Klassikale trainingen

Lean Six Sigma Yellow Belt training

Met deze cursus open jij de deur naar de wereld van foutloos en efficiënter werken. Je maakt uitgebreid kennis met de theorie achter Lean en Six Sigma én je krijgt handige tips en trucs waarmee je meteen aan de slag kunt.

Na deze training ben jij in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen.

Ben jij klaar voor de Yellow Belt?

De Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos wil maken.

Volg onze Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding:

  • Een 1-daagse dagopleiding op locatie of in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00
  • Elearning Yellow belt duurt ongeveer 18 uur.

Yellow Belt: opleidingsmogelijkheden in heel Nederland

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland.

De kosten

De dagopleiding kost € 995,- (exc. BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Elearning Yellow Belt
  • Yellow Belt Certificering
Utrecht Startdatum: juni 2023

Data

  • juni 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.