Is klantgericht denken en werken jouw middle name? Wil jij jouw kennis van product én klant inzetten om Scrum-teams te begeleiden naar succesvolle producten en diensten? Je leert het in deze opleiding.
Voor iedereen die wil leren wat Scrum is, wat de rol van Product Owner inhoudt en deze onder de knie wil krijgen
Eerstvolgende startdatum: nog niet bekend
De training vindt plaats op onze locatie in Driebergen
De training kost € 750,00 (excl. BTW) en is inclusief examengeld van € 200,00
Als Product Owner heb je een belangrijke rol in de succesvolle oplevering van een product. Tevens ben je hét aanspreekpunt voor stakeholders. In deze opleiding leer je wat goed producteigenaarschap betekent.
Je ontwikkelt een heldere kijk op wat er geproduceerd moeten worden en je maakt dit realiseerbaar voor het team. Met deze training ben je meteen goed voorbereid op het examen voor het PSPO I-certificaat.
Je verdiept je in Scrum, de Scrum-spelregels en de rol en verantwoordelijkheden van de producteigenaar. Je leert om vanuit klantperspectief te bepalen wat het Scrum-team moet opleveren. Uiteraard ga je aan de slag met user stories, voortgangsrapportages en releaseplannen. Aan de hand van praktijkoefeningen doe je ervaring op die meteen toepasbaar is.
Je leert om de belangen van stakeholders te prioriteren en hoe je hun wensen met het ontwikkelteam tot stand laat komen. Ook leer je hoe je Scrum-teams kunt enthousiasmeren en motiveren om voor maximale return on investment te zorgen.
De opleiding duurt twee dagen en is een dagopleiding. De tweede dag wordt afgesloten met een (Engelstalig) examen.
In deze fase staat het omschrijven van het DMAIC-project centraal. Onderwerpen zoals probleemdefinitie, scope en ‘voice of the customer’ komen in deze fase aan de orde.
Deze fase beschrijft en visualiseert het proces. Je bepaalt wat je gaat meten, hoe je dit doet en hoe je een meetplan opstelt en uitvoert. Daarnaast analyseer je meetsystemen en data.
Aan de hand van de data die je in fase 2 hebt verkregen, analyseer je de huidige prestaties. Je doet een 0-meting. Na de analyse scherp je de businesscase aan en zoek je naar oorzaken van problemen. Je zet hiervoor verschillende technieken in.
Zodra je de kernoorzaken hebt achterhaald, ga je op zoek naar oplossingen. Je benut de creativiteit van de deelnemers en de Lean-tools om tot een selectie van oplossingen te komen. Je valideert oplossingen in een pilot of simulatie. Maar je leert ook hoe je projectleden kunt stimuleren om ideeën te bedenken voor oplossingen. In deze fase ga je onder meer aan de slag met Kaizen, Kaikaku, TWI, Flow, Pull, SMED, Kanban, JIT en Timwoods.
In deze fase implementeren we de oplossing. Je leert hoe je diverse borgingstechnieken kunt toepassen om te voorkomen dat een probleem zich weer voor doet. Het Lean (Six Sigma) project wordt afgesloten en het projectteam wordt bedankt voor hun diensten.
Van overheidsinstelling tot bankwezen, van zorgorganisatie tot industrie: in de afgelopen jaren schakelden tientallen organisaties Lean.nl in om een cultuur van Continu Verbeteren te implementeren. Deze trajecten bestaan uit een combinatie van analyse, advies en training en coaching van medewerkers. Enkele opdrachtgevers zijn: Piant Stanz Techniek, Gemeente Leeuwarden, WVS Groep, CURE4, ABN Amro Bank, Hogeschool Utrecht en Cerner UK London. Bekijk hier onze lean trainingen.
Wanneer er in jouw organisatie brede belangstelling is voor Lean of Lean Six Sigma, dan ontwikkelt Lean.nl op basis van jouw opleidingsvraag een passende incompany opleiding. Uiteraard maken wij hierin de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk in jouw organisatie.
Lean is toepasbaar in elk type organisatie. Maar ‘Lean’ worden doe je niet zomaar. Lean is een middel om je doel te bereiken: een bedrijfscultuur die gericht is op continue verbetering. Lean vergt daarom ook een mentaliteitsverandering in organisaties: alleen iets doen als de klant er om vraagt en dat door het hele proces doorvoeren. Niet voor niets dat aspecten als houding en gedrag belangrijke elementen zijn in onze opleidingen.
Lean wordt vaak in één adem genoemd met Six Sigma. Deze twee verbetermethoden kunnen prima samen worden toegepast. Lean legt de focus op snelheid van processen, het reduceren van verspilling in organisaties en de bedrijfscultuur. Six Sigma (de perfecte organisatie) richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Maar ook op de reductie van de variatie in productie- en bedrijfsprocessen.