9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Black Belt training

Til jij teams, projecten en organisaties naar een hoger plan? Als Lean Black Belt kent de Lean-filosofie voor jou geen geheimen meer.

Nieuw: Wil jij online je Lean Black Belt training volgen?

100% Lean, maar dan wel op jouw tempo. Bekijk hier de online training Lean Black Belt.

Faalkosten reduceren
Processen verbeteren
Klantgerichter werken
Meerdere Lean trainingen bij Lean.nl

4 daagse training
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

Onze dag-trainingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

De dag-training kost € 1.995,- (excl. BTW) per persoon inclusief o.a. studiemateriaal, studiereis, examenkosten en ertificering.

Til jij teams, projecten en organisaties naar een hoger plan?

Als Lean Black Belt kent de Lean-filosofie voor jou geen geheimen meer. Met de kennis, skills en ervaring die jij in deze opleiding opdoet, treed jij zelfs de meest complexe verbeteropgaves onverschrokken tegemoet.

Faalkosten reduceren, processen verbeteren, klantgerichter werken? Als Black Belt ben jij in staat om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren. Uiteraard ben jij de Lean-technieken en strategieën meester. Daarnaast weet je als geen ander hoe je mensen motiveert en faciliteert. Hiermee ben jij van meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren.

Ben jij klaar voor de Lean Black Belt?

De Lean Black Belt training is geschikt voor iedere professional of leidinggevende die in organisaties problemen gestructureerd wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering wil creëren. Ook wanneer je nog geen Lean Green Belt certificaat hebt behaald, kun je via Lean.nl deze training volgen.

Wat ga je doen?

Op weg naar je Black Belt certificering doorloop je de vijf fases van Lean: DMAIC. Houding en gedrag binnen organisaties zijn belangrijke aspecten binnen Lean. Daarom besteed je in deze training veel aandacht aan vaardigheden zoals faciliteren, coachen en communiceren.

Hoe lang duurt de training?

  • Een vier daagse training  op locatie of in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00. Je eigen studiebelasting is 4 uren per week.

Locaties en data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. Onze dag-training vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland.

Deze training is ook online te volgen. Meer informatie over de online Lean Black Belt vindt je hier: E-learning Lean Black Belt.

De kosten

De dag-training kost € 1.995,- (excl. BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Black Belt Certificering
  • Toegang tot e-learning

Certificaat

Lean.nl geaccrediteerd door het Lean Competency System. Dit is de certificerende dienst van de Cardiff University (Wales).

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

14 managementprincipes van toyota
14 managementprincipes toyota
Management van Toyota
Toyota management
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook Lean maatwerkopleidingen?

Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.

Doen jullie ook adviestrajecten?

Van overheidsinstelling tot bankwezen, van zorgorganisatie tot industrie: in de afgelopen jaren schakelden tientallen organisaties Lean.nl in om een cultuur van Continu Verbeteren te implementeren. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van analyse, advies en training en coaching van medewerkers. Enkele opdrachtgevers zijn: Piant Stanz Techniek, Gemeente Leeuwarden, WVS Groep, CURE4, ABN Amro Bank, Hogeschool Utrecht en Cerner UK London. Bekijk hier onze lean trainingen.

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen