Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan

Als Master Black Belt ben je straks van grote meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren. Deze training brengt je onder meer naar Japan.

Lean training in Japan

Analyseren van cultuur, verandertrajecten ontwerpen en medewerkers trainen: als Master Black Belt ben jij de technieken en de strategieën meester. Daarnaast weet je als geen ander hoe je managers hierin motiveert en faciliteert. Dit maakt jou tot een grote meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren. Je volgt een deel van je training in Japan waar je leert bij de bron van Lean: Toyota.

Lean Six Sigma Master Black Belt Training in Japan – Een Verrijkende Ontdekkingsreis naar de Kern van Lean Management!

Duik diep in één van ‘s werelds meest fascinerende culturen met onze Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan. Ontdek het rijk van Lean door deze te ervaren in de plek waar het allemaal begon, en verzamel kennis en inzichten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Deze negendaagse intensieve training zal niet alleen je begrip van Lean drastisch verdiepen, maar ook je visie op organisaties, leiderschap en management fundamenteel transformeren. Verander je kijk op organisaties en leiderschap voorgoed.

Deze training is ideaal voor zowel Green en Black Belts met ervaring in verbetertrajecten. Bezoek toonaangevende organisaties, leer van Lean Sensei’s, managers en medewerkers en neem deel aan boeiende workshops. Deze ervaring zal je perspectief op organisaties, leiderschap en management drastisch veranderen. Ervaar de betovering van Lean management in het land van de rijzende zon en kom terug met een schat aan nieuwe inzichten, ervaringen en onvergetelijke herinneringen.

Daarnaast zal dit unieke avontuur je leven en carrière onmiskenbaar verrijken. Het biedt je de kans om je netwerk uit te breiden, je horizon te verbreden en nieuwe inzichten en ideeën op te doen die je naar nieuwe hoogten zullen stuwen als Lean Six Sigma Master Black Belt.

Wat is een Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan?

De Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan is een uniek en intensief trainingsprogramma dat je rechtstreeks naar de essentie van de Lean-filosofie leidt. Het biedt je de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in de cultuur waarin Lean zijn wortels heeft en om te leren van enkele van de vooraanstaande Lean-experts van Japan.

Als bakermat van Lean, heeft Japan deze methodologie tot een verfijnde kunst verheven. Tijdens deze Lean Six Sigma Master Black Belt training krijg je de kans om iconische organisaties te bezoeken die Lean-principes tot in de kern van hun dagelijkse operaties hebben geïntegreerd. Onder deze organisaties bevinden zich industriële titanen zoals Toyota en Nissan, maar ook kleinere bedrijven en overheidsinstellingen.

Je zult inzichten vergaren van Lean Sensei’s, managers en medewerkers die de Lean-principes dag in, dag uit toepassen. Door hun ervaringen en kennis te delen, krijg je een breder en dieper begrip van de Lean-filosofie.

Naast bedrijfsbezoeken biedt de Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan praktijkgerichte workshops en trainingssessies. Hier krijg je de kans om de Lean-theorieën actief in de praktijk te brengen. Deze workshops kunnen diverse thema’s behandelen, zoals het Toyota Production System (TPS), Cultuur, Kaizen en 5S.

Maar de Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan is meer dan alleen een professionele ontwikkelingsmogelijkheid. Het is ook een culturele beleving. Je wordt ondergedompeld in de Japanse cultuur, die een cruciale rol speelt in de Lean-filosofie. Het respect voor mensen en natuur, de nadruk op continue verbetering en teamwork – dit zijn allemaal kernprincipes van Lean die diep verankerd zijn in het dagelijks leven in Japan.

Samenvattend, de Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan is een verrijkende leerervaring die je begrip van Lean zal verdiepen, je professionele vaardigheden zal aanscherpen en je zal inspireren om Lean-principes toe te passen in je eigen organisatie.

Ben jij klaar voor de Lean Six Sigma Master Black Belt training Japan?

De Lean Six Sigma Master Black Belt training is bedoeld voor professionals die al een Lean Green of Black Belt certificaat bezitten en ervaring hebben met continue verbeterprocessen. Als je in je organisatie de rol van coach voor verbeterteams wilt vervullen, Yellow, Green en Black Belts wilt opleiden en een cultuur van continue verbetering wilt stimuleren, dan is deze Lean Six Sigma Master Black Belt training bij uitstek geschikt voor jou.

Onder begeleiding van een ervaren Lean Six Sigma Master Black Belt doorloop je een intensief leertraject van negen dagen. Aan het einde van deze studiereis verkrijg je een Lean Six Sigma Master Black Belt certificaat.

Ben je klaar om je Lean-kennis naar een hoger plan te tillen? Schrijf je dan nu in voor deze onvergetelijke Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan!

Wat levert deze Lean Six Sigma Master Black Belt training je op?

De Japanse cultuur is onlosmakelijk verbonden met een passie voor perfectie en het inspireren van klanten, een concept dat ze ‘Creating Kando together’ noemen. Natuurlijk krijg je volop de kans om deze ‘Kando’ zelf te ervaren. Een van de hoogtepunten is de dag waarop je de gelegenheid krijgt om Tokio te verkennen: reis met de gerenommeerde Yurikamome ‘zwevende’ trein, bezoek het indrukwekkende Koishikawa Korakuen Park, de iconische Tokyo Tower of de bruisende uitgaanswijk Izakaya, beroemd om zijn karaokebars.

Tijdens de Lean Training in Japan kom je in aanraking met de authentieke essentie van Lean. Je ontvangt training van Japanse Toyota Sensei’s en bezoekt organisaties die Lean tot een verfijnde kunst hebben gemaakt. Je dompelt jezelf onder in de unieke Japanse cultuur, waarin de klantervaring centraal staat.

Deze ervaring zal je perceptie van Lean onherroepelijk veranderen, waardoor je je als een onmisbare Lean-specialist binnen jouw organisatie zal ontwikkelen. Je zult unieke kennis en ervaring opdoen, die je nergens anders ter wereld kunt verkrijgen. De lessen die je leert, zullen zowel praktisch als theoretisch van aard zijn, en je ontdekt hoe je deze in je eigen werk en organisatie kunt toepassen. Deze ervaring zal ongetwijfeld leiden tot professionele groei en persoonlijke ontwikkeling.

Deze Lean studiereis in Japan zal niet alleen je begrip van Lean veranderen, maar ook je perspectief op organisaties, leiderschap en management fundamenteel transformeren. Als Lean-specialist zul je inzien hoe Lean kan bijdragen aan het verbeteren van efficiëntie en effectiviteit, het verminderen van verspilling en het verhogen van de klanttevredenheid.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma Master Black Belt Training Japan?

Tijdens deze Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan keer je terug naar de wortels van de Lean-filosofie. Je bezoekt organisaties die Lean hebben verheven tot een kunstvorm, waaronder gerenommeerde bedrijven als Toyota Factory, Nissan en Yamaha Piano, maar ook de Tsukiji Fishmarket en diverse zorgondernemingen en overheidsinstanties. Hier leer je van Lean Sensei’s, managers én medewerkers hoe zij Lean op een succesvolle manier integreren in hun bedrijfsprocessen. Daarnaast neem je deel aan verschillende workshops die gericht zijn op het Toyota Production System (TPS), continue verbetering en Kaizen. Onze studiereis omvat bezoeken aan uiteenlopende organisaties zoals Toyota, Nissan, Yamaha Piano, Kikuya stomerij, Fujitsu, diverse zorginstellingen, gemeentelijke instellingen en een bank.

Gedurende deze Lean studiereis duik je in een breed scala aan relevante onderwerpen, waaronder de kunst van Japans vakmanschap en de befaamde Japanse gastvrijheid. Ook behandelen we belangrijke aspecten zoals klanttevredenheid, Kaizen (continue verbetering), visueel management, leiderschap, doelstellingen bepalen en medewerkertevredenheid op een interactieve en diepgaande manier. Elk thema draagt bij aan een diepgaander en vollediger begrip van Lean-principes en -praktijken. Je leert over de interactie tussen Lean en de cultuur van een organisatie, en hoe deze samensmelting bijdraagt aan succesvolle implementatie en blijvende verbetering.

Wat krijg je tijdens de Lean Six Sigma Master Black Belt training?

Deze negendaagse Lean studiereis Japan omvat: vervoer in Japan, accommodatie en georganiseerde activiteiten. Je verblijft op basis van volpension en de begeleiding door Lean.nl en een Nederlandstalige gids/tolk is ook inbegrepen. Tijdens de reis verblijf je in uitstekende hotels in het centrum van Nagoya en Tokio. De perfecte plek om na een intensieve dag tot rust te komen.

Belangrijk om te weten: De vlucht naar Japan (Tokio) is niet inbegrepen in ons programma en moet zelf geregeld worden. Dit biedt je de vrijheid om je verblijf in Japan naar eigen wens te verlengen. Aangezien zo’n reis een unieke ervaring is, moedigen we je aan om van deze gelegenheid gebruik te maken en meer tijd door te brengen in dit fascinerende land.

Dit is wat je krijgt bij de Lean training Japan:

  • 9 dagen Lean training in Japan
  • Volpension hotelovernachtingen
  • Vervoer van en naar workshop locaties
  • Certificaat van deelname als bewijs van deze training
  • Lean Six Sigma Master Black Belt certificaat.

Programma Lean Six Sigma Master Black Belt training in Japan:

Zaterdag:

We verzamelen ons op Schiphol, waar we afscheid nemen van onze dierbaren – echtgenoten, kinderen en vrienden. We checken in voor onze rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Tokio. Eenmaal aan boord van het vliegtuig heb je ruim 13 uur de tijd om te ontspannen, films te kijken, of jezelf nog verder te verdiepen in de wereld van Lean met behulp van interessante literatuur.

Zondag:

Na aankomst in Tokio, starten we onze reis naar Nagoya aan boord van de beroemde Bullet Train, die snelheden tot wel 300 km/u kan halen. De Lean-reis begint hier meteen; je ervaart hoe de conducteur passagiers begroet en bedient. Met een takt-tijd van slechts 7 minuten wordt de hele trein gereinigd. Efficiëntie en snelheid zijn kenmerkend voor de Japanse aanpak.

Na onze aankomst in Nagoya en het inchecken in het hotel, nemen we wat tijd om te acclimatiseren en te herstellen van de reis. In de loop van de middag brengen we een bezoek aan het Toyota Museum. Hier verdiepen we ons in de ontwikkeling van het Toyota Production System (TPS), dat onder leiding van de familie Toyoda tot stand kwam. De Lean-principes worden er van begin tot eind helder uiteengezet, van het weefgetouw tot aan de autoproductie. We maken er kennis met concepten zoals Jidoka (het stoppen van de productielijn), Kanban, Just-in-time, de inzichten van Taiichi Ohno, en de grote waarde die gehecht wordt aan respect voor mensen.

Het museum biedt de mogelijkheid om foto’s en video’s te maken. Deze mogen later worden gebruikt in je eigen presentaties of Lean-trainingen.

Maandag:

Op maandag bezoeken we het Toyota Management Instituut, waar we leren van ervaren Lean-meesters, ofwel ‘Sensei’s’. We doen hier hands-on ervaring op met Lean en ontdekken hoe Lean in de cultuur van continue verbetering binnen een organisatie geïntegreerd kan worden. We duiken dieper in het Toyota Way Management System, ook bekend als TPS, en verkennen de concepten van Lean. Daarnaast wordt van ons verwacht dat we actief deelnemen en zelf aan de slag gaan. We leren onder andere hoe we visueel management – obeya kunnen toepassen om resultaten te monitoren.

Dinsdag:

Op dinsdag brengen we een bezoek aan een Toyota fabriek, waar we een uitgebreide rondleiding krijgen. Hier kunnen we met eigen ogen zien hoe Toyota elke 63 seconden een auto van de productieband laat rollen. Tijdens dit bezoek ontdek je dat Lean niet enkel om de tools draait, maar dat de ontwikkeling van medewerkers minstens zo belangrijk is. Je krijgt inzicht in hoe Toyota een cultuur van continue verbetering heeft weten te creëren. Bovendien leer je hoe Toyota, in samenwerking met haar toeleveranciers, het Just-in-Time concept heeft ontwikkeld. Bij Toyota worden toeleveranciers beschouwd als onderdeel van de familie.

Woensdag:

Op woensdag bezoeken we een toeleverancier van Toyota, waar we leren hoe de 5S-methode bijdraagt aan een cultuur van continue verbetering. We krijgen inzicht in het belang van het Kanban-systeem en hoe foutloos werken essentieel is voor het bereiken van perfecte processen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan een Zen-tempel. Onder leiding van een Zen-priester leren we over het streven naar dagelijkse perfectie en hoe dit de kern vormt van de Zen-filosofie.

Daarna reizen we met de Bullet Train, die snelheden tot 300 km/u kan bereiken, naar Tokio. Op het station ervaren we het principe van foutloos werken en zien we hoe de techniek van ‘Pointing and Calling’ in de praktijk wordt gebracht. De Japanse Bullet Train staat bekend om zijn punctualiteit, met een gemiddelde jaarlijkse vertraging per trein van slechts 40 seconden!

We sluiten de dag af door in te checken in ons hotel in Tokyo aan het eind van de middag.

Donderdag:

We brengen een bezoek aan diverse dienstverlenende organisaties, waaronder een gemeente, bank, zorginstelling en ICT-organisatie. Hier doen we inzicht op over hoe de Lean-principes, oorspronkelijk ontwikkeld voor productieprocessen, worden toegepast in een dienstverlenende context. We leren over welke principes effectief zijn in een dienstverlenende omgeving en hoe het management functioneert in een kantoorsetting.

We verdiepen ons in concepten zoals daily stand-up meetings (dagstarten) en Obeya, en leren over de technieken die worden ingezet om medewerkers te motiveren en te betrekken bij continue verbeteringsprocessen.

Vrijdag:

Lean draait in de eerste plaats om cultuur en mensen. Het gaat om het dagelijks nastreven van klantwaarde en perfecte processen, waarbij medewerkers continu bezig zijn met het doorvoeren van verbeteringen. Maar hoe creëer je een cultuur van voortdurende verbetering? Op deze dag gaan we diepgaand in op dit onderwerp.

In de avond begeven we ons naar de vechtsportzaal voor een sessie Aikido. Je vraagt je wellicht af, wat heeft dit te maken met Lean? Binnen de Budo sporten vormt Kata een belangrijk element. Een Kata is een set oefeningen die tot in het oneindige wordt herhaald om zo de beweging tot perfectie te kunnen uitvoeren. Dit kan je vergelijken met bijvoorbeeld een Standard Operating Procedure in de Lean-methodiek.

Zaterdag:

Vandaag heb je een vrije dag. Uiteraard wil je graag thuiskomen met een tas vol souvenirs. Je krijgt de gelegenheid om te winkelen in het bruisende centrum van Tokio. Als je meer een natuurliefhebber bent, kun je ervoor kiezen om een wandeling te maken in de bergen. Op slechts een uur reizen met de trein bevind je je in schitterende natuurlijke omgevingen.

Zondag:

Zet je wekker en maak je gereed voor de terugreis naar het vliegveld; het is tijd om onze terugvlucht naar Amsterdam te aanvaarden. Bij aankomst op Schiphol nemen we afscheid van elkaar. We keren huiswaarts met koffers vol inspiratie, vernieuwende ideeën en onvergetelijke ervaringen.

Eenmaal terug in Nederland ontvang je 16 uur aan ondersteuning en begeleiding voor de Master Black Belt certificering. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals Hoshin Kanri, OGSM, Lean Leiderschap en Coaching, didactische vaardigheden, het ontwerpen van trainingen, het geven van trainingen, adviesvaardigheden,  cultuur analyse, Lean Audit en maturity model.

Ontdek de magie van Lean in Japan!

Wil je meer weten over deze onvergetelijke Lean Six Sigma Master Black Belt training in  Japan en wat het voor jou en je organisatie kan betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Lean.nl. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van deze Lean training in Japan.

Japan Startdatum: 7 tot en met 15 september

Data

  • 7 tot en met 15 september
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops, Lean of Lean Six Sigma-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.