Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Black Belt training

Als Black Belt treed jij straks de meest complexe verbetervraagstukken onverschrokken tegemoet. Je bent meester over de technieken en strategieën om foutloos en efficiënter werken mogelijk te maken. Met jouw kennis, skills én ervaring leid jij organisaties, teams en processen naar continue verbetering.

Faalkosten reduceren, bedrijfsresultaat verbeteren, klantgerichter werken? Na deze opleiding ben jij in elke organisatie en voor elk management van absolute meerwaarde. Je bent een strateeg die verbetertrajecten initieert en die in- en externe klanten tot grootse daden weet te inspireren.

Ben jij klaar voor de Black Belt?

Deze opleiding is geschikt voor iedere professional en leidinggevende die verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering wil creëren. Je kunt deze opleiding ook volgen wanneer je (nog) geen Lean Six Sigma Green Belt-opleiding hebt afgerond of wanneer je nog geen ervaring met verandertrajecten hebt opgedaan.

Volg de Lean Six Sigma Black Belt opleiding:

  • Een 4 daagse dagopleiding op locatie of als in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00
  • De e-learning duurt ongeveer 70 uur

Lean Six Sigma Black Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio

Lean.nl geeft in-company trainingen door heel Nederland. Onze dagopleidingen vinden plaats in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland.

De kosten

De dagopleiding kost € 1.995,- exclusief BTW, per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Elearning Black Belt
  • Examenkosten
  • Black Belt Certificering

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.