8,8
48 beoordelingen
Trainingen

Lean Management

Word jij de Lean Leider die samen met medewerkers goede resultaten boekt? Als Lean Manager beschik jij straks over de vaardigheden om een cultuur van continu verbeteren te creëren, bestaande routines te doorbreken en sneller doelen te bereiken.

Voor Managers Operationeel en Tactisch niveau
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

Driebergen

Deze training kost € 899,- (excl. BTW) en inclusief een deelname certifcaat

Word jij de Lean Leider die samen met medewerkers goede resultaten boekt?

Als Lean Manager heb jij straks de Lean Management vaardigheden om een cultuur van continu verbeteren te creëren, bestaande routines te doorbreken en sneller doelen te bereiken.

Lean Management is de training specifiek bestemd voor leidinggevenden op operationeel en tactisch niveau. Verzeker jezelf van managementkwaliteiten voor continue verbeteren en begeleid je organisatie naar een continue verbetercultuur. Kan jij Continue Verbeteren samen met je team vol houden en resultaten laten zien? Kan jij bestaande routines doorbreken? Kan jij medewerkers meer laten toevoegen aan de afdelingsresultaten.

Na deze Lean Management training weet jij hoe je als leidinggevende op een inspirerende manier de mensen kan motiveren voor continu verbeteren. Met diverse Lean-technieken draag je bij aan het verhogen van de klantwaarde. Als Lean-leider weet jij als geen ander atrategie te koppelen aan de dagelijkse operatie. Je medewerkers zullen blij zijn met jou als coach: een Lean Management cultuur begint bij je zelf en de mensen.

Ben jij klaar voor de Lean Management training?

De Lean Management training is bestemd voor teamleiders en managers die meer willen weten over het managen van verbetertrajecten en hoe je een cultuur van continu verbeteren kan creëren. Hoe maak je continu verbeteren  met je medewerkers tot een routine en hoe zorg jij als leidinggevende ervoor dat je niet terugvalt in oud gedrag.? In deze training verdiep jij je in de Lean-principes die een Lean leider nodig heeft. Er wordt veel aandacht besteed aan leiderschap. Hierdoor leer je nieuwe technieken om je leiderschap te verstevigen en in te zetten binnen jouw organisatie. De Lean Management opleiding is uitermate geschikt voor teamleiders die willen doorgroeien naar managementrollen in de organisatie.

Wat ga je doen?

In deze training maak je uitgebreid kennis met de Lean Management onderwerpen van Lean. Hoe kan je de strategie van een organisatie koppelen aan de dagelijkse operatie en hoe begeleid jij je medewerkers hierin. Na deze training weet jij hoe je medewerkers individueel en in teamverband kan motiveren voor Lean. Bij Lean.nl vinden we het belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met de kennis. Je leert de strategie toe te passen op je eigen dagelijkse praktijk.

Na deze training ben jij de drijvende kracht achter continu verbeteren en Lean Management.

Programma:

In deze twee daagse Lean Management training leer je over:

  • Dag 1: Teamdynamiek, Verandermanagement, Visueel Leiderschap, Visueel Team, Obeya Room, A3 methode, Total-Toyota Production System en verschillende vormen van Kaizen.
  • Dag 2: Lean Management Beleid, Hoshin Kanri, Operations – Goals – Strategy-Measures, Toyota Total Management System, Toyota Kata en verbeterdialogen met week -en dagstart.

Lean Management opleidingsduur:

De Lean Management training duurt twee dagen. Je volgt de lessen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie:

Wij geven onze in-company trainingen door heel Nederland. Deze Lean Management training vindt plaats op locatie:
Landgoed de Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen

De kosten:

De Lean Management training kost € 899,- exclusief BTW per persoon en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Certificaat van deelname
  • Koffie / Thee / Frisdrank en Lunch

De fases van Lean

1Define

De Define fase is de eerste fase in de DMAIC cyclus. In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC project centraal, probleemdefinitie, scope en de Voice of the Customer wordt specifiek gemaakt

2Measure

In deze fase van het Lean Six Sigma project wordt het proces beschreven en gevisualiseerd. We gaan bepalen wat er gemeten moet worden, hoe we gaan meten en het meetsysteem wordt geanalyseerd en het meetplan opgesteld en uitgevoerd. We hebben data verzameld om te analyseren.

3Analyse

Op basis van de verkregen data wordt in deze fase van het Lean Six Sigma project de huidige prestatie geanalyseerd. We stellen een 0-meting op. Na de data-analyse wordt de business case verder aangescherpt en wordt gezocht naar de oorzaken van het probleem. Met diverse technieken worden de oorzaken verder verfijnd naar kernoorzaken.

4Improve

Zodra in Lean Six Sigma projecten de kernoorzaken zijn achterhaald kan men zoeken naar oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossingen zijn er 3 facetten: Het maximaal benutten van de creativiteit van de betrokkenen, Het gebruik van Lean tools, het verantwoord selecteren van de oplossingen. De oplossingen worden in een pilot of simulatie gevalideerd.

Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In de control fase van het Lean Six Sigma project wordt de oplossing in de praktijk geimplementeerd. Tijdens de implemetatie worden er diverse borgings technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet. Het Lean Six Sigma project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Er zijn nog geen data bekend.
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,8
48 beoordelingen
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen