Veelgestelde vragen: Lean Black Belt-opleiding

Ontdek de antwoorden op je vragen over onze online Lean Black Belt-opleiding. Vind je niet wat je zoekt?

Neem dan contact op. Bel, app of mail ons:

info@lean.nl

06-57575731

FAQ: Lean Black Belt-opleiding

Kan ik met de Lean Black Belt-opleiding starten zonder eerst een lagere belt te hebben gedaan?

Ja, je kunt direct beginnen met de Lean Black Belt-opleiding, zelfs als je nog geen kennis hebt van Lean. De Black Belt-opleiding omvat alle kennis die in de voorafgaande belts wordt aangeboden. Dit maakt het mogelijk om meteen met de Black Belt te starten als je dat wenst.

Hoe lang mag ik over de Lean Black Belt-opleiding doen?

Je kunt de Lean Black Belt-opleiding geheel in je eigen tempo afronden. Gemiddeld duurt het ongeveer 70 uur om de volledige opleiding te doorlopen. Je hoeft deze uren niet aaneengesloten te besteden. Je kunt op elk gewenst moment stoppen en later de draad weer oppakken, afhankelijk van wat voor jou het beste uitkomt.

Moet ik een examen afleggen voor de Lean Black Belt-opleiding?

Nee, je hoeft geen traditioneel examen af te leggen voor de Lean Black Belt-opleiding.

In onze online Lean-training werkt het als volgt: Na elke belangrijke les krijg je enkele toetsvragen in de vorm van een quiz. Deze quizzen vormen samen je 'examen' en zorgen ervoor dat je de stof goed begrijpt.

Daarnaast werk je ook aan een opdracht om de kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen.

Wanneer ben ik geslaagd voor de Lean Black Belt-opleiding?

Je bent geslaagd voor de Lean Black Belt-opleiding zodra je alle lessen hebt doorlopen en alle bijbehorende quizvragen succesvol hebt afgerond. In de Black Belt-opleiding is een praktijkopdracht inbegrepen die je tijdens de Lean-cursus uitvoert. Hiermee wordt je direct voor de praktijk gecertificeerd, zonder extra kosten of noodzaak voor begeleiding achteraf.

Krijg ik een Lean Black Belt Certificaat?

Ja, na het doorlopen van de Lean Black Belt-opleiding en het succesvol afronden van de quizvragen, ontvang je een Black Belt-certificaat van LSC, the Cardiff University Licensed Service.

Dit Lean-certificaat dient als officiële erkenning van je vaardigheden en kennis op het gebied van Lean-management principes.

Een Lean-certificaat is niet alleen een bewijs van je expertise en vaardigheden maar vormt ook een investering in je professionele toekomst.

Daarnaast zijn de Green Belt en de Black Belt de meest gevraagde belts bij werkgevers.

Krijg ik hetzelfde Lean Black Belt certificaat als bij een klassikale Lean-training?

Ja, je ontvangt hetzelfde Black Belt certificaat als bij onze klassikale Lean Black Belt-training. Dit komt omdat je in beide vormen van training hetzelfde leertraject doorloopt en dezelfde onderwerpen behandeld worden. Een groot voordeel van de online training is dat je deze in je eigen tempo kunt doorlopen; je hoeft niet op gezette tijden naar een training te gaan. Bovendien is het een stuk voordeliger dan een klassikale Lean Black Belt training.

De inhoud en de kwaliteit van zowel de online als de klassikale Lean-trainingen zijn consistent, waardoor er geen verschil is in het certificaat.

Hoe krijg ik mijn Lean Black Belt certificaat?

Je ontvangt je Lean BlackBelt certificaat door alle lessen, bijbehorende quizzen en opdrachten succesvol af te ronden. Aan het einde van de Lean Black Belt-opleiding kun je jouw certificaat downloaden.

Hoe ziet het Lean Black Belt certificaat eruit?

Het Lean Black Belt certificaat dat afgegeven wordt door LCS, the Cardiff University Licensed Service,  ziet er als volgt uit:

Lean Black Belt certificaat
Voor wie is de Lean Black Belt-opleiding geschikt?

De Lean Black Belt-training is ideaal voor iedereen die als (aankomend) projectmanager of manager gestructureerd problemen wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continu verbetering binnen hun organisaties wil bevorderen. Ook als je nog geen Lean Green Belt-certificaat hebt behaald, kun je deze training volgen via ons. Deze training omvat tevens alles van de Green Belt. Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Kan ik tijdens de Lean Black Belt-opleiding contact opnemen met Lean.nl?

Ja, je kunt tijdens of na je Lean Black Belt-opleiding altijd contact opnemen met ons. Contact met onze cursisten vinden wij ontzettend leuk en waardevol. Directe communicatie vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom krijg je bij ons geen lange keuzemenu’s als je belt. We bieden meerdere manieren aan om gemakkelijk en op elk moment contact op te nemen met je Lean-trainer:

  • E-mail: Voor vragen, feedback of het inplannen van een gesprek, stuur een e-mail naar info@lean.nl.
  • Telefonisch: Voor directe ondersteuning of om uitgebreidere onderwerpen te bespreken, bel ons op 058 – 84 33 352.
  • WhatsApp: Voor snelle vragen of het delen van informatie, stuur een bericht via WhatsApp naar 06- 57 57 57 31.

Of je nu behoefte hebt aan verduidelijking van lesmateriaal, hulp bij opdrachten, of gewoon wilt sparren over Lean-principes, wij zijn bereikbaar en bereid om te helpen.

Welke belt komt na de Lean Black Belt?

Na de Lean Black Belt volgt de Lean Master Black Belt. Het Lean-programma structureert de opbouw van kennis en vaardigheden via een belt-systeem, vergelijkbaar met de niveaus in martial arts. Hier is de volgorde van de belts met een beschrijving van wat elke fase inhoudt:

  1. Lean White Belt - Biedt een introductie in de basisprincipes van Lean-management.
  2. Lean Yellow Belt - Bouwt voort op de basisprincipes en introduceert meer geavanceerde technieken.
  3. Lean Orange Belt - Deze training is de perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar een Green of Black Belt.
  4. Lean Green Belt - In deze training ontwikkel je de kennis en vaardigheden om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.
  5. Lean Black Belt - Na afronding ben je in staat om zelfstandig verbeterprojecten te initiëren en te leiden, en jouw organisatie naar perfecte processen en continue verbetering te sturen.
  6. Lean Master Black Belt - Het hoogste niveau, waarbij je expert wordt in Lean-methodologieën en -principes op managementniveau.

De Lean Black Belt is de vijfde stap en, samen met de Green Belt, een van de meest gevraagde Lean-certificeringen bij werkgevers.

Wat houdt de praktijkopdracht in de Lean Black Belt-opleiding in?

Om in aanmerking te komen voor een Lean Black Belt certificaat, is het vereist dat je aantoont dat je de theorie succesvol in de praktijk kunt toepassen. Tijdens de Black Belt-training bieden we je uitgebreide begeleiding, waarbij we je stap voor stap door dit traject leiden.

De praktijkopdracht bestaat uit de volgende elementen:

  • Het opzetten van een A3 verbetertraject: Dit is een gestructureerd proces dat helpt bij het identificeren, analyseren en oplossen van problemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de A3-methodiek, een standaard structuur voor het documenteren van problemen en oplossingen.
Wat als ik geen praktijkopdracht voor de Black Belt-opleiding heb?

Geen zorgen! Als je geen praktijkopdracht hebt, helpen wij je graag verder. We vinden altijd een passend proces dat je kunt gebruiken voor je praktijkopdracht.

Bel, app of mail ons om de mogelijkheden te bespreken.

06-57575731 Info@lean.nl