Kennisbank

Lean Green Belt training | Leer online alles over Lean

Wat is een Lean Green Belt training online:

Word jij de drijvende kracht achter continu verbeteren? De Lean Green Belt training is een opleiding gericht op het aanleren van Lean management technieken en -principes. Deze training stelt deelnemers in staat om processen binnen hun organisatie te analyseren, optimaliseren en verspillingen te elimineren. Hierdoor wordt een cultuur van continu verbeteren gestimuleerd. 

Tijdens de training leer je de principes van Lean, zoals waarde, waardestroom, flow, pull en perfectie. Daarnaast maak je kennis met Lean tools en technieken, zoals Value Stream Mapping, 5S, Kanban en Kaizen. Door het toepassen van deze methodes en het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, worden Lean Green Belt professionals de drijvende kracht achter procesverbeteringen binnen hun organisatie.

Na deze Lean Green Belt training beschik jij over skills om processen te verbeteren en verandertrajecten te leiden. Hiermee word je een belangrijke kracht achter de Lean filosofie en leid jij teams en medewerkers in je organisatie naar een cultuur van continu verbeteren.

Met de Lean Green Belt training krijg je de tools en technieken in handen om processen binnen jouw team te optimaliseren. Je leert verspillingen te identificeren en elimineren, waardoor je efficiënter en effectiever te werk gaat. Bovendien ontwikkel je leiderschapskwaliteiten die je in staat stellen om verandertrajecten in goede banen te leiden en medewerkers te motiveren en ondersteunen bij het realiseren van verbeteringen.

De Lean filosofie is gericht op het creëren van maximale waarde voor klanten met zo min mogelijk verspilling. Als Lean Green Belt professional zul je een voortrekkersrol vervullen bij het introduceren en implementeren van de Lean principes binnen je organisatie. Je wordt een drijvende kracht achter de cultuur van continu verbeteren, wat resulteert in betere bedrijfsresultaten, meer tevreden klanten en een gemotiveerd en betrokken team.

Wat kan je met een online Lean Green Belt training?

Met een online Lean Green Belt training krijg je de flexibiliteit en het gemak om de Lean principes en methodes te leren vanuit je eigen omgeving, zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn in een klaslokaal. Dit maakt het eenvoudiger om de training te combineren met je dagelijkse werkzaamheden en bespaart je tijd en reiskosten.

Na het afronden van de online training ben je als Lean Expert uitgerust om organisaties en afdelingen te begeleiden in hun reis naar continu verbeteren. Je hebt de kennis en vaardigheden om de meest gebruikte Lean tools en technieken toe te passen. Bovendien ben je in staat om verandertrajecten te faciliteren en teams te motiveren om verbeteringen door te voeren.

Kortom, een online Lean Green Belt training biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen tot een waardevolle Lean professional, terwijl je geniet van het gemak en de flexibiliteit die online leren met zich meebrengt.

Wat levert de Lean Green Belt training je op?

Na het afronden van de Lean Green Belt training word je een drijvende kracht achter continu verbeteren binnen jouw organisatie. Je hebt een grondig begrip van de Lean filosofie en beheerst de technieken om complexe verbeter kwesties te analyseren en op te lossen.

De training levert je waardevolle vaardigheden op, waaronder:

 1. Inzicht in de Lean principes en hun toepassing in de praktijk
 2. Kennis van en ervaring met het gebruik van Lean tools en technieken, zoals Value Stream Mapping, 5S en Kanban
 3. Het vermogen om verspillingen te identificeren en elimineren, wat leidt tot efficiëntere en effectievere processen
 4. Leiderschaps- en communicatievaardigheden om op een inspirerende manier verbeter- en verandertrajecten te leiden
 5. De kunde om draagvlak te creëren voor veranderingen en teams te motiveren en ondersteunen bij het realiseren van verbeteringen

Met deze vaardigheden ben je in staat om een positieve impact te maken binnen jouw organisatie, en draag je bij aan het creëren van een cultuur van continu verbeteren die leidt tot betere bedrijfsresultaten, tevreden klanten en gemotiveerde medewerkers.

Is de online Lean Green Belt training geschikt voor jou?

De online Lean Green Belt training biedt flexibiliteit en gemak, zodat je op je eigen tempo kunt leren en je vaardigheden kunt ontwikkelen. Deze online training biedt dezelfde inhoud en kennis als een reguliere Lean Green Belt training. Overweeg een online Lean Green Belt training als je:

 1. Verbeterprojecten wilt uitvoeren en leiden binnen jouw organisatie
 2. Blijvende oplossingen voor procesproblemen wilt vinden en implementeren
 3. Een expert wilt worden in de Lean filosofie en bijbehorende technieken
 4. De productiviteit en kwaliteit binnen je team of organisatie wilt verhogen
 5. Een erkend Lean Green Belt certificaat wilt behalen om je expertise aan te tonen

Als je jezelf herkent in deze doelen en de flexibiliteit van online leren aantrekkelijk vindt, dan is een online Lean Green Belt training zeker geschikt voor jou. Investeer in jezelf en je carrière en wordt een drijvende kracht achter continu verbeteren in jouw organisatie.

Wat ga je doen in de Lean Green Belt training?

De Lean Green Belt training neemt je mee op een leertraject waarbij je vaardigheden ontwikkelt om problemen te analyseren, op te lossen en verbeterprojecten te leiden. Je doorloopt de vijf fasen van Lean met behulp van PDCA- en DMAIC-verbetermethodieken, en verdiept je in bijpassende Lean-technieken en tools. Per fase worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Define – Leer problemen definiëren en verbeterpotentieel bepalen. Onderwerpen: projectselectie, voice of the customer, brown paper sessies, tollgates, SIPOC, storyboarding, projectcharters, A3, faciliteren, en veranderkundige theorieën (Kotter, Tuckmann, Caluwe, MBTI).

 2. Measure – Beschrijf processen en verzamel meetgegevens. Onderwerpen: Value Stream Mapping, Swimlane, MIFA, UDMO, Meetplan, de acht verspillingen, Value added en Business Non Value Added.

 3. Analyse – Analyseer processen, meet effectiviteit en ontdek probleemoorzaken. Onderwerpen: Lean Metingen, Run Chart, Histogram, Control Chart, Brainstorming, Ishikawa, Workshopping, Pareto Chart, kernoorzaken analyse en 5 Times Why.

 4. Improve – Stimuleer projectleden om oplossingen te bedenken en kies de beste oplossing. Onderwerpen: Kaizen, Just In Time, Jidoka, betrekken van medewerkers bij verbeteringen, week- en dagstarten, verbeterborden en processimulaties.

 5. Control – Behoud grip op processen om resultaten te behouden. Onderwerpen: Procedures, FMEA, RACI, 8D, Audit en Visual Management.

Door het volgen van deze Lean Green Belt training ben je in staat om verbeterprojecten te leiden, problemen blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te organiseren. Je wordt een drijvende kracht achter continu verbeteren binnen jouw organisatie.

Na deze Lean Green Belt training kan jij:

 1. Zelfstandig verbeterprojecten leiden: Neem de verantwoordelijkheid voor het identificeren, plannen en uitvoeren van procesverbeteringen binnen jouw organisatie.
 2. A3 charters opstellen en uitvoeren: Gebruik deze gestructureerde aanpak om problemen en verbeteringen inzichtelijk te maken en te communiceren met betrokkenen.
 3. Workshops en brainstormsessies faciliteren: Creëer een productieve en collaboratieve omgeving waarin teamleden hun ideeën kunnen delen en verbeteringen kunnen bedenken.
 4. Teams meenemen in de Lean filosofie: Inspireer en motiveer teams om de Lean principes en methodieken te omarmen en samen te werken aan continue verbetering.
 5. Het proces beschrijven en visualiseren: Gebruik effectieve tools zoals Value Stream Mapping om processen inzichtelijk te maken en verbetermogelijkheden te identificeren.
 6. Verspillingen in processen herkennen en elimineren: Identificeer de acht vormen van verspilling en neem gerichte maatregelen om ze te minimaliseren of te elimineren.
 7. Kernoorzaken analyseren: Duik dieper in de oorzaken van problemen om blijvende oplossingen te vinden en te implementeren.
 8. Meetgegevens analyseren: Gebruik data om de prestaties van processen te evalueren en om inzicht te krijgen in de effectiviteit van verbeterinitiatieven.
 9. Oplossingen bedenken en implementeren: Werk samen met teams om creatieve en effectieve oplossingen te ontwikkelen en te realiseren voor geïdentificeerde problemen.
 10. Grip houden op het proces: Zorg voor blijvende resultaten door het monitoren van processen, het bijsturen waar nodig en het toepassen van controlemechanismen zoals audits en visual management.

Door het ontwikkelen van deze vaardigheden tijdens de Lean Green Belt training, word je een belangrijke kracht achter continu verbeteren en verandertrajecten binnen jouw organisatie.

Ben jij klaar voor de online Lean Green Belt training?

De online Lean Green Belt training is ideaal voor iedereen die zich wil inzetten om gestructureerd problemen op te lossen, verbeterprojecten te leiden en een cultuur van continu verbeteren te bevorderen binnen organisaties. Als jij jezelf herkent in deze ambities, dan is deze training perfect voor jou. Maak gebruik van de flexibiliteit en het gemak van online leren en ontwikkel jezelf tot een waardevolle Lean professional.

Lean Green Belt certificaat:

Gedurende de Green Belt training krijg je de kans om je kennis te toetsen via quizzen en opdrachten. Deze. dienen als graadmeter om je voortgang en begrip van de lesstof te meten. Zodra je alle lessen en quizzen en opdrachten succesvol hebt doorlopen, word je beloond met een internationaal erkend Lean-certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service. Dit certificaat toont je expertise in Lean-methodieken en benadrukt je toewijding aan continu verbeteren binnen je vakgebied.

Hoeveel tijd kost de Lean Green Belt training online?

Je bent gemiddeld ongeveer 40 tot 50 uur bezig om de Green Belt training te doorlopen.

Eindelijk een Lean Green Belt training die áltijd past in jouw agenda?

Wil jij niet langer wachten? Je kan direct aan de slag met de online Lean Green Belt training.

 

Veelgestelde vragen Lean Green Belt training online:

Online Lean training:
100% Lean, helemaal op jouw tempo

Veel gelezen in onze kennisbank