8,8
48 beoordelingen
Trainingen

Lean Six Sigma Green Belt

Hoe lopen de processen in jouw team of binnen jouw project? Heb jij het idee dat het beter, efficiënter en foutlozer kan? Als Lean Six Sigma Green Belt heb jij straks de skills én de kennis in huis om hiermee zelfstandig aan de slag te gaan.

Doorloop de 5 fases van Lean Six Sigma
Op bezoek bij Audi
Maak bedrijfsprocessen efficiënter
Aanmelden voor deze training

Voor iedereen die processen wil verbeteren
Eerstvolgende startdatum: 14 januari 2019

Amsterdam en Utrecht

Deze training kost € 3.100,- (excl. BTW) en inclusief examenkosten

Word jij de motor achter continu verbeteren?

Als Lean Six Sigma Green Belt word jij een waardevolle kracht achter continu verbeteren in jouw team of project. Je beheerst hiervoor niet alleen de technieken. Na deze opleiding beschik je ook over de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden en om collega’s en klanten op een inspirerende manier mee te nemen.

Ben jij klaar voor de Green Belt?

De Lean Six Sigma Green Belt opleiding is geschikt voor (aankomend) project- en teammanagers die bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos willen maken en een cultuur van continue verbetering willen creëren.

Wat ga je doen?

In deze opleiding leer je onder meer om problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. In de opleiding doorloop je de vijf fases van Lean Six Sigma: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC). Per fase verdiep je je in de Lean- en de Six Sigma-theorie en ontwikkel je de competenties om methodes en technieken zelfstandig toe te passen.

Expeditie op bezoek bij Audi

Tijdens deze opleiding bezoek je de Audi-fabrieken in België. Je krijgt een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Kijk mee, stel vragen, raak geïnspireerd.

Hoe lang duurt de opleiding?

Volg de Lean Six Sigma Green Belt opleiding in twee varianten:

  • Een zevendaagse dagopleiding op locatie of een in-company opleiding. Je volgt lessen van 9.00 – 17.00 uur.
  • Een avondopleiding van negen avonden van 18.00 – 21.30 uur. (eigen studiebelasting 3 uur per week)

Locaties & data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

Kosten

De dagopleiding kost € 3.100,- (excl. BTW) per deelnemer incl.:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Green Belt Certificering
  • Studiereis Audi in België
  • Boeken: Lean Six Sigma & Minitab en The Lean Toolbox

De fases van Lean

1Define

De Define fase is de eerste fase in de DMAIC cyclus. In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC project centraal, probleemdefinitie, scope en de Voice of the Customer wordt specifiek gemaakt

2Measure

In deze fase van het Lean Six Sigma project wordt het proces beschreven en gevisualiseerd. We gaan bepalen wat er gemeten moet worden, hoe we gaan meten en het meetsysteem wordt geanalyseerd en het meetplan opgesteld en uitgevoerd. We hebben data verzameld om te analyseren.

3Analyse

Op basis van de verkregen data wordt in deze fase van het Lean Six Sigma project de huidige prestatie geanalyseerd. We stellen een 0-meting op. Na de data-analyse wordt de business case verder aangescherpt en wordt gezocht naar de oorzaken van het probleem. Met diverse technieken worden de oorzaken verder verfijnd naar kernoorzaken.

4Improve

Zodra in Lean Six Sigma projecten de kernoorzaken zijn achterhaald kan men zoeken naar oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossingen zijn er 3 facetten: Het maximaal benutten van de creativiteit van de betrokkenen, Het gebruik van Lean tools, het verantwoord selecteren van de oplossingen. De oplossingen worden in een pilot of simulatie gevalideerd.

Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In de control fase van het Lean Six Sigma project wordt de oplossing in de praktijk geimplementeerd. Tijdens de implemetatie worden er diverse borgings technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet. Het Lean Six Sigma project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Regio Amsterdam en Utrecht Startdatum: 14 januari 2019

Locatie Amsterdam en Utrecht


Informatie Dé opleiding voor project- en teammanagers die een cultuur van continue verbetering willen creëren.

Data
14 jan 2019
21 jan 2019
28 jan 2019
04 feb 2019
11 feb 2019
25 feb 2019
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,8
48 beoordelingen
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke

Veelgestelde vragen

Wat houdt een Green Belt opleiding in?

Een opleiding die uitermate geschikt is voor (aankomend) project- en teammanagers. Deelnemer beschikken na deze training over de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Wat is Lean Six Sigma?

Six Sigma: de geschiedenis van Six Sigma begint bij Motorola wanneer in 1986 één van de hoofdontwikkelaars op zoek is naar een antwoord op de betere Japanse productiekwaliteit. Producten van Japanse concurrenten werden namelijk steeds beter, waardoor klachten over de productiekwaliteit bij Motorola toenamen. Al snel wordt Six Sigma de leidende strategie voor de productie en daarna gaan onder meer IBM en General Electric Six Sigma ook toepassen. Six Sigma is vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Meten is weten, vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Met een statistische onderbouwing van feiten, kan iedere organisaties weloverwogen keuzes maken. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren van gegevens. Six Sigma heeft als focus het verminderen van variatie in processen en het reduceren van fouten.

Lean Six Sigma: een ijzersterke combinatie

Lean Six Sigma is een combinatie van twee procesverbeter methodieken. Met Lean en Six Sigma profiteer je van ‘the best of both worlds’. Kortgezegd; binnen Lean Six Sigma zijn effectiviteit en efficiëntie de toverwoorden. Samen vormen zij een ijzersterke combinatie, waarmee processen binnen iedere organisatie verbeterd kunnen worden.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Six Sigma Green Belt
* is verplicht

Zo werkt het aanmelden

Aanmelden voor één van onze workshops of trainingen doe je heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken
waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Lean Six Sigma trainingen

Trainingen