Veelgestelde vragen: Lean Green Belt-opleiding

Ontdek de antwoorden op je vragen over onze online Lean Green Belt-opleiding. Vind je niet wat je zoekt?

Neem dan contact op. Bel, app of mail ons:

info@lean.nl

06-57575731

FAQ: Lean Green Belt-opleiding

Kan ik met de Lean Green Belt-opleiding starten zonder eerst een lagere belt te hebben gedaan?

Ja, je kunt direct beginnen met de Lean Green Belt-opleiding, zelfs als je nog geen kennis hebt van Lean. De Green Belt-opleiding omvat alle kennis die in de voorafgaande belts wordt aangeboden. Dit maakt het mogelijk om meteen met de Green Belt te starten als je dat wenst.

Hoe lang mag ik over de Lean Green Belt-opleiding doen?

Je kunt de Lean Green Belt-opleiding geheel in je eigen tempo afronden. Gemiddeld duurt het ongeveer 48 uur om de volledige opleiding te doorlopen. Je hoeft deze uren niet aaneengesloten te besteden. Je kunt op elk gewenst moment stoppen en later de draad weer oppakken, afhankelijk van wat voor jou het beste uitkomt.

Moet ik een examen afleggen voor de Lean Green Belt-opleiding?

Nee, je hoeft geen traditioneel examen af te leggen voor de Lean Green Belt-opleiding.

In onze online Lean-training werkt het als volgt: Na elke belangrijke les krijg je enkele toetsvragen in de vorm van een quiz. Deze quizzen vormen samen je 'examen' en zorgen ervoor dat je de stof goed begrijpt.

Daarnaast werk je ook aan een opdracht om de kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen.

Wanneer ben ik geslaagd voor de Lean Green Belt-opleiding?

Je bent geslaagd voor de Lean Green Belt-opleiding zodra je alle lessen hebt doorlopen en alle bijbehorende quizvragen succesvol hebt afgerond. In de Green Belt-opleiding is een praktijkopdracht inbegrepen die je tijdens de Lean-cursus uitvoert.

Hiermee wordt je direct voor de praktijk gecertificeerd. Geen gedoe met extra kosten of noodzaak voor begeleiding achteraf.

Krijg ik een Lean Green Belt Certificaat?

Ja, na het doorlopen van de Lean Green Belt-opleiding en het succesvol afronden van de quizvragen, ontvang je een Green Belt-certificaat van LSC, the Cardiff University Licensed Service.

Dit Lean-certificaat dient als officiële erkenning van je vaardigheden en kennis op het gebied van Lean-management principes.

Een Lean-certificaat is niet alleen een bewijs van je expertise en vaardigheden maar vormt ook een investering in je professionele toekomst.

Daarnaast zijn de Green Belt en de Black Belt de meest gevraagde belts bij werkgevers.

Krijg ik hetzelfde Lean Green Belt certificaat als bij een klassikale Lean-training?

Ja, je ontvangt hetzelfde Green Belt certificaat als bij onze klassikale Lean Green Belt-training. Dit komt omdat je in beide vormen van training hetzelfde leertraject doorloopt en dezelfde onderwerpen behandeld worden. Een groot voordeel van de online training is dat je deze in je eigen tempo kunt doorlopen; je hoeft niet op gezette tijden naar een training te gaan. Bovendien is het een stuk voordeliger dan een klassikale Green Belt training.

De inhoud en de kwaliteit van zowel de online als de klassikale Lean-trainingen zijn consistent, waardoor er geen verschil is in het certificaat.

Hoe krijg ik mijn Lean Green Belt certificaat?

Je ontvangt je Lean Green Belt certificaat door alle lessen, bijbehorende quizzen en opdrachten succesvol af te ronden. Aan het einde van de Lean Green Belt-opleiding kun je jouw certificaat downloaden.

Hoe ziet het Lean Green Belt certificaat eruit?

Het Lean Green Belt certificaat dat afgegeven wordt door LCS, the Cardiff University Licensed Service,  ziet er als volgt uit:

[caption id="attachment_47257" align="alignnone" width="640"]Een certificaat van bekwaamheid in Lean, met de aanduiding 'LCS Level 1C Green Belt'. Dit certificaat bevestigt dat de genoemde persoon competentie heeft aangetoond in Lean denken, kennis en praktijk. Het logo van de Lean Competency System en de verwijzing naar Lean.nl zijn prominent aanwezig, naast de handtekening van de autoriserende directeur, wat aangeeft dat het een geaccrediteerde erkenning is binnen de 'lean green belt' discipline.  [/caption]
Kan ik tijdens de Lean Green Belt-opleiding contact opnemen met Lean.nl?

Ja, je kunt tijdens of na je Lean Green Belt-opleiding altijd contact opnemen met ons. Contact met onze cursisten vinden wij ontzettend leuk en waardevol. Directe communicatie vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom krijg je bij ons geen lange keuzemenu’s als je belt. We bieden meerdere manieren aan om gemakkelijk en op elk moment contact op te nemen met je Lean-trainer:

  • E-mail: Voor vragen, feedback of het inplannen van een gesprek, stuur een e-mail naar info@lean.nl.
  • Telefonisch: Voor directe ondersteuning of om uitgebreidere onderwerpen te bespreken, bel ons op 058 – 84 33 352.
  • WhatsApp: Voor snelle vragen of het delen van informatie, stuur een bericht via WhatsApp naar 06- 57 57 57 31.

Of je nu behoefte hebt aan verduidelijking van lesmateriaal, hulp bij opdrachten, of gewoon wilt sparren over Lean-principes, wij zijn bereikbaar en bereid om te helpen.

Voor wie is de Lean Green Belt-opleiding geschikt?

De Lean Green Belt-training is ideaal voor iedereen die als (aankomend) project- en teammanager gestructureerd problemen wil oplossen, verbeterprojecten wil leiden en een cultuur van continue verbetering binnen hun organisaties wil bevorderen. Deze opleiding stelt je in staat om effectief als projectleider te functioneren en actief bij te dragen aan een cultuur van continu verbeteren binnen organisaties. Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Wat houdt de praktijkopdracht in de Lean Green Belt-opleiding in?

Om in aanmerking te komen voor een Lean Green Belt certificaat, moet je kunnen aantonen dat je de theorie in de praktijk kunt toepassen. 

De praktijkopdracht omvat de volgende elementen:

  • Het beschrijven van een proces: Je leert hoe je een proces gedetailleerd in kaart brengt.
  • Het identificeren van verspillingen: Je leert verspillingen binnen het proces te herkennen.
  • Het analyseren van oorzaken: Je onderzoekt de oorzaken van inefficiënties.
  • Het opstellen van een implementatieplan: Je stelt een plan op om verbeteringen door te voeren.
Tijdens de Green Belt-training begeleiden we je stap voor stap door dit traject.
Wat als ik geen praktijkopdracht voor de Green Belt-opleiding heb?

Geen zorgen! Als je geen praktijkopdracht hebt, helpen wij je graag verder. We vinden altijd een passend proces dat je kunt gebruiken voor je praktijkopdracht.

Bel, app of mail ons om de mogelijkheden te bespreken.

06-57575731 info@lean.nl