Klassikale trainingen

Lean White Belt training

Kennismaken met Lean en de principes van Lean? Dan is de Lean White Belt training een aanrader. In deze training ontdek je de basics van Lean.

In deze klassikale training maak je kennis met de Lean-filosofie. Aan de hand van verschillende modules doorloop je de fases van Lean: PDCA en DMAIC. Elke module bevat theorie en (praktijk)opdrachten.

Wat levert deze training je op?

Na deze training weet je meer over de achtergronden van Lean en de filosofie van continu verbeteren. Je maakt kennis met enkele Lean-technieken, weet hoe ze werken en waarvoor ze dienen. Kennis die van pas komt wanneer jouw team of afdeling aan de slag gaat met Lean.

Wat ga je doen?

In deze klassikale training maak je kennis met de Lean-filosofie. Aan de hand van verschillende modules doorloop je de fases van Lean: PDCA en DMAIC.

Volg onze Lean White Belt training:

  • Een 4 uur durende training op locatie of in-company opleiding

White Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio

  • Onze dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland.

Wat kost Lean White Belt?

Deze training kost € 250,- (exc. BTW), per deelnemer, Dit is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • White Belt Certificering
Amsterdam Startdatum: juni 2023

Data

  • juni 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.