Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Green Belt training

Hoe lopen de processen in jouw team of binnen jouw project? Heb jij het idee dat het beter, efficiënter en foutlozer kan? Als Green Belt heb jij straks de skills én de kennis in huis om processen zelfstandig te verbeteren.

Als Green Belt word jij een waardevolle kracht achter continu verbeteren in jouw team of project. Je beheerst hiervoor niet alleen de technieken. Na deze training beschik je ook over de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden en om collega’s en klanten op een inspirerende manier mee te nemen.

Lean Six Sigma Green Belt Training

Breng jij processen naar blijvende perfectie?

 Als je streeft naar klantgerichtheid, hogere kwaliteit en lagere kosten, dan kan de Lean Six Sigma Green Belt training je helpen deze doelen te bereiken. Deze training, die steeds vaker wordt gebruikt om bedrijfsprocessen op een gestructureerde manier te verbeteren, biedt je de tools om dergelijke trajecten succesvol te leiden en te faciliteren.  Na onze opleiding Lean Six Sigma Green Belt ben jij in staat om dit soort trajecten succesvol te leiden en te faciliteren.

Wat is een Lean Six Sigma Green Belt training:

Lean Six Sigma combineert twee verbetermethodieken: Six Sigma (gericht op beter en foutloos werken) en Lean (gericht op sneller en efficiënter werken). De Green Belt-training biedt jou als (aankomend) projectleider de kennis en technieken om bedrijfsprocessen op een gestructureerde en aantoonbare manier te verbeteren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

De Lean Six Sigma Green Belt training is geschikt voor iedereen die zelfstandig een verbeterproject wil uitvoeren, bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos wil maken en een cultuur van continue verbetering wil creëren. Green Belts zijn projectleiders voor verbetertrajecten. Zij zijn getraind in methoden en technieken en dragen verantwoordelijkheid voor het leiden van deze trajecten, om zo bij te dragen aan het creëren van een continue verbetercultuur.”

Wat haal je uit de Lean Six Sigma Green Belt training?

Als een Green Belt word je een drijvende kracht achter continue verbetering in jouw team of project. Na deze training beschik je niet alleen over de technieken, maar ook over de vaardigheden om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden en collega’s en klanten op een inspirerende manier mee te nemen.

Na deze training ben jij dé collega die actief kan bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren. Als Green Belt weet je precies hoe je een verbetertraject uitvoert, herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert en hoe je veelgebruikte Lean-technieken toepast. Ook kun je zelfstandig verbetertrajecten leiden en organiseren. Na deze training word jij een belangrijke kracht achter continue verbetering in jouw organisatie. De Lean-filosofie kent voor jou geen geheimen meer en je beheerst de technieken om verbetervraagstukken te doorgronden en op te lossen. Daarnaast beschik je over de vaardigheden om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Je kunt verwachten dat je na de Lean Six Sigma Green Belt training in staat bent om:

 • De principes van Lean en Six Sigma te begrijpen en toe te passen in jouw dagelijkse werkzaamheden.
 • Verspillingen in processen te herkennen en te elimineren om de efficiëntie te verbeteren.
 • Problemen op een gestructureerde manier aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren.
 • Actief deel te nemen aan Lean en Six Sigma-implementaties binnen jouw organisatie en bij te dragen aan continue verbetering.
 • Workshops te leiden en faciliteren om teamleden te betrekken bij verbeterinitiatieven.
 • Quick Wins te implementeren om snelle resultaten te behalen en draagvlak te creëren.
 • Verbetertrajecten te leiden en zelfstandig uit te voeren met behulp van de Lean-methodologieën.
 • Data te analyseren en te gebruiken om feitelijke beslissingen te nemen en verbeteringen te onderbouwen.
 • Effectief te communiceren en samen te werken met stakeholders op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Kortom, na de training ben je in staat om op verschillende fronten een waardevolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van processen en het creëren van een cultuur van continue verbetering binnen jouw organisatie.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma Green Belt training:

Je leert problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren, en je doorloopt de vijf fases van Lean Six Sigma: Define, Measure, Analyze, Improve, en Control. Per fase krijg je de Six Sigma-theorie, maar je ontwikkelt vooral ook de competenties om methodes en technieken zelfstandig toe te passen.

 De vijf fases van Lean Six Sigma: DMAIC:

 1. Define – In deze fase stel je de scope van een Lean Six Sigma-project vast. Je leert een probleem te definiëren en het verbeterpotentieel te bepalen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: projectselectie, Voice of the Customer, Critical to Quality, SIPOC, stakeholderanalyse, risicomanagement, Brown Paper-sessies, communicatieplan en projectmanagement-skills.
 2. Measure – Bij Six Sigma draait alles om aantoonbaarheid en data. Je stelt een meetplan op, leert hoe je data op betrouwbaarheid toetst en hoe je data analyseert. Je leert de volgende onderwerpen toe te passen: Value Stream Mapping, Swimlane, MIFA, UDMO, Meetplan en de verandermanagement. Na deze fase ben je toegerust om workshops te faciliteren. 
 3. Analyze – Hoe analyseer je een proces, hoe meet je de effectiviteit en hoe vind je de oorzaken van een probleem? In deze fase ga je aan de slag met onderwerpen zoals: Lean Metingen, Run Chart, Histogram, Control Chart, Brainstorming, Ishikawa, Workshopping, Pareto Analyse, Hypothese Testen en Werkvormen en Workshopping.
 4. Improve – Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? En hoe kies je de beste oplossing? Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals Kaizen, Heijunka, Just in Time, Kanban, Jidoka, Flow, processimulaties en testen van oplossingen.
 5. Control – Resultaat behalen is één, resultaat behouden twee. Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals: Procedures, FMEA, RACI, 8D, Audit en Visual Management.

Examen – Nadat je alle fases hebt doorlopen, leg je een theorie-examen af.

Lean excursie: Een kijkje achter de schermen bij Volkswagen:

Stap in de wereld van Lean en ontdek de geheimen achter het succes van Volkswagen! Als onderdeel van de Green Belt training gaan we op een Lean excursie naar de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland. Laat je inspireren door het streven naar perfectie en de gestroomlijnde processen die Volkswagen zo succesvol maken.

Tijdens deze excursie krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland, en leer je hoe Lean management in de praktijk wordt toegepast. Verbaas je over de precisie en efficiëntie van het productieproces en doe waardevolle inzichten op die je direct kunt toepassen in jouw eigen organisatie. De excursie omvat een uitgebreide rondleiding en een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen. Dit is jouw kans om mee te kijken, vragen te stellen en waardevolle inzichten op te doen. Ook leuk als je geen fan bent van Volkswagen.

Mis deze onvergetelijke ervaring niet en reserveer nu jouw plek op de Lean Excursie bij Volkswagen! De excursie vindt plaats in Emden, Duitsland, en duurt van 09.00 tot 17.00 uur. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

 

Wat is het voordeel van een Lean Six Sigma Green Belt training:

Een van de belangrijkste voordelen van het behalen van je Lean Six Sigma Green Belt-certificering is dat je vaardigheden opdoet die kunnen bijdragen aan de efficiëntie en effectiviteit van jouw organisatie. Deze training kan je ook helpen om een effectievere teamleider te worden, met het vermogen om problemen systematisch aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren.

Daarnaast kan het behalen van je Lean Six Sigma Green Belt-certificering je carrièrevooruitzichten verbeteren. Bedrijven waarderen medewerkers die Lean-principes en -technieken kunnen toepassen om de organisatie te verbeteren.

Schrijf je in voor onze Lean Six Sigma Green Belt training en ga mee naar Volkswagen:

 • De training duurt 6 dagen en omvat ook de excursie naar Volkswagen.
 • De training kan zowel op locatie als in-company worden gegeven.

Lean Six Sigma Green Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio:

 • Onze opleidingen vinden plaats op vaste locaties in Noord-, Midden- en Zuid-Nederland.

Wat kost een Lean Six Sigma Green Belt training?

De kosten voor de opleiding bedragen € 3195,- (exclusief BTW) per deelnemer.

Wat ontvang je bij de training?

 • Vijf dagen intensieve training op een specifieke locatie, vol met interactieve sessies en praktijkvoorbeelden.
 • Een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean-principes in actie te zien in een van ‘s werelds meest efficiënte autofabrieken.
 • Onbeperkte toegang tot ons e-learning platform. Dit kan dienen als een handig naslagwerk voor het opfrissen van je kennis na de training.
 • Al het noodzakelijke studiemateriaal om je te ondersteunen tijdens je leerreis. Dit omvat: hand-outs, templates en digitale middelen.
 • Een officieel Green Belt-certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service, erkend als bewijs van je bekwaamheid in Lean en Six Sigma-principes en technieken.

Als je een passie hebt voor het verbeteren van processen en het efficiënter maken van je organisatie, dan is de Lean Six Sigma Green Belt-training iets voor jou. Je zult waardevolle vaardigheden opdoen die je kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden en die je kunnen helpen om een cultuur van continue verbetering in jouw organisatie te bevorderen. En met de certificering op zak, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de groei en efficiëntie van je organisatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de Lean Six Sigma Green Belt training en begin je reis naar continue verbetering.

Als je nog verdere vragen hebt of behoefte hebt aan aanvullende informatie, laat het mij gerust weten. Bel 06 – 57 57 57 31 of neem contact via Lean.nl.

Amsterdam Startdatum: Februari 2024

Data

 • Februari 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.