9,2
151 beoordelingen
Trainingen

Lean Six Sigma Green Belt

Hoe lopen de processen in jouw team of binnen jouw project? Heb jij het idee dat het beter, efficiënter en foutlozer kan? Als Lean Six Sigma Green Belt heb jij straks de skills én de kennis in huis om hiermee zelfstandig aan de slag te gaan.

Doorloop de 5 fases van Lean Six Sigma
Op bezoek bij Audi
Maak bedrijfsprocessen efficiënter
Aanmelden voor deze training

Voor iedereen die processen wil verbeteren
Eerstvolgende startdatum: 13 januari 2020

Amsterdam, Utrecht en Heerenveen

Deze training kost € 3.100,- (excl. BTW) en inclusief examenkosten

Word jij de motor achter continu verbeteren?

Als Lean Six Sigma Green Belt word jij een waardevolle kracht achter continu verbeteren in jouw team of project. Na deze training beschik je over de Lean-technieken én de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden en collega’s en klanten te inspireren.

Ben jij klaar voor de Green Belt?

De Lean Six Sigma Green Belt training is geschikt voor (aankomend) project- en teammanagers die bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos willen maken en een cultuur van continue verbetering willen creëren.

Wat ga je doen?

In deze training leer je onder meer om problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. In de opleiding doorloop je de vijf fases van Lean Six Sigma: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC). Per fase verdiep je je in de Lean- en de Six Sigma-theorie en ontwikkel je de competenties om methodes en technieken zelfstandig toe te passen.

Expeditie op bezoek bij Audi

Tijdens deze training bezoek je de Audi-fabrieken in België. Je krijgt een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Kijk mee, stel vragen, raak geïnspireerd.

Hoe lang duurt de training?

Volg de Lean Six Sigma Green Belt training in twee varianten:

  • Een zevendaagse dag-training op locatie of een in-company opleiding. Je volgt lessen van 9.00 – 17.00 uur.
  • Een avondtraining van negen avonden van 18.00 – 21.30 uur. (eigen studiebelasting 3 uur per week)

Locaties & data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

Kosten

De dag-training kost € 3.100,- (excl. BTW) per deelnemer incl.:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Green Belt Certificering
  • Studiereis Audi in België
  • Boeken: Lean vertaald naar projecten

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 3 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Heerenveen Startdatum: 13 januari 2020

Locatie


Informatie Dé training voor project- en teammanagers die aan de slag willen met continu verbeteren

Data
13 jan 2020
20 jan 2020
27 jan 2020
03 feb 2020
10 feb 2020
24 feb 2020

Amsterdam Startdatum: 15 januari 2020

Locatie


Informatie Dé training voor project- en teammanagers die aan de slag willen met continu verbeteren

Data
15 jan 2020
22 jan 2020
29 jan 2020
05 feb 2020
12 feb 2020
04 mrt 2020

Utrecht Startdatum: 16 januari 2020

Locatie


Informatie Dé training voor project- en teammanagers die aan de slag willen met continu verbeteren

Data
16 jan 2020
23 jan 2020
30 jan 2020
06 feb 2020
13 feb 2020
05 mrt 2020

Heerenveen Startdatum: 23 maart 2020

Locatie


Informatie Dé training voor project- en teammanagers die aan de slag willen met continu verbeteren

Data
23 mrt 2020
30 mrt 2020
06 apr 2020
20 apr 2020
11 mei 2020
18 mei 2020

Amsterdam Startdatum: 25 maart 2020

Locatie


Informatie Dé training voor project- en teammanagers die aan de slag willen met continu verbeteren

Data
25 mrt 2020
01 apr 2020
08 apr 2020
15 apr 2020
22 apr 2020
13 mei 2020

Utrecht Startdatum: 26 maart 2020

Locatie


Informatie Dé training voor project- en teammanagers die aan de slag willen met continu verbeteren

Data
26 mrt 2020
02 apr 2020
09 apr 2020
16 apr 2020
23 apr 2020
14 mei 2020
Lean bij Audi
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Zeker omdat er buiten Japan slechts enkele opleidingsinstituten zijn die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
9,2
151 beoordelingen
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke

Veelgestelde vragen

Wat houdt een Lean Green Belt training in?

Onze Green Belt-training uitermate geschikt is voor (aankomend) project- en teammanagers. Deelnemer beschikken na deze training over de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Wat is Lean Six Sigma?

Six Sigma: de geschiedenis van Six Sigma begint bij Motorola wanneer in 1986 één van de hoofdontwikkelaars op zoek is naar een antwoord op de betere Japanse productiekwaliteit. Producten van Japanse concurrenten werden namelijk steeds beter, waardoor klachten over de productiekwaliteit bij Motorola toenamen. Al snel wordt Six Sigma de leidende strategie voor de productie en daarna gaan onder meer IBM en General Electric Six Sigma ook toepassen. Six Sigma is vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Meten is weten, vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Met een statistische onderbouwing van feiten, kan iedere organisaties weloverwogen keuzes maken. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren van gegevens. Six Sigma heeft als focus het verminderen van variatie in processen en het reduceren van fouten.

Lean Six Sigma is een combinatie van twee procesverbeter methodieken. Met Lean en Six Sigma profiteer je van ‘the best of both worlds’. Kortgezegd; binnen Lean Six Sigma zijn effectiviteit en efficiëntie de toverwoorden. Samen vormen zij een ijzersterke combinatie, waarmee processen binnen iedere organisatie verbeterd kunnen worden.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Six Sigma Green Belt
* is verplicht

Aanmelden en informatie aanvragen

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Lean Six Sigma trainingen

Trainingen