Klassikale trainingen

Lean Yellow Belt

Lean Yellow Belt is de deur die het Lean Universum voor je opent. Maak uitgebreid kennis met de Lean-filosofie en verzeker jezelf van handige tips en technieken waarmee je meteen aan de slag kunt.

Vrolijke persoon symboliseert het behalen van een Lean Yellow Belt na voltooiing van een training en opleiding, zoals aangeboden door lean.nl.

De Lean Yellow Belt training is inclusief:

  • Boek: “Lean Basis” door Rudy Gort,
  • Het studiemateriaal
  • en de Lean Yellow Belt-certificering.

Je hebt de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen met “IN3”.

Tip: volg de Lean Yellow Belt-opleiding online training voor  79,95

Lean Yellow Belt training:

open jij de deur naar het Lean Universum?

Na deze Lean training ben jij in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen.

 

Wat is Lean Yellow Belt?

Lean Yellow Belt vormt, na de White Belt, het tweede niveau binnen Lean. Deze training maakt jou als medewerker vertrouwd met de principes van Lean en bereidt je voor om actief bij te dragen aan verbetertrajecten binnen jouw organisatie. Als Yellow Belt leer je processen te beschrijven, workshops te ondersteunen, verspillingen te identificeren en te elimineren, en deel te nemen aan verbeterinitiatieven.

 

Wat levert deze Lean Yellow Belt-training op?

Na het volgen van deze Lean-training word jij de collega die jouw organisatie nodig heeft voor verbetertrajecten. Als Yellow Belt weet je hoe je processen moet beschrijven, herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins kunt implementeren en ben je in staat om de meest gebruikte Lean-technieken toe te passen. Na de training kun je verwachten dat je in staat bent om:

  • De principes van Lean te begrijpen en toe te passen in jouw dagelijkse werkzaamheden, waardoor je processen kunt optimaliseren, verspillingen kunt identificeren en waarde kunt creëren voor de klant.
  • Te leren hoe je problemen kunt analyseren, de kernoorzaken kunt achterhalen en verbeteracties kunt plannen en implementeren om problemen op te lossen en herhaling te voorkomen.
  • Actief deel te nemen aan Lean-implementaties binnen jouw organisatie en bij te dragen aan continue verbetering.”

 

Ben jij klaar voor de Lean Yellow Belt?

Onze Lean Yellow Belt-training is geschikt voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering en zelfstandig kleinere verbetertrajecten wil aanpakken

 

Wat ga je in de klassikale Lean Yellow Belt training doen?

Tijdens deze Lean training doorloop je een leertraject dat gestructureerd is rond twee centrale Lean methodologieën: PDCA (Plan-Do-Check-Act) en DMAIC (Define-Measure-Analyze-Improve-Control). Hier volgt een gedetailleerd overzicht van wat je kunt verwachten:

  • De achtergronden en principes van Lean, inclusief de focus op het creëren van waarde voor de klant en het elimineren van verspillingen in je proces.
  • Belangrijke Lean-technieken en -instrumenten die worden gebruikt om processen te beschrijven, zoals A3, 5S, Kaizen, Value Stream Mapping en Just in Time.
Illustratie van het PDCA (Plan-Do-Check-Act) model. Het toont vier met elkaar verbonden post-its op een blauwe achtergrond met spatten van gele verf. De bovenste post-it is gelabeld 'PLAN' met de tekst 'Stel een verbeterplan op'. Rechts daarvan is de 'DO' post-it met 'Voer het verbeterplan volgens planning uit'. Onderaan is de 'CHECK' post-it die zegt 'Controleer of je de doelen uit het verbeterplan nog haalt'. Links is de 'ACT' post-it met 'Onderneem actie als je de doelen niet haalt'. In het midden van de vier post-its is een afgebrokkelde witte cirkel met de letters 'PDCA' waarbij elke letter in een kwart van de cirkel staat.
Overzicht van het PDCA-cyclus: een cyclisch model voor continue verbetering in bedrijfsprocessen.

 

Een educatieve infographic van LEAN.nl die de Lean en Lean Six Sigma methode toelicht met een visuele roadmap verdeeld in vijf fasen: Define, Measure, Analyse, Improve en Control, elk in een apart gekleurd veld. De 'Define'-fase bevat sleutelconcepten zoals Voice of the Customer en SIPOC. 'Measure' benadrukt het verzamelen van gegevens met tools zoals Value Stream Mapping en Swim Lane. 'Analyse' richt zich op het ontdekken van kernoorzaken met technieken zoals Root Cause Analysis. 'Improve' suggereert creatieve oplossingen en implementatie met ideeën als 5S en Kaizen. 'Control' benadrukt het behoud van verbeteringen door standaardisatie en monitoring met processen als statistische procescontrole en audits. De achtergrond illustreert een abstracte, kaartachtige route met start- en eindpunten, wat het pad van continue verbetering symboliseert.
Visuele roadmap van LEAN.nl die de fasen van de Lean
methodologie uiteenzet, van probleemdefinitie tot het borgen van verbeteringen.

 

Certificering Lean Yellow Belt:

Na het voltooien van deze klassikale Lean training volg je een korte toets. Bij een goed resultaat ontvang je een internationaal erkend Lean Yellow Belt-certificaat.

Onze trainingen zijn geaccrediteerd door LCS (The Cardiff University Licensed Service), een van de meest gerenommeerde Lean-certificeringsinstanties wereldwijd. Deze accreditatie verzekert dat onze trainingen voldoen aan de strengste internationale standaarden voor kwaliteit. De vaardigheden en kennis die je via onze training verwerft, worden wereldwijd erkend door werkgevers, wat je carrièremogelijkheden aanzienlijk verbetert.

Lean Yellow Belt certificaat

 

Hoe lang duurt de Lean Yellow Belt training?

  • Een 1 dag durende training, beschikbaar als een op locatie of in-company opleiding.
Utrecht Startdatum: Mei 2024

Data

  • Mei 2024
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

Stap in de Define-fase en ontdek hoe je jouw verbetertraject kunt transformeren in een heldere roadmap naar succes! In deze belangrijke fase duik je diep in de kern van het probleem, bepaal je de reikwijdte van het verbetertraject en verzamel je 'Voice of the Customer'-informatie. Zo leg je een solide basis voor de optimalisatie van jouw proces

2

Measure

Betreed de Measure-fase en til je proces naar een hoger niveau! Hier ga je veel verder dan alleen het beschrijven en visualiseren van het proces. Je legt ook de vinger op de zere plek door verspillingen aan het licht te brengen en quick-wins te onthullen. Ontdek de kracht van datagedreven besluitvorming door het uitvoeren van metingen.

3

Analyse

Kom in actie met de waardevolle data die je in de Measure-fase hebt verzameld! Start met een nulmeting om je huidige prestaties in kaart te brengen. Na deze analyse is het tijd om je verbetertraject te finetunen en te speuren naar de echte kernoorzaken van je problemen. Maak gebruik van een arsenaal aan geavanceerde technieken om niet alleen problemen te identificeren, maar ook om oplossingen binnen handbereik te brengen.

4

Improve

Implementeer de verbeteringen in de Improve-fase! Nadat je diepgravende analyses hebt uitgevoerd en de kernoorzaken hebt ontrafeld, is het tijd om oplossingen te bedenken. Benut de creativiteit van de deelnemers en maak slim gebruik van Lean-tools om tot een doordachte selectie van oplossingen te komen.

5

Control

Deze stap leert je een scala aan robuuste borgingstechnieken toe te passen om te garanderen dat opgeloste problemen ook echt verleden tijd zijn. Je rondt het Lean-project af en betoont je dank aan het toegewijde projectteam dat dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.