9,2
201 beoordelingen
Trainingen

Scrum Master (PSM I)

Wil je producten en diensten ontwikkelen die de verwachtingen van jouw klanten overtreffen? Dan is de opleiding tot Scrum Master iets voor jou.

Leer om Scrum-teams te faciliteren
Ervaring door middel van praktijkoefeningen
Laat processen optimaal verlopen
Scrum master

Voor iedereen die meer wil leren over Scrum en de officiële titel Scrum Master wil behalen
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

De training vindt plaats op onze locatie in Driebergen

Deze training kost € 725,00 (Excl. BTW) en is inclusief examengeld van € 150,00.

Leid Scrum-projecten en behaal resultaat

Ben jij wars van bureaucratie én niet het type voor op de apenrots? Wil je producten en diensten ontwikkelen die de verwachtingen van jouw klanten overtreffen? Dan is de opleiding tot Scrum Master iets voor jou.

Denk niet dat Scrum een IT-feestje is, want Scrum is juist overal toepasbaar… Scrum stelt je in staat om projecten op te leveren in een zo kort mogelijke tijd, binnen een vastgesteld budget. Als Scrum Master zorg jij ervoor dat je team vrij baan krijgt om succesvolle projecten en diensten op te leveren.

Wat ga je doen?

In deze training leer je om Scrum-teams te faciliteren. Tegelijkertijd word je voorbereid op het examen voor het Scrum Master certificaat (PSM I) bij Scrum.org. Je leert allereerst wat Scrum is en wat de spelregels zijn. Daarnaast doe je aan de hand van praktijkoefeningen ervaring op met de verschillende rollen binnen Scrum én jouw rol als Scrum-Master.

Je leert hoe je processen optimaal laat verlopen en hoe je belemmeringen wegneemt bij je team. Na deze training ben je in staat om Scrum-projecten te leiden én om mensen ervan te overtuigen dat werken volgens Scrum leidt tot betere resultaten.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt twee dagen en is een dagopleiding. De tweede dag wordt afgesloten met een (Engelstalig) examen.

Bij deze opleiding krijg je:

  • het boek ‘Scrum voor Dummies’
  • Scrum Guide
  • Scrum Glossary
  • Planning pokerkaarten, zodat je na afloop van de opleiding gelijk aan de slag kunt.

De fases van Lean

1Define

In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde. 

2Measure

Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.

3Analyse

Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.

4Improve

Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

Lean agile methode
Agile bij lean.nl
Lean bij Audi
Leeuwarden - Lean
9,2
201 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Bieden jullie ook Lean maatwerkopleidingen?

Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.

Doen jullie ook adviestrajecten?

Van overheidsinstelling tot bankwezen, van zorgorganisatie tot industrie: in de afgelopen jaren schakelden tientallen organisaties Lean.nl in om een cultuur van Continu Verbeteren te implementeren. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van analyse, advies en training en coaching van medewerkers. Enkele opdrachtgevers zijn: Piant Stanz Techniek, Gemeente Leeuwarden, WVS Groep, CURE4, ABN Amro Bank, Hogeschool Utrecht en Cerner UK London. Bekijk hier onze lean trainingen.

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 84 33 352 / 06 57 57 57 31
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Agile & Scrum trainingen

Trainingen