Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Yellow Belt training

Met deze cursus open jij de deur naar de wereld van foutloos en efficiënter werken. Je maakt uitgebreid kennis met de theorie achter Lean en Six Sigma én je krijgt handige tips en trucs waarmee je meteen aan de slag kunt.

Na deze training ben jij in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen.

Lean Six Sigma Yellow Belt training

Hét vertrekpunt voor perfecte processen.

Wat is de Lean Six Sigma Yellow Belt Training:

Lean Six Sigma Yellow Belt is een uitstekende start voor iedereen die wil bijdragen aan procesverbeteringen. In deze training doe je niet alleen de basiskennis op van Lean Six Sigma, je leert de methodiek ook alvast toepassen. Lean Six Sigma combineert twee verbeter-methoden: Six Sigma (beter en foutloos werken) en Lean (sneller en efficiënter werken). Met jouw basiskennis van Lean en Six Sigma ben je klaar om deel te nemen aan verbeterprojecten in je organisatie. En je bent in staat om op afdelingsniveau quick wins te implementeren. Een uitstekende kennismaking met Lean Six Sigma.

Wat haal je uit de Lean Six Sigma Yellow Belt Training?

Met de Lean Six Sigma Yellow Belt training open jij de deur naar de wereld van foutloos en efficiënter werken. Je maakt uitgebreid kennis met de theorie achter Lean en Six Sigma én je krijgt handige tips en trucs waarmee je meteen aan de slag kunt. Na deze Lean Six Sigma training ben jij in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat. Als Lean Six Sigma Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen. Ben jij (en je werkgever) straks écht gegrepen door de Lean en Six Sigma-filosofie? Als Yellow Belt is de stap naar de Green Belt of Black Belt zo gemaakt.

De Lean Six Sigma Yellow Belt-opleiding is geschikt voor iedereen die de bedrijfsprocessen in hun organisatie efficiënter en foutloos wil maken.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma Yellow Belt Training?

In deze opleiding leer je onder meer om problemen te analyseren, verspillingen te herkennen en quick wins te implementeren. Je doorloopt de vijf fases van Lean Six Sigma: DMAIC. Per fase krijg je de theorie, maar leer je deze ook toe te passen.

 1. Define – In deze fase leer je hoe je een probleem signaleert en hoe je een verbetertraject vaststelt. Onderwerpen die aan bod komen zijn: projectselectie, voice of the customer, faciliteren brown paper sessies, SIPOC, storyboarding, stakeholdersanalyse en projectcharters.
 2. Measure – In deze fase visualiseer je een probleem en maak je de eerste quick wins zichtbaar. Je leert de volgende onderwerpen toe te passen: Value Stream Mapping, Swimlane en MIFA. 
 3. Analyze – Hoe analyseer je een proces, hoe meet je de effectiviteit en hoe vind je de oorzaken van een probleem? In deze fase ga je aan de slag met onderwerpen zoals: Brainstorming, Ishikawa, 5 Times Why en verspillingen.
 4. Improve– Hoe bedenk je een oplossing voor een probleem? En hoe toets en valideer je deze oplossing? Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals Kaizen, Flow en 5S.
 5. Control – Resultaat behalen is één, resultaat behouden twee. Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals: FMEA, Audits, Project overdragen en Project afsluiten.

Examen – Nadat je alle fases hebt doorlopen, leg je een theorie-examen af.

Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen

Tijdens deze opleiding bezoek je de Volkswagen fabriek in Emden Duitsland. Je krijgt een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. De excursie omvat een uitgebreide rondleiding en een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen. Dit is jouw kans om mee te kijken, vragen te stellen en waardevolle inzichten op te doen. Ook leuk als Volkswagen niet je favoriete automerk is.

Schrijf je in voor onze Lean Six Sigma Yellow Belt Training en ga met ons mee naar Volkswagen.

 • De training duurt 3 dagen en omvat ook de excursie naar Volkswagen.
 • De training kan zowel op locatie als in-company worden gegeven.

Lean Six Sigma Yellow Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio:

 • Onze opleidingen vinden plaats op vaste locaties in Noord-, Midden- en Zuid-Nederland.

Wat kost de Lean Six Sigma Yellow Belt Training?

De kosten voor de opleiding bedragen € 2295,- (exclusief BTW) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief de excursie naar Volkswagen, studiemateriaal, examenkosten en het Yellow Belt certificaat.

Wat ontvang je bij de Lean Six Sigma Yellow Belt Training?

 • Twee dagen intensieve training op een specifieke locatie, vol met interactieve sessies en praktijkvoorbeelden.
 • Een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean-principes in actie te zien in een van ‘s werelds meest efficiënte autofabrieken.
 • Onbeperkte toegang tot ons e-learning platform. Dit kan dienen als een handig naslagwerk voor het opfrissen van je kennis na de training.
 • Al het noodzakelijke studiemateriaal om je te ondersteunen tijdens je leerreis. Dit omvat: hand-outs, templates en digitale middelen.
 • Een officieel Yellow Belt-certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service, erkend als bewijs van je bekwaamheid in Lean Six Sigma-principes en technieken.

Maak jij die kickstart naar foutloos en efficiënter werken? Volg de Lean Six Sigma Yellow Belt Training van Lean.nl.

Als je nog verdere vragen hebt of behoefte hebt aan aanvullende informatie, laat het me gerust weten. Bel 06 – 57 57 57 31 of neem contact op via Lean.nl.

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.