9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Six Sigma Black Belt

Als Black Belt treed jij straks de meest complexe verbetervraagstukken onverschrokken tegemoet. Je bent de technieken en strategieën meester om foutloos en efficiënter werken mogelijk te maken.

Nieuw: Wil jij online je Lean Black Belt training volgen?

100% Lean, maar dan wel op jouw tempo. Bekijk hier de online training Lean Black Belt.

Faalkosten reduceren,
Bedrijfsresultaat verbeteren
Klantgerichter werken
Scrum master

Voor iedereen die zelfstandig verbeterprojecten wil leiden
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

Amsterdam en Heerenveen

De training kost € 4.950,- (Excl. BTW) en is inclusief examenkosten

Word meester over de technieken van Lean en Six Sigma

Als Black Belt treed jij straks de meest complexe verbetervraagstukken onverschrokken tegemoet. Je bent de technieken en strategieën meester om foutloos en efficiënter werken mogelijk te maken. Met jouw kennis, skills én ervaring leid jij organisaties, teams en processen naar continue verbetering.

Faalkosten reduceren, bedrijfsresultaat verbeteren, klantgerichter werken? Na deze opleiding ben jij in elke organisatie en voor elk management van absolute meerwaarde. Je bent een strateeg die verbetertrajecten initieert en die in- en externe klanten hierbij tot grootse daden weet te inspireren.

Ben jij klaar voor de Black Belt?

Deze training is geschikt voor iedere professional en leidinggevende die verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering wil creëren. Je kunt deze training ook volgen wanneer je (nog) geen Lean Six Sigma Green Belt-training hebt afgerond of wanneer je nog geen ervaring met verandertrajecten hebt opgedaan.

Wat ga je doen?

Als Lean Six Sigma Black Belt krijg je de kennis en de tools in handen om bedrijfsprocessen meetbaar, aantoonbaar en geaccepteerd te verbeteren. Procesmanagement, operations management en verandermanagement zijn hierin belangrijke pijlers. In de training doorloop je de vijf fases van Lean Six Sigma: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC)

Hoe lang duurt de opleiding?

  • Een negendaagse training op locatie of een in-company opleiding. Je volgt lessen van 9.00 – 17.00 uur.

Locaties & data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De trainingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland.

Kosten

De dag-training kost € 4.950,- (excl. BTW) per deelnemer incl.:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Black Belt Certificering
  • Boeken: Lean vertaald naar projecten

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Lean agile methode
Agile bij lean.nl
Lean bij Audi
Leeuwarden - Lean
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Welke accreditaties hebben jullie?

Alle Lean opleidingen zijn geaccrediteerd door het ‘Lean Competency System’ van Cardiff University, en als enige in Europa door “Toyota Production- en Management System” van het Toyota Management Instituut.

Wat houdt een Lean Black Belt training in?

Deelnemers kunnen na de Black Belt-training op strategisch niveau meedenken over verbetertrajecten, deze trajecten zelfstandig initiëren en verbeterteams (bege)leiden en enthousiasmeren.

Wat is Lean Six Sigma?

Six Sigma: de geschiedenis van Six Sigma begint bij Motorola wanneer in 1986 één van de hoofdontwikkelaars op zoek is naar een antwoord op de betere Japanse productiekwaliteit. Producten van Japanse concurrenten werden namelijk steeds beter, waardoor klachten over de productiekwaliteit bij Motorola toenamen. Al snel wordt Six Sigma de leidende strategie voor de productie en daarna gaan onder meer IBM en General Electric Six Sigma ook toepassen. Six Sigma is vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Meten is weten, vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Met een statistische onderbouwing van feiten, kan iedere organisaties weloverwogen keuzes maken. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren van gegevens. Six Sigma heeft als focus het verminderen van variatie in processen en het reduceren van fouten.

Lean Six Sigma is een combinatie van twee procesverbeter methodieken. Met Lean en Six Sigma profiteer je van ‘the best of both worlds’. Kortgezegd; binnen Lean Six Sigma zijn effectiviteit en efficiëntie de toverwoorden. Samen vormen zij een ijzersterke combinatie, waarmee processen binnen iedere organisatie verbeterd kunnen worden.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Lean Six Sigma trainingen

Trainingen