9,2
151 beoordelingen
Trainingen

Lean Yellow Belt

Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen.

Maak kennis met de Lean-filosofie
Handige tips en trucs
Leer de meest gebruikte Lean-technieken
Aanmelden voor deze training

Voor iedereen die meer wil weten over Lean
Eerstvolgende startdatum: 02 september 2019

Onze dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden- of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

De training kost € 1.850,- (Excl. BTW) en inclusief examenkosten

Open jij de deur naar het Lean Universum?

Lean Yellow Belt is de deur die het Lean Universum voor je opent. Maak uitgebreid kennis met de Lean-filosofie en verzeker jezelf van handige tips en trucs waarmee je meteen aan de slag kunt.

Als Yellow Belt ben jij straks in elke organisatie dé collega die je moet hebben als het om verbetertrajecten gaat. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen. Ben jij (en je werkgever) straks écht gegrepen door de Lean-filosofie? Als Yellow Belt is de stap naar de Green Belt of Black Belt zo gemaakt.

Ben jij klaar voor Lean Yellow Belt?

Onze Lean Yellow Belt opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering.

​Wat ga je doen?

In deze opleiding maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je leert verspillingen herkennen en processen in kaart te brengen. Je doorloopt de vijf fases van Lean: DMAIC. Bij Lean.nl vinden we belangrijk dat je meteen aan de slag kunt met je kennis. De methodieken en technieken die je krijgt uitgelegd, leer je op je eigen praktijk toepassen.

Lean Expeditie: op bezoek bij Audi

Tijdens deze training bezoek je de Audi-fabrieken in België. Je krijgt een uniek inkijkje in een bedrijf dat bekend staat om zijn streven naar perfectie. Processen zijn tot in detail gestroomlijnd, medewerkers weten exact wat ze te doen staat om het maximale uit processen te halen. Kijk mee, stel vragen, raak geïnspireerd.

Hoe lang duurt de opleiding?

Volg de Lean Yellow Belt opleiding in twee varianten:

  • Een 3-daagse dagopleiding op locatie of een 2-daagse in-company opleiding. Je volgt lessen van 09.00 tot 17.00
  • Een avondopleiding van 3 avonden van 18.00 tot 21.30 (eigen studiebelasting 3 uur per week)

Locaties en data:

We geven onze in-company trainingen door heel Nederland. De dagopleidingen vinden plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden of Zuid-Nederland. De avondopleidingen in Midden-Nederland.

De kosten

De dagopleiding kost € 1.850,- (exc. BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal
  • Examenkosten
  • Yellow Belt Certificering
  • Studiereis Audi in België
  • Boek: Lean voor Dummies

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 3 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Locaties en data

Amsterdam Startdatum: 02 september 2019

Locatie


Informatie Maak kennis met de Lean-filosofie en pas de basis meteen in de praktijk toe.

Data
02 sep 2019
16 sep 2019

Rotterdam Startdatum: 04 september 2019

Locatie


Informatie Maak kennis met de Lean-filosofie en pas de basis meteen in de praktijk toe.

Data
04 sep 2019
18 sep 2019

Utrecht Startdatum: 09 september 2019

Locatie


Informatie Maak kennis met de Lean-filosofie en pas de basis meteen in de praktijk toe.

Data
09 sep 2019
23 sep 2019

Den Haag Startdatum: 11 september 2019

Locatie


Informatie Maak kennis met de Lean-filosofie en pas de basis meteen in de praktijk toe.

Data
11 sep 2019
25 sep 2019

Heerenveen Startdatum: 03 september 2019

Locatie


Informatie Maak kennis met de Lean-filosofie en pas de basis meteen in de praktijk toe.

Data
03 sep 2019
17 sep 2019
De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Zeker omdat er buiten Japan slechts enkele opleidingsinstituten zijn die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
9,2
151 beoordelingen
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook incompany-trainingen?

Jazeker, Lean.nl verzorgt ook interne trainingen. Dit kunnen maatwerktrajecten zijn gebaseerd op de uitdagingen die binnen een organisatie spelen. Vaak vormen incompany trainingen een onderdeel van onze adviestrajecten.

Welke accreditaties hebben jullie?

Alle Lean opleidingen zijn geaccrediteerd door het ‘Lean Competency System’ van Cardiff University, en als enige in Europa door “Toyota Production- en Management System” van het Toyota Management Instituut.

Wat houdt een Yellow Belt opleiding in?

Kennismaking met Lean Management of Lean Six Sigma? Een Yellow Belt herkent verspillingen, weet hoe quick wins geïmplementeerd moeten worden en hoe hij de meest gebruikte Lean-technieken toepast.

Welke opleiding past bij mij?

Met onze Lean Yellow Belt opleiding maak je een uitstekende start. In deze tweedaagse opleiding maken we je wegwijs in de Lean-filosofie. Je maakt kennis met de methodieken, de instrumenten en de toepasbaarheid van Lean. Wil je meer verdieping? Start dan met onze Lean Green Belt of Lean Black Belt opleiding. Hierbij verdiep je je niet alleen in de theorie, maar ga je ook echt aan de slag met Lean.

Wat is Lean?

Lean is een managementfilosofie en een manier van werken waarbij iedereen in een organisatie zich richt op het creëren van waarde voor de klant en het elimineren van verspilling. Door de klant centraal te stellen creëer je met Lean maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen een minimale inspanning. Lean verbetert de kwaliteit van producten en diensten, verkort de doorlooptijden en vermindert de kosten.

Veel basisprincipes van Lean werden in Japan al eeuwen geleden toegepast. Toyota was verantwoordelijk voor de verdere uitwerking hiervan. Lean richt zich met name op snelheid en efficiëntie. Door Lean toe te passen ontdoe je processen van overbodige stappen, om zo een gestroomlijnd proces over te houden. Dit allemaal met als focus: de klant.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352

Aanmelden voor deze training

Training Lean Yellow Belt
* is verplicht

Aanmelden en informatie aanvragen

Aanmelden en informatie aanvragen voor één van onze workshops of trainingen is heel eenvoudig. Een kwestie van het formulier invullen en versturen. Wij nemen daarna contact met je op om te kijken waar én wanneer je de workshop kunt volgen.

Hebben we een match? Dan sturen we je een definitieve uitnodiging.

Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen