8,8
48 beoordelingen
Trainingen

Scrum Product Owner (PSPO I)

Is klantgericht denken en werken jouw middle name? Wil jij jouw kennis van product én klant inzetten om Scrum-teams te begeleiden naar succesvolle producten en diensten? Je leert het in deze opleiding.

Ontwikkel een heldere kijk op productie
Verdiep je in Scrum en de spelregels
Goed voorbereid op PSPO 1 examen

Voor iedereen die wil leren wat Scrum is, wat de rol van Product Owner inhoudt en deze onder de knie wil krijgen
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend

De training vindt plaats op onze locatie in Driebergen

De training kost € 750,00 (excl. BTW) en is inclusief examengeld van € 200,00

Goed voorbereid op het PSPO I examen

Als Product Owner heb je een belangrijke rol in de succesvolle oplevering van een product. Tevens ben je hét aanspreekpunt voor stakeholders. In deze opleiding leer je wat goed producteigenaarschap betekent.

Je ontwikkelt een heldere kijk op wat er geproduceerd moeten worden en je maakt dit realiseerbaar voor het team. Met deze training ben je meteen goed voorbereid op het examen voor het PSPO I-certificaat.

Wat ga je doen?

Je verdiept je in Scrum, de Scrum-spelregels en de rol en verantwoordelijkheden van de producteigenaar. Je leert om vanuit klantperspectief te bepalen wat het Scrum-team moet opleveren. Uiteraard ga je aan de slag met user stories, voortgangsrapportages en releaseplannen. Aan de hand van praktijkoefeningen doe je ervaring op die meteen toepasbaar is.

Je leert om de belangen van stakeholders te prioriteren en hoe je hun wensen met het ontwikkelteam tot stand laat komen. Ook leer je hoe je Scrum-teams kunt enthousiasmeren en motiveren om voor maximale return on investment te zorgen.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt twee dagen en is een dagopleiding. De tweede dag wordt afgesloten met een (Engelstalig) examen.

Bij deze opleiding krijg je:

  • het boek ‘Scrum voor Dummies’
  • de Scrum guide
  • de Scrum glossary
  • pak Planning pokerkaarten, zodat je na afloop van de opleiding gelijk aan de slag kunt

De fases van Lean

1Define

De Define fase is de eerste fase in de DMAIC cyclus. In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC project centraal, probleemdefinitie, scope en de Voice of the Customer wordt specifiek gemaakt

2Measure

In deze fase van het Lean Six Sigma project wordt het proces beschreven en gevisualiseerd. We gaan bepalen wat er gemeten moet worden, hoe we gaan meten en het meetsysteem wordt geanalyseerd en het meetplan opgesteld en uitgevoerd. We hebben data verzameld om te analyseren.

3Analyse

Op basis van de verkregen data wordt in deze fase van het Lean Six Sigma project de huidige prestatie geanalyseerd. We stellen een 0-meting op. Na de data-analyse wordt de business case verder aangescherpt en wordt gezocht naar de oorzaken van het probleem. Met diverse technieken worden de oorzaken verder verfijnd naar kernoorzaken.

4Improve

Zodra in Lean Six Sigma projecten de kernoorzaken zijn achterhaald kan men zoeken naar oplossingen. Voor het vinden van de juiste oplossingen zijn er 3 facetten: Het maximaal benutten van de creativiteit van de betrokkenen, Het gebruik van Lean tools, het verantwoord selecteren van de oplossingen. De oplossingen worden in een pilot of simulatie gevalideerd.

Hoe kun je projectleden stimuleren om ideeën te bedenken voor mogelijke oplossingen? Aan de hand van een impactanalyse leer je de beste oplossing kiezen. Verder ga je aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.

5Control

In de control fase van het Lean Six Sigma project wordt de oplossing in de praktijk geimplementeerd. Tijdens de implemetatie worden er diverse borgings technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet. Het Lean Six Sigma project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.

De Lean-opleidingen van Lean.nl zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System (TPS). Hiermee zijn we uniek in West-Europa. Buiten Japan zijn er slechts een handvol opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen.
8,8
48 beoordelingen
Een praktisch toepasbare, interactieve en informele training!
Anke
Een cursus waar ik met veel plezier naar toe ging! Deskundig en professionele trainers die de juiste koppeling naar de praktijk weten te maken...
Tiffeny
Anend is een gepassioneerde enthousiaste Master Black Belt waar ik goed mee heb samengewerkt in mijn reis naar SixSigma Black Belt...
Wilco
Ik heb de training green belt gevolgd via lean.nl. Ik kijk hier met een zeer goed gevoel op terug. Het was een erg leuke training...
Dirk

Veelgestelde vragen

Doen jullie ook adviestrajecten?

Van overheidsinstelling tot bankwezen, van zorgorganisatie tot industrie: in de afgelopen jaren schakelden tientallen organisaties Lean.nl in om een cultuur van Continu Verbeteren te implementeren. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van analyse, advies en training en coaching van medewerkers. Enkele opdrachtgevers zijn: Piant Stanz Techniek, Gemeente Leeuwarden, WVS Groep, CURE4, ABN Amro Bank, Hogeschool Utrecht en Cerner UK London

Bieden jullie ook Lean maatwerkopleidingen?

Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.

Kan elke organisatie Lean worden?

Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.

Wat zijn de verschillen tussen Lean en Six Sigma?

Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op.058 843 3352
Enkele opdrachtgevers
Nationale Nederlanden
Politie
Pinkroccade
KPN
Holland Casino
ABN Amro

Andere Agile & Scrum trainingen

Trainingen