Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Green Belt-training

Lean Six Sigma Green Belt-training – Breng jij processen naar blijvende perfectie?

Na de opleiding Lean Six Sigma Green Belt ben jij in staat om op een gestructureerde manier bedrijfsprocessen te verbeteren. Je leidt en faciliteert zelfstandig Lean Six Sigma-trajecten die zich richten op klantgerichter werken, hogere kwaliteit en minder kosten.
Als Green Belt beschik jij over de skills én de kennis om processen, teams, en organisaties naar continue verbetering te leiden.

In deze Lean Six Sigma-training ontvang je onder andere:

 • Een internationaal erkend Lean Six Sigma Green Belt-certificaat, inclusief praktijkcertificaat. Geen gedoe met het achteraf halen van je praktijkcertificaat of extra begeleiding; dit is reeds inbegrepen bij onze training.
 • Alle templates die we tijdens de opleiding hebben gebruikt, waarmee je de analyses kunt toepassen.
 • 100% slagingsgarantie: Lean Six Sigma.nl biedt een slagingsgarantie. Je bent verzekerd van het behalen van je Green Belt-certificaat.

Word jij de motor achter continu verbeteren? Kies voor onze Lean Six Sigma Green Belt-training.

Illustratie van een geanimeerde persoon met blond haar, in een klassieke pose, die symbolisch een groene band vasthoudt, verwijzend naar de principes van Lean Green Belt training en opleiding, te vinden op lean.nl.

Na deze Lean Six Sigma-training beschik jij over de kennis en de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.

De Lean Six Sigma Green Belt-training omvat:

 • Zes dagen Lean Six Sigma-cursus, beschikbaar op diverse locaties of als een in-company opleiding voor bedrijven.
 • Examen en certificering, inclusief praktijkcertificaat: geen gedoe met extra begeleiding of kosten achteraf.
 • Boek: “Lean Six Sigma and Minitab ” door Quentin Brook
 • Studiemateriaal: Toegang tot ons online Green Belt-leerplatform en een Lean Six Sigma Ebook met meer dan 1000 pagina’s aan Lean Six Sigma-kennis.

Je hebt de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “Ideal IN3”.

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | Download de brochure en reserveer je plek voor de Lean Six Sigma Green Belt-opleiding vandaag nog!

Lean Six Sigma Green Belt-training: Begeleid jij jouw organisatie naar continue verbetering?

Lean Six Sigma Green Belt Training: Deze training ontwikkelt jouw vaardigheden in de Lean Six Sigma-principes, stelt je in staat zelfstandig verbeterprojecten te leiden en continue verbeteringen in processen aan te brengen.

Je leert problemen structureel op te lossen, workshops te faciliteren, en verspillingen te identificeren en te elimineren.

Als Green Belt werk je aan het opzetten en verbeteren van producten, diensten en processen, waarbij je nauw samenwerkt met operationele teams en het hoger management om strategische doelen effectief om te zetten in concrete verbetertrajecten.

Na deze Lean Six Sigma-training ben jij dé collega die onmisbaar is bij Lean Six Sigma implementaties: Je motiveert collega’s, analyseert processen en voegt waarde toe voor de klant. Als Lean Six Sigma Expert ben je volledig toegerust om processen en afdelingen zelfstandig te begeleiden en te leiden naar perfectie.

Wat is een Lean Six Sigma Green Belt?

De Lean Six Sigma Green Belt vertegenwoordigt het vierde niveau binnen de structuur van Lean Six Sigma-certificeringen, volgend op de White, Yellow en Orange Belts. Het is een van de meest gevraagde certificeringen. Als Green Belt ben je de projectleider die essentieel is voor het initiëren en leiden van verbetertrajecten binnen je organisatie.

In deze rol fungeer je als expert in het optimaliseren van processen, verantwoordelijk voor het leiden van projecten. Je speelt ook een cruciale rol in het bevorderen van de Lean Six Sigma-denkwijze onder je collega’s.

Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een combinatie van twee verbetermethodieken waarmee je processen kunt verbeteren. Lean richt zich op Just in Time, Build in Quality, 5S, Kaizen en Lean-Management. Lean is een ‘bottom-up’ benadering.

Six Sigma richt zich vooral op het verbeteren van de kwaliteit en het verminderen van fouten op basis van metingen. ‘Meten is weten’ vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De combinatie van Lean en Six Sigma versterkt elkaar en met Lean Six Sigma profiteer je als organisatie van ‘the best of both worlds’.

Samen vormen zij een verbetermethodiek, waarmee processen binnen elke organisatie verbeterd kunnen worden. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen en verspillingen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. En met Six Sigma verbeter je de kwaliteit en realiseer je foutloze processen.

Lean Six Sigma: een “match made in heaven”

 

Wat kun je doen met de Lean Six Sigma Green Belt-training?

Onze Lean Six Sigma Green Belt-training is de perfecte stap naar de functie van volwaardig projectleider. Je verdiept je in de Lean Six Sigma-methodieken en leert hoe je deze in jen organisatie moet toepassen. Taken die je na de training op je kunt nemen, zijn:

 • Het zelfstandig opzetten en beheren van verbeterprojecten.
 • Analyseren van processen en elimineren van verspillingen.
 • Workshops begeleiden voor het opsporen en elimineren van problemen.
 • Analyseren van meetgegevens.
 • Implementeren en monitoren van duurzame oplossingen.

Vaardigheden die je tijdens de Lean Six Sigma Green Belt-training opdoet

Na het behalen van je certificaat ben je een volwaardig Lean Six Sigma-leider. Zo kun je:

 • Verbetertrajecten volgens de Lean Six Sigma-methodiek uitvoeren.
 • Effectief communiceren en samenwerken met stakeholders.
 • Procesbeschrijvingen maken en analyseren op verspillingen.
 • Data analyseren en gebruiken om feitelijke beslissingen te nemen.
 • De Kaizen-methodiek toepassen.
 • De Lean Six Sigma-methode toepassen op je eigen werk.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma Green Belt-training?

Tijdens deze Lean Six Sigma-training verdiep je je verder in de Lean Six Sigma-methodiek en leer je de belangrijke instrumenten volledig kennen. Hierbij ligt de nadruk op hoe je deze methoden toepast op je verbetertrajecten.

Naast het leren van de theorie, gaan we tijdens de Lean Six Sigma Green Belt-training een aantal opdrachten uitvoeren. Hiermee wordt je kennis uitvoerig getest en kun je bewijzen dat je deze ook in de praktijk kunt toepassen.

DMAIC: een belangrijk onderdeel van je Lean Six Sigma-training

Daarnaast komt de DMAIC-methode uitvoerig aan bod tijdens je Lean Six Sigma Green Belt-training. Wanneer je de vijf fases van deze methode onder de knie hebt, kun je hiermee zelfstandig een verbetertraject leiden. Andere technieken en instrumenten die aan bod komen tijdens Lean Six Sigma Green Belt-training, zijn:

 • A3-charters: Gericht op het vinden van de oorzaken van problemen.
 • 5S: Behouden van een opgeruimde werkplek en tegengaan van verspilling.
 • Value Stream Mapping: Analyseren en beheren van materiaal- en informatiestromen.
 • Lean-Filosofie en Lean Six Sigma: De basisprincipes en waarden die continue verbetering ondersteunen.
 • Kanban borden: Visualiseren van werkprocessen.
 • Kaizen: Continu elimineren van verspillingen.

Een educatieve infographic van LEAN.nl die de Lean en Lean Six Sigma methode toelicht met een visuele roadmap verdeeld in vijf fasen: Define, Measure, Analyse, Improve en Control, elk in een apart gekleurd veld. De 'Define'-fase bevat sleutelconcepten zoals Voice of the Customer en SIPOC. 'Measure' benadrukt het verzamelen van gegevens met tools zoals Value Stream Mapping en Swim Lane. 'Analyse' richt zich op het ontdekken van kernoorzaken met technieken zoals Root Cause Analysis. 'Improve' suggereert creatieve oplossingen en implementatie met ideeën als 5S en Kaizen. 'Control' benadrukt het behoud van verbeteringen door standaardisatie en monitoring met processen als statistische procescontrole en audits. De achtergrond illustreert een abstracte, kaartachtige route met start- en eindpunten, wat het pad van continue verbetering symboliseert.

Na de Lean Six Sigma Green Belt-training beschik je over expertkennis van Lean Six Sigma-methodes, die je zelfstandig kunt toepassen op verbeterprojecten en je eigen werkzaamheden. Je bent ook in staat om nauw samen te werken met Black Belts en effectief te rapporteren aan stakeholders.

Voor wie is de Lean Six Sigma Green Belt training geschikt?

De Lean Six Sigma Green Belt-training is ideaal voor iedereen die als (aankomend) project- en teammanager gestructureerd problemen wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering binnen hun organisaties wil bevorderen. Deze opleiding stelt je in staat om effectief als projectleider te functioneren en actief bij te dragen aan een cultuur van continu verbeteren binnen organisaties. Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Het Lean Six Sigma Green Belt-Certificaat

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een Lean Six Sigma Green Belt-certificaat, inclusief praktijkcertificaat.

Onze Lean Six Sigma Green Belt-opleiding is geaccrediteerd door LCS, The Cardiff University Licensed Service. Deze gerenommeerde instelling houdt toezicht op de kwaliteit van Lean Six Sigma-opleidingen.

Zo weet je dus zeker dat onze opleiding aan de strenge eisen van Lean Six Sigma voldoet. Hierdoor kun je met je certificaten bij een groot aanbod (internationale) werkgevers terecht en vergroot je je carrièremogelijkheden aanzienlijk.

Hoe lang duurt de Lean Six Sigma Green Belt training:

De Lean Six Sigma Green Belt-training duurt 6 dagen en is beschikbaar op diverse locaties, of als een in-company opleiding voor bedrijven.

Wil je meer medewerkers binnen je bedrijf trainen voor Lean Six Sigma, of een training na werktijd in de avonduren? Neem dan contact met ons op voor een in-company aanbieding.

Klaar voor de Lean Six Sigma Green Belt-training?

Met onze Lean Six Sigma Green Belt-training word je een volwaardig Lean Six Sigma-leider. Je leert waardevolle vaardigheden, zoals het toepassen van de Lean Six Sigma-principes op verbetertrajecten en op je eigen werk. Zo leer je efficiënt verspillingen te identificeren en elimineren. Deze vaardigheden helpen je om waarde te creëren voor je bedrijf en voor je klanten.

Je hebt na de Lean Six Sigma Green Belt-training alle vaardigheden van de onderliggende niveaus, en je kunt zelfstandig Lean Six Sigma-verbeterprojecten leiden. Met het certificaat dat je na onze Lean Six Sigma Green Belt-training ontvangt, ben je een zeer waardevolle medewerker die precies weet hoe werkprocessen geoptimaliseerd kunnen worden.

Word vandaag nog een Lean Six Sigma Green Belt

Wil je leren hoe je zelfstandig een verbetertraject kunt opzetten en beheren binnen jouw bedrijf? Meld je dan aan voor onze Lean Six Sigma Green Belt-training. Je zult waardevolle vaardigheden leren die je kunt toepassen op projecten en op je dagelijkse werkzaamheden.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de  Lean Six Sigma Green Belt-training, onze accreditaties of hoe je kunt starten? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je te ondersteunen.

Utrecht Startdatum: 9 september

Data

 • 9 september
 • 16 september
 • 23 september
 • 30 september
 • 7 oktober
 • 14 oktober
Aanmelden
Heerenveen Startdatum: 10 september

Data

 • 10 september
 • 17 september
 • 24 september
 • 1 oktober
 • 8 oktober
 • 15 oktober
Aanmelden
Amsterdam Startdatum: 11 september

Data

 • 11 september
 • 18 september
 • 25 september
 • 2 oktober
 • 9 oktober
 • 16 oktober
Aanmelden
Rotterdam Startdatum: 12 september

Data

 • 12 september
 • 19 september
 • 26 september
 • 3 oktober
 • 10 oktober
 • 17 oktober
Aanmelden
Utrecht Startdatum: 11 november

Data

 • 11 november
 • 18 november
 • 25 november
 • 2 december
 • 9 december
 • 16 december
Aanmelden
Heerenveen Startdatum: 12 november

Data

 • 12 november
 • 19 november
 • 26 november
 • 3 december
 • 10 december
 • 17 december
Aanmelden
Amsterdam Startdatum: 13 november

Data

 • 13 november
 • 20 november
 • 27 november
 • 4 december
 • 11 december
 • 18 december
Aanmelden
Rotterdam Startdatum: 14 november

Data

 • 14 november
 • 21 november
 • 28 november
 • 6 december
 • 12 december
 • 19 december
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops, Lean of Lean Six Sigma-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.