Klassikale trainingen

Lean Orange Belt training

De Lean Orange Belt is dé perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar Green Belt of Black Belt. In deze training maak je niet alleen uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je verdiept je ook in veelgebruikte Lean-technieken en toepassingen.

In deze training maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je leert verspillingen herkennen en processen in kaart te brengen. Maar je gaat ook dieper in op begrippen als Kaizen, Voice of the Costumer en Project Charters. Dit doe je aan de hand van theorie en praktijkopdrachten.

Wat levert deze training je op?

Na deze training ben jij dé collega die actief bij kan dragen aan een cultuur van continu verbeteren. Als Orange Belt herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert en hoe je veelgebruikte Lean-technieken toe moet passen. Ook kun je zelfstandig kleinere verbetertrajecten leiden en organiseren.

Ben jij klaar voor Lean Orange Belt?

Onze Lean Orange Belt opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering. Daarnaast is deze training een perfecte opstap richting een Green Belt of Black Belt certificering.

Wat ga je doen?

In deze training maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je leert verspillingen herkennen en processen in kaart te brengen. Maar je gaat ook dieper in op begrippen als Kaizen, Voice of the Costumer en Project Charters. Dit doe je aan de hand van theorie en praktijkopdrachten.

Volg de Orange Belt training:

  • Een 2-daagse dagopleiding op locatie of een in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00
  • De elearning duurt gemiddeld 26 uur.

Orange Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio

  • Onze opleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland.

Wat kost deze training?

De dagopleiding kost € 1.250,- (exc. BTW), per deelnemer, Dit is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Elearning Yellow Belt
  • Orange Belt Certificering
Heerenveen Startdatum: juni 2023

Data

  • juni 2023
Aanmelden
Amsterdam Startdatum: juni 2023

Data

  • juni 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.