9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Six Sigma Master Black Belt

Als Master Black Belt ben je straks van grote meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren. Deze training brengt je onder meer naar Japan.

Wordt de sleutelpersoon van Lean Six Sigma
Negendaagse studiereis naar Japan
Training voor professionals
Scrum master

Voor ervaren Professionals met ervaring Continue Verbeteren
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

Japan en Nederland

De training kost € 12.500,- (excl. BTW) en is inclusief examenkosten

Wordt jij de kartrekker voor verbeterprojecten?

Analyseren van cultuur, verandertrajecten ontwerpen en medewerkers trainen: als Master Black Belt ben jij de technieken en de strategieën meester. Daarnaast weet je als geen ander hoe je managers hierin motiveert en faciliteert. Dit maakt jou tot een grote meerwaarde in elke organisatie die een cultuur van continu verbeteren wil creëren. Je volgt een deel van je training in Japan waar je leert bij de bron van Lean: Toyota.

Ben jij klaar voor de Lean Six Sigma Master Black Belt?

De Lean Six Sigma Master Black Belt training is alleen bestemd voor professionals die al een Lean Six Sigma Black Belt op zak hebben en daarnaast aantoonbare ervaring hebben met DMAIC verbeterprojecten. Wil jij in je organisatie verbeterteams coachen, Yellow, – Green, -en Black Belts trainen, en een cultuur van continue verbetering creëren? Dan is deze Lean Six Sigma Master Black Belt geschikt voor jou.

Wat ga je doen?

Op weg naar je Master Black Belt-certificering doorloop je de vijf fases van Lean Six Sigma: DMAIC. Je leert hoe je deze kennis overdraagt en medewerkers enthousiast maakt om met continu verbeteren aan de slag te gaan. Daarom besteed je in deze cursus veel aandacht aan vaardigheden zoals didactiek, coachen en communiceren. De nadruk in deze Master Black Belt opleiding ligt op het begeleiden van medewerkers, het ontwerpen van trainingen, geven van trainingen, cultuuranalyse en aantoonbaar verbeteren met data visualisatie.

Naar de bron van Lean: JAPAN

Tijdens deze Lean-studiereis ga je terug naar de wortels van de Lean-filosofie. Je bezoekt organisaties die Lean tot een kunst hebben verheven: Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano, Tsjukiji Fishmarket maar ook zorgondernemingen en overheden. Van Lean Sensei’s, managers én medewerkers leer je hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen. Daarnaast volg je diverse workshops in het kader van het Toyota Production System (TPS). De Japanse cultuur staat voor de passie voor superieure kwaliteit en het inspireren van klanten. Creating ‘Kando’ together noemen ze dit.

Opleidingsduur en het programma:

  • Tijdens de negendaagse training in Japan leer je bij onder andere: het Toyota Management instituut, Toyota fabriek, overheidsorganisaties. Bij deze organisaties leren we alles over het creëren van een Continue Verbetercultuur, Visual Management, Kaizens, quality circels, Total Toyota Production System en het Total Management System en nog veel…
  • NEDERLAND: In de vijfdaagse training in Nederland leer je over: Statistics, Hoshin Kanri, OGSM, Lean leiderschap en coaching, didactische vaardigheden, training design, training geven, adviesvaardigheden, programmamanagement, cultuuranalyse, Lean Audit en Maturity-modellen.

Locaties en data:

Deze training start ieder jaar in januari en september. In juni ga je naar Japan. In Nederland wordt de training gegeven op locatie:

Landgoed de Horst
De Horst 1
3971KR Driebergen

De kosten:

De dag-training kost € 12.500,- (exclusief BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • 5 dagen training in Nederland
  • 9 dagen training in Japan (all inclusive)
  • Examenkosten (Total-Toyota Production System en Total Management System)
  • Certificering Master Black Belt
  • Studiemateriaal

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Lean agile methode
Agile bij lean.nl
Lean bij Audi
Leeuwarden - Lean
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Kan ik direct een Lean Black Belt certificering halen?

Jazeker. Bij Lean.nl hoef je niet eerst de Lean Yellow Belt of Lean Green Belt certificering te halen. In de Lean Black Belt wordt alles behandeld.

Bieden jullie ook Lean incompany-trainingen?

Jazeker, Lean.nl verzorgt ook interne trainingen. Dit kunnen maatwerktrajecten zijn gebaseerd op de uitdagingen die binnen een organisatie spelen. Vaak vormen incompany trainingen een onderdeel van onze adviestrajecten.

Welke accreditaties hebben jullie?

Alle Lean opleidingen zijn geaccrediteerd door het ‘Lean Competency System’ van Cardiff University, en als enige in Europa door “Toyota Production- en Management System” van het Toyota Management Instituut.

Wat houdt een Lean Black Belt training in?

Deelnemers kunnen na de Black Belt-training op strategisch niveau meedenken over verbetertrajecten, deze trajecten zelfstandig initiëren en verbeterteams (bege)leiden en enthousiasmeren.

Welke Lean training past bij mij?

Met onze Lean Yellow Belt training maak je een uitstekende start. In deze tweedaagse opleiding maken we je wegwijs in de Lean-filosofie. Je maakt kennis met de methodieken, de instrumenten en de toepasbaarheid van Lean. Wil je meer verdieping? Start dan met onze Lean Green Belt of Lean Black Belt training. Hierbij verdiep je je niet alleen in de theorie, maar ga je ook echt aan de slag met Lean.

Wat is Lean?

Lean is een managementfilosofie en een manier van werken waarbij iedereen in een organisatie zich richt op het creëren van waarde voor de klant en het elimineren van verspilling. Door de klant centraal te stellen creëer je met Lean maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen een minimale inspanning. Lean verbetert de kwaliteit van producten en diensten, verkort de doorlooptijden en vermindert de kosten.

Veel basisprincipes van Lean werden in Japan al eeuwen geleden toegepast. Toyota was verantwoordelijk voor de verdere uitwerking hiervan. Lean richt zich met name op snelheid en efficiëntie. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. Dit allemaal met als focus: de klant.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Lean Six Sigma trainingen

Trainingen