Klassikale trainingen

Scrum Product Owner (PSPO I)

Is klantgericht denken en werken jouw middle name? Wil jij jouw kennis van product én klant inzetten om Scrum-teams te begeleiden naar succesvolle producten en diensten? Je leert het in deze opleiding.

Als Product Owner heb je een belangrijke rol in de succesvolle oplevering van een product. Tevens ben je hét aanspreekpunt voor stakeholders. In deze opleiding leer je wat goed producteigenaarschap betekent. Je ontwikkelt een heldere kijk op wat er geproduceerd moeten worden en je maakt dit realiseerbaar voor het team. Met deze training ben je meteen goed voorbereid op het examen voor het PSPO I-certificaat.

Wat ga je doen?

Je verdiept je in Scrum, de Scrum-spelregels en de rol en verantwoordelijkheden van de producteigenaar. Je leert om vanuit klantperspectief te bepalen wat het Scrum-team moet opleveren. Uiteraard ga je aan de slag met user stories, voortgangsrapportages en releaseplannen. Aan de hand van praktijkoefeningen doe je ervaring op die meteen toepasbaar is.

Je leert om de belangen van stakeholders te prioriteren en hoe je hun wensen met het ontwikkelteam tot stand laat komen. Ook leer je hoe je Scrum-teams kunt enthousiasmeren en motiveren om voor maximale return on investment te zorgen.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt twee dagen en is een dagopleiding.

Bij deze opleiding krijg je:

  • het boek ‘Scrum voor Dummies’
  • de Scrum guide
  • de Scrum glossary
  • pak Planning pokerkaarten, zodat je na afloop van de opleiding gelijk aan de slag kunt
Utrecht Startdatum: juni 2023

Data

  • juni 2023
Aanmelden

De fases van Lean

1

Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.

2

Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3

Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4

Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5

Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Aanmelden voor deze training

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen. Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.