9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Six Sigma Yellow Belt

Met deze training open jij de deur naar de wereld van foutloos en efficiënter werken.

Nieuw: Wil jij online je Lean Yellow Belt training volgen?

100% Lean, maar dan wel op jouw tempo. Bekijk hier de online training Lean Yellow Belt.

Als Yellow Belt herken je verspillingen en implementeer je quick wins
Leer hoe je de meeste gebruikte Lean-technieken toepast
Maak uitgebreid kenns met de theorie
Scrum master

Voor iedereen die meer wil weten over Lean en Six Sigma
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

Amsterdam

De training kost € 1.850,00 (excl. BTW) en is inclusief examenkosten

Maak een vliegende start naar foutloos en efficiënter werken

Na deze training ben jij in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen. Ben jij (en je werkgever) straks écht gegrepen door de Lean-filosofie? Als Yellow Belt is de stap naar de Green Belt of Black Belt zo gemaakt.

Ben jij klaar voor de Yellow Belt?

De Lean Six Sigma Yellow Belt training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos wil maken.

Wat ga je doen?

In deze training maak je uitgebreid kennis met Lean (slimmer en efficiënter werken) en Lean Six Sigma (beter en foutloos werken). Je leert verspillingen herkennen en processen in kaart te brengen. Je doorloopt de vijf fases van Lean Six Sigma: DMAIC. Bij Lean.nl vinden we het belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met je kennis. De technieken die je krijgt uitgelegd, leer je op je eigen praktijk toepassen.

Hoe lang duurt de training?

  • Twee dagen training op locatie of in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00

Locaties en data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland.

​De kosten

De training kost € 1.850,- (excl. BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Yellow Belt Certificering
  • Boek: The Lean Six Sigma voor Dummies

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Lean agile methode
Agile bij lean.nl
Lean bij Audi
Leeuwarden - Lean
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Wat is Lean Six Sigma?

Six Sigma: de geschiedenis van Six Sigma begint bij Motorola wanneer in 1986 één van de hoofdontwikkelaars op zoek is naar een antwoord op de betere Japanse productiekwaliteit. Producten van Japanse concurrenten werden namelijk steeds beter, waardoor klachten over de productiekwaliteit bij Motorola toenamen. Al snel wordt Six Sigma de leidende strategie voor de productie en daarna gaan onder meer IBM en General Electric Six Sigma ook toepassen. Six Sigma is vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Meten is weten, vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Met een statistische onderbouwing van feiten, kan iedere organisaties weloverwogen keuzes maken. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren van gegevens. Six Sigma heeft als focus het verminderen van variatie in processen en het reduceren van fouten.

Lean Six Sigma is een combinatie van twee procesverbeter methodieken. Met Lean en Six Sigma profiteer je van ‘the best of both worlds’. Kortgezegd; binnen Lean Six Sigma zijn effectiviteit en efficiëntie de toverwoorden. Samen vormen zij een ijzersterke combinatie, waarmee processen binnen iedere organisatie verbeterd kunnen worden.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Wat houdt een Lean Yellow Belt training in?

Kennismaking met Lean Management of Lean Six Sigma? Een Yellow Belt herkent verspillingen, weet hoe quick wins geïmplementeerd moeten worden en hoe hij de meest gebruikte Lean-technieken toepast.

Bieden jullie ook Lean incompany-trainingen?

Jazeker, Lean.nl verzorgt ook interne trainingen. Dit kunnen maatwerktrajecten zijn gebaseerd op de uitdagingen die binnen een organisatie spelen. Vaak vormen incompany trainingen een onderdeel van onze adviestrajecten.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Lean Six Sigma trainingen

Trainingen