9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Lean Yellow Belt training

In deze online training maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Niet alleen met de theorie. Je doet ook handige tips en technieken op die je meteen kunt toepassen in je werk. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet hoe je quick wins implementeert en hoe je de meest gebruikte Lean-technieken toe moet passen.

Online Lean Cursus: 100% Lean, helemaal in jouw tempo, op jouw manier.  
Lean Yellow Belt training


Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

De Lean Yellow Belt is alleen online te volgen

€ 19,95 per maand

Lean Yellow Belt e-learning

De Lean Yellow Belt e-learning opent de deur naar het Lean Universum. In deze online training maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Daarnaast biedt deze training je handige tips en technieken die je meteen kunt toepassen.  

Wat levert deze training je op?

Na deze online training beschik je over alle basiskennis van Lean. Ideaal wanneer je in jouw team of organisatie aan de slag gaat met continu verbeteren. Als Yellow Belt herken je verspillingen, weet je hoe je quick wins implementeert en hoe je de veelgebruikte Lean-technieken toe moet passen.

Ben jij klaar voor Lean Yellow Belt?

Onze Lean Yellow Belt opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering.

Wat ga je doen?

In de e-learning maak je uitgebreid kennis met de Lean-filosofie. Je gaat hierin verder dan alleen de basics. Je leert verspillingen herkennen en processen in kaart te brengen. Aan de hand van verschillende modules doorloop je de vijf fases van Lean: DMAIC. Elke module bevat theorie, filmpjes met uitleg, quizzen en (praktijk)opdrachten.

Hoeveel tijd kost de Yellow Belt e-learning?

Een deelnemer heeft gemiddeld 18 uur nodig om de Yellow Belt opleiding online te doorlopen.

Toets en certificaat

De quizzen die je tijdens deze opleiding doet, vormen een graadmeter om je kennis te toetsen. Wanneer je alle lessen en quizzen succesvol hebt afgerond, ontvang je een internationaal erkend Lean-certificaat van Cardiff University.

Meer informatie over de online Lean Yellow Belt training.

Meer informatie over de online Lean Yellow Belt Belt training vind je op: e-learning lean

Direct starten met de online Lean Yellow Belt training?

Wil jij direct starten met de online Lean Yellow Belt training? Schrijf je dan hier in.

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Lean agile methode
Agile bij lean.nl
Lean bij Audi
Leeuwarden - Lean
9,2
201 beoordelingen

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere LEAN trainingen

Trainingen