Klassikale trainingen

Lean White Belt training

Kennismaken met Lean en de principes van Lean? Dan is de Lean White Belt training een aanrader. In deze training ontdek je de basics van Lean.

In deze klassikale training maak je kennis met de Lean-filosofie. Aan de hand van verschillende modules doorloop je de fases van Lean: PDCA en DMAIC en je gaat mee op een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean-principes in actie te zien in een van 's werelds meest efficiënte autofabrieken.

Wat is Lean White Belt?

Lean White Belt is een trainingsniveau binnen Lean waarbij je de basiskennis en inzicht in de principes van Lean verwerft. Als White Belt ben je al bekend met de dagelijkse praktijk van het proces en word je betrokken bij Lean-projecten als materiedeskundige.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Lean geen kant-en-klare oplossing is, maar eerder een filosofie en manier van denken die voortdurend vraagt om verbetering en optimalisatie. Door de juiste rollen en tools te gebruiken en medewerkers actief te betrekken bij het verbeterproces, kun je als organisatie stappen zetten richting een meer efficiënte en klantgerichte manier van werken.

Met een Lean White Belt-certificering krijg je basiskennis en begrip van Lean-principes, waardoor je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan Lean-initiatieven binnen jouw organisatie. Het biedt je de basis om verder te groeien en mogelijk hogere niveaus van Lean-certificering te behalen, zoals Yellow Belt, Orange Belt,  Green Belt of Black Belt, als je je verder wilt ontwikkelen in Lean-methodologieën.

Ben jij klaar voor de Lean White Belt training?

De Lean White Belt training is een introductie tot Lean en de principes ervan. Het is bedoeld voor medewerkers die graag willen kennismaken met Lean en de fundamentele beginselen ervan willen ontdekken. Tijdens deze training krijg je de mogelijkheid om de basis van Lean te verkennen en een solide basis te leggen in de principes van Lean.

Wat haal je uit deze Lean White Belt training?

Na het voltooien van deze training heb je basiskennis van de achtergronden van Lean en de filosofie van continu verbeteren. Je leert verschillende Lean-technieken, begrijpt hoe ze werken en waarvoor ze dienen. Deze kennis zal van waarde zijn wanneer jouw team of afdeling met Lean aan de slag gaat. Je kunt verwachten dat je na de training in staat bent om:

 • De basisprincipes van Lean te begrijpen en toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden.
 • Verspillingen in processen te herkennen.
 • Actief deel te nemen aan Lean-implementaties binnen je organisatie en bij te dragen aan continue verbetering.
 • Basisprincipes van diverse Lean-technieken, zoals 5S, Kaizen en Value Stream Mapping.
 • Samen te werken met collega’s en teamleden om verbeteringen te realiseren en een cultuur van continu verbeteren te stimuleren.

Kortom, na het voltooien van de training ben je goed uitgerust om de basisprincipes van Lean toe te passen en een actieve rol te spelen bij Lean-implementaties en continue verbetering binnen je organisatie.

Wat leer je tijdens de Lean White Belt training?

Tijdens deze klassikale training maak je kennis met de Lean-filosofie. Je doorloopt diverse modules die de verschillende fases van Lean behandelen, waaronder PDCA (Plan-Do-Check-Act) en DMAIC (Define-Measure-Analyze-Improve-Control) methodologieën. Je leert onder andere:

 • De achtergronden en principes van Lean, inclusief de focus op het creëren van waarde, het elimineren van verspilling en het streven naar continue verbetering.
 • Belangrijke Lean-technieken en -instrumenten die worden gebruikt om processen te stroomlijnen en efficiëntie te verbeteren, zoals 5S, Kaizen, Value Stream Mapping, en visueel management.
 • Hoe je problemen kunt identificeren en oplossen met behulp van de PDCA en DMAIC methodologieën.

Kortom, deze training voorziet je van een basis begrip van de Lean-filosofie en stelt je in staat om Lean-technieken en -methodologieën te begrijpen.

Lean excursie: Een kijkje achter de schermen bij Volkswagen:

Stap in de wereld van Lean en ontdek de geheimen achter het succes van Volkswagen! Als onderdeel van de White Belt training gaan we op een Lean excursie naar de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland. Laat je inspireren door het streven naar perfectie en de gestroomlijnde processen die Volkswagen zo succesvol maken.
Tijdens deze expeditie krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland, en leer je hoe Lean management in de praktijk wordt toegepast.

Verbaas je over de precisie en efficiëntie van het productieproces en doe waardevolle inzichten op die je direct kunt toepassen in jouw eigen organisatie. De expeditie omvat een uitgebreide rondleiding en een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen. Dit is jouw kans om mee te kijken, vragen te stellen en waardevolle inzichten op te doen.

Mis deze onvergetelijke ervaring niet en reserveer nu jouw plek op de Lean Excursie bij Volkswagen! De expeditie vindt plaats in Emden, Duitsland, en duurt van 09.00 tot 17.00 uur. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Schrijf je in voor onze Lean White Belt training en ga mee naar Volkswagen.

 • De training duurt 2 dagen en omvat ook de excursie naar Volkswagen.
 • De training kan zowel op locatie als in-company worden gegeven.

Lean White Belt, opleidingsmogelijkheden in elke regio:

Onze Lean trainingen worden georganiseerd op vaste locaties in Noord-, Midden- en Zuid-Nederland.

Wat ontvang je bij de Lean White Belt training?

 • 1 dag intensieve training op een specifieke locatie, vol met interactieve sessies en praktijkvoorbeelden.
 • Een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean-principes in actie te zien in een van ‘s werelds meest efficiënte autofabrieken.
 • Onbeperkte toegang tot ons e-learning platform. Dit kan dienen als een handig naslagwerk voor het opfrissen van je kennis na de training.
 • Al het noodzakelijke studiemateriaal om je te ondersteunen tijdens je leerreis. Dit omvat: hand-outs, templates en digitale middelen.
 • Een officieel White Belt-certificaat van Cardiff University, erkend als bewijs van je bekwaamheid in Lean-principes en technieken.

Liever online leren?

Wil je liever online leren? Wil je beginnen aan je Lean-reis vanuit het comfort van je eigen huis? Onze online White Belt training is precies wat je nodig hebt. Deze training is ontworpen om te leren op je eigen tempo, waar je ook bent. Meld je vandaag nog aan en ervaar de kracht van online leren met Lean.nl. Meld je nu aan en ontdek de kracht van online leren met Lean.nl.

Klik Hier Voor Meer Informatie!

Amsterdam Startdatum: September 2023

Data

 • September 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.