9,2
151 beoordelingen
Trainingen

Lean Six Sigma Yellow Belt

Met deze training open jij de deur naar de wereld van foutloos en efficiënter werken.

Als Yellow Belt herken je verspillingen en implementeer je quick wins
Leer hoe je de meeste gebruikte Lean-technieken toepast
Maak uitgebreid kenns met de theorie
Aanmelden voor deze training

Voor iedereen die meer wil weten over Lean en Six Sigma
Eerstvolgende startdatum: 15 januari 2020

Amsterdam en Utrecht

De training kost € 1.850,00 (excl. BTW) en is inclusief examenkosten

Maak een vliegende start naar foutloos en efficiënter werken

Na deze training ben jij in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen. Ben jij (en je werkgever) straks écht gegrepen door de Lean-filosofie? Als Yellow Belt is de stap naar de Green Belt of Black Belt zo gemaakt.

Ben jij klaar voor de Yellow Belt?

De Lean Six Sigma Yellow Belt training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos wil maken.

Wat ga je doen?

In deze training maak je uitgebreid kennis met Lean (slimmer en efficiënter werken) en Lean Six Sigma (beter en foutloos werken). Je leert verspillingen herkennen en processen in kaart te brengen. Je doorloopt de vijf fases van Lean Six Sigma: DMAIC. Bij Lean.nl vinden we het belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met je kennis. De technieken die je krijgt uitgelegd, leer je op je eigen praktijk toepassen.

Lean Expeditie: op bezoek bij Audi

Tijdens deze training bezoek je de Audi-fabrieken in België. Je krijgt een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Kijk mee, stel vragen, raak geïnspireerd.

Hoe lang duurt de training?

Je kunt de Lean Six Sigma Yellow Belt training in twee varianten volgen:

  • Een driedaagse dag-training op locatie of in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00
  • Een avondtraining van 3 avonden van 18.00 tot 21.30 (eigen studiebelasting 3 uur per week)

Locaties en data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

​De kosten

De dag-training kost € 1.850,- (exc. BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Yellow Belt Certificering
  • Studiereis Audi in België
  • Boek: The Lean Six Sigma voor Dummies

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 3 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Amsterdam Startdatum: 15 januari 2020

Locatie


Informatie In deze training maak je uitgebreid kennis met Lean en Lean Six Sigma

Data
15 jan 2020
22 jan 2020

Amsterdam Startdatum: 25 maart 2020

Locatie


Informatie In deze training maak je uitgebreid kennis met Lean en Lean Six Sigma

Data
25 mrt 2020
01 apr 2020
Lean bij Audi
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Zeker omdat er buiten Japan slechts enkele opleidingsinstituten zijn die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
9,2
151 beoordelingen
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco

Veelgestelde vragen

Wat is Lean Six Sigma?

Six Sigma: de geschiedenis van Six Sigma begint bij Motorola wanneer in 1986 één van de hoofdontwikkelaars op zoek is naar een antwoord op de betere Japanse productiekwaliteit. Producten van Japanse concurrenten werden namelijk steeds beter, waardoor klachten over de productiekwaliteit bij Motorola toenamen. Al snel wordt Six Sigma de leidende strategie voor de productie en daarna gaan onder meer IBM en General Electric Six Sigma ook toepassen. Six Sigma is vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Meten is weten, vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Met een statistische onderbouwing van feiten, kan iedere organisaties weloverwogen keuzes maken. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren van gegevens. Six Sigma heeft als focus het verminderen van variatie in processen en het reduceren van fouten.

Lean Six Sigma is een combinatie van twee procesverbeter methodieken. Met Lean en Six Sigma profiteer je van ‘the best of both worlds’. Kortgezegd; binnen Lean Six Sigma zijn effectiviteit en efficiëntie de toverwoorden. Samen vormen zij een ijzersterke combinatie, waarmee processen binnen iedere organisatie verbeterd kunnen worden.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Wat houdt een Lean Yellow Belt training in?

Kennismaking met Lean Management of Lean Six Sigma? Een Yellow Belt herkent verspillingen, weet hoe quick wins geïmplementeerd moeten worden en hoe hij de meest gebruikte Lean-technieken toepast.

Bieden jullie ook Lean incompany-trainingen?

Jazeker, Lean.nl verzorgt ook interne trainingen. Dit kunnen maatwerktrajecten zijn gebaseerd op de uitdagingen die binnen een organisatie spelen. Vaak vormen incompany trainingen een onderdeel van onze adviestrajecten.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Six Sigma Yellow Belt
* is verplicht

Aanmelden en informatie aanvragen

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Lean Six Sigma trainingen

Trainingen