8,8
48 beoordelingen
Trainingen

Lean Six Sigma Yellow Belt

Met deze cursus open jij de deur naar de wereld van foutloos en efficiënter werken.

Als Yellow Belt herken je verspillingen en implementeer je quick wins
Leer hoe je de meeste gebruikte Lean-technieken toepast
Maak uitgebreid kenns met de theorie
Aanmelden voor deze training

Voor iedereen die meer wil weten over Lean en Six Sigma
Eerstvolgende startdatum: 07 januari 2019

Regio Amsterdam en Utrecht

De training kost € 1850,00 (excl. BTW) en is inclusief examenkosten

Maak een vliegende start naar foutloos en efficiënter werken

Na deze training ben jij in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen. Ben jij (en je werkgever) straks écht gegrepen door de Lean-filosofie? Als Yellow Belt is de stap naar de Green Belt of Black Belt zo gemaakt.

Ben jij klaar voor de Yellow Belt?

De Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie bedrijfsprocessen efficiënter en foutloos wil maken.

Wat ga je doen?

In deze opleiding maak je uitgebreid kennis met Lean (slimmer en efficiënter werken) en Lean Six Sigma (beter en foutloos werken). Je leert verspillingen herkennen en processen in kaart te brengen. Je doorloopt de vijf fases van Lean Six Sigma: DMAIC. Bij Lean.nl vinden we het belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met je kennis. De technieken die je krijgt uitgelegd, leer je op je eigen praktijk toepassen.

Lean Expeditie: op bezoek bij Audi

Tijdens deze opleiding bezoek je de Audi-fabrieken in België. Je krijgt een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Kijk mee, stel vragen, raak geïnspireerd.

Hoe lang duurt de opleiding?

Je kunt de Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding in twee varianten volgen:

  • Een driedaagse dagopleiding op locatie of in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00
  • Een avondopleiding van 3 avonden van 18.00 tot 21.30 (eigen studiebelasting 3 uur per week)

Locaties en data

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

​De kosten

De dagopleiding kost € 1.850,- (exc. BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Yellow Belt Certificering
  • Studiereis Audi in België
  • Boek: The Lean Six Sigma voor Dummies

De fases van Lean

1Define

De Define fase is de eerste fase in de DMAIC cyclus. In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC project centraal, probleemdefinitie, scope en de Voice of the Customer wordt specifiek gemaakt

2Measure

In deze fase van het Lean Six Sigma project wordt het proces beschreven en gevisualiseerd. We gaan bepalen wat er gemeten moet worden, hoe we gaan meten en het meetsysteem wordt geanalyseerd en het meetplan opgesteld en uitgevoerd. We hebben data verzameld om te analyseren.

3Analyse

Op basis van de verkregen data wordt in deze fase van het Lean Six Sigma project de huidige prestatie geanalyseerd. We stellen een 0-meting op. Na de data-analyse wordt de business case verder aangescherpt en wordt gezocht naar de oorzaken van het probleem. Met diverse technieken worden de oorzaken verder verfijnd naar kernoorzaken.

4Improve

Zodra in Lean Six Sigma projecten de kernoorzaken zijn achterhaald kan men zoeken naar oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossingen zijn er 3 facetten: Het maximaal benutten van de creativiteit van de betrokkenen, Het gebruik van Lean tools, het verantwoord selecteren van de oplossingen. De oplossingen worden in een pilot of simulatie gevalideerd.

Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In de control fase van het Lean Six Sigma project wordt de oplossing in de praktijk geimplementeerd. Tijdens de implemetatie worden er diverse borgings technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet. Het Lean Six Sigma project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Regio Amsterdam en Utrecht Startdatum: 07 januari 2019

Locatie Amsterdam en Utrecht


Informatie In deze opleiding maak je uitgebreid kennis met Lean en Lean Six Sigma

Data
07 jan 2019
08 jan 2019
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,8
48 beoordelingen
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco

Veelgestelde vragen

Wat is Lean Six Sigma?

Six Sigma: de geschiedenis van Six Sigma begint bij Motorola wanneer in 1986 één van de hoofdontwikkelaars op zoek is naar een antwoord op de betere Japanse productiekwaliteit. Producten van Japanse concurrenten werden namelijk steeds beter, waardoor klachten over de productiekwaliteit bij Motorola toenamen. Al snel wordt Six Sigma de leidende strategie voor de productie en daarna gaan onder meer IBM en General Electric Six Sigma ook toepassen. Six Sigma is vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Meten is weten, vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Met een statistische onderbouwing van feiten, kan iedere organisaties weloverwogen keuzes maken. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren van gegevens. Six Sigma heeft als focus het verminderen van variatie in processen en het reduceren van fouten.

Lean Six Sigma: een ijzersterke combinatie

Lean Six Sigma is een combinatie van twee procesverbeter methodieken. Met Lean en Six Sigma profiteer je van ‘the best of both worlds’. Kortgezegd; binnen Lean Six Sigma zijn effectiviteit en efficiëntie de toverwoorden. Samen vormen zij een ijzersterke combinatie, waarmee processen binnen iedere organisatie verbeterd kunnen worden.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Wat houdt een Yellow Belt opleiding in?

Kennismaking met Lean Management of Lean Six Sigma. Een Yellow Belt herkent verspillingen, weet hoe quick wins geïmplementeerd moeten worden en hoe hij de meest gebruikte Lean-technieken toepast.

Bieden jullie ook incompany-trainingen?

Jazeker, Lean.nl verzorgt ook interne trainingen. Dit kunnen maatwerktrajecten zijn gebaseerd op de uitdagingen die binnen een organisatie spelen. Vaak vormen incompany trainingen een onderdeel van onze adviestrajecten.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Six Sigma Yellow Belt
* is verplicht

Zo werkt het aanmelden

Aanmelden voor één van onze workshops of trainingen doe je heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken
waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Lean Six Sigma trainingen

Trainingen