Klassikale trainingen

Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen

Een Lean-training met échte VW Passats aan de lijn? Dat kan via Lean.nl. We organiseren we al enkele jaren excursies naar de Volkswagenfabriek in Emden. Een plek waar ze Lean in optima forma toepassen. Waar elke dag wordt gewerkt aan topkwaliteit.

Deze excursie bied je een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat. Wat deze excursie uniek maakt is dat Volkswagen ons groen licht gaf om gebruik te maken van hun trainingsruimte. En dan wordt iedere Lean-fanaat toch een beetje Sjakie-in-de-Volkswagenfabriek….

Lean Training bij Volkswagen: Ervaar Lean Management in Actie

Heb je ooit gedroomd van een Lean-training met échte VW Passats aan de lijn? Dit is nu mogelijk bij Lean.nl. We organiseren al jaren fascinerende excursies naar de Volkswagenfabriek in Emden, waar Lean management op zijn best wordt toegepast en elke dag wordt gewerkt aan topkwaliteit. We hebben nu de unieke kans gekregen om gebruik te maken van de trainingsruimte van Volkswagen. Als Lean-enthousiasteling waan je je hier als Sjakie in de Chocoladefabriek, terwijl je Lean management in actie ervaart!

Voor wie is deze unieke ervaring bedoeld?

Deze studiereis naar Volkswagen is geschikt voor deelnemers aan onze Lean en Lean Six Sigma opleidingen, maar kan ook los geboekt worden. Ongeacht je ervaringsniveau, deze excursie biedt waardevolle inzichten en ervaringen voor elke Lean- en Six Sigma-liefhebber.

Wat staat er op het programma?

  • Ontdek de geschiedenis van Volkswagen en hoe het bedrijf de Lean-principes toepast
  • Een uitgebreide rondleiding door de fabriek, waar je een uniek kijkje achter de schermen krijgt bij het productieproces van Volkswagens
  • Een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen, waar je zelf de Lean-principes in praktijk brengt

Wat levert het je op?

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis op bij een bedrijf dat Lean en Six Sigma tot een kunst heeft verheven. Je krijgt de unieke kans om zelf de Volkswagen-way of Lean te ervaren in hun trainingscentrum. Hierdoor ga je naar huis met nieuwe ideeën en inzichten die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Reisinformatie

  • Bestemming: Volkswagen fabrieken in Emden (Duitsland)
  • Reisduur: van 09.00 tot 17.00 uur

Mis deze unieke kans niet: Ervaar Lean Management bij Volkswagen!

Ben je klaar om Lean management in actie te zien en je kennis en vaardigheden te vergroten? Grijp deze kans en boek nu je excursie naar de Volkswagen-fabrieken in Emden. Of je nu deelneemt aan onze Lean training, of gewoon op zoek bent naar een waardevolle en inspirerende ervaring, deze excursie is perfect voor jou.

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.