Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Black Belt Training Blended

Til jij processes, teams en organisaties naar een hoger plan?

Vind jij een klassikale Lean Six Sigma Black Belt training te duur maar wil je wel uit groeien tot een ware expert in Lean Six Sigma-methodologie? Zoek dan niet verder, want onze Lean Six Sigma Black Belt Blended Training is perfect voor jou!

Vind jij een klassikale Lean Six Sigma Black Belt training te duur maar wil je wel uit groeien tot een ware expert in Lean Six Sigma-methodologie? Zoek dan niet verder, want onze Lean Six Sigma Black Belt Blended Training is perfect voor jou! Met deze unieke trainingsaanpak combineren we het beste van twee werelden: de flexibiliteit van online leren en de praktische ervaring van klassikale sessies.

Lean Six Sigma Black Belt Training Blended

Til jij processes, teams en organisaties naar een hoger plan?

Vind jij een klassikale Lean Six Sigma Black Belt training te duur maar wil je wel uit groeien tot een ware expert in Lean Six Sigma-methodologie? Zoek dan niet verder, want onze Lean Six Sigma Black Belt Blended Training is perfect voor jou! Met deze unieke trainingsaanpak combineren we het beste van twee werelden: de flexibiliteit van online leren en de praktische ervaring van klassikale sessies.

Tijdens deze training doorloop je de theoretische modules op jouw eigen tempo via ons geavanceerde e-learning systeem. Dit betekent dat je kunt leren waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Geen vaste schema’s of reistijden meer, maar volledige vrijheid om jouw leerervaring naar eigen wens in te richten. En het mooiste van alles? Je bespaart kostbare tijd én kosten!

Maar dat is nog niet alles. Onze Blended Learning aanpak biedt ook praktijksituaties tijdens interactieve klassikale sessies. Hier krijg je de kans om jouw kennis direct toe te passen, te oefenen met real-life scenario’s en samen te werken met ervaren professionals en gelijkgestemde deelnemers. Deze hands-on ervaring zal jouw vaardigheden versterken en jouw zelfvertrouwen vergroten om Lean Six Sigma-principes effectief te implementeren. En alsof dat nog niet genoeg is, brengen we ook een bezoek aan Volkswagen in Duitsland, waar je kunt leren van de absolute experts op het gebied van Lean Six Sigma.

Met onze Lean Six Sigma Black Belt Blended Training ben je verzekerd van flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Je leert op een “Lean” manier, waarbij je optimaal profiteert van de voordelen van online leren én tegelijkertijd de praktische aspecten van Lean Six Sigma in de klassikale sessies ervaart.

Wacht niet langer! Grijp de leiding in jouw carrière en maak je klaar om een Lean Six Sigma-expert te worden. Schrijf je vandaag nog in voor de Lean Six Sigma Black Belt Blended Training en ontdek de kracht van deze unieke trainingsaanpak.

Wat is Lean Six Sigma Black Belt blended learning?

Blended learning, ook wel bekend als ‘gemengd leren’, past perfect bij de huidige trend van hybride werken. Bij deze trend wordt jouw werk verdeeld tussen thuis en op kantoor, een trend die wordt weerspiegeld in de toenemende voorkeur van organisaties voor blended learning, aangezien jij en je collega’s steeds vaker vanuit huis willen werken.

De Lean Six Sigma Green Belt-training is een uitstekend voorbeeld van zo’n blended learning-aanpak, waarbij e-learning wordt gecombineerd met klassikale training. Bij deze methode wordt het leren verdeeld over online en face-to-face sessies, waardoor jij de flexibiliteit hebt om op je eigen tempo en in je eigen comfortabele omgeving te leren.

Hieronder gaan we dieper in op wat de Lean Six Sigma Black Belt training inhoudt.

Als Lean Six Sigma Black Belt kent de Lean Six Sigma-filosofie voor jou geen geheimen meer. Met de kennis, vaardigheden en ervaring die je in deze opleiding opdoet, treed je zelfs de meest complexe verbeter opgaven onverschrokken tegemoet.

Processen verbeteren, continue verbeteren en klantgerichter werken? Als Black Belt ben jij de technieken en de strategieën meester om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren. Daarnaast weet je als geen ander hoe je mensen motiveert en faciliteert. Hiermee ben jij van meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren.

Wat is een Lean Six Sigma Black Belt training?

Lean Six Sigma Black Belts zijn de projectleiders van verbetertrajecten en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Ze ondersteunen Green Belts in verbetertrajecten en overleggen met de proceseigenaar over de voortgang. Wil je processen verbeteren, klantgerichter werken en een verbetercultuur creëren? Als Black Belt beheers je de technieken en strategieën om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren. Daarnaast weet je als geen ander hoe je mensen motiveert en faciliteert. Hiermee ben je van meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren. Deze Black Belt-opleiding biedt je de verdieping en de tools om met complexere verander- en verbetertrajecten aan de slag te gaan.

Na deze opleiding ben je in staat om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren en een continue verbetercultuur te realiseren. Daarnaast kun je leiding geven aan een team van Yellow en Green Belts. Veel Black Belts zijn op strategisch niveau sparringpartners voor het senior management.

De Lean Six Sigma Black Belt training is geschikt voor elke professional of leidinggevende die in organisaties problemen gestructureerd wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering wil creëren. Ook wanneer je nog geen Lean Six Sigma Green Belt certificaat hebt behaald, kun je via Lean Six Sigma.nl deze opleiding volgen.

Gratis Demo: Ontdek Lean Six Sigma E-learning

Wil je ervaren hoe e-learning werkt? Doorloop dan onze gratis demo en ontdek hoe veelzijdig en compleet onze online Lean Six Sigma-trainingen zijn.

Natuurlijk wil je voordat je van start gaat, eerst proeven van onze e-learning. Door middel van deze vrijblijvende demo kun je alvast ervaren wat een online Lean Six Sigma-training inhoudt. (En nee, je hoeft hiervoor géén gegevens achter te laten).

In deze demo doorloop je een Lean Six Sigma-module, inclusief lessen en quizzen. Zo ontdek je hoe compleet en veelzijdig onze online Lean Six Sigma-trainingen zijn. Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in en je kunt meteen aan de slag.

De link naar de gratis demo vind je hier.

Wat haal je uit de Lean Six Sigma Black Belt training blended?

Na voltooiing van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren, en om een continue verbetercultuur te creëren. Bovendien kun je leidinggeven aan een team van Yellow en Green Belts. Veel Black Belts treden op strategisch niveau op als sparringpartner voor het senior management. Na deze training word je een belangrijke drijvende kracht achter continue verbetering binnen jouw organisatie. De Lean Six Sigma-filosofie kent voor jou geen geheimen meer en je beheerst de technieken om verbeter-vraagstukken grondig te begrijpen en op te lossen. Daarnaast beschik je over de vaardigheden om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Na de training kun je het volgende verwachten:

 • Je begrijpt de principes van Lean Six Sigma en kunt deze toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.
 • Je herkent verspillingen in processen en kunt deze elimineren om de efficiëntie te verbeteren.
 • Je bent in staat om problemen op een gestructureerde manier aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren.
 • Je kunt actief deelnemen aan Lean Six Sigma-implementaties binnen jouw organisatie en bijdragen aan continue verbetering.
 • Je kunt workshops leiden en faciliteren om teamleden te betrekken bij verbeterinitiatieven.
 • Je kunt Quick Wins implementeren om snel resultaten te boeken en draagvlak te creëren.
 • Je bent in staat om verbetertrajecten te leiden en zelfstandig uit te voeren met behulp van Lean Six Sigma-methodologieën.
 • Je kunt data analyseren en gebruiken om feitelijke beslissingen te nemen en verbeteringen te onderbouwen.
 • Je kunt effectief communiceren en samenwerken met stakeholders op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma Black Belt training?

Tijdens de klassikale sessies besteden we veel aandacht aan praktijksituaties en de houding en gedrag binnen organisaties, wat essentieel is binnen de Lean Six Sigma-filosofie. Naast het aanleren van technische tools en technieken, leggen we ook de nadruk op aspecten zoals leiderschap, teamdynamiek en communicatie. Deze zijn net zo belangrijk voor het succes van je verbeterprojecten. Je leert hoe je effectief kunt communiceren met verschillende belanghebbenden, hoe je weerstand tegen verandering kunt overwinnen en hoe je een cultuur van continue verbetering kunt bevorderen binnen je organisatie.

In de e-learning modules doorloop je de fasen van DMAIC. Je leert onder andere problemen te analyseren en blijvende oplossingen te vinden, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. Je doorloopt de Plan-Do-Check-Act (PDCA) cyclus en de vijf fases van Lean Six Sigma: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC):

 1. Define – In deze fase leer je een probleem te definiëren en het verbeterpotentieel te bepalen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: projectselectie, voice of the customer, brown paper-sessies, risicomanagement, projectmanagement, de Caluwé, MBTI, PDCA-cyclus, tollgates, SIPOC, storyboarding, projectcharters, faciliteren en teambuilding.
 2. Measure – Je leert in deze fase hoe je een procesflow visualiseert, beschrijft en hoe je een waardestroom opstelt en analyseert. De volgende onderwerpen komen aan bod: Value Stream Mapping, Swimlane, MIFA, UDMO, meetplan en de acht verspillingen.
 3. Analyse – Je gaat aan de slag met diverse Lean Six Sigma-metingen en leert procesprestaties te analyseren. In deze fase verdiep je je in: Lean Six Sigma-metingen, Run Chart, Histogram, Control Chart, brainstorming, Ishikawa, workshopping, Pareto Chart en 5 Times Why.
 4. Improve – Je leert hoe je medewerkers actief betrekt bij de implementatie van verbeteringen. Onder meer door je als leidinggevende aan de dag-tot-dag operatie te verbinden. Je leert werken met pilots, proces simulaties, Hoshin Kanri en storytelling. Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.
 5. Control – Resultaat behalen is één, resultaat behouden twee. Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals: Procedures, FMEA, RACI, 8D, Audit, dag -en weekstart, Visual Management en coaching.

Naast het leren van deze technieken en tools, zal de training ook aandacht besteden aan de ‘zachte’ kant van Lean Six Sigma, zoals leiderschap, teamdynamiek, en communicatie. Deze zijn net zo belangrijk voor het succes van je verbeterprojecten als de technische tools en technieken. Je leert hoe je effectief kunt communiceren met verschillende belanghebbenden, hoe je weerstand tegen verandering kunt overwinnen, en hoe je een cultuur van continue verbetering kunt bevorderen binnen je organisatie.

Al met al, de Lean Six Sigma Black Belt-training geeft je een uitgebreid inzicht in de Lean Six Sigma-filosofie en stelt je in staat om Lean Six Sigma-principes en -technieken effectief toe te passen in je werk. Of je nu nieuw bent in Lean Six Sigma of je vaardigheden wilt verbeteren, deze training zal je de kennis en vaardigheden geven die je nodig hebt om een effectieve Lean Six Sigma-leider te worden en om een significante bijdrage te leveren aan de continue verbetering van je organisatie.

 Lean Six Sigma excursie: Een kijkje achter de schermen bij Volkswagen.

Stap in de wereld van Lean Six Sigma en ontdek de geheimen achter het succes van Volkswagen! Als onderdeel van de Black Belt training gaan we op een Lean Six Sigma excursie naar de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland. Laat je inspireren door het streven naar perfectie en de gestroomlijnde processen die Volkswagen zo succesvol maken.

Tijdens deze excursie krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland, en leer je hoe Lean Six Sigma management in de praktijk wordt toegepast. Verbaas je over de precisie en efficiëntie van het productieproces en doe waardevolle inzichten op die je direct kunt toepassen in jouw eigen organisatie. De excursie omvat een uitgebreide rondleiding en een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen. Dit is jouw kans om mee te kijken, vragen te stellen en waardevolle inzichten op te doen.

Mis deze onvergetelijke ervaring niet en reserveer nu jouw plek op de Lean Six Sigma Excursie bij Volkswagen! De excursie vindt plaats in Emden, Duitsland, en duurt van 09.00 tot 17.00 uur. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Wat is het voordeel van een Lean Six Sigma Black Belt training?

Het volgen van een Lean Six Sigma Black Belt-training en het behalen van de bijbehorende certificering biedt een reeks voordelen, zowel voor jou persoonlijk als voor de organisatie waarvoor je werkt. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Verhoogde efficiëntie: Door de inzichten en technieken die je tijdens de training opdoet, kun je inefficiënties binnen je organisatie identificeren en verhelpen. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en productiviteitsverhogingen.
 2. Verbeterde klanttevredenheid: Lean Six Sigma-principes zijn erop gericht waarde te creëren voor de klant. Door deze principes toe te passen, kun je processen zo inrichten dat ze beter voldoen aan de behoeften en verwachtingen van klanten, wat kan leiden tot een hogere klanttevredenheid.
 3. Betere probleemoplossing: Lean Six Sigma Black Belt-training geeft je de tools en technieken om problemen systematisch te benaderen en op te lossen. Dit maakt je een waardevolle probleemoplosser binnen je organisatie.
 4. Leiderschapsontwikkeling: Als Lean Six Sigma Black Belt word je vaak gezien als een veranderaar binnen je organisatie. Je leert hoe je mensen kunt leiden en inspireren om veranderingen te omarmen en voortdurend te streven naar verbetering.
 5. Carrièreontwikkeling: Een Lean Six Sigma Black Belt-certificering is een erkend en gerespecteerd kwalificatie in vele industrieën. Het kan je helpen om je huidige rol te versterken, nieuwe carrièremogelijkheden te openen en je algemene marktwaarde te verhogen.
 6. Creëren van een cultuur van continue verbetering: Lean Six Sigma is meer dan een set tools en technieken – het is ook een mindset. Als Lean Six Sigma Black Belt kun je helpen bij het bevorderen van een cultuur van continue verbetering binnen je organisatie.

Samenvattend biedt een Lean Six Sigma Black Belt-certificering je de kans om je vaardigheden en kennis te vergroten, je carrière te bevorderen en een waardevolle bijdrage te leveren aan je organisatie.

Schrijf je in voor onze Lean Six Sigma Black Belt training en ga mee naar Volkswagen.

 • De training duurt 4 dagen en omvat ook de excursie naar Volkswagen.
 • De training kan zowel op locatie als in-company worden gegeven.
 • De theorie van de Lean Black Belt wordt door jou online doorlopen

Wat kost een Lean Six Sigma Black Belt training blended?

De kosten voor de opleiding bedragen € 2.495,- (exclusief BTW) per deelnemer.

Wat ontvang je bij de

Lean Six Sigma Black Belt training blended?

 • Drie dagen intensieve training op een specifieke locatie, vol met interactieve sessies en praktijkvoorbeelden.
 • Een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean Six Sigma-principes in actie te zien in een van ‘s werelds meest efficiënte autofabrieken.
 • Onbeperkte toegang tot ons e-learning platform. Dit kan dienen als een handig naslagwerk voor het opfrissen van je kennis na de training.
 • Al het noodzakelijke studiemateriaal om je te ondersteunen tijdens je leerreis. Dit omvat: hand-outs, templates en digitale middelen.
 • Een officieel Black Belt-certificaat van Cardiff University, erkend als bewijs van je bekwaamheid in Lean Six Sigma-principes en technieken.

De Voor- en nadelen van Online Leren:

Online leren wordt een steeds populairdere manier van studeren dankzij de vele voordelen die het biedt. De flexibiliteit is ongeëvenaard; je kunt op elk moment studeren dat je het beste uitkomt, zonder gebonden te zijn aan een vast rooster. Dit is een uitkomst voor mensen die werken of andere verplichtingen hebben.

Daarnaast biedt online leren het voordeel dat je in je eigen tempo kunt leren. Dit zorgt ervoor dat je de informatie kunt verwerken en begrijpen op een manier die bij jouw leertempo past. Als je een snellere leerling bent, hoef je niet te wachten op anderen en als je extra tijd nodig hebt, kun je die nemen.

Een ander belangrijk voordeel van online leren is de besparing op zowel kosten als tijd. Omdat er geen reiskosten zijn en het lesgeld vaak lager is dan bij klassikale cursussen, is online leren vaak een financieel aantrekkelijker optie. Bovendien bespaart het ontbreken van reistijd je uren die je anders op de weg zou doorbrengen.

Maar online leren heeft ook uitdagingen. Hoewel technologische vooruitgang communicatie gemakkelijker heeft gemaakt, kan het ontbreken van directe interactie met trainers een obstakel zijn. Gelukkig bieden we hulp via telefoon, app of mail om tegemoet te komen aan dit nadeel.

Daarnaast vereist online leren een zekere mate van zelfdiscipline. Zonder een vast rooster kan het verleidelijk zijn om te vervallen in uitstelgedrag. Technische problemen kunnen ook een hindernis vormen als de toegang tot betrouwbare technologie en internet niet gegarandeerd is.

Ondanks deze uitdagingen biedt online leren vele voordelen en opent het de deuren naar flexibel en toegankelijk onderwijs voor iedereen, overal.Als je een passie hebt voor het verbeteren van processen en het stimuleren van efficiëntie in je organisatie, dan is de Lean Six Sigma Black Belt-training perfect voor jou. Deze training zal je niet alleen waardevolle vaardigheden bijbrengen die je kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden, maar het zal je ook helpen om een cultuur van continue verbetering in jouw organisatie te bevorderen. Met de Black Belt-certificering op zak, heb je de mogelijkheid om een significante bijdrage te leveren aan de groei en efficiëntie van je organisatie.

Als je nog verdere vragen hebt of behoefte hebt aan aanvullende informatie, laat het me gerust weten. Bel op 06 – 57 57 57 31 of neem contact op via Lean.nl.

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.