Klassikale trainingen

Lean Orange Belt training

De Lean Orange Belt is dé perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar Green Belt of Black Belt. In deze training maak je niet alleen uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je verdiept je ook in veelgebruikte Lean-technieken en toepassingen.

In deze training raak je grondig vertrouwd met de Lean-filosofie. Je leert hoe je verspillingen kunt identificeren en processen effectief kunt in kaart brengen. Daarnaast ga je dieper in op cruciale concepten zoals Kaizen, Voice of the Customer en Project Charters. Dit leerproces vindt plaats door een evenwichtige combinatie van theorie en praktische opdrachten. Als hoogtepunt van de training krijg je de unieke kans om de Volkswagenfabriek te bezoeken.
Tip: volg de Lean Orange Belt online training voor  199,95

Wat is Lean Orange Belt?

Lean Orange Belt is een training die jou als medewerker bekend maakt met de uitgebreide kennis en principes van Lean en je voorbereidt om actief deel te nemen aan verbetertrajecten binnen jouw organisatie. Als Orange Belt word je opgeleid om verbetertrajecten uit te voeren, workshops te leiden, verspillingen te identificeren en elimineren, en deel te nemen aan verbeter initiatieven.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Lean geen kant-en-klare oplossing is, maar eerder een filosofie en manier van denken die voortdurend vraagt om verbetering en optimalisatie. Door de juiste rollen en tools te gebruiken en medewerkers actief te betrekken bij het verbeterproces, kun je als organisatie stappen zetten richting een meer efficiënte en klantgerichte manier van werken.

Lean Orange Belt is geschikt voor jou als je wilt bijdragen aan een cultuur van continue verbetering binnen jouw organisatie en zelfstandig verbetertrajecten wilt uitvoeren. Het is de perfecte opstap naar een Green Belt of Black Belt.

Na het voltooien van de training ben je klaar om verbetertrajecten aan te pakken en een waardevolle bijdrage te leveren aan de groei en efficiëntie van jouw organisatie. Onze Lean Orange Belt opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering. Daarnaast is deze training een perfecte opstap richting een Green Belt of Black Belt certificering.

Wat haal je uit de Lean Orange Belt training?

Na deze training ben jij dé collega die actief kan bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren. Als Orange Belt herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert en hoe je veelgebruikte Lean-technieken toepast. Ook kun je zelfstandig verbetertrajecten leiden en organiseren. Je kunt verwachten dat je na de training in staat bent om:

 • De principes van Lean te begrijpen en toe te passen in jouw dagelijkse werkzaamheden.
 • Verspillingen in processen te herkennen en te elimineren om de efficiëntie te verbeteren.
 • Problemen op een gestructureerde manier aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren.
 • Actief deel te nemen aan Lean-implementaties binnen jouw organisatie en bij te dragen aan continue verbetering.
 • Workshops te leiden en faciliteren om teamleden te betrekken bij verbeter initiatieven.
 • Quick Wins te implementeren om snelle resultaten te behalen en draagvlak te creëren.
 • Verbetertrajecten te leiden en zelfstandig uit te voeren met behulp van de Lean-methodologieën.
 • Data te analyseren en te gebruiken om feitelijke beslissingen te nemen en verbeteringen te onderbouwen.
 • Effectief te communiceren en samen te werken met stakeholders op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Kortom, na de training ben je in staat om op verschillende fronten een waardevolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van processen en het creëren van een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie.

Wat leer je tijdens de Lean Orange Belt training?

Tijdens de training leer je onder andere:

 • De achtergronden en principes van Lean, inclusief de focus op het creëren van waarde, het elimineren van verspillingen en het streven naar continue verbetering.
 • Belangrijke Lean-technieken en -instrumenten die worden gebruikt om processen te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren, zoals A3, 5S, Kaizen, Ishikawa, Just in Time, Jidoka, Value Stream Mapping en visueel management.
 • Hoe je problemen kunt identificeren en oplossen met behulp van de PDCA- en DMAIC-methodologieën.
 • Het achterhalen van kernoorzaken van problemen en het implementeren van duurzame oplossingen.
 • Het in kaart brengen en analyseren van processen om verbetermogelijkheden te identificeren.
 • Het opstellen van een A3-rapport om verbeterprojecten te structureren en te communiceren.
 • Het faciliteren van workshops en het betrekken van teamleden bij verbeterinitiatieven.
 • Het achterhalen van de Voice of the Customer en het vertalen van klantbehoeften naar concrete verbeteracties.
 • Effectieve communicatie en samenwerking met stakeholders op verschillende niveaus binnen de organisatie.
 • Het opstellen en uitvoeren van een actieplan voor continue verbetering.

Kortom, de training voorziet je van een brede kennis en praktische vaardigheden op het gebied van Lean, waardoor je in staat bent om actief bij te dragen aan verbetertrajecten en een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie te bevorderen.

Lean excursie: Een kijkje achter de schermen bij Volkswagen:

Stap in de wereld van Lean en ontdek de geheimen achter het succes van Volkswagen! Als onderdeel van de Orange Belt training gaan we op een Lean excursie naar de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland. Laat je inspireren door het streven naar perfectie en de gestroomlijnde processen die Volkswagen zo succesvol maken.

Tijdens deze excursie krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland, en leer je hoe Lean management in de praktijk wordt toegepast. Verbaas je over de precisie en efficiëntie van het productieproces en doe waardevolle inzichten op die je direct kunt toepassen in jouw eigen organisatie. De excursie omvat een uitgebreide rondleiding en een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen. Dit is jouw kans om mee te kijken, vragen te stellen en waardevolle inzichten op te doen.

Mis deze onvergetelijke ervaring niet en reserveer nu jouw plek op de Lean Excursie bij Volkswagen! De excursie vindt plaats in Emden, Duitsland, en duurt van 09.00 tot 17.00 uur. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Schrijf je in voor onze Lean Orange Belt training en ga mee naar Volkswagen.

 • De training duurt 4 dagen en omvat ook de excursie naar Volkswagen.
 • De training kan zowel op locatie als in-company worden gegeven.

Lean Orange Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio:

 • Onze opleidingen vinden plaats op vaste locaties in Noord-, Midden- en Zuid-Nederland.

Wat ontvang je bij de Lean Orange Belt training?

 • Drie dagen intensieve training op een specifieke locatie, vol met interactieve sessies en praktijkvoorbeelden.
 • Een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean-principes in actie te zien in een van ‘s werelds meest efficiënte autofabrieken.
 • Onbeperkte toegang tot ons e-learning platform. Dit kan dienen als een handig naslagwerk voor het opfrissen van je kennis na de training.
 • Al het noodzakelijke studiemateriaal om je te ondersteunen tijdens je leerreis. Dit omvat: hand-outs, templates en digitale middelen.
 • Een officieel Orange Belt-certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service, erkend als bewijs van je bekwaamheid in Lean-principes en technieken.

Liever online leren?

Heb je een voorkeur voor online leren? Ben je klaar om je Lean-reis te versnellen, vanuit het comfort van je eigen huis? Onze online Orange Belt training is precies wat je zoekt! Deze online training  is ontworpen om je te laten leren op je eigen tempo, waar je ook bent. Het is de perfecte kans om je Lean-kennis naar een hoger niveau te tillen en je expertise te verdiepen.

Meld je vandaag nog aan en ervaar de kracht van online leren met Lean.nl.

Klik Hier Voor Meer Informatie!

Zwolle Startdatum: Februari 2024

Data

 • Februari 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.