Klassikale trainingen

Lean Training in Japan

Verander je kijk op organisaties en leiderschap voorgoed met onze Lean Training in Japan!

Lean training in Japan of Lean studiereis naar Japan: Laat je inspireren door één van de meest fascinerende culturen op aarde. Doorkruis het universum van Lean en doe kennis en ervaring op die je nergens anders ter wereld kunt verkrijgen. Deze negendaagse Lean Training in Japan verandert jouw kijk op Lean, organisaties, leiderschap en management voorgoed. Een ongelooflijke reis naar het hart van Lean Management.

Dompel je onder in de fascinerende wereld van Lean en de betoverende Japanse cultuur tijdens onze negendaagse Lean Training Japan. Perfect voor zowel beginnende als gevorderde Lean Management-liefhebbers. Bezoek toonaangevende organisaties, leer van Japanse Lean Sensei’s, managers en medewerkers, en neem deel aan boeiende workshops. Ervaar de magie van Lean management in het land van de rijzende zon en keer terug met een schat aan nieuwe inzichten, ervaringen en onvergetelijke herinneringen.

Bovendien zal dit unieke Lean avontuur in Japan je leven en carrière verrijken. Het zal je de kans geven om je netwerk uit te breiden, je horizon te verbreden en nieuwe inzichten en ideeën op te doen die je als Lean specialist naar nieuwe hoogtes zullen tillen.

Ben je klaar om je kennis van Lean naar een top niveau te tillen? Meld je dan nu aan voor deze onvergetelijke Lean Training Japan!

Lean training Japan

Lean training volgen in Japan

Leer de filosofie en toepassing van Lean tot in de puntjes kennen met deze uitgebreide Lean opleiding in Japan.

  • 9-daagse Lean reis door Japan
  • Bezoek organisaties die Lean toepassen (bijv. Toyota, Nissan, Yamaha)
  • Deelname aan workshops en trainingen
  • Krijg toegang tot onze online Lean-trainingen

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | en onderscheid je als Lean Expert

Waarom een Lean Training in Japan volgen?

Een Lean training of studiereis naar Japan is een uniek trainingsprogramma dat je naar het hart van de Lean-filosofie brengt. Het is een kans om je onder te dompelen in de cultuur waarin Lean zijn oorsprong vond en om te leren van de beste Lean meesters in Japan.

Japan staat bekend als de geboorteplaats van Lean en heeft deze methodologie tot een ware kunstvorm verheven. Tijdens deze Lean Training zul je de mogelijkheid hebben om legendarische organisaties te bezoeken die Lean-principes hebben geïntegreerd in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Onder deze bedrijven bevinden zich industrie leiders zoals Toyota en Nissan, maar ook kleinere ondernemingen en overheidsinstellingen.

Je leert direct van Lean Sensei’s, managers en medewerkers die Lean-principes dagelijks toepassen. Ze delen hun ervaringen en inzichten en leren je de diepte en breedte van de Lean-filosofie te begrijpen. Naast bedrijfsbezoeken omvat de Lean Training Japan ook hands-on workshops en training-sessies. Je krijgt de kans om de Lean-theorie in de praktijk te brengen. Deze workshops kunnen betrekking hebben op uiteenlopende onderwerpen zoals het Toyota Production System (TPS), Toyota Management System, Cultuur,  Kaizen en 5S.

Deze Lean Training Japan is meer dan alleen een professionele ontwikkelingskans. Het is ook een culturele ervaring. Je zult worden ondergedompeld in de Japanse cultuur, die een grote rol speelt in de Lean-filosofie. De integratie van respect voor mens en natuur, continue verbeteren en teamwork – allemaal kernprincipes van Lean die in het dagelijks leven een grote rol spelen in Japan.

Ben jij klaar voor de Lean training in Japan?

Of je nu een beginnend of gevorderd Lean-liefhebber bent, deze Lean cursus biedt een schat aan waardevolle inzichten en ervaringen voor iedereen. De Lean training in Japan is gericht op (toekomstige) functies zoals Lean Specialist, Lean Black Belt, procesmanager, kwaliteitsmanager, of verbetermanager. Onder leiding van een Lean Master Black Belt doorloop je een intensief negendaags leertraject. Aan het einde van de studiereis ontvang je een deelnamecertificaat.

Wat levert deze Lean training in Japan je op?

Tijdens de Lean training in Japan ervaar je de authentieke essentie van Lean. Je krijgt training van Japanse Toyota Sensei’s, je bezoekt organisaties die Lean tot een kunst verheven hebben, en je verdiept je in de unieke Japanse cultuur waar klantbeleving hoog in het vaandel staat. De Japanse cultuur staat voor de passie voor superieure kwaliteit en het inspireren van klanten. Ze noemen dit ‘Creating Kando together’. Uiteraard krijg je volop de gelegenheid om ‘Kando’ te ervaren. Zo heb je een dag om Tokio te ontdekken: maak gebruik van de befaamde zwevende Yurikamome-trein, bezoek het indrukwekkende Koishikawa Korakuen Park, Tokyo Tower of de uitgaanswijk Izakaya (mét karaokebars).

Reden om de Lean training in Japan te volgen

Je zult tijdens deze Lean training unieke kennis en ervaring opdoen, iets wat je nergens anders ter wereld kunt krijgen. De lessen die je leert zijn zowel praktisch als theoretisch, en je zult ontdekken hoe je deze kunt toepassen in jouw eigen werk en organisatie. Deze ervaring zal ongetwijfeld leiden tot professionele groei en persoonlijke ontwikkeling.

Wat leer je tijdens de Lean Training in Japan?

Tijdens deze Lean training Japan ga je terug naar de wortels van de Lean-filosofie. Je bezoekt organisaties die Lean tot een kunst hebben verheven: Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano, Tsukiji Fishmarket, maar ook zorgondernemingen en overheden. Van Lean Sensei’s, managers én medewerkers leer je hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen. Daarnaast volg je diverse workshops in het kader van het Toyota Production System (TPS), Continue verbeteren en Kaizen. We gaan onder andere leren bij: Toyota, Nissan, Yamaha Piano, Kikuya stomerij, Fujitsu, zorginstellingen, de gemeente en een bank.

Lesprogramma van de Lean training in Japan

Tijdens deze Lean training in Japan zie je hoe bedrijven de methodiek in de praktijk toepassen. Je leert hoe Lean waarde kan creëren voor je bedrijfsvoering en klanten. Daarnaast krijg je uitgebreid de mogelijkheid om te oefenen met de Lean-methode tijdens de workshops en trainingen (inbegrepen), zodat je deze in je eigen organisatie kunt implementeren.

Deze Lean training in Japan is meer dan alleen een professionele ontwikkelingskans. Het is ook een culturele ervaring. Je zult tijdens de Lean management training worden ondergedompeld in de Japanse cultuur, die een grote rol speelt in de Lean-filosofie. De integratie van respect voor mens en natuur, continue verbeteren en teamwork. Dit zijn allemaal kernprincipes van Lean die in het dagelijks leven een grote rol spelen in Japan.

Overzicht Lean training Japan

Op zaterdag verzamelen we ons op Schiphol, waar we afscheid nemen van onze dierbaren – echtgenoten, kinderen en vrienden. We checken in voor onze rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Tokio. Eenmaal aan boord van het vliegtuig heb je ruim 13 uur de tijd om te ontspannen, films te kijken, of jezelf nog verder te verdiepen in de wereld van Lean met behulp van interessante literatuur.

Eenmaal aangekomen in Japan beginnen onze Lean cursus in Tokio, vanuit waar we een Bullet Train naar Nagoya nemen. Dit is meteen het eerste leermoment. Je ziet namelijk hoe de trein met een takttijd van slechts 7 minuten wordt gereinigd. Deze efficiëntie en snelheid zijn kenmerkend voor de Japanse cultuur.

In Nagoya bezoeken we een aantal belangrijke organisaties die de Lean-methode toepassen op dagelijkse werkzaamheden. Ook bezoeken we de Toyotafabriek waar we deelnemen aan een interessante Lean management training. Daarnaast leren we in een Zen-tempel, onder leiding van een Zen-priester, over het streven naar dagelijkse perfectie en hoe dit de kern vormt van de Zen-filosofie. We zullen ook nog een aantal andere organisaties bezoeken, zoals een zorginstelling, ICT-bedrijf, vechtsportschool en meer.

Een week later op zondag, zorg ervoor dat je wekker is ingesteld en maak je klaar voor de reis naar het vliegveld; het is tijd voor onze terugvlucht naar Amsterdam. Bij aankomst op Schiphol nemen we afscheid van elkaar. We gaan terug naar huis, onze koffers gevuld met inspiratie, vernieuwende ideeën en onvergetelijke herinneringen.

Inbegrepen in de Lean training in Japan

  • Nederlandstalige gids/tolk
  • Hotelovernachtingen o.b.v. volpension
  • Vervoer van en naar workshops
  • Certificaat van deelname als bewijs van deze Lean management training
  • Toegang tot onze online Lean trainingen (White Belt t/m Black Belt)

Niet inbegrepen in de Lean Training in Japan

De vlucht naar Japan (Tokio) is niet inbegrepen in deze Lean management opleiding en moet zelf geregeld worden. Dit biedt je de vrijheid om je verblijf in Japan naar eigen wens te verlengen. We moedigen je aan om van de gelegenheid gebruik te maken en meer tijd door te brengen in dit fascinerende land.

Meld je vandaag nog aan voor de Lean training in Japan?

Bij Lean.nl vinden we het belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met de kennis die je opdoet. Zo leer je tijdens deze Lean training in Japan de principes van Lean toe te passen op je dagelijkse bedrijfsvoering. Na deze Lean cursus ben je de drijvende kracht achter continue verbetering. Het unieke van dit programma is dat we dit allemaal leren in Japan: het land van efficiëntie.

Deze training wordt meerdere keren per jaar georganiseerd. Heb je nog vragen of wil je graag het volledige programma ontvangen? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 

Zij gingen je voor:

 ‘In Japan ging er een wereld voor me open. Negen dagen vol inspirerende workshops, bijzondere ontmoetingen én een kennismaking met een fascinerende cultuur. Bij thuiskomst ben ik meteen aan de slag gegaan met onze processen. Het is mede dankzij de Lean-studiereis dat we in staat zijn geweest om deze blijvend te verbeteren.’

 Robert Brekelmans – directeur van Piant Stanztechnieken.

 ‘Deze reis was in alle opzichten inspirerend. Al op de terugreis stroomde ik over van de ideeën om onze processen te verbeteren. De eyeopener? Lean is een manier van werken waar je jouw eigen smaak aan kunt geven. Op mijn aanraden zijn enkele collega’s ook met Lean.nl naar Japan geweest: ook zij kwamen meer dan geïnspireerd terug’

 Robin Foolen – Procesmanager Secrid

Japan Startdatum: 7 tot en met 15 september

Data

  • 7 tot en met 15 september
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops, Lean of Lean Six Sigma-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.