Klassikale trainingen

Lean Yellow Belt

Lean Yellow Belt is de deur die het Lean Universum voor je opent. Maak uitgebreid kennis met de Lean-filosofie en verzeker jezelf van handige tips en technieken waarmee je meteen aan de slag kunt.

De Lean Yellow Belt training opent de deur naar het Lean-universum en biedt jou een uitgebreide kennismaking met de Lean-filosofie. Tijdens deze training leer je handige tips en technieken waarmee je direct aan de slag kunt. En als kers op de taart, krijg je de unieke kans om mee te gaan naar de Volkswagenfabriek.
Tip: volg de Lean Yellow Belt online training voor  79,95

Wat is Lean Yellow Belt?

Lean Yellow Belt is een training die jou als medewerker bekend maakt met de principes van Lean en je voorbereidt om actief deel te nemen aan verbetertrajecten binnen jouw organisatie. Als Yellow Belt word je opgeleid om specifieke taken uit te voeren, zoals het ondersteunen bij workshops, het identificeren en elimineren van verspillingen, en het deelnemen aan verbeter initiatieven.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Lean geen kant-en-klare oplossing is, maar eerder een filosofie en manier van denken die voortdurend vraagt om verbetering en optimalisatie. Door de juiste rollen en tools te gebruiken en medewerkers actief te betrekken bij het verbeterproces, kun je als organisatie stappen zetten richting een meer efficiënte en klantgerichte manier van werken.

Lean Yellow Belt is geschikt voor jou als je wilt bijdragen aan een cultuur van continue verbetering binnen jouw organisatie. Na het voltooien van de training ben je klaar om verbetertrajecten aan te pakken en een waardevolle bijdrage te leveren aan de groei en efficiëntie van jouw organisatie.

Wat haal je uit de Lean Yellow Belt training?

Na het volgen van deze Lean training ben jij de collega waar jouw organisatie behoefte aan heeft als het gaat om verbetertrajecten. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins kunt implementeren en ben je in staat om de meest gebruikte Lean-technieken toe te passen. Je kunt verwachten dat je na de training in staat bent om:

 • De principes van Lean te begrijpen en toe te passen in jouw dagelijkse werkzaamheden, waardoor je processen kunt optimaliseren, verspillingen kunt identificeren en waarde kunt creëren voor de klant.
 • Verspillingen in processen te herkennen en te elimineren om de efficiëntie te verbeteren. Je zult in staat zijn om niet-waardetoevoegende activiteiten te identificeren en deze te verminderen of elimineren, waardoor tijd, kosten en middelen worden bespaard.
 • Problemen op een gestructureerde manier aan te pakken en duurzame oplossingen te implementeren. Je leert hoe je problemen kunt analyseren, root causes kunt achterhalen en verbeter acties kunt plannen en implementeren om problemen op te lossen en herhaling te voorkomen.
 • Actief deel te nemen aan Lean-implementaties binnen jouw organisatie en bij te dragen aan continue verbetering. Je zult in staat zijn om deel te nemen aan verbeterteams, verbeter initiatieven te ondersteunen en een cultuur van continu verbeteren te bevorderen binnen jouw team en organisatie.

Kortom, na het voltooien van deze training zul je beschikken over de kennis, vaardigheden en het vertrouwen om Lean-principes en -technieken toe te passen in jouw dagelijkse werkzaamheden. Je zult in staat zijn om problemen effectief aan te pakken, verspillingen te verminderen en bij te dragen aan de groei en efficiëntie van jouw organisatie.

Wat leer je tijdens de Lean Yellow Belt training?

Tijdens deze klassikale training maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je doorloopt diverse modules die de verschillende fases van Lean behandelen, waaronder de PDCA (Plan-Do-Check-Act) en DMAIC (Define-Measure-Analyze-Improve-Control) methodologieën. Je leert onder andere:

 • De achtergronden en principes van Lean, inclusief de focus op het creëren van waarde, het elimineren van verspillingen en het streven naar continue verbetering. Je begrijpt hoe Lean een positieve impact kan hebben op organisaties en hoe je waarde kunt definiëren vanuit het perspectief van de klant.
 • Belangrijke Lean-technieken en -instrumenten die worden gebruikt om processen te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren. Je leert methoden zoals 5S, value stream mapping, kanban, Kaizen en visual management, en hoe je ze kunt toepassen om verspillingen te identificeren, processen te optimaliseren en de doorstroom te verbeteren.
 • Het opstellen van A3-charters, waarbij je leert hoe je complexe problemen kunt structureren en communiceren aan belanghebbenden. Dit helpt bij het creëren van een gemeenschappelijk begrip en richting bij het verbeteren van processen.
 • Het beschrijven van processen, waarbij je leert hoe je processen in kaart brengt, workflows visualiseert en de samenhang tussen activiteiten identificeert. Dit helpt bij het identificeren van knelpunten en mogelijkheden voor verbetering.
 • Het identificeren en oplossen van problemen met behulp van de PDCA- en DMAIC-methodologieën. Je leert hoe je problemen gestructureerd kunt aanpakken door doelen te stellen, experimenten uit te voeren, resultaten te monitoren en processen aan te passen op basis van feedback. Je krijgt inzicht in root cause analysis en leert hoe je duurzame oplossingen kunt implementeren.
 • Het achterhalen van kernoorzaken en het uitvoeren van kleine verbeterprojecten op jouw afdeling. Je leert hoe je data kunt verzamelen en analyseren om de oorzaken van problemen te identificeren en verbeteringen op kleine schaal door te voeren. Je krijgt handvatten om veranderingen effectief te implementeren en te communiceren binnen jouw team of afdeling.

Kortom, deze training biedt een diepgaand begrip van de Lean-filosofie en voorziet je van praktische kennis en vaardigheden om Lean-technieken en -methodologieën toe te passen. Je bent in staat om verspillingen te verminderen, processen te optimaliseren, complexe problemen aan te pakken en verbeteringen door te voeren. Dit draagt bij aan een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie.

Lean excursie: Een kijkje achter de schermen bij Volkswagen:

Stap in de wereld van Lean en ontdek de geheimen achter het succes van Volkswagen! Als onderdeel van de Yellow Belt training gaan we op een Lean excursie naar de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland. Laat je inspireren door het streven naar perfectie en de gestroomlijnde processen die Volkswagen zo succesvol maken.
Tijdens deze expeditie krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de Volkswagenfabriek in Emden, Duitsland, en leer je hoe Lean management in de praktijk wordt toegepast.

Verbaas je over de precisie en efficiëntie van het productieproces en doe waardevolle inzichten op die je direct kunt toepassen in jouw eigen organisatie. De expeditie omvat een uitgebreide rondleiding en een hands-on ervaring in de trainingsruimte van Volkswagen. Dit is jouw kans om mee te kijken, vragen te stellen en waardevolle inzichten op te doen.

Mis deze onvergetelijke ervaring niet en reserveer nu jouw plek op de Lean Excursie bij Volkswagen! De expeditie vindt plaats in Emden, Duitsland, en duurt van 09.00 tot 17.00 uur. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Schrijf je in voor onze Lean Yellow Belt training en ga mee naar Volkswagen.

 • De training duurt 3 dagen en omvat ook de excursie naar Volkswagen.
 • De training kan zowel op locatie als in-company worden gegeven.

Lean Yellow Belt: opleidingsmogelijkheden in elke regio:

Onze dagopleidingen vinden plaats op vaste locaties in Noord-, Midden- en Zuid-Nederland.

Wat ontvang je bij de Lean Yellow Belt training?

 • Twee dagen intensieve training op een specifieke locatie, vol met interactieve sessies en praktijkvoorbeelden.
 • Een exclusieve eendaagse training bij Volkswagen in Emden, Duitsland, waar je de kans krijgt om Lean-principes in actie te zien in een van ‘s werelds meest efficiënte autofabrieken.
 • Onbeperkte toegang tot ons e-learning platform. Dit kan dienen als een handig naslagwerk voor het opfrissen van je kennis na de training.
 • Al het noodzakelijke studiemateriaal om je te ondersteunen tijdens je leerreis. Dit omvat: hand-outs, templates en digitale middelen.
 • Een officieel Yellow Belt-certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service, erkend als bewijs van je bekwaamheid in Lean-principes en technieken.

Liever online leren?

Heb je een voorkeur voor online leren? Ben je klaar om je Lean-reis te versnellen, vanuit het comfort van je eigen huis? Onze online Yellow Belt training is precies wat je zoekt! Deze online training is ontworpen om je te laten leren op je eigen tempo, waar je ook bent. Het is de perfecte kans om je Lean-kennis naar een hoger niveau te tillen en je expertise te verdiepen.

Meld je vandaag nog aan en ervaar de kracht van online leren met Lean.nl.

Klik Hier Voor Meer Informatie!

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.