgondernemingen en overheidsinstanties. Hier leer je van Lean Sensei’s, managers én medewerkers hoe zij Lean op een succesvolle manier integreren in hun bedrijfsprocessen. Daarnaast neem je deel aan verschillende workshops die gericht zijn op het Toyota Production System (TPS), continue verbetering en Kaizen. Onze studiereis omvat bezoeken aan uiteenlopende organisaties zoals Toyota, Nissan, Yamaha Piano, Kikuya stomerij, Fujitsu, diverse zorginstellingen, gemeentelijke instellingen en een bank.

Gedurende deze Lean studiereis duik je in een breed scala aan relevante onderwerpen, waaronder de kunst van Japans vakmanschap en de befaamde Japanse gastvrijheid. Ook behandelen we belangrijke aspecten zoals klanttevredenheid, Kaizen (continue verbetering), visueel management, leiderschap, doelstellingen bepalen en medewerkertevredenheid op een interactieve en diepgaande manier. Elk thema draagt bij aan een diepgaander en vollediger begrip van Lean-principes en -praktijken. Je leert over de interactie tussen Lean en de cultuur van een organisatie, en hoe deze samensmelting bijdraagt aan succesvolle implementatie en blijvende verbetering.

Wat krijg je tijdens de Lean Master Black Belt training in Japan?

Deze all-inclusive negendaagse Lean-training in Japan omvat een rechtstreekse vlucht met KLM, vervoer ter plaatse, accommodatie en georganiseerde activiteiten. Het arrangement is op basis van volpension, wat betekent dat alle maaltijden inbegrepen zijn. Daarnaast is er begeleiding door een Nederlandstalige gids inbegrepen. Tijdens de reis verblijf je in uitstekende hotels in het hart van Nagoya en Tokio. Dit zijn de ideale plekken om na een intensieve dag heerlijk tot rust te komen.

Dit is wat je krijgt bij de Lean Master Black Belt training Japan:

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • 9 dagen Lean training in Japan
  • Volpension hotel overnachtingen
  • Vervoer van en naar workshop locaties
  • Certificaat van deelname als bewijs van deze training
  • 16 uur ondersteuning voor de certificering
  • Lean Master Black Belt certificaat.

Programma Lean Master Black Belt training in Japan:

Zaterdag:

We verzamelen ons op Schiphol, waar we afscheid nemen van onze dierbaren – echtgenoten, kinderen en vrienden. We checken in voor onze rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Tokio. Eenmaal aan boord van het vliegtuig heb je ruim 13 uur de tijd om te ontspannen, films te kijken, of jezelf nog verder te verdiepen in de wereld van Lean met behulp van interessante literatuur.

Zondag:

Na aankomst in Tokio, starten we onze reis naar Nagoya aan boord van de beroemde Bullet Train, die snelheden tot wel 300 km/u kan halen. De Lean-reis begint hier meteen; je ervaart hoe de conducteur passagiers begroet en bedient. Met een takt-tijd van slechts 7 minuten wordt de hele trein gereinigd. Efficiëntie en snelheid zijn kenmerkend voor de Japanse aanpak.

Na onze aankomst in Nagoya en het inchecken in het hotel, nemen we wat tijd om te acclimatiseren en te herstellen van de reis. In de loop van de middag brengen we een bezoek aan het Toyota Museum. Hier verdiepen we ons in de ontwikkeling van het Toyota Production System (TPS), dat onder leiding van de familie Toyoda tot stand kwam. De Lean-principes worden er van begin tot eind helder uiteengezet, van het weefgetouw tot aan de autoproductie. We maken er kennis met concepten zoals Jidoka (het stoppen van de productielijn), Kanban, Just-in-time, de inzichten van Taiichi Ohno, en de grote waarde die gehecht wordt aan respect voor mensen.

Het museum biedt de mogelijkheid om foto’s en video’s te maken. Deze mogen later worden gebruikt in je eigen presentaties of Lean-trainingen.

Maandag:

Op maandag bezoeken we het Toyota Management Instituut, waar we leren van ervaren Lean-meesters, ofwel ‘Sensei’s’. We doen hier hands-on ervaring op met Lean en ontdekken hoe Lean in de cultuur van continue verbetering binnen een organisatie geïntegreerd kan worden. We duiken dieper in het Toyota Way Management System, ook bekend als TPS, en verkennen de concepten van Lean. Daarnaast wordt van ons verwacht dat we actief deelnemen en zelf aan de slag gaan. We leren onder andere hoe we visueel management – obeya kunnen toepassen om resultaten te monitoren.

Dinsdag:

Op dinsdag brengen we een bezoek aan een Toyota fabriek, waar we een uitgebreide rondleiding krijgen. Hier kunnen we met eigen ogen zien hoe Toyota elke 63 seconden een auto van de productieband laat rollen. Tijdens dit bezoek ontdek je dat Lean niet enkel om de tools draait, maar dat de ontwikkeling van medewerkers minstens zo belangrijk is. Je krijgt inzicht in hoe Toyota een cultuur van continue verbetering heeft weten te creëren. Bovendien leer je hoe Toyota, in samenwerking met haar toeleveranciers, het Just-in-Time concept heeft ontwikkeld. Bij Toyota worden toeleveranciers beschouwd als onderdeel van de familie.

Woensdag:

Op woensdag bezoeken we een toeleverancier van Toyota, waar we leren hoe de 5S-methode bijdraagt aan een cultuur van continue verbetering. We krijgen inzicht in het belang van het Kanban-systeem en hoe foutloos werken essentieel is voor het bereiken van perfecte processen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan een Zen-tempel. Onder leiding van een Zen-priester leren we over het streven naar dagelijkse perfectie en hoe dit de kern vormt van de Zen-filosofie.

Daarna reizen we met de Bullet Train, die snelheden tot 300 km/u kan bereiken, naar Tokio. Op het station ervaren we het principe van foutloos werken en zien we hoe de techniek van ‘Pointing and Calling’ in de praktijk wordt gebracht. De Japanse Bullet Train staat bekend om zijn punctualiteit, met een gemiddelde jaarlijkse vertraging per trein van slechts 40 seconden!

We sluiten de dag af door in te checken in ons hotel in Tokyo aan het eind van de middag.

Donderdag:

We brengen een bezoek aan diverse dienstverlenende organisaties, waaronder een gemeente, bank, zorginstelling en ICT-organisatie. Hier doen we inzicht op over hoe de Lean-principes, oorspronkelijk ontwikkeld voor productieprocessen, worden toegepast in een dienstverlenende context. We leren over welke principes effectief zijn in een dienstverlenende omgeving en hoe het management functioneert in een kantoorsetting.

We verdiepen ons in concepten zoals daily stand-up meetings (dagstarten) en Obeya, en leren over de technieken die worden ingezet om medewerkers te motiveren en te betrekken bij continue verbeteringsprocessen.

Vrijdag:

Lean draait in de eerste plaats om cultuur en mensen. Het gaat om het dagelijks nastreven van klantwaarde en perfecte processen, waarbij medewerkers continu bezig zijn met het doorvoeren van verbeteringen. Maar hoe creëer je een cultuur van voortdurende verbetering? Op deze dag gaan we diepgaand in op dit onderwerp.

In de avond begeven we ons naar de vechtsportzaal voor een sessie Aikido. Je vraagt je wellicht af, wat heeft dit te maken met Lean? Binnen de Budo sporten vormt Kata een belangrijk element. Een Kata is een set oefeningen die tot in het oneindige wordt herhaald om zo de beweging tot perfectie te kunnen uitvoeren. Dit kan je vergelijken met bijvoorbeeld een Standard Operating Procedure in de Lean-methodiek.

Zaterdag:

Vandaag heb je een vrije dag. Uiteraard wil je graag thuiskomen met een tas vol souvenirs. Je krijgt de gelegenheid om te winkelen in het bruisende centrum van Tokio. Als je meer een natuurliefhebber bent, kun je ervoor kiezen om een wandeling te maken in de bergen. Op slechts een uur reizen met de trein bevind je je in schitterende natuurlijke omgevingen.

Zondag:

Zet je wekker en maak je gereed voor de terugreis naar het vliegveld; het is tijd om onze terugvlucht naar Amsterdam te aanvaarden. Bij aankomst op Schiphol nemen we afscheid van elkaar. We keren huiswaarts met koffers vol inspiratie, vernieuwende ideeën en onvergetelijke ervaringen.

Eenmaal terug in Nederland ontvang je 16 uur aan ondersteuning en begeleiding voor de Master Black Belt certificering. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals Hoshin Kanri, OGSM, Lean Leiderschap en Coaching, didactische vaardigheden, het ontwerpen van trainingen, het geven van trainingen, adviesvaardigheden, programmabeheer, cultuuranalyse, Lean Audit en maturity modellen.

Ontdek de magie van Lean in Japan!

Wil je meer weten over deze onvergetelijke Lean Master Black Belt training in  Japan en wat het voor jou en je organisatie kan betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Lean.nl. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van deze Lean training in Japan.

Japan Startdatum: 25 november tot en met 3 december 2023 (Helaals, volgeboekt. In april 2024 gaan we weer).

Data

  • 25 november tot en met 3 december 2023 (Helaals, volgeboekt. In april 2024 gaan we weer).
Aanmelden
Japan Startdatum: April 2024

Data

  • April 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.