8,8
48 beoordelingen
Trainingen

Lean Black Belt

Til jij teams, projecten en organisaties naar een hoger plan? Als Lean Black Belt kent de Lean-filosofie voor jou geen geheimen meer.

Faalkosten reduceren
Processen verbeteren
Klantgerichter werken
Aanmelden voor deze training

10 daagse training inclusief studiereis of een avondopleiding van 12 avonden.
Eerstvolgende startdatum: 14 januari 2019

Onze dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

De dagopleiding kost € 4.950,- (excl. BTW) per persoon inclusief o.a. studiemateriaal, studiereis, examenkosten en ertificering.

Til jij teams, projecten en organisaties naar een hoger plan?

Als Lean Black Belt kent de Lean-filosofie voor jou geen geheimen meer. En met de kennis, skills en ervaring die jij in deze opleiding opdoet, treed jij zelfs de meest complexe verbeteropgaves onverschrokken tegemoet.

Faalkosten reduceren, processen verbeteren, klantgerichter werken? Als Black Belt ben jij de technieken en de strategieën meester om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren. Daarnaast weet je als geen ander hoe je mensen motiveert en faciliteert. Hiermee ben jij van meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren.

Ben jij klaar voor de Lean Black Belt?

De Lean Black Belt opleiding is geschikt voor iedere professional of leidinggevende die in organisaties problemen gestructureerd wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering wil creëren. Ook wanneer je nog geen Lean Green Belt certificaat hebt behaald, kun via Lean.nl deze opleiding volgen.

Wat ga je doen?

Op weg naar je Black Belt certificering doorloop je de vijf fases van Lean: DMAIC. Houding en gedrag binnen organisaties zijn belangrijke aspecten binnen Lean. Daarom besteed je in deze cursus veel aandacht aan vaardigheden zoals faciliteren, coachen en communiceren.

Lean Expeditie: op bezoek bij Audi

Tijdens deze opleiding bezoek je de Audi-fabrieken in België. Je krijgt een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Kijk mee, stel vragen, raak geïnspireerd.

Hoe lang duurt de opleiding?

Je kunt de Lean Black Belt-opleiding in twee varianten volgen:

  • Een tiendaagse dagopleiding op locatie of in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00
  • Een avondopleiding van 12 avonden van 18.00 tot 21.30 (eigen studiebelasting 3 uur per week)

Locaties en data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. Onze dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

De kosten

De dagopleiding kost € 4.950,- (excl. BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Black Belt Certificering
  • Studiereis Audi in België
  • Boeken: Lean voor Dummies,
  • The Toyota Way en The Lean Toolbox

Certificaat

De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen. Elk jaar worden onze trainers in Japan opnieuw beoordeeld door de founding fathers van Lean op kennis en competenties. Lean.nl is eveneens geaccrediteerd door het Lean Competency System. Dit is de certificerende dienst van de Cardiff University (Wales).

De fases van Lean

1Define

De Define fase is de eerste fase in de DMAIC cyclus. In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC project centraal, probleemdefinitie, scope en de Voice of the Customer wordt specifiek gemaakt

2Measure

In deze fase van het Lean Six Sigma project wordt het proces beschreven en gevisualiseerd. We gaan bepalen wat er gemeten moet worden, hoe we gaan meten en het meetsysteem wordt geanalyseerd en het meetplan opgesteld en uitgevoerd. We hebben data verzameld om te analyseren.

3Analyse

Op basis van de verkregen data wordt in deze fase van het Lean Six Sigma project de huidige prestatie geanalyseerd. We stellen een 0-meting op. Na de data-analyse wordt de business case verder aangescherpt en wordt gezocht naar de oorzaken van het probleem. Met diverse technieken worden de oorzaken verder verfijnd naar kernoorzaken.

4Improve

Zodra in Lean Six Sigma projecten de kernoorzaken zijn achterhaald kan men zoeken naar oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossingen zijn er 3 facetten: Het maximaal benutten van de creativiteit van de betrokkenen, Het gebruik van Lean tools, het verantwoord selecteren van de oplossingen. De oplossingen worden in een pilot of simulatie gevalideerd.

Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In de control fase van het Lean Six Sigma project wordt de oplossing in de praktijk geimplementeerd. Tijdens de implemetatie worden er diverse borgings technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet. Het Lean Six Sigma project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Amsterdam en Utrecht Startdatum: 14 januari 2019

Locatie Amsterdam en Utrecht


Informatie Leer bij Lean.nl hoe je projecten en organisaties naar een hoger plan tilt

Data
14 jan 2019
21 jan 2019
28 jan 2019
04 feb 2019
11 feb 2019
25 feb 2019
04 mrt 2019
11 mrt 2019
18 mrt 2019

Heerenveen Startdatum: 21 januari 2019

Locatie Heerenveen


Informatie Leer bij Lean.nl hoe je projecten en organisaties naar een hoger plan tilt

Data
21 jan 2019
28 jan 2019
04 feb 2019
11 feb 2019
25 feb 2019
04 mrt 2019
11 mrt 2019
18 mrt 2019
25 mrt 2019

Assen (VOL) Startdatum: 22 januari 2019

Locatie Assen (VOL)


Informatie Leer bij Lean.nl hoe je projecten en organisaties naar een hoger plan tilt

Data
22 jan 2019
29 jan 2019
05 feb 2019
12 feb 2019
26 feb 2019
05 mrt 2019
12 mrt 2019
19 mrt 2019
26 mrt 2019
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,8
48 beoordelingen
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook Lean maatwerkopleidingen?

Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.

Doen jullie ook adviestrajecten?

Van overheidsinstelling tot bankwezen, van zorgorganisatie tot industrie: in de afgelopen jaren schakelden tientallen organisaties Lean.nl in om een cultuur van Continu Verbeteren te implementeren. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van analyse, advies en training en coaching van medewerkers. Enkele opdrachtgevers zijn: Piant Stanz Techniek, Gemeente Leeuwarden, WVS Groep, CURE4, ABN Amro Bank, Hogeschool Utrecht en Cerner UK London

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Black Belt
* is verplicht

Zo werkt het aanmelden

Aanmelden voor één van onze workshops of trainingen doe je heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken
waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen