Klassikale trainingen

Lean studiereis Japan

Laat je inspireren door één van de meest fascinerende culturen op aarde. Doorkruis het universum van Lean en doe kennis en ervaring op die je nergens anders ter wereld op kunt doen. Onze negendaagse Lean studiereis verandert jouw kijk op organisaties, leiderschap en management voorgoed.

Tijdens deze Lean-studiereis ga je terug naar de wortels van de Lean-filosofie. Je bezoekt organisaties die Lean tot een kunst hebben verheven: Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano, Tsjukiji Fishmarket maar ook zorgondernemingen en overheden. Van Lean Sensei’s, managers én medewerkers leer je hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen. Daarnaast volg je diverse workshops in het kader van het Toyota Production System (TPS).

Over deze studiereis

Of je nu beginner of gevorderde bent: deze excursie reis is een meerwaarde voor iedere Lean-liefhebber. Je kunt deze studiereis ook boeken zonder een opleiding bij ons te volgen.

  • De studiereis richt zich op (toekomstige) functies zoals Lean Specialist, Lean Black Belt, procesmanager, kwaliteitsmanager of verbetermanager
  • Je doorloopt het negendaagse leertraject onder leiding van een Master Black Belt
  • Aan het eind van de studiereis ontvang je een deelname-certificaat.

Reisinformatie

Deze negendaagse studiereis is compleet verzorgd. De rechtstreekse vlucht met KLM, het vervoer in Japan, de accommodatie en de georganiseerde activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Dit geldt ook voor het verblijf op basis van volpension en begeleiding door een Nederlandstalige gids. Tijdens de reis verblijf je in het centrum van Nagoya en Tokio in uitstekende hotels met ruime eenpersoonskamers. Een ideale plek om na een drukke dag te ontspannen.

  • De studiereis duurt negen dagen.
  • Je vertrekt vanaf Schiphol en vliegt met een rechtstreekse KLM-vlucht naar Tokio
  • Halverwege de reis gaan we met de Bullet Train naar Nagoya.

Maak kennis met Japan

De Japanse cultuur staat voor de passie voor superieure kwaliteit en het inspireren van klanten. Creating ‘Kando’ together noemen ze dit. Uiteraard krijg je – naast het reisprogramma – volop de gelegenheid om ‘Kando’ te ervaren. Zo heb je twee dagen om Tokio te ontdekken: maak gebruik van de befaamde zwevende Yurikamometrein, bezoek het indrukwekkende Koishikawa Korakuen Park, Tokio Tower of de uitgaanswijk Izakaya (mét karaokebars).

Wat kost deze studiereis?

Deze studiereis kost € 11.500,- exclusief BTW. Dit is inclusief vlucht, hotel op basis van volpension, alle georganiseerde activiteiten, vervoer in Japan en deelname-certificaat.

Meer weten?

Wil je verder praten over de mogelijkheden en de inhoud van deze studiereis en wat dit voor jou en je organisatie kan betekenen? Neem contact op lean.nl

Japan Startdatum: November 2023

Data

  • November 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.