Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Green Belt training

Hoe lopen de processen in jouw team of binnen jouw project? Heb jij het idee dat het beter, efficiënter en foutlozer kan? Als Green Belt heb jij straks de skills én de kennis in huis om processen zelfstandig te verbeteren.

Als Green Belt word jij een waardevolle kracht achter continu verbeteren in jouw team of project. Je beheerst hiervoor niet alleen de technieken. Na deze training beschik je ook over de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden en om collega’s en klanten op een inspirerende manier mee te nemen.

Ben jij klaar voor Green Belt?

De Lean Six Sigma Green Belt opleiding is geschikt voor iedereen die bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos willen maken en een cultuur van continue verbetering willen creëren.

Volg de Lean Six Sigma Green Belt opleiding in twee varianten:

  • Een 3-daagse dagopleiding op locatie of een in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00
  • De e-learning duurt ongeveer 50 uur

Lean Six Sigma Green Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio

Lean Academy geeft in-company trainingen door heel Nederland. Onze dagopleidingen vinden plaats in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland.

De kosten

De dagopleiding kost € 1.499,- exclusief BTW, per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Elearning Green Belt
  • Examenkosten
  • Lean Six Sigma Green Belt Certificering

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.