Klassikale trainingen

Professional Scrum Master (PSM I)

Wil je producten en diensten ontwikkelen die de verwachtingen van jouw klanten overtreffen? Dan is de opleiding tot Scrum Master iets voor jou.

Ben jij wars van bureaucratie én niet het type voor op de apenrots? Wil je producten en diensten ontwikkelen die de verwachtingen van jouw klanten overtreffen? Dan is de opleiding tot Scrum Master iets voor jou. Denk niet dat Scrum een IT-feestje is, want Scrum is juist overal toepasbaar… Scrum stelt je in staat om projecten op te leveren in een zo kort mogelijke tijd, binnen een vastgesteld budget. Als Scrum Master zorg jij ervoor dat je team vrij baan krijgt om succesvolle projecten en diensten op te leveren.

Wat ga je doen?

In deze training leer je om Scrum-teams te faciliteren. Tegelijkertijd word je voorbereid op het examen voor het Scrum Master certificaat (PSM I) bij Scrum.org. Je leert allereerst wat Scrum is en wat de spelregels zijn. Daarnaast doe je aan de hand van praktijkoefeningen ervaring op met de verschillende rollen binnen Scrum én jouw rol als Scrum-Master.

Je leert hoe je processen optimaal laat verlopen en hoe je belemmeringen wegneemt bij je team. Na deze training ben je in staat om Scrum-projecten te leiden én om mensen ervan te overtuigen dat werken volgens Scrum leidt tot betere resultaten.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt twee dagen en is een dagopleiding.

Bij deze opleiding krijg je:

  • het boek ‘Scrum voor Dummies’
  • Scrum Guide
  • Scrum Glossary
  • Planning pokerkaarten, zodat je na afloop van de opleiding gelijk aan de slag kunt.
Utrecht Startdatum: juni 2023

Data

  • juni 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.