9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen

Een Lean-training met échte VW Passats aan de lijn? Dat kan via Lean.nl. We organiseren we al enkele jaren excursies naar de Volkswagenfabriek in Emden. Een plek waar ze Lean in optima forma toepassen. Waar elke dag wordt gewerkt aan topkwaliteit.

Unieke inkijk bij Volkswagen
Rondleiding met een kijkje achter de schermen
Aan de slag in de trainingsruimte van Volkswagen
Meerdere Lean trainingen bij Lean.nl

Excursie naar een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie.
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

Volkswagenfabriek in Emden

€ 298,- (excl. BTW) per persoon

Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen

Deze excursie bied je een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat. Wat deze excursie uniek maakt is dat Volkswagen ons groen licht gaf om gebruik te maken van hun trainingsruimte. En dan wordt iedere Lean-fanaat toch een beetje Sjakie-in-de-Volkswagenfabriek….

Voor wie?

De studiereis naar de Volkswagen is vaak onderdeel van onze Lean opleidingen en Lean Six Sigma opleidingen. Je kunt deze excursie ook boeken zonder een opleiding bij ons te volgen. Of je nu beginner of gevorderde bent: deze excursie is een meerwaarde voor iedere Lean- en Six Sigma-liefhebber.

Wat ga je doen?

• Tijdens het bezoek krijg je uitleg over de historie van Volkswagen en hoe Volkswagen de Lean-principes hanteert
• We maken een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Hier zie je achter de schermen hoe Volkswagens worden geproduceerd
• We gaan aan de slag in de trainingsruimte van Volkswagen: ervaar zelf hoe het is om hier via de Lean-principes te werken

Wat levert het op?

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis op in een bedrijf dat Lean en Six Sigma tot een kunst heeft verheven. Helemaal uniek is dat je in het Volkswagen-trainingscentrum zelf kunt proeven van de Volkswagen-way of Lean. Deze excursie staat daarom garant voor nieuwe ideeën en inzichten die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Reisinformatie

• Bestemming: Volkswagenfabrieken in Emden
• Reisduur: van 09.00 tot 17.00 uur

Wat kost een excursie?

De kosten van deze excursie bedragen € 298,- (excl. BTW) per persoon.

Lean en Lean Six Sigma ook in de praktijk ervaren? Boek nu een excursie naar de Volkswagen-fabrieken. Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Neem contact met ons op via het emailadres info@lean.nl.

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

14 managementprincipes van toyota
14 managementprincipes toyota
Toyota management
Management van Toyota
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook Lean maatwerkopleidingen?

Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.

Doen jullie ook adviestrajecten?

Van overheidsinstelling tot bankwezen, van zorgorganisatie tot industrie: in de afgelopen jaren schakelden tientallen organisaties Lean.nl in om een cultuur van Continu Verbeteren te implementeren. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van analyse, advies en training en coaching van medewerkers. Enkele opdrachtgevers zijn: Piant Stanz Techniek, Gemeente Leeuwarden, WVS Groep, CURE4, ABN Amro Bank, Hogeschool Utrecht en Cerner UK London. Bekijk hier onze lean trainingen.

Wat doet Lean.nl?

Lean.nl is een internationaal opleidingsinstituut voor Lean en Lean Six Sigma professionals. Ook biedt Lean.nl bedrijven en organisaties opleidings- en adviestrajecten voor de implementatie van een cultuur van Continu Verbeteren. Bij Lean.nl vinden we Lean en Six Sigma een ‘way of life’ die je moet ervaren. Excursies naar bedrijven zoals Mercedes, Audi en Becks zijn vaak onderdeel van onze trajecten. Daarnaast organiseren we elk jaar een studiereis naar Japan.

Wat houdt de Lean-Expeditie naar Japan in?

Deze Lean-studiereis naar Japan verandert je kijk op organisaties, klantgericht werken en continu verbeteren voorgoed. Tijdens deze negendaagse reis gaan we naar de wortels van de Lean-filosofie en bezoeken we organisaties die Lean tot een kunst hebben verheven: Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano, Tsjukiji Fishmarket maar ook zorgondernemingen en overheden. Lean Sensei’s, managers én medewerkers laten zien hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen. Daarnaast volg je diverse workshops in het kader van het Toyota Production System (TPS).

Wat is Lean?

Lean is een managementfilosofie en een manier van werken waarbij iedereen in een organisatie zich richt op het creëren van waarde voor de klant en het elimineren van verspilling. Door de klant centraal te stellen creëer je met Lean maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen een minimale inspanning. Lean verbetert de kwaliteit van producten en diensten, verkort de doorlooptijden en vermindert de kosten.

Veel basisprincipes van Lean werden in Japan al eeuwen geleden toegepast. Toyota was verantwoordelijk voor de verdere uitwerking hiervan. Lean richt zich met name op snelheid en efficiëntie. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. Dit allemaal met als focus: de klant.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen