8,8
48 beoordelingen
Trainingen

Lean Master Blackbelt

Als Lean Master Black Belt weet jij als geen ander op welke manier je mensen in je organisatie kan inzetten voor het leveren van topprestaties. Je ontwerpt het Lean programma zo dat continu verbeteren en cultuurverandering hand in hand  gaan.

Volg een deel van de opleiding in Japan
Wordt een grote meerwaarde in elke organisatie
Alleen voor professionals in een bezit van Lean Black Belt
Aanmelden voor deze training

Voor ervaren Professionals met ervaring Continue Verbeteren
Eerstvolgende startdatum: 01 januari 2019

Japan en Nederland

De dagopleiding kost € 8.990,- (Excl. BTW) en is inclusief examen

Word jij meester in Lean-technieken en strategieën?

Als Lean Master Black Belt weet jij als geen ander op welke manier je mensen in je organisatie kan inzetten voor het leveren van topprestaties. Je ontwerpt het Lean-programma zo dat continue verbeteren en cultuurverandering hand in handgaan. Je volgt de opleiding in Japan onder andere bij het Toyota Management instituut en in Nederland bij Lean.nl.

Analyseren van cultuur, verandertrajecten ontwerpen en medewerkers trainen. Als Master Black Belt ben jij de technieken en de strategieën meester om dit zelfstandig in te zetten. Daarnaast weet je als geen ander hoe je managers hierin motiveert en faciliteert. Dit maakt jou tot een grote meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren.

Als Lean Master Black Belt volg je een deel van je opleiding in Japan waar je bij de bron van Lean gaat leren.

Ben jij klaar voor de Lean Master Black Belt?

De Lean Master Black Belt opleiding is bestemd voor professionals die al een Lean Black Belt op zak hebben en daarnaast aantoonbare ervaring hebben met Continue Verbeteren. Wil jij in je organisatie verbeterteams coachen, Yellow, – Green, -en Black Belts trainen, en een cultuur van continue verbetering creëren?Dan is deze Lean Master Black Belt geschikt voor jou. Na deze opleiding train jij teams naar een cultuur van Continue Verbeteren en het leveren van topprestaties.

Wat ga je doen?

Op weg naar je Lean Master Black Belt certificering doorloop je de vijf fases van Lean: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC). Je leert hoe je deze kennis overdraagt en de organisatie klaar stoomt om zelfstandig met Continue Verbeteren aan de slag te gaan. Daarom besteed je in deze cursus veel aandacht aan vaardigheden zoals didactiek, coachen en communiceren. De nadruk in deze Lean Master Black Belt opleiding ligt dan ook op het begeleiden van medewerkers, het ontwerpen van trainingen, geven van trainingen en cultuuranalyse.

Naar de bron van Lean, JAPAN:

Tijdens deze Lean Master Black Belt opleiding ga je terug naar de wortels van de Lean-filosofie. Je bezoekt organisaties die Lean tot een kunst hebben verheven: Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano, Tsjukiji Fishmarket maar ook zorgondernemingen en overheden. Van Lean Sensei’s, managers én medewerkers leer je hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen. Daarnaast volg je diverse workshops in het kader van het Toyota Production System (TPS). De Japanse cultuur staat voor de passie voor superieure kwaliteit en het inspireren van klanten. Creating ‘Kando’ together noemen ze dit.

Opleidingsduur en het programma:

 • JAPAN: In deze negendaagse opleiding in Japan leer je bij onder andere:
  Het Toyota Management instituut, Toyota fabriek, Overheids -en gemeente organisaties. Bij deze organisaties leren we alles over het creëren van een Continue Verbeter Cultuur, Visual Management, Kaizens, quality circels, Total Toyota Production System en het Total Management system en nog veel, veel meer.
 • NEDERLAND: In de vijfdaagse opleiding in Nederland leer je over:
  Hoshin Kanri, OGSM, Lean Leiderschap en Coaching, Didactische vaardigheden, Training Design, Training geven, Advies vaardigheden, Programma management, Cultuur analyse, Lean Audit en Maturity modellen.

Locaties en data:

Deze opleiding start ieder jaar in januari en september. De deelnemers gaan ieder jaar in juni naar Japan.
In Nederland wordt de training gegeven op locatie:
Landgoed de Horst
De Horst 1
3971KR Driebergen

De kosten:

De dagopleiding kost € 8.990,- (exclusief BTW) per deelnemer en is inclusief:

 • 5 dagen training in Nederland
 • 9 dagen training in Japan (all inclusive)
 • Examenkosten (Total-Toyota Production System en Total Management System)
 • Certificering Master Black Belt
 • Studiemateriaal

 

Certificaat

Om voor de Master Black Belt Certificering in aanmerking te komen doet u bij het Toyota Management Instituut in Japan examen voor het “Total Toyota Production System” en “Total Management System” Daarnaast schrijft u een essay over je visie van de verschillende culturen en hoe Nederlandse organisaties hiervan kunnen profiteren. Op basis hiervan wordt je gecertificeerd voor Lean Master Black Belt door het Toyota Management Instituut uit Japan en Cardiff University.

De fases van Lean

1Define

De Define fase is de eerste fase in de DMAIC cyclus. In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC project centraal, probleemdefinitie, scope en de Voice of the Customer wordt specifiek gemaakt

2Measure

In deze fase van het Lean Six Sigma project wordt het proces beschreven en gevisualiseerd. We gaan bepalen wat er gemeten moet worden, hoe we gaan meten en het meetsysteem wordt geanalyseerd en het meetplan opgesteld en uitgevoerd. We hebben data verzameld om te analyseren.

3Analyse

Op basis van de verkregen data wordt in deze fase van het Lean Six Sigma project de huidige prestatie geanalyseerd. We stellen een 0-meting op. Na de data-analyse wordt de business case verder aangescherpt en wordt gezocht naar de oorzaken van het probleem. Met diverse technieken worden de oorzaken verder verfijnd naar kernoorzaken.

4Improve

Zodra in Lean Six Sigma projecten de kernoorzaken zijn achterhaald kan men zoeken naar oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossingen zijn er 3 facetten: Het maximaal benutten van de creativiteit van de betrokkenen, Het gebruik van Lean tools, het verantwoord selecteren van de oplossingen. De oplossingen worden in een pilot of simulatie gevalideerd.

Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In de control fase van het Lean Six Sigma project wordt de oplossing in de praktijk geimplementeerd. Tijdens de implemetatie worden er diverse borgings technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet. Het Lean Six Sigma project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Utrecht en Japan Startdatum: 01 januari 2019

Locatie De Horst 1, 3971KR Driebergen


Informatie De opleiding die je via Japan het Lean-meesterschap brengt

Data
01 jan 2019
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,8
48 beoordelingen
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Master Blackbelt
* is verplicht

Zo werkt het aanmelden

Aanmelden voor één van onze workshops of trainingen doe je heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken
waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen