Veelgestelde vragen: Lean Orange Belt-opleiding

Ontdek de antwoorden op je vragen over onze online Lean Orange Belt-opleiding. Vind je niet wat je zoekt?

Neem dan contact op. Bel, app of mail ons:

info@lean.nl

06-57575731

FAQ: Lean Orange Belt-opleiding

Hoe lang mag ik over de Lean Orange Belt-opleiding doen?

Je kunt de Lean Orange Belt-opleiding geheel in je eigen tempo afronden. Gemiddeld duurt het ongeveer 24 uur om de volledige opleiding te doorlopen. Je hoeft deze uren niet aaneengesloten te besteden. Je kunt op elk gewenst moment stoppen en later de draad weer oppakken, afhankelijk van wat voor jou het beste uitkomt.

Moet ik een examen afleggen voor de Lean Orange Belt-opleiding?

Nee, je hoeft geen traditioneel examen af te leggen voor de Lean Orange Belt-opleiding. In onze online Lean-training werkt het als volgt: Na elke belangrijke les krijg je enkele toetsvragen in de vorm van een quiz. Deze toetsvragen vormen samen je 'examen'. Gedurende de gehele Orange Belt-training zul je dus meerdere van deze toetsvragen beantwoorden.

Je kunt de toetsvragen zo vaak maken als je wilt. Als je de eerste keer geen goede score behaalt, kun je de stof van de betreffende les opnieuw doornemen en de quiz nog een keer maken.

Wanneer ben ik geslaagd voor de Lean Orange Belt-opleiding?

Je bent geslaagd voor de Lean Orange Belt-opleiding zodra je alle lessen hebt doorlopen en alle bijbehorende quizvragen succesvol hebt afgerond.

Krijg ik een Lean Orange Belt Certificaat?

Ja, na het doorlopen van de Lean Orange Belt-opleiding en het succesvol afronden van de quizvragen, ontvang je een Orange Belt-certificaat van LSC, the Cardiff University Licensed Service.

Dit Lean-certificaat dient als officiële erkenning van je vaardigheden en kennis op het gebied van Lean-management principes.

Een Lean-certificaat is niet alleen een bewijs van je expertise en vaardigheden maar vormt ook een investering in je professionele toekomst.

Daarnaast is de Orange Belt de perfecte opstap naar een Lean Green of Black Belt-training.

Hoe ziet het Lean Orange Belt certificaat eruit?

Het Lean Orange Belt certificaat dat afgegeven wordt door LCS, the Cardiff University Licensed Service,  ziet er als volgt uit:

Lean Orange Belt certificaat
Hoe krijg ik mijn Lean Orange Belt certificaat?

Je ontvangt je Lean Orange Belt certificaat door alle lessen en bijbehorende quizzen succesvol af te ronden. Aan het einde van de Lean Orange Belt-opleiding kun je jouw certificaat downloaden.

Kan ik met de Lean Orange Belt-opleiding starten zonder eerst een lagere belt te hebben gedaan?

Ja, je kunt direct beginnen met de Lean Orange Belt-opleiding, zelfs als je nog geen kennis hebt van Lean. De Orange Belt-opleiding omvat alle kennis die in de voorafgaande belts wordt aangeboden. Dit maakt het mogelijk om meteen met de Orange Belt te starten als je dat wenst.

Kan ik tijdens de Lean Orange Belt-opleiding contact opnemen met Lean.nl?

Ja, je kunt tijdens of na je Lean Orange Belt-opleiding altijd contact opnemen met ons. Contact met onze cursisten vinden wij ontzettend leuk en waardevol.

Directe communicatie vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom krijg je bij ons geen lange keuzemenu’s als je belt. We bieden meerdere manieren aan om gemakkelijk en op elk moment contact op te nemen met je Lean-trainer:

 • E-mail: Voor vragen, feedback of het inplannen van een gesprek, stuur een e-mail naar info@lean.nl.
 • Telefonisch: Voor directe ondersteuning of om uitgebreidere onderwerpen te bespreken, bel ons op 058 – 84 33 352.
 • WhatsApp: Voor snelle vragen of het delen van informatie, stuur een bericht via WhatsApp naar 06- 57 57 57 31.

Of je nu behoefte hebt aan verduidelijking van lesmateriaal, hulp bij opdrachten, of gewoon wilt sparren over Lean-management principes, wij zijn bereikbaar en bereid om te helpen.

Voor wie is de Lean Orange Belt-opleiding geschikt?

De Lean Orange Belt is ideaal voor jou als je wilt bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie en zelfstandig verbetertrajecten wilt uitvoeren. Deze opleiding staat open voor iedereen en is ook geschikt als je de ambitie hebt om later door te gaan naar een Green Belt of Black Belt.

Welke belt komt na de Lean Orange Belt?

Na de Lean Orange Belt volgt de Lean Green Belt. Het Lean-programma structureert de opbouw van kennis en vaardigheden via een belt-systeem, vergelijkbaar met de niveaus in martial arts. Hier is de volgorde van de belts met een beschrijving van wat elke fase inhoudt:

 1. Lean White Belt - Biedt een introductie in de basisprincipes van Lean-management.
 2. Lean Yellow Belt - Bouwt voort op de basisprincipes en introduceert meer geavanceerde technieken.
 3. Lean Orange Belt - Deze training is de perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar een Green of Black Belt.
 4. Lean Green Belt - In deze training ontwikkel je de kennis en vaardigheden om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.
 5. Lean Black Belt - Na afronding ben je in staat om zelfstandig verbeterprojecten te initiëren en te leiden, en jouw organisatie naar perfecte processen en continue verbetering te sturen.
 6. Lean Master Black Belt - Het hoogste niveau, waarbij je expert wordt in Lean-methodologieën en -principes op managementniveau.
 

De Lean Orange Belt is de derde stap; elke volgende belt diept je kennis en vaardigheden verder uit.

Ik zie dat de Lean Orange Belt-opleiding ook in een pakketten wordt aangeboden. Wat is daar het voordeel van?

Ja, Lean.nl biedt de Lean-opleidingen aan in verschillende totaalpakketten:

De voordelen van deze pakketten zijn:

 • Kosteneffectiviteit: Ze zijn voordeliger dan het individueel aanschaffen van elke training.
 • Meerdere Certificaten: Je ontvangt meerdere Lean-certificaten binnen één pakket.
 • Flexibiliteit: Vooral als je twijfelt over je volgende stap, zoals het doorgroeien naar een Green of Black Belt-niveau, bieden deze pakketten de flexibiliteit om stap voor stap te groeien naar een hogere belt.