Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Green Belt Training Blended

Breng jij processen naar blijvende perfectie? Ben je klaar om uit te groeien tot een ware expert in Lean-methodologie?

Zoek dan niet verder, want onze Lean Six Green Belt Blended Training is perfect voor jou! Met deze unieke trainingsaanpak combineren wij het beste van twee werelden: de flexibiliteit van online leren en de praktische ervaring van klassikale sessies.

Met onze Lean Six Sigma Green Belt Blended Training ben je verzekerd van flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Je leert op een “Lean” manier, waarbij je optimaal profiteert van de voordelen van online leren én tegelijkertijd de praktische aspecten van Lean in de klassikale sessies ervaart.

Lean Six Sigma Green Belt Blended Training:

Zoek dan niet verder, want onze Lean Six Green Belt Blended Training is perfect voor jou! Met deze unieke trainingsaanpak combineren wij het beste van twee werelden: de flexibiliteit van online leren en de praktische ervaring van klassikale sessies.

Tijdens deze training doorloop je de theoretische modules van Lean op jouw eigen tempo via ons e-learning systeem. Dit betekent dat je kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt. Geen vaste schema’s of reistijden meer, maar volledige vrijheid om jouw leerervaring naar eigen wens in te richten. En het mooiste van alles? Je bespaart kostbare tijd én kosten!

Maar dat is nog niet alles. Onze Blended Learning aanpak biedt ook praktijksituaties tijdens interactieve klassikale sessies waar we met name naar de concepten van Six Sigma kijken. Hier krijg je de kans om jouw kennis direct toe te passen, te oefenen met real-life scenario’s en samen te werken met ervaren professionals en gelijkgestemde deelnemers. Deze hands-on ervaring zal jouw vaardigheden versterken en jouw zelfvertrouwen vergroten om Lean Six Sigma principes effectief te implementeren. En alsof dat nog niet genoeg is, brengen we ook een bezoek aan Volkswagen in Duitsland, waar je kunt leren van de absolute experts op het gebied van Lean.

Met onze Lean Six Sigma Green Belt Blended Training ben je verzekerd van flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Je leert op een “Lean” manier, waarbij je optimaal profiteert van de voordelen van online leren én tegelijkertijd de praktische aspecten van Lean in de klassikale sessies ervaart.

Wat is Lean Six Sigma blended learning?

Blended learning, ook wel bekend als ‘gemengd leren’, past perfect bij de huidige trend van hybride werken. Bij deze trend wordt jouw werk verdeeld tussen thuis en op kantoor, een trend die wordt weerspiegeld in de toenemende voorkeur van organisaties voor blended learning, aangezien jij en je collega’s steeds vaker vanuit huis willen werken.

De Lean Six Sigma Green Belt-training is een uitstekend voorbeeld van zo’n blended learning-aanpak, waarbij e-learning wordt gecombineerd met klassikale training. Bij deze methode wordt het leren verdeeld over online en face-to-face sessies, waardoor jij de flexibiliteit hebt om op je eigen tempo en in je eigen comfortabele omgeving te leren.

Hieronder gaan we dieper in op wat de Lean Six Sigma Green Belt training inhoudt.

Wat is Lean Six Sigma Green Belt training?

Lean Six Sigma Green Belt is een trainingsprogramma dat medewerkers vertrouwd maakt met de kennis en principes van Lean Six Sigma. Als Green Belt word je opgeleid tot projectleider voor verbetertrajecten en ben je verantwoordelijk voor het leiden van deze trajecten om een cultuur van continue verbetering te creëren. Green Belts vormen de kritische massa binnen een organisatie die de Lean Six Sigma-filosofie uitdraagt en actief bijdraagt aan het streven naar voortdurende verbetering.

Met de Lean Six Sigma Green Belt-training verwerf je vaardigheden en technieken om verbeter vraagstukken te begrijpen en op te lossen, workshops te leiden, en verspilling te identificeren en te elimineren. Deze training is geschikt voor elke medewerker die gestructureerd problemen wil oplossen en verbeterprojecten wil leiden.

Je wordt een cruciale speler in het bevorderen van een cultuur van continue verbetering en het stimuleren van efficiëntie binnen jouw organisatie. Het behalen van een Lean Six Sigma Green Belt-certificering is een waardevolle prestatie en kan dienen als opstap naar een Black Belt-certificering.

Gratis Demo: Ontdek Lean E-learning.

Wil je ervaren hoe e-learning werkt? Doorloop dan onze gratis demo en ontdek hoe veelzijdig en compleet onze online Lean-trainingen zijn.

Natuurlijk wil je voordat je van start gaat, eerst proeven van onze e-learning. Door middel van deze vrijblijvende demo kun je alvast ervaren wat een online Lean-training inhoudt. (En nee, je hoeft hiervoor géén gegevens achter te laten).

In deze demo doorloop je een Lean-module, inclusief lessen en quizzen. Zo ontdek je hoe compleet en veelzijdig onze online Lean-trainingen zijn. Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in en je kunt meteen aan de slag.

De link naar de gratis demo vind je hier.

Wat haal je uit de Lean Six Sigma training blended?

Na het volgen van de Lean Six Sigma Green Belt training ben jij de collega die actief kan bijdragen aan een cultuur van continue verbetering. Als Green Belt ben je bekend met de exacte stappen die nodig zijn om een verbetertraject uit te voeren. Je herkent verspillingen, implementeert quick wins en past veelgebruikte Lean-technieken toe. Bovendien ben je in staat om zelfstandig verbetertrajecten te leiden en te organiseren. Na deze training ben jij een belangrijke kracht achter continu verbeteren in jouw organisatie. De Lean Six Sigma-filosofie heeft geen geheimen meer voor jou en je beheerst de technieken om verbeter vraagstukken te begrijpen en op te lossen. Daarnaast beschik je over de vaardigheden om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Wat kun je verwachten na de training:

 • Het begrijpen en toepassen van de principes van Lean Six Sigma in jouw dagelijkse werkzaamheden.
 • Het herkennen en elimineren van verspillingen in processen om de efficiëntie te verbeteren.
 • Het gestructureerd aanpakken van problemen en het implementeren van duurzame oplossingen.
 • Actieve betrokkenheid bij Lean Six Sigma-implementaties in jouw organisatie en bijdragen aan continue verbetering.
 • Het leiden en faciliteren van workshops om teamleden te betrekken bij verbeter initiatieven.
 • Het implementeren van Quick Wins om snelle resultaten te behalen en draagvlak te creëren.
 • Het leiden en zelfstandig uitvoeren van verbetertrajecten met behulp van Lean Six Sigma-methodologieën.
 • Het analyseren en gebruiken van data om feitelijke beslissingen te nemen en verbeteringen te onderbouwen.
 • Effectieve communicatie en samenwerking met stakeholders op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Kortom, na deze training ben je in staat om op verschillende fronten een waardevolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van processen en het creëren van een cultuur van continue verbetering binnen jouw organisatie.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma Green Belt training?

Tijdens de klassikale sessies besteden we veel aandacht aan praktijksituaties en de houding en gedrag binnen organisaties, wat essentieel is binnen de Lean-filosofie. Naast het aanleren van technische tools en technieken, leggen we ook de nadruk op aspecten zoals leiderschap, teamdynamiek en communicatie. Deze zijn net zo belangrijk voor het succes van je verbeterprojecten. Je leert hoe je effectief kunt communiceren met verschillende belanghebbenden, hoe je weerstand tegen verandering kunt overwinnen en hoe je een cultuur van continue verbetering kunt bevorderen binnen je organisatie.

In de e-learning modules doorloop je de fasen van DMAIC. Je leert onder andere problemen te analyseren en blijvende oplossingen te vinden, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. Je doorloopt de Plan-Do-Check-Act (PDCA) cyclus en de vijf fases van Lean: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC).

De Lean Six Sigma Green Belt-training is een uitgebreide cursus die je in staat stelt om de principes van Lean effectief toe te passen in je dagelijkse werk. Hieronder volgt een gedetailleerdere beschrijving van wat je leert tijdens de training, verdeeld over de vijf fasen van het DMAIC-proces:

 1. Define (Definiëren) – In deze fase leer je hoe je een probleem duidelijk definieert, doelstellingen vaststelt en betrokkenheid creëert bij stakeholders. Je leert technieken en tools om de scope van het project af te bakenen, zoals het identificeren van de ‘voice of the customer’, het leiden van brown paper-sessies, het opstellen van projectcharters en het faciliteren van teambuilding.
 2. Measure (Meten) – In de meetfase leer je hoe je processen in kaart brengt, meetplannen opstelt en verspillingen identificeert. Je maakt gebruik van tools zoals Value Stream Mapping, Swimlane-diagrammen, MIFA (Material and Information Flow Analysis) en het identificeren van de acht soorten verspillingen in Lean. Hiermee kun je de huidige staat van processen begrijpen en meetbare gegevens verzamelen.
 3. Analyse (Analyseren) – In deze fase leer je hoe je processen analyseert, oorzaken van problemen identificeert en data effectief gebruikt. Je maakt gebruik van Lean-metingen, analysetechnieken zoals Run Chart, Histogram en Control Chart, en tools zoals brainstorming en Ishikawa-diagrammen (visgraatdiagrammen) om de root causes van problemen te achterhalen.
 4. Improve (Verbeteren) – Je leert hoe je verbeteringen implementeert, medewerkers betrekt en Lean-tools toepast. In deze fase pas je technieken toe zoals Kaizen (continue verbetering), Kaikaku (radicale verandering), Training Within Industry (TWI), Flow, Pull, Single Minute Exchange of Die (SMED), Kanban, Just in Time (JIT) productie en het identificeren van TIMWOODS (de acht verspillingen). Je leert ook hoe je effectief teamleden kunt stimuleren om ideeën te genereren en de beste oplossingen te selecteren.
 5. Control (Controleren) – In deze fase leer je hoe je resultaten behoudt, procedures implementeert en zorgt voor continue verbetering. Je leert technieken zoals het opstellen van procedures, Failure Mode and Effects Analysis (FMEA), het definiëren van rollen en verantwoordelijkheden met behulp van een RACI-diagram (Responsible, Accountable, Consulted, Informed), het gebruik van de 8D-methode voor probleemoplossing, het uitvoeren van audits en het implementeren van visueel management. Deze technieken en tools helpen je om verbeteringen te borgen en te zorgen voor een cultuur van continue verbetering.

Tijdens de Lean Six Sigma Green Belt-training verwerf je specifieke kennis en vaardigheden in elke fase van het DMAIC-proces, waardoor je in staat bent om de principes van Lean effectief toe te passen in je dagelijkse werk.

Met de Lean Six Sigma Green Belt-certificering ben je klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes en de groei van jouw organisatie. Of je nu nieuw bent in Lean Six Sigma of je vaardigheden wilt verbeteren, deze training zal je voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een effectieve Lean-leider te worden en een significante bijdrage te leveren aan de continue verbetering van jouw organisatie.

 Lean excursie: Een kijkje achter de schermen bij Volkswagen:

Stap in de wereld van Lean en ontdek de geheimen achter het succes van Volkswagen! Als onderdeel van de Green Belt training gaan we op een Lean excursie naar de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland. Laat je inspireren door het streven naar perfectie en de gestroomlijnde processen die Volkswagen zo succesvol maken.

Tijdens deze excursie krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland, en leer je hoe Lean management in de praktijk wordt toegepast. Verbaas je over de precisie en efficiëntie van het productieproces en doe waardevolle inzichten op die je direct kunt toepassen in jouw eigen organisatie. De excursie omvat een uitgebreide rondleiding en een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen. Dit is jouw kans om mee te kijken, vragen te stellen en waardevolle inzichten op te doen.

Mis deze onvergetelijke ervaring niet en reserveer nu jouw plek op de Lean Excursie bij Volkswagen! De excursie vindt plaats in Emden, Duitsland, en duurt van 09.00 tot 17.00 uur. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Wat is het voordeel van Lean Six Sigma Green Belt?

Het grootste voordeel van het behalen van je Lean Six Sigma Green Belt certificering is dat je waardevolle vaardigheden opdoet die kunnen bijdragen aan de efficiëntie en effectiviteit van jouw organisatie. Deze vaardigheden kunnen je helpen om processen te stroomlijnen, verspillingen te elimineren en de klanttevredenheid te verbeteren. Daarnaast kan de Lean Green Belt training je helpen om een meer effectieve teamleider te worden, met de capaciteit om problemen systematisch aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren.

Bovendien kan het behalen van je Lean Six Sigma Green Belt certificering je carrièrevooruitzichten verbeteren. Bedrijven waarderen medewerkers die begrijpen hoe ze Lean-principes en -technieken kunnen toepassen om de organisatie te verbeteren. Dus of je nu je huidige positie wilt versterken of op zoek bent naar nieuwe kansen, een Lean Green Belt certificering kan een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Schrijf je in voor onze Lean Six Sigma Green Belt training en ga mee naar Volkswagen:

 • De training duurt 3 dagen en omvat ook de excursie naar Volkswagen.
 • De training kan zowel op locatie als in-company worden gegeven.
 • De theorie van de Lean Green Belt wordt door jou online doorlopen

Wat kost een Lean Six Sigma Green Belt training blended?

De kosten voor de opleiding bedragen € 1.995,-,- (exclusief BTW) per deelnemer.

Wat ontvang je bij de Lean Six Sigma Green Belt training blended?

 • Twee dagen intensieve training op een specifieke locatie, vol met interactieve sessies en praktijkvoorbeelden.
 • Een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean-principes in actie te zien in een van ‘s werelds meest efficiënte autofabrieken.
 • Onbeperkte toegang tot ons e-learning platform. Dit kan dienen als een handig naslagwerk voor het opfrissen van je kennis na de training.
 • Al het noodzakelijke studiemateriaal om je te ondersteunen tijdens je leerreis. Dit omvat: hand-outs, templates en digitale middelen.
 • Een officieel Green Belt-certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service, erkend als bewijs van je bekwaamheid in Lean-principes en technieken.

De voor- en nadelen van online leren:

Online leren wordt steeds populairder als studiemethode, vanwege de vele voordelen die het biedt. Het biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, waardoor je op elk gewenst moment kunt studeren, zonder gebonden te zijn aan een vast rooster. Dit is vooral gunstig voor mensen die werken of andere verplichtingen hebben.

Daarnaast stelt online leren je in staat om in je eigen tempo te leren. Dit betekent dat je de informatie kunt verwerken en begrijpen op een manier die bij jouw leertempo past. Als je een snelle leerling bent, hoef je niet te wachten op anderen, en als je extra tijd nodig hebt, kun je die nemen.

Een ander belangrijk voordeel van online leren is de kosten- en tijdbesparing. Doordat er geen reiskosten zijn en het lesgeld vaak lager is dan bij klassikale cursussen, is online leren vaak financieel aantrekkelijker. Bovendien bespaar je tijd die anders zou worden besteed aan reizen.

Echter heeft online leren ook uitdagingen. Hoewel technologische vooruitgang communicatie gemakkelijker heeft gemaakt, kan het ontbreken van directe interactie met trainers een obstakel zijn. Gelukkig bieden we ondersteuning via telefoon, app of e-mail om aan dit nadeel tegemoet te komen. Daarnaast hebben we ook klassikale sessies waarin persoonlijk contact en interactie mogelijk zijn.

Online leren vereist een zekere mate van zelfdiscipline. Zonder een vast rooster kan het verleidelijk zijn om uitstelgedrag te vertonen. Technische problemen kunnen ook een hindernis vormen als er geen betrouwbare toegang tot technologie en internet beschikbaar is.

Ondanks deze uitdagingen biedt online leren vele voordelen en opent het de deuren naar flexibel en toegankelijk onderwijs voor iedereen, overal. Het is een moderne en effectieve manier om te leren, mits men de discipline en de nodige technische middelen heeft om optimaal te profiteren van deze leermethode.

Als je een passie hebt voor het verbeteren van processen en het efficiënter maken van je organisatie, dan is de Lean Six Sigma Green Belt-training iets voor jou. Je zult waardevolle vaardigheden opdoen die je kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden en die je kunnen helpen om een cultuur van continue verbetering in jouw organisatie te bevorderen. En met de certificering op zak kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de groei en efficiëntie van je organisatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de Lean Green Belt-training en begin je reis naar continue verbetering.

Als je nog verdere vragen hebt of behoefte hebt aan aanvullende informatie, laat het me gerust weten. Bel mij op 06 – 57 57 57 31 of neem contact op via Lean.nl.

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.