Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Yellow Belt-training

Verdiep jezelf in de Lean Six Sigma-methode met onze Lean Six Sigma Yellow Belt-training

Ben je klaar om je verder te verdiepen in de Lean Six Sigma-principes? Dan is deze Lean Six Sigma Yellow Belt-training iets voor jou. Deze opleiding is een vervolg op de White Belt-training. Het verschil met de White Belt-training is dat je de geleerde theorie tijdens de Lean Six Sigma Yellow Belt-opleiding in de praktijk leert toepassen.

Met onze Lean Six Sigma Yellow Belt-training, ontwikkel je waardevolle vaardigheden die direct invloed hebben op de procesverbetering van jouw bedrijf.

Wat je ontvangt in deze Lean Six Sigma-opleiding:

 • 1 dag klassikale Lean Six Sigma-cursus via MS Teams
 • Een officieel certificaat na afronding van je Lean Six Sigma Yellow Belt-opleiding
 • Sjablonen en templates waarmee je de Lean Six Sigma-principes kunt toepassen

Lees verder en ontdek wat een Lean Six Sigma Yellow Belt-training is en wat je ermee kunt.

Vrolijke persoon symboliseert het behalen van een Lean Yellow Belt na voltooiing van een training en opleiding, zoals aangeboden door lean.nl.

Lean Six Sixma Yellow Belt-training: Hét vertrekpunt voor perfecte processen

Deze  Lean Six Sigma Yellow Belt-training is een uitstekende start voor iedereen die wil bijdragen aan procesverbeteringen. In deze opleiding doe je niet alleen de basiskennis op van Lean Six Sigma, je leert de methodiek ook alvast toepassen.

De Lean Six Sigma opleiding is inclusief:

 • Boek: “Wat is Lean Six Sigma“ door Mike George
 • Studiemateriaal: Voor de Lean Six Sigma Yellow Belt
 • Certificering: Lean Six Sigma Yellow Belt

Vanuit huis deelnemen: Voor deze Lean Six Sigma-training hoef je de deur niet uit. Je volgt 1 dag aan Lean Six Sigma-cursus via MS Teams.

Bovendien bieden we de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “IN3 van Ideal”.

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | Download de brochure en reserveer je plek voor de Lean Six Sigma Yellow Belt-opleiding vandaag nog!

Maak kennis met de principes van Lean Six Sigma met onze Yellow Belt-training

Onze Lean Six Sigma Yellow Belt-training is het ideale startpunt voor jouw Lean Six Sigma-reis. Als Lean Six Sigma Yellow Belt maak je kennis met de principes van Lean en Six Sigma, en bereid je je voor om actief deel te nemen aan verbetertrajecten binnen je organisatie.

Tijdens deze uitgebreide Lean Six Sigma Yellow Belt-training, leer je specifieke taken uit te voeren, zoals het ondersteunen bij workshops, het identificeren en elimineren van verspillingen en deelnemen aan verbeterinitiatieven.

Wat is een Lean Six Sigma Yellow Belt?

In tegenstelling tot de White Belt-training, waarbij de focus vooral ligt op kennismaking met Lean Six Sigma-principes, leer je tijdens de Lean Six Sigma Yellow Belt-opleiding (Lean 6 Sigma Yellow Belt) de geleerde theorie praktisch toe te passen. Na deze training ben jij in elke organisatie dé collega bij wie men terecht kan voor verbetertrajecten. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert, en hoe je de meest gebruikte Lean Six Sigma-technieken effectief toepast.

Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een combinatie van twee verbetermethodieken waarmee je processen kunt verbeteren. Lean richt zich op Just in Time, Build in Quality, 5S, Kaizen en Lean-Management. Lean is een ‘bottom-up’ benadering.

Six Sigma richt zich vooral op het verbeteren van de kwaliteit en het verminderen van fouten op basis van metingen. ‘Meten is weten’ vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De combinatie van Lean en Six Sigma versterkt elkaar en met Lean Six Sigma profiteer je als organisatie van ‘the best of both worlds’.

Samen vormen zij een verbetermethodiek, waarmee processen binnen elke organisatie verbeterd kunnen worden. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen en verspillingen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. En met Six Sigma verbeter je de kwaliteit en realiseer je foutloze processen.

Lean Six Sigma: een “match made in heaven”

 

Welke Lean Six Sigma methodieken worden er tijdens de Lean Six Sigma Yellow Belt-training behandeld?

Deze Lean Six Sigma-opleiding, die 8 uur duurt, stelt je in staat de Lean Six Sigma-principes te begrijpen en toe te passen in de praktijk. Je leert een actieve bijdrage te leveren aan Lean Six Sigma-projecten van beperkte omvang en onder andere:

 • Waarde creëren voor je klant (Value Added)
 • De acht verspillingen identificeren en elimineren
 • Lean Six Sigma tools en technieken toepassen, zoals 5S, Kaizen, en Value Stream Mapping
 • Problemen oplossen met behulp van de PDCA (Plan-Do-Check-Act) en DMAIC (Define-Measure-Analyze-Improve-Control) methodologieën
 • A3-charters opstellen om complexe problemen te structureren en te communiceren aan belanghebbenden
 • Metingen opzetten en dataverzamelen
 • Kleine verbeterprojecten uitvoeren en veranderingen effectief implementeren

De training bestaat uit verschillende modules die de fases van Lean Six Sigma behandelen, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de PDCA- en DMAIC-methodologieën.

Vaardigheden na de Lean Six Sigma Yellow Belt-training

Na het volgen van de Lean Six Sigma Yellow Belt-training kun je actief deelnemen aan de procesverbetering van je organisatie of afdeling. Zo kun je:

 • Een actieve rol spelen binnen Lean Six Sigma-projecten
 • Aan de slag met kleine procesverbeteringen
 • Managers op hogere niveaus bijstaan
 • De principes van Lean Six Sigma begrijpen en toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden

Deze Lean Six Sigma Yellow Belt-training voorziet je van de kennis en praktische vaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma, waardoor je in staat bent actief bij te dragen aan verbetertrajecten en een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie te bevorderen.

Voor wie is de Lean Six Sigma Yellow Belt-training geschikt?

Onze Lean Six Sigma Yellow Belt-training is geschikt voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering en zelfstandig kleinere Lean Six Sigma-verbetertrajecten wil aanpakken. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig.

Het Lean Six Sigma Yellow Belt-Certificaat

Wanneer je de Lean Six Sigma-cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een internationaal erkend Lean Six Sigma Yellow Belt-certificaat. Dit certificaat erkent jouw vaardigheid om de principes in de praktijk toe te kunnen passen. Je kunt met dit certificaat een actieve bijdrage leveren aan de verbeterprocessen van jouw bedrijf.

Onze Lean Six Sigma Yellow Belt-training is geaccrediteerd door LCS (The Cardiff University Licensed Service). Dit betekent dat de training aan de strenge eisen en internationale standaarden van Lean Six Sigma voldoet. Het certificaat wordt wereldwijd erkend door werkgevers, wat je carrièremogelijkheden aanzienlijk kan vergroten.

Hoe lang duurt de Lean Six Sigma Yellow Belt-training?

De Lean Six Sigma Yellow Belt-training duurt één dag en wordt in twee sessies van 4 uur via MS Teams gegeven. Je hoeft de deur niet uit.

Wil je meer medewerkers binnen je bedrijf trainen voor Lean Six Sigma Yellow belt, of een training na werktijd in de avonduren? Neem dan contact met ons op voor een in-company aanbieding.

Klaar om een Lean Six Sigma Yellow Belt te worden?

Met onze Lean Six Sigma Yellow Belt-opleiding leer je om een actieve bijdrage te leveren aan Lean Six Sigma-projecten. Je kunt projecten van beperkte omvang begeleiden en staat managers van hogere niveaus bij. Daarnaast leer je om specifieke taken uit te voeren, zoals het ondersteunen van workshops, het identificeren en elimineren van verspillingen en het deelnemen aan verbeterinitiatieven.

De Lean Six Sigma Yellow Belt-training gaat verder dan alleen theorie. Je maakt kennis met waardevolle methodologieën en instrumenten die je kunnen helpen om bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te maken. Met de Lean Six Sigma Yellow Belt-certificering op zak, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de groei en efficiëntie van je organisatie.

Zet de eerste stap richting je Lean Six Sigma Yellow Belt

Wil je leren hoe je een actieve bijdrage kunt leveren aan de Lean Six Sigma-projecten in jouw organisatie? Meld je dan aan voor onze Lean Six Sigma Yellow Belt-opleiding. Je zult waardevolle vaardigheden leren die je kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de online Lean Six Sigma Yellow Belt-training, onze accreditaties of hoe je kunt starten? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je te ondersteunen op elk moment van je Lean Six Sigma-reis.

MS Teams Startdatum: Juni 2024

Data

 • Juni 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Juli 2024

Data

 • Juli 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Augustus 2024

Data

 • Augustus 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: September 2024

Data

 • September 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Oktober 2024

Data

 • Oktober 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: November 2024

Data

 • November 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: December 2024

Data

 • December 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops, Lean of Lean Six Sigma-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.