Klassikale trainingen

Lean Orange Belt-training

Maak het verschil met een onze Lean Orange Belt-training
De Lean Orange Belt training is dé perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar Green Belt of Black Belt. In deze training maak je niet alleen uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je verdiept je ook in veelgebruikte Lean-technieken en toepassingen.

Het doel van deze opleiding is om ervoor te zorgen dat je de Lean-principes kunt toepassen en processen kunt verbeteren. Met deze training ben je in staat om zelf verbeterprojecten op te zetten en uit te voeren. Na afloop van de Lean Orange Belt-training ontvang je:
• Een internationaal erkend Lean Orange Belt-certificaat, inclusief je praktijkcertificering. Geen gedoe met extra kosten of noodzaak voor begeleiding achteraf.
• Sjablonen waarmee je een verbeterproject kunt beheren.

Lees verder en ontdek wat je tijdens deze Lean Orange Belt-training leert en hoe je je voor deze training kunt aanmelden.

Enthousiaste persoon toont symbolisch een Lean Orange Belt, weerspiegeling van succes in Lean Orange Belt training en opleiding, aangeboden door lean.nl.

Processen optimaliseren met onze Lean Orange Belt-training?

In deze Lean Orange Belt-training leer je hoe je zelf een klein verbetertraject kunt opzetten en leiden.

De Lean Orange belt training is inclusief:

 • Boek: “Lean vertaald naar Projecten” door Rudy Gort
 • Het studiemateriaal voor Lean Orange Belt
 • Certificering inclusief Praktijkcertificaat

Je hebt de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “Ideal IN3”.

Vanuit huis deelnemen: Voor deze Lean-training hoef je de deur niet uit. Je volgt 2 dagen aan Lean-cursus via MS Teams.

 

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | Download de brochure en reserveer je plek voor de Lean Orange Belt-opleiding vandaag nog!

Tip: volg de Lean Orange Belt Training online training voor  199,95

Leid je eigen verbeterproject met onze Lean Orange Belt-training

Deze Lean Orange Belt-training is de perfecte voorbereiding op het zwaardere Green Belt-niveau. Met de Orange Belt-training leer je de methodiek van Lean écht goed begrijpen. Daarnaast leer je tijdens deze uitgebreide opleiding hoe je je eigen verbetertraject opzet en beheert.

Als Orange Belt kun je veel waarde toevoegen voor je klant. Met de Lean Orange Belt-training kun je als manager van een klein verbeterproject aan de slag. Heb je een passie voor het verbeteren van processen en wil je jouw organisatie efficiënter maken? Dan is de Lean Orange Belt-training perfect voor jou.

Wat is een Lean Orange Belt?

De Lean Orange Belt vormt de derde stap in het beltsysteem binnen Lean. Als Orange Belt ben je gespecialiseerd in het herkennen van verspillingen en het implementeren van quick wins. Je past veelgebruikte Lean-technieken toe en kunt zelfstandig verbetertrajecten leiden en organiseren.

De Lean Orange Belt-training voorziet je van uitgebreide kennis over de principes van Lean en bereidt je voor om actief deel te nemen aan verbetertrajecten binnen jouw organisatie. Je wordt opgeleid om verbetertrajecten uit te voeren, workshops te leiden, verspillingen te identificeren en te elimineren, en om een actieve rol te spelen in verbeterinitiatieven.

Wat kun je doen met de Lean Orange Belt-training?

Met onze Lean Orange Belt-training wordt je klaargestoomd om je eigen verbetertraject te kunnen organiseren en leiden. Ook leer je om verbeteringen aan te brengen in je eigen werkproces. Je verdiept je tijdens deze cursus in de Lean-filosofie en leert diverse Lean-technieken en tools toepassen. Daarnaast kun je met deze opleiding:

 • Een significante bijdrage te leveren aan groei en efficiëntie
 • Verspillingen in processen herkennen en elimineren
 • Managers van een hoger niveau ondersteunen

Vaardigheden na afronding van de Lean Orange Belt-training

Na de Lean Orange Belt-training kun je actief een cultuur van continue verbetering stimuleren. De vaardigheden die je leert, zijn onder andere:

 • Problemen op een gestructureerde manier aanpakken met PDCA en DMAIC
 • Actief bijdragen aan Lean-projecten
 • Zelfstandig verbeterprojecten uitvoeren.

 Naast deze belangrijke vaardigheden, kun je met de Lean Orange Belt-training workshops leiden en faciliteren, problemen identificeren en duurzame oplossingen implementeren.

Wat leer je tijdens de Lean Orange Belt-training?

Deze Lean Orange Belt-training gaat verder dan de basisprincipes door de nadruk te leggen op hoe je actief Lean-verbetertrajecten kunt toepassen. Je verdiept je niet alleen in de Lean principes en de PDCA-cyclus, maar leert ook hoe je de DMAIC-fasen (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) actief doorloopt. Andere belangrijke stof die tijdens de Lean Orange Belt-training aan bod komt, is:

 • Belangrijke methodologieën, zoals A3, 8 vormen van verspilling, Kaizen, Kanban, Value Stream Mapping, Dag-start, 5S, etc.
 • Verbeterprojecten opzetten en uitvoeren
 • Quick wins implementeren
 • En meer!

Voor wie is de Lean Orange Belt-training geschikt?

De Lean Orange Belt is ideaal voor jou als je wilt bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie en zelfstandig verbetertrajecten wilt uitvoeren en staat open voor iedereen.

Het Lean Orange Belt-Certificaat

Nadat je de Lean Orange Belt-training succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is een erkenning van de vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens de Lean Orange Belt-training. Met dit certificaat op zak, vergroot je aanzienlijk je kansen op de arbeidsmarkt en kun je veel waarde toevoegen voor je klant.

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door LCS (The Cardiff University Licensed Service). Ook onze Lean Orange Belt-opleiding voldoet hiermee aan de strenge eisen van dit gerenommeerde instituut. Zo weet je zeker dat je met onze Orange Belt-certificering een waardevol certificaat verdient.

 

 

Lean Orange Belt certificaat

Hoe lang duurt de Lean Orange Belt-training?

De Lean Orange Belt-training duurt twee dagen en wordt via MS Teams gegeven. Je hoeft de deur niet uit.

Voor bedrijven biedt lean.nl deze Lean-opleiding aan als een klassikale in-company training op jullie locatie.

Klaar om een Lean Orange Belt te worden?

Deze Lean Orange Belt-training is jouw ideale startpunt als je wilt doorgroeien naar een Lean Green Belt of Lean Black Belt.

Na deze training ben jij de collega die actief processen kan verbeteren, zelfstandig verbeterprojecten kan uitvoeren en kan bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren.

Zet de eerste stap richting je Lean Orange Belt

Ben je klaar om actief deel te nemen aan de Lean-trajecten van je bedrijf? Meld je dan snel aan voor onze Lean Orange Belt-training. Dit niveau is de perfecte opstap naar de Green Belt, een van de meest gevolgde en gevraagde Lean-certificering. 

Heb je vragen of wil je meer informatie over de  Lean Orange Belt-training, onze accreditaties of hoe je kunt starten? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je te ondersteunen op elk moment van je Lean-reis.

MS Teams Startdatum: Mei 2024

Data

 • Mei 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Juni 2024

Data

 • Juni 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Juli 2024

Data

 • Juli 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Augustus 2024

Data

 • Augustus 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: September 2024

Data

 • September 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Oktober 2024

Data

 • Oktober 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: November 2024

Data

 • November 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: December 2024

Data

 • December 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of Lean-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of Lean-cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.