Klassikale trainingen

Lean studiereis Japan

Laat je inspireren door één van de meest fascinerende culturen op aarde. Doorkruis het universum van Lean en doe kennis en ervaring op die je nergens anders ter wereld op kunt doen. Onze negendaagse Lean studiereis verandert jouw kijk op organisaties, leiderschap en management voorgoed.

Tijdens deze Lean-studiereis ga je terug naar de wortels van de Lean-filosofie. Je bezoekt organisaties die Lean tot een kunst hebben verheven: Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano, Tsjukiji Fishmarket maar ook zorgondernemingen en overheden. Van Lean Sensei’s, managers én medewerkers leer je hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen. Daarnaast volg je diverse workshops in het kader van het Toyota Production System (TPS).

Lean Studiereis Japan: Een Ongelooflijke Reis naar het Hart van Lean Management

Ontdek de magie van Lean management in het adembenemende Japan tijdens onze negendaagse Lean Studiereis. Laat je meeslepen door een van de meest fascinerende culturen ter wereld en doe waardevolle kennis en ervaring op die je leven en carrière zullen verrijken. Deze unieke ervaring zal je visie op organisaties, leiderschap en management voorgoed veranderen.

Duik diep in de wortels van de Lean-filosofie tijdens deze inspirerende studiereis. Je bezoekt legendarische organisaties die Lean tot een kunstvorm hebben verheven, zoals Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano en Tsukiji Fishmarket, naast zorgondernemingen en overheidsinstellingen. Leer van Lean Sensei’s, managers en medewerkers hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen en neem deel aan boeiende workshops over het Toyota Production System (TPS).

Over deze studiereis

Of je nu een beginnend of gevorderd Lean-liefhebber bent, deze reis biedt een schat aan waardevolle inzichten en ervaringen voor iedereen. Je kunt de studiereis boeken zonder een opleiding bij ons te volgen.

De studiereis is gericht op (toekomstige) functies zoals Lean Specialist, Lean Black Belt, procesmanager, kwaliteitsmanager of verbetermanager. Onder leiding van een Master Black Belt doorloop je een intensief negendaags leertraject. Aan het eind van de studiereis ontvang je een deelname-certificaat.

Reisinformatie

Deze all-inclusive negendaagse studiereis omvat een rechtstreekse KLM-vlucht, vervoer in Japan, accommodatie en georganiseerde activiteiten. Verblijf op basis van volpension en begeleiding door een Nederlandstalige gids zijn eveneens inbegrepen. Tijdens de reis verblijf je in uitstekende hotels met ruime eenpersoonskamers in het centrum van Nagoya en Tokio, de perfecte plek om na een intensieve dag tot rust te komen.

De studiereis duurt negen dagen en begint met een rechtstreekse KLM-vlucht van Schiphol naar Tokio. Halverwege de reis reizen we met de iconische Bullet Train naar Nagoya.

Maak kennis met Japan

De Japanse cultuur staat bekend om haar passie voor superieure kwaliteit en het inspireren van klanten, oftewel ‘Creating Kando together’. Naast het educatieve programma krijg je volop de gelegenheid om de betovering van ‘Kando’ te ervaren. Je hebt twee dagen om Tokio te ontdekken: reis met de indrukwekkende zwevende Shinkansen trein, bezoek het prachtige Koishikawa Korakuen Park, de Tokio Tower of de bruisende uitgaanswijk Izakaya (inclusief karaokebars).

Ontdek de magie van Lean management in Japan!

Wil je meer weten over deze onvergetelijke Lean Studiereis Japan en wat het voor jou en je organisatie kan betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via lean.nl. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van deze levens-veranderende reis.

Ga mee op de Lean Studiereis Japan en transformeer je toekomst!

Dompel je onder in de fascinerende wereld van Lean management en de betoverende Japanse cultuur tijdens onze negendaagse Lean Studiereis Japan. Perfect voor zowel beginnende als gevorderde Lean-liefhebbers. Bezoek toonaangevende organisaties, leer van Lean Sensei’s, managers en medewerkers, en neem deel aan boeiende workshops. Deze ervaring zal je kijk op organisaties, leiderschap en management voorgoed veranderen.

Waar wacht je nog op? Meld je nu aan voor deze inspirerende Lean Studiereis Japan. Ervaar de magie van Lean management in het land van de rijzende zon en keer terug met een schat aan nieuwe inzichten, ervaringen en onvergetelijke herinneringen.

Japan Startdatum: November 2023

Data

  • November 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.