9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Six Sigma Green Belt

Hoe lopen de processen in jouw team of binnen jouw project? Heb jij het idee dat het beter, efficiënter en foutlozer kan? Als Lean Six Sigma Green Belt heb jij straks de skills én de kennis in huis om hiermee zelfstandig aan de slag te gaan.

Nieuw: Wil jij online je Lean Green Belt training volgen?

100% Lean, maar dan wel op jouw tempo. Bekijk hier de online training Lean Green Belt.

Doorloop de 5 fases van Lean Six Sigma
Maak bedrijfsprocessen efficiënter
Scrum master

Voor iedereen die processen wil verbeteren
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

Amsterdam en Heerenveen

Deze training kost € 3.100,- (excl. BTW) en inclusief examenkosten

Word jij de motor achter continu verbeteren?

Als Lean Six Sigma Green Belt word jij een waardevolle kracht achter continu verbeteren in jouw team of project. Na deze training beschik je over de Lean-technieken én de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden en collega’s en klanten te inspireren.

Ben jij klaar voor de Green Belt?

De Lean Six Sigma Green Belt training is geschikt voor (aankomend) project- en teammanagers die bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos willen maken en een cultuur van continue verbetering willen creëren.

Wat ga je doen?

In deze training leer je onder meer om problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper-sessies te leiden. In de opleiding doorloop je de vijf fases van Lean Six Sigma: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC). Per fase verdiep je je in de Lean- en de Six Sigma-theorie en ontwikkel je de competenties om methodes en technieken zelfstandig toe te passen.

Hoe lang duurt de training?

  • Een zesdaagse training op locatie of een in-company opleiding. Je volgt lessen van 9.00 – 17.00 uur.

Locaties & data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland.

Kosten

De training kost € 3.100,- (excl. BTW) per deelnemer incl.:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Green Belt Certificering
  • Boeken: Lean vertaald naar projecten

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Lean agile methode
Agile bij lean.nl
Lean bij Audi
Leeuwarden - Lean
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Wat houdt een Lean Green Belt training in?

Onze Green Belt-training uitermate geschikt is voor (aankomend) project- en teammanagers. Deelnemer beschikken na deze training over de skills om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.

Wat is Lean Six Sigma?

Six Sigma: de geschiedenis van Six Sigma begint bij Motorola wanneer in 1986 één van de hoofdontwikkelaars op zoek is naar een antwoord op de betere Japanse productiekwaliteit. Producten van Japanse concurrenten werden namelijk steeds beter, waardoor klachten over de productiekwaliteit bij Motorola toenamen. Al snel wordt Six Sigma de leidende strategie voor de productie en daarna gaan onder meer IBM en General Electric Six Sigma ook toepassen. Six Sigma is vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Meten is weten, vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Met een statistische onderbouwing van feiten, kan iedere organisaties weloverwogen keuzes maken. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren van gegevens. Six Sigma heeft als focus het verminderen van variatie in processen en het reduceren van fouten.

Lean Six Sigma is een combinatie van twee procesverbeter methodieken. Met Lean en Six Sigma profiteer je van ‘the best of both worlds’. Kortgezegd; binnen Lean Six Sigma zijn effectiviteit en efficiëntie de toverwoorden. Samen vormen zij een ijzersterke combinatie, waarmee processen binnen iedere organisatie verbeterd kunnen worden.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Lean Six Sigma trainingen

Trainingen