Klassikale trainingen

Lean Yellow Belt-training

Verdiep jezelf in de Lean-methode met onze Lean Yellow Belt-opleiding

Ben je klaar om je verder te verdiepen in de Lean-principes? Dan is deze Lean Yellow Belt-opleiding iets voor jou. Deze opleiding is een vervolg op de White Belt-training. Het verschil met de White Belt-training is dat je de geleerde theorie tijdens de Lean Yellow Belt-opleiding in de praktijk leert toepassen.

Met onze Lean Yellow Belt-opleiding, ontwikkel je met behulp van de Lean-technieken waardevolle vaardigheden die direct invloed hebben op de procesverbetering van jouw bedrijf.

Wat je ontvangt in deze Lean-opleiding:

 • 1 dag klassikale Lean-cursus via MS Teams
 • Een officieel certificaat na afronding van je Lean Yellow Belt-opleiding
 • Sjablonen waarmee je de Lean-principes kunt toepassen

Lees verder en ontdek wat een Lean Yellow Belt-opleiding is en wat je ermee kunt.

Vrolijke persoon symboliseert het behalen van een Lean Yellow Belt na voltooiing van een training en opleiding, zoals aangeboden door lean.nl.

Je kennis uitbreiden met onze Lean Yellow Belt-training?

Maak uitgebreid kennis met de Lean-filosofie en verzeker jezelf van handige tips en technieken waarmee je meteen aan de slag kunt.

In deze Lean Yellow Belt-training leer je de Lean-principes toepassen op je werk.

De Lean opleiding is inclusief:

 • Boek: “Lean Basis” door Rudy Gort
 • Studiemateriaal: Voor de Lean Yellow Belt
 • Certificering: Lean Yellow Belt

Vanuit huis deelnemen:Voor deze Lean-training hoef je de deur niet uit. Je volgt 1 dag aan Lean-cursus via MS Teams.

Bovendien bieden we de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “IN3 van Ideal”.

Schrijf je in | Vraag een offerte aan | Download de brochure en reserveer je plek voor de Lean Yellow Belt-opleiding vandaag nog!

Tip: volg de Lean Yellow Belt Training online training voor  79,95

Maak kennis met de principes van Lean met onze Lean Yellow Belt-training

Onze Lean Yellow Belt-training is het ideale startpunt voor jouw Lean-reis. Als Lean Yellow Belt maak je kennis met de principes van Lean en bereid je je voor om actief deel te nemen aan verbetertrajecten binnen je organisatie.

Tijdens deze uitgebreide Lean Yellow Belt-training, leer je specifieke taken uit te voeren, zoals het ondersteunen bij workshops, het identificeren en elimineren van verspillingen en deelnemen aan verbeterinitiatieven.

Wat is een Lean Yellow Belt?

In tegenstelling tot de White Belt-training, waarbij de focus vooral ligt op kennismaking met Lean-principes, leer je tijdens de Lean Yellow Belt-opleiding de geleerde theorie praktisch toe te passen. Na deze training ben jij in elke organisatie dé collega bij wie men terecht kan voor verbetertrajecten. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert, en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken effectief toepast.

Welke Lean methodieken worden er tijdens de Lean Yellow Belt-training behandeld?

Deze Lean opleiding, die 8 uur duurt, stelt je in staat de Lean-principes te begrijpen en toe te passen in de praktijk. Je leert een actieve bijdrage te leveren aan Lean-projecten van beperkte omvang en onder andere:

 • Waarde creëren voor je klant (Value Added)
 • De acht verspillingen identificeren en elimineren
 • Lean tools en technieken toepassen, zoals 5S, Kaizen, en Value Stream Mapping
 • Problemen oplossen met behulp van de PDCA (Plan-Do-Check-Act) en DMAIC (Define-Measure-Analyze-Improve-Control) methodologieën
 • A3-charters opstellen om complexe problemen te structureren en te communiceren aan belanghebbenden
 • Kleine verbeterprojecten uitvoeren en veranderingen effectief implementeren

De training bestaat uit verschillende modules die de fases van Lean behandelen, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de PDCA- en DMAIC-methodologieën.

Vaardigheden na de Lean Yellow Belt-training

Na het volgen van de Lean Yellow Belt-opleiding kun je actief deelnemen aan de procesverbetering van je bedrijf. Zo kun je:

 • Een actieve rol spelen binnen Lean-projecten
 • Aan de slag met kleine procesverbeteringen
 • Managers op hogere niveaus bijstaan
 • De principes van Lean begrijpen en toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden

Deze Lean Yellow Belt-training voorziet je van de kennis en praktische vaardigheden op het gebied van Lean, waardoor je in staat bent actief bij te dragen aan verbetertrajecten en een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie te bevorderen.

Voor wie is de Lean Yellow Belt-training geschikt?

Onze Lean Yellow Belt-training is geschikt voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering en zelfstandig kleinere Lean-verbetertrajecten wil aanpakken. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig.

Het Lean Yellow Belt-Certificaat

Wanneer je de lean-cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een internationaal erkend Lean Yellow Belt-certificaat. Dit certificaat erkent jouw vaardigheid om de Lean-principes in de praktijk toe te kunnen passen. Je kunt met dit certificaat een actieve bijdrage leveren aan de verbeterprocessen van jouw bedrijf.

Onze Lean Yellow Belt-training is geaccrediteerd door LCS (The Cardiff University Licensed Service). Dit betekent dat de training aan de strenge eisen en internationale standaarden van Lean voldoet. Het certificaat wordt wereldwijd erkend door werkgevers, wat je carrièremogelijkheden aanzienlijk kan vergroten.

Lean Yellow Belt certificaat

Hoe lang duurt de Lean Yellow Belt-training?

De Lean Yellow Belt-training duurt één dag en wordt in twee sessies van 4 uur via MS Teams gegeven. Je hoeft de deur niet uit.

Voor bedrijven biedt lean.nl deze Lean-opleiding aan als een klassikale in-company training op jullie locatie.

Klaar om een Lean Yellow Belt te worden?

Met onze Lean Yellow Belt-opleiding leer je om een actieve bijdrage te leveren aan Lean-projecten. Je kunt projecten van beperkte omvang begeleiden en staat managers van hogere niveaus bij. Daarnaast leer je om specifieke taken uit te voeren, zoals het ondersteunen van workshops, het identificeren en elimineren van verspillingen en het deelnemen aan verbeterinitiatieven.

De Lean Yellow Belt-training gaat verder dan alleen theorie. Je maakt kennis met waardevolle methodologieën en instrumenten die je kunnen helpen om bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te maken. Met de Lean Yellow Belt-certificering op zak, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de groei en efficiëntie van je organisatie.

Zet de eerste stap richting je Lean Yellow Belt

Wil je leren hoe je een actieve bijdrage kunt leveren aan de Lean-projecten in jouw organisatie? Meld je dan aan voor onze Lean Yellow Belt-opleiding. Je zult waardevolle vaardigheden leren die je kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de online Lean Yellow Belt-training, onze accreditaties of hoe je kunt starten? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je te ondersteunen op elk moment van je Lean-reis.

 

MS Teams Startdatum: September 2024

Data

 • September 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: Oktober 2024

Data

 • Oktober 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: November 2024

Data

 • November 2024
Aanmelden
MS Teams Startdatum: December 2024

Data

 • December 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops, Lean of Lean Six Sigma-trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop of cursus kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.