Klassikale trainingen

Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen

Een Lean-training met échte VW Passats aan de lijn? Dat kan via Lean.nl. We organiseren we al enkele jaren excursies naar de Volkswagenfabriek in Emden. Een plek waar ze Lean in optima forma toepassen. Waar elke dag wordt gewerkt aan topkwaliteit.

Deze excursie bied je een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat. Wat deze excursie uniek maakt is dat Volkswagen ons groen licht gaf om gebruik te maken van hun trainingsruimte. En dan wordt iedere Lean-fanaat toch een beetje Sjakie-in-de-Volkswagenfabriek….

Lean Training bij Volkswagen: Ervaar Lean Management in Actie

Heb je ooit gedroomd van een Lean-training met échte VW Passats aan de lijn? Dit is nu mogelijk bij Lean.nl. We organiseren al jaren fascinerende excursies naar de Volkswagenfabriek in Emden, waar Lean management op zijn best wordt toegepast en elke dag wordt gewerkt aan topkwaliteit. We hebben nu de unieke kans gekregen om gebruik te maken van de trainingsruimte van Volkswagen. Als Lean-enthousiasteling waan je je hier als Sjakie in de Chocoladefabriek, terwijl je Lean management in actie ervaart!

Voor wie is deze unieke ervaring bedoeld?

Deze studiereis naar Volkswagen is geschikt voor deelnemers aan onze Lean en Lean Six Sigma opleidingen, maar kan ook los geboekt worden. Ongeacht je ervaringsniveau, deze excursie biedt waardevolle inzichten en ervaringen voor elke Lean- en Six Sigma-liefhebber.

Wat staat er op het programma?

  • Ontdek de geschiedenis van Volkswagen en hoe het bedrijf de Lean-principes toepast
  • Een uitgebreide rondleiding door de fabriek, waar je een uniek kijkje achter de schermen krijgt bij het productieproces van Volkswagens
  • Een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen, waar je zelf de Lean-principes in praktijk brengt

Wat levert het je op?

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis op bij een bedrijf dat Lean en Six Sigma tot een kunst heeft verheven. Je krijgt de unieke kans om zelf de Volkswagen-way of Lean te ervaren in hun trainingscentrum. Hierdoor ga je naar huis met nieuwe ideeën en inzichten die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Reisinformatie

  • Bestemming: Volkswagen fabrieken in Emden (Duitsland)
  • Reisduur: van 09.00 tot 17.00 uur

Mis deze unieke kans niet: Ervaar Lean Management bij Volkswagen!

Ben je klaar om Lean management in actie te zien en je kennis en vaardigheden te vergroten? Grijp deze kans en boek nu je excursie naar de Volkswagen-fabrieken in Emden. Of je nu deelneemt aan onze Lean training, of gewoon op zoek bent naar een waardevolle en inspirerende ervaring, deze excursie is perfect voor jou.

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.