8,8
48 beoordelingen
Trainingen

Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen

Een Lean-training met échte VW Passats aan de lijn? Dat kan via Lean.nl. We organiseren we al enkele jaren excursies naar de Volkswagenfabriek in Emden. Een plek waar ze Lean in optima forma toepassen. Waar elke dag wordt gewerkt aan topkwaliteit.

Unieke inkijk bij Volkswagen
Rondleiding met een kijkje achter de schermen
Aan de slag in de trainingsruimte van Volkswagen
Aanmelden voor deze training

Excursie naar een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie.
Eerstvolgende startdatum: 01 januari 2019

Volkswagenfabriek in Emden

€ 155,- (excl. BTW) per persoon

Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen

Deze excursie biedt je een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat. Wat deze excursie uniek maakt is dat Volkswagen ons groen licht gaf om gebruik te maken van hun trainingsruimte. En dan wordt iedere Lean-fanaat toch een beetje Sjakie-in-de-Volkswagenfabriek….

Voor wie?

De studiereis naar de Volkswagen is vaak onderdeel van onze Lean opleidingen en Lean Six Sigma opleidingen. Je kunt deze excursie ook boeken zonder een opleiding bij ons te volgen. Of je nu beginner of gevorderde bent: deze excursie is een meerwaarde voor iedere Lean- en Six Sigma-liefhebber.

Wat ga je doen?

  • Tijdens het bezoek krijg je uitleg over de historie van Volkswagen en hoe Volkswagen de Lean-principes hanteert
  • We maken een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Hier zie je achter de schermen hoe Volkswagens worden geproduceerd
  • We gaan aan de slag in de trainingsruimte van Volkswagen: ervaar zelf hoe het is om hier via de Lean-principes te werken

 

Wat levert het op?

Tijdens deze excursie doe je waardevolle kennis op in een bedrijf dat Lean en Six Sigma tot een kunst heeft verheven. Helemaal uniek is dat je in het Volkswagen-trainingscentrum zelf kunt proeven van de Volkswagen-way of Lean. Deze excursie staat daarom garant voor nieuwe ideeën en inzichten die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Reisinformatie

Lean.nl biedt je een geheel verzorgde busreis. Dit betekent dat het vervoer, eten en drinken inbegrepen zijn.

  • Bestemming: Volkswagenfabrieken in Emden
  • Reisduur: van 10.00 tot 21.00 uur
  • Vertrekdata: wordt nog bekend gemaakt
  • Opstapplaatsen: worden nog bekend gemaakt

 

Wat kost een excursie?

De kosten van deze excursie bedragen € 155,- (excl. BTW) per persoon.

 

Impressie

De fases van Lean

1Define

De Define fase is de eerste fase in de DMAIC cyclus. In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC project centraal, probleemdefinitie, scope en de Voice of the Customer wordt specifiek gemaakt

2Measure

In deze fase van het Lean Six Sigma project wordt het proces beschreven en gevisualiseerd. We gaan bepalen wat er gemeten moet worden, hoe we gaan meten en het meetsysteem wordt geanalyseerd en het meetplan opgesteld en uitgevoerd. We hebben data verzameld om te analyseren.

3Analyse

Op basis van de verkregen data wordt in deze fase van het Lean Six Sigma project de huidige prestatie geanalyseerd. We stellen een 0-meting op. Na de data-analyse wordt de business case verder aangescherpt en wordt gezocht naar de oorzaken van het probleem. Met diverse technieken worden de oorzaken verder verfijnd naar kernoorzaken.

4Improve

Zodra in Lean Six Sigma projecten de kernoorzaken zijn achterhaald kan men zoeken naar oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossingen zijn er 3 facetten: Het maximaal benutten van de creativiteit van de betrokkenen, Het gebruik van Lean tools, het verantwoord selecteren van de oplossingen. De oplossingen worden in een pilot of simulatie gevalideerd.

Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In de control fase van het Lean Six Sigma project wordt de oplossing in de praktijk geimplementeerd. Tijdens de implemetatie worden er diverse borgings technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet. Het Lean Six Sigma project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Volkswagenfabriek in Emden Startdatum: 01 januari 2019

Locatie 26723 Emden, Duitsland


Informatie We organiseren we al enkele jaren excursies naar de Volkswagenfabriek in Emden.

Data
01 jan 2019
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,8
48 beoordelingen
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook Lean maatwerkopleidingen?

Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.

Doen jullie ook adviestrajecten?

Van overheidsinstelling tot bankwezen, van zorgorganisatie tot industrie: in de afgelopen jaren schakelden tientallen organisaties Lean.nl in om een cultuur van Continu Verbeteren te implementeren. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van analyse, advies en training en coaching van medewerkers. Enkele opdrachtgevers zijn: Piant Stanz Techniek, Gemeente Leeuwarden, WVS Groep, CURE4, ABN Amro Bank, Hogeschool Utrecht en Cerner UK London

Wat doet Lean.nl?

Lean.nl is een internationaal opleidingsinstituut voor Lean en Lean Six Sigma professionals. Ook biedt Lean.nl bedrijven en organisaties opleidings- en adviestrajecten voor de implementatie van een cultuur van Continu Verbeteren. Bij Lean.nl vinden we Lean en Six Sigma een ‘way of life’ die je moet ervaren. Excursies naar bedrijven zoals Mercedes, Audi en Becks zijn vaak onderdeel van onze trajecten. Daarnaast organiseren we elk jaar een studiereis naar Japan.

Wat houdt de Lean-Expeditie naar Japan in?

Deze reis verandert je kijk op organisaties, klantgericht werken en continu verbeteren voorgoed. Tijdens deze negendaagse reis gaan we naar de wortels van de Lean-filosofie en bezoeken we organisaties die Lean tot een kunst hebben verheven: Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano, Tsjukiji Fishmarket maar ook zorgondernemingen en overheden. Lean Sensei’s, managers én medewerkers laten zien hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen. Daarnaast volg je diverse workshops in het kader van het Toyota Production System (TPS).

Wat is Lean?

Lean is een managementfilosofie en een manier van werken waarbij iedereen in een organisatie zich richt op het creëren van waarde voor de klant en het elimineren van verspilling. Door de klant centraal te stellen creëer je met Lean maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen een minimale inspanning. Lean verbetert de kwaliteit van producten en diensten, verkort de doorlooptijden en vermindert de kosten.

Veel basisprincipes van Lean werden in Japan al eeuwen geleden toegepast. Toyota was verantwoordelijk voor de verdere uitwerking hiervan. Lean richt zich met name op snelheid en efficiëntie. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. Dit allemaal met als focus: de klant.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Expeditie: op bezoek bij Volkswagen
* is verplicht

Zo werkt het aanmelden

Aanmelden voor één van onze workshops of trainingen doe je heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken
waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen