Lean training gezocht?

Beginner of gevorderd: voor elk niveau heeft Lean.nl een passende Lean training in huis. Hiermee leiden we professionals op tot gecertificeerde Lean specialisten. Mensen die meteen in staat zijn om een waardevolle bijdrage te leveren aan excellente organisaties en processen.

Lean training

Zelfstandig verbeterprojecten leiden in organisaties? Een verbetercultuur creëren volgens de Lean-filosofie? Onze Lean trainingen bieden je de kennis, de tools en de best practices om op verschillende niveaus verbetertrajecten succesvol te leiden en te faciliteren.

Welke Lean trainingen zijn er?

Lean White Belt training: kort en krachtig kennismaken met de Lean-filosofie.
Kennismaken met Lean en de principes van Lean? Dan is de online Lean White Belt training een aanrader. In deze training ontdek je de basics van Lean. Op jouw tempo, op jouw manier.

Lean Yellow Belt training: uitgebreid kennismaken met de Lean-filosofie.
De Lean Yellow Belt e-learning opent de deur naar het Lean Universum. In deze online training maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Daarnaast biedt deze training je handige tips en technieken die je meteen kunt toepassen.

Lean Orange Belt training: dé opstap naar een Green Belt of Black Belt-certificering.
De Lean Orange Belt e-learning is dé perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar Green Belt of Black Belt. In deze online training maak je niet alleen uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je verdiept je ook in veelgebruikte Lean-technieken en toepassingen.

Lean Green Belt training: (aankomende) projectleiders worden opgeleid om verbeter- en verandertrajecten te leiden.
Na deze Lean Green Belt e-learning beschik jij over alle skills om verbeter- en verandertrajecten te leiden. Hiermee word je een belangrijke kracht achter de filosofie van continu verbeteren in jouw organisatie.  Hoe lopen de processen binnen jouw team of project? Heb jij het idee dat het beter en efficiënter kan? Via de Lean Green Belt e-learning beschik jij straks over de skills én de kennis om teams, projecten en organisaties naar continue verbetering te leiden.

Lean Black Belt training: de Lean-filosofie kent voor jou geen geheimen meer.
Als Lean Black Belt kent de Lean-filosofie voor jou geen geheimen meer. Met de kennis, skills en ervaring die jij in deze online training opdoet, treed jij zelfs de meest complexe verbeteropgaves onverschrokken tegemoet.

Lean Master Black Belt training: Het hoogste niveau, waarbij je expert wordt in Lean-methodologieën en -principes op managementniveau. Deze Master Black Belt-opleiding volg je deel in Japan.

Incompany Lean training

Wanneer er in een organisatie brede belangstelling is voor Lean, ontwikkelen wij en in overleg aan de hand van de specifieke trainingsvragen, een passende in-company Lean training. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk binnen een organisatie.

De inhoud van een Lean training

In de Lean trainingen van Lean.nl doorloop je de vijf fases van Lean: DMAIC en je leert werken met de PDCA cirkel.  Je leert onder meer om problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. Per fase worden methodieken en technieken niet alleen uitgelegd, maar ook toegepast. Lean legt nadruk op houding en gedrag binnen organisaties. Daarom besteden we veel aandacht aan vaardigheden zoals faciliteren, presenteren en communiceren.

Toets en certificaat

De quizzen die je tijdens deze opleiding doet, vormen een graadmeter om je kennis te toetsen. Wanneer je alle lessen en quizzen succesvol hebt afgerond, ontvang je een internationaal erkend Lean-certificaat van LCS, the Cardiff University licenced service.

Online Lean-opleidingen

Een alternatief voor klassikale trainingen. Lean.nl biedt een uitstekend alternatief: vijf online Lean-opleidingen. Compleet, veelzijdig en te volgen waar en wanneer je maar wil. De inhoud van e-learning is gelijk aan onze klassikale cursussen. Deelnemers krijgen dezelfde informatie, voorbeelden en doen dezelfde oefeningen. En voor vragen of extra uitleg bieden we online ondersteuning.

Met E-learning kan je online en ‘Just in Time’ leren op momenten dat het jou uitkomt. We bieden voor al onze trainingen een e-learning variant.

  • Lean White Belt training: kort en krachtig kennismaken met de Lean-filosofie (Tijdsinvestering: 12 uur)
  • Lean Yellow Belt training: uitgebreid kennismaken met de Lean-filosofie (Tijdsinvestering: 18 uur)
  • Lean Orange Belt training: dé opstap naar een Green Belt of Black Belt-certificering  (Tijdsinvestering: 26 uur)
  • Lean Green Belt training: (aankomend) projectleiders: voor het leiden van verbeter- en verandertrajecten (Tijdsinvestering: 50 uur)
  • Lean Black Belt training: de Lean-filosofie kent voor jou geen geheimen meer. (Tijdsinvestering: 70 uur)

Lean training online

Een Lean training volgen is best intensief. Zeker wanneer je ver moet reizen om op de trainingslocatie te zijn. Of wanneer cursusdagen nét in de weken vallen dat een belangrijke project z’n afronding nadert. Of omdat het even niet uitkomt met thuis.

E-learning biedt dan uitkomst. Je volgt dan dezelfde cursus als een reguliere lean-training. Maar je bepaalt zelf waar en wanneer je de cursus volgt en wanneer je de opdrachten doet. Ook niet onbelangrijk: een online Lean training is een stuk goedkoper dan een reguliere training.

Meer weten over onze Lean trainingen? Vraag het een specialist van Lean.nl.