8,8
48 beoordelingen
Trainingen

Lean Studiereis Japan

Laat je inspireren door één van de meest fascinerende culturen op aarde. Doorkruis het universum van Lean en doe kennis en ervaring op die je nergens anders ter wereld op kunt doen. Deze negendaagse Lean studiereis verandert jouw kijk op organisaties, leiderschap en management voorgoed.

Aanmelden voor deze training

Tijdens deze Lean-studiereis ga je terug naar de wortels van de Lean-filosofie.
Eerstvolgende startdatum: 22 juni 2019

Verblijf in het centrum van Nagoya en Tokio

Deze studiereis kost € 5.995,- (excl. BTW) Dit is inclusief vlucht, hotel op basis van volpension, alle georganiseerde activiteiten, vervoer in Japan en deelnamecertificaat.

Maak kennis met Japan

Tijdens deze Lean-studiereis ga je terug naar de wortels van de Lean-filosofie. Je bezoekt organisaties die Lean tot een kunst hebben verheven: Toyota Factory, Nissan, Yamaha Piano, Tsjukiji Fishmarket maar ook zorgondernemingen en overheden. Van Lean Sensei’s, managers én medewerkers leer je hoe deze organisaties Lean succesvol toepassen. Daarnaast volg je diverse workshops in het kader van het Toyota Production System (TPS).

De Japanse cultuur staat voor de passie voor superieure kwaliteit en het inspireren van klanten. Creating ‘Kando’ together noemen ze dit. Uiteraard krijg je volop de gelegenheid om ‘Kando’ te ervaren. Zo heb je twee dagen om Tokio te ontdekken: maak gebruik van de befaamde zwevende Yurikamometrein, bezoek het indrukwekkende Koishikawa Korakuen Park, Tokio Tower of de uitgaanswijk Izakaya (mét karaokebars).

Over deze studiereis

Of je nu beginner of gevorderde bent: deze excursie is een meerwaarde voor iedere Lean-liefhebber. Je kunt deze studiereis ook boeken zonder een opleiding bij ons te volgen.

De studiereis richt zich op (toekomstige) functies zoals Lean Specialist, Lean Black Belt, procesmanager, kwaliteitsmanager of verbetermanager.
Je doorloopt het negendaagse leertraject onder leiding van een Master Black Belt.
Aan het eind van de studiereis ontvang je een deelnamecertificaat.

Reisinformatie

Deze negendaagse studiereis is compleet verzorgd. De rechtstreekse vlucht met KLM, het vervoer in Japan, de accommodatie en de georganiseerde activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Dit geldt ook voor het verblijf op basis van volpension en begeleiding door een Nederlandstalige gids. Tijdens de reis verblijf je in het centrum van Nagoya en Tokio in uitstekende hotels met ruime eenpersoonskamers. Een ideale plek om na een drukke dag te ontspannen.

Wat kost deze studiereis?

Deze studiereis kost € 5.995,- excl. BTW. Dit is inclusief:

  • Vlucht vanaf Schiphol
  • Alle hotelovernachtingen op basis van volpension
  • Alle georganiseerde activiteiten
  • Al het vervoer in Japan
  • Deelnamecertificaat

 

We bieden je de mogelijkheid om de kosten voor deze unieke reis in termijnen te voldoen. De kosten van deze reis zijn (grotendeels) aftrekbaar.

De fases van Lean

1Define

De Define fase is de eerste fase in de DMAIC cyclus. In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC project centraal, probleemdefinitie, scope en de Voice of the Customer wordt specifiek gemaakt

2Measure

In deze fase van het Lean Six Sigma project wordt het proces beschreven en gevisualiseerd. We gaan bepalen wat er gemeten moet worden, hoe we gaan meten en het meetsysteem wordt geanalyseerd en het meetplan opgesteld en uitgevoerd. We hebben data verzameld om te analyseren.

3Analyse

Op basis van de verkregen data wordt in deze fase van het Lean Six Sigma project de huidige prestatie geanalyseerd. We stellen een 0-meting op. Na de data-analyse wordt de business case verder aangescherpt en wordt gezocht naar de oorzaken van het probleem. Met diverse technieken worden de oorzaken verder verfijnd naar kernoorzaken.

4Improve

Zodra in Lean Six Sigma projecten de kernoorzaken zijn achterhaald kan men zoeken naar oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossingen zijn er 3 facetten: Het maximaal benutten van de creativiteit van de betrokkenen, Het gebruik van Lean tools, het verantwoord selecteren van de oplossingen. De oplossingen worden in een pilot of simulatie gevalideerd.

Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In de control fase van het Lean Six Sigma project wordt de oplossing in de praktijk geimplementeerd. Tijdens de implemetatie worden er diverse borgings technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet. Het Lean Six Sigma project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Japan Startdatum: 22 juni 2019

Locatie Japan


Informatie Tijdens deze Lean-studiereis ga je terug naar de wortels van de Lean-filosofie

Data
22 jun 2019
23 jun 2019
24 jun 2019
25 jun 2019
26 jun 2019
27 jun 2019
28 jun 2019
29 jun 2019
30 jun 2019
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,8
48 beoordelingen
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Studiereis Japan
* is verplicht

Zo werkt het aanmelden

Aanmelden voor één van onze workshops of trainingen doe je heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken
waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen