Klassikale trainingen

Lean White Belt training

Kennismaken met Lean en de principes van Lean? Dan is de Lean White Belt training een aanrader. In deze training ontdek je de basics van Lean.

In deze klassikale training maak je kennis met de Lean-filosofie. Aan de hand van verschillende modules doorloop je de fases van Lean: PDCA en DMAIC.
Tip: volg de Lean White Belt online training voor Gratis!

Lean White Belt Training

Kennismaken met Lean en de principes van Lean? Dan is de White Belt training een aanrader. In deze training ontdek je de basics van Lean.

 

Wat levert deze Lean White Belt training je op?

Na deze White Belt training weet je meer over de achtergronden van Lean en de filosofie van continu verbeteren. Je maakt kennis met enkele Lean-technieken, weet hoe ze werken en waarvoor ze dienen. Kennis die van pas komt wanneer jouw team of afdeling aan de slag gaat met Lean.

 

Wat ga je doen in deze Lean White Belt training?

Tijdens deze klassikale training maak je kennis met de Lean-filosofie. Je doorloopt diverse modules die de verschillende fases van Lean behandelen, waaronder PDCA (Plan-Do-Check-Act) en DMAIC (Define-Measure-Analyze-Improve-Control) methodologieën. Je leert onder andere:

  • De achtergronden en principes van Lean, inclusief de focus op het creëren van waarde, het elimineren van verspilling en het streven naar continue verbetering.
  • Belangrijke Lean-technieken en -instrumenten die worden gebruikt om processen te stroomlijnen en efficiëntie te verbeteren, zoals 5S, Kaizen, Value Stream Mapping, en visueel management.
  • Hoe je problemen kunt identificeren en oplossen met behulp van de PDCA en DMAIC methodologieën.

Volg onze Lean White Belt training:

 Een 2 dagen durende training op locatie of in-company opleiding.

  

Wat kost de Lean White Belt training?

 Deze training kost € 895,- (excl. BTW), per deelnemer, Dit is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Lean White Belt Certificering

 

Liever online Lean leren?

Lean.nl biedt de Lean White Belt ook als online training aan. En het mooie is, deze is helemaal gratis.

 

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.