Veelgestelde vragen online Lean-training en Opleiding

Vind hier antwoorden op je vragen over onze online Lean-trainingen. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

info@lean.nl

06-57575731

Lean Certificering en examen:

Krijg ik hetzelfde Lean-certificaat als bij een klassikale training?

Ja, het Lean-certificaat is hetzelfde als dat van een klassikale Lean-training. Het internationaal erkende certificaat wordt uitgegeven door LCS (The Cardiff University Licensed Service), een gerenommeerde instantie voor Lean-certificering.

Een certificaat behaald via Lean.nl is internationaal erkend en heeft onbeperkte geldigheid.

Ben ik na het afronden van de online Lean training gecertificeerd?

Jazeker, na het succesvol afronden van de e-learning ben je Lean-gecertificeerd. Je ontvangt een erkend Lean-certificaat van LCS (The Cardiff University Licensed Service), een van de meest gewaardeerde Lean-certificaten.

Wanneer ben ik geslaagd voor de online Lean-training?

Je bent geslaagd voor de Lean-training zodra alle lessen en quizzen succesvol zijn afgerond. Voor de Lean Green Belt en Lean Black Belt trainingen geldt daarnaast dat je ook de opdrachten moet hebben voltooid.

Waarom is een Lean certificaat belangrijk?

Een Lean-certificaat dient als officiële erkenning van je vaardigheden en kennis op het gebied van Lean-principes en is waardevol om verschillende redenen:

 • Erkenning van Expertise: Een Lean-certificaat bewijst je grondige begrip van Lean-methodologieën.
 • Internationale Standaarden: De certificering voldoet aan internationale standaarden, waardoor je kennis wereldwijd erkend en toepasbaar is in diverse industrieën en landen.
 • Kwaliteitsborging: Certificering via LCS (The Cardiff University Licensed Service) verhoogt de waarde van je certificaat verder.
 • Professionele Ontwikkeling: Het behalen van een Lean-certificaat is vaak een belangrijke stap in je professionele groei.

Een Lean-certificaat is niet alleen een bewijs van je expertise en vaardigheden maar vormt ook een investering in je professionele toekomst.

Hoe ziet het Lean-certificaat eruit?

Het Lean-certificaat van LCS (The Cardiff University Licensed Service) weerspiegelt de structuur en niveaus door middel van verschillende kleuren belts. Dit kan worden vergeleken met de gekleurde banden in judo…:

 • Lean White Belt: Basisbegrip van Lean voor beginners die de grondbeginselen willen leren.
 • Lean Yellow Belt: Begrip van Lean-basics, ondersteunt of leidt eenvoudige projecten.
 • Lean Orange Belt: Voorbij de basis, richt zich op complexere Lean-toepassingen.
 • Lean Green Belt: Diepgaande kennis van Lean, kan complexe projecten leiden voor substantiële verbeteringen.
 • Lean Black Belt: Expertniveau, leidt en implementeert grote Lean-initiatieven en coacht anderen.

Voor elke kleur belt ontvang je een Lean-certificaat:

Moet ik voor de Lean-certificering een praktijkopdracht uitvoeren?

Om Lean-principes echt onder de knie te krijgen, is het natuurlijk altijd aan te raden deze in de praktijk te oefenen en ervaring op te doen. Oefening baart kunst…

Voor de certificering van de Lean Green Belt en Lean Black Belt zijn enkele praktijkopdrachten vereist.

Heb je geen mogelijkheid voor een praktijkopdracht?

Geen nood, neem contact met ons op en we vinden een oplossing.

Bel of mail ons:

info@lean.nl o6-57575731
Moet ik een examen afleggen voor de Lean-training?

Nee: Bij onze online Lean-trainingen is er geen traditioneel eindexamen. In plaats daarvan werken we met een continu beoordelingssysteem door middel van quizzen. Hier is hoe het proces werkt:

 • Module Quizzen: Na het voltooien van elke module binnen de Lean-cursus, word je getoetst via een reeks quizvragen. Deze vragen dienen als je examenvragen.
 • Directe Feedback: Je ziet onmiddellijk na elke quiz je score. Als je de behaalde score wilt verbeteren, bieden we je de mogelijkheid om de quiz opnieuw te maken.
 • Certificering: Na het succesvol beantwoorden van alle examenvragen gedurende de cursus, ben je klaar om je officiële Lean-certificaat te downloaden.

Dit benadering zorgt ervoor dat je voortdurend leert en jezelf verbetert. Tegelijkertijd krijg je de flexibiliteit om op eigen tempo door de stof te gaan, met de zekerheid dat je aan het einde van de training volledig voorbereid bent om je Lean-certificaat, geaccrediteerd door het Lean Competency System (LCS) van Cardiff University, te downloaden.

Hoe vaak kan ik een quiz in de Lean-training overdoen?

Je mag de quiz net zo vaak opnieuw doen als je zelf wilt. We moedigen je aan om de vragen te blijven herhalen totdat je ze volledig begrijpt en de stof beheerst.

Hoe krijg ik mijn certificaat na het afronden van de Lean-training?

Na het succesvol afronden van alle lessen, quizzen en opdrachten binnen onze Lean-training, kun je je certificaat downloaden. Het proces is eenvoudig:

 • Controleer of alle cursusonderdelen voltooid zijn: Zorg ervoor dat je elke les hebt afgerond en elke quiz en opdracht succesvol hebt doorlopen.
 • Download je certificaat: Zodra je alle onderdelen succesvol hebt afgerond, wordt de optie om je Lean-certificaat te downloaden beschikbaar.

Je digitale Lean-certificaat, geaccrediteerd door het gerenommeerde Lean Competency System (LCS) van Cardiff University, bevestigt je bekwaamheid en kennis in Lean-methodologieën. 

Is de online Lean-training inclusief (praktijk)certificering?

Ja, elke online Lean-training die wij aanbieden, omvat certificering. Na het succesvol afronden van de training ontvang je een internationaal erkend Lean-certificaat van Cardiff University.

Dit geldt ook voor de Lean Green Belt en Lean Black Belt opleidingen, waarbij je praktijkcertificering is inbegrepen.

We garanderen volledige transparantie: er zijn geen verborgen kosten of de noodzaak om extra trainingen aan te schaffen om je certificaat te behalen. Je investering dekt alles wat nodig is om zowel de theorie als de praktijk van Lean te certificeren.

Welke accreditaties hebben jullie voor Lean?

Al onze Lean-opleidingen zijn geaccrediteerd door het Lean Competency System (LCS,The Cardiff University Licensed Service.

Dit is een van de meest bekende accreditaties binnen de Lean-gemeenschap.

Dit betekent dat de Lean-certificaten uitgegeven door lean.nl niet alleen worden erkend voor hun hoge kwaliteitsstandaarden maar ook internationaal gewaardeerd worden. Door te kiezen voor onze geaccrediteerde programma's verzeker je jezelf van een Lean-opleiding die aan de hoogste eisen voldoet en die breed erkend wordt in de industrie.

Lean Belts:

Moet ik eerst een Lean White Belt halen voordat ik verder mag naar een hogere belt?

Nee, het is niet verplicht om eerst een Lean White Belt-certificering te behalen voordat je verdergaat naar een hogere belt. Bij Lean.nl bieden we de flexibiliteit om direct te starten met de Lean Green Belt of Lean Black Belt training, afhankelijk van je voorkeur en ervaringsniveau. Dit stelt je in staat om de training te kiezen die het beste past bij je huidige kennisniveau en je professionele ontwikkelingsdoelen. 

Welke online Lean-trainingen kan ik bij Lean.nl volgen?

Bij Lean.nl hebben we een uitgebreid aanbod van online Lean-trainingen, ontworpen om aan verschillende leerbehoeften en ervaringsniveaus te voldoen. Ons aanbod omvat vijf kernniveaus van Lean-certificering:

 • Lean White Belt: Een introductie tot de basisprincipes van Lean, ideaal voor beginners.
 • Lean Yellow Belt: Bouwt voort op de fundamenten met een focus op praktische toepassingen.
 • Lean Orange Belt: Een tussenstap die dieper ingaat op Lean-methodologieën en -tools.
 • Lean Green Belt: Voor diegenen die complexe Lean-projecten willen leiden en managen.
 • Lean Black Belt: Het hoogste niveau, gericht op expertkennis en leiderschapsvaardigheden in Lean-management.

Ontdek hier meer over onze online Lean-trainingen.

Kan ik meerdere Lean-Belts tegelijkertijd behalen?

Jazeker! Om tegemoet te komen aan de behoeften van onze cursisten die meerdere Lean-certificeringen willen behalen, bieden wij drie totaalpakketten aan. Elk pakket is samengesteld om je door verschillende niveaus van Lean-beheersing te leiden, met een specifiek eindniveau voor elk traject. Door voor een van onze totaalpakketten te kiezen, kun je:

 • Meerdere geaccrediteerde Lean Belts behalen binnen één opleidingstraject, waardoor je efficiënt op je voorkennis voortbouwt.
 • Herhaling van eerder geleerde oefeningen vermijden, wat je leerproces stroomlijnt en efficiënter maakt.
 • Flexibiliteit hebt om je traject – belt voor belt – in je eigen tempo, af te ronden.

Onze totaalpakketten omvatten:

Wat is de inhoud van jullie online Lean-training?

Onze online Lean-training biedt een rijke leerervaring die nauw overeenkomt met die van onze klassikale cursussen. Dit betekent dat je toegang krijgt tot:

 • Uitgebreide Theorie: Elk onderdeel van Lean-methodologie wordt gedetailleerd uitgelegd, waarbij de kernprincipes en -technieken worden behandeld.
 • Instructievideo's: Video's met uitleg bieden visuele en auditieve toelichtingen van concepten, waardoor je de stof gemakkelijker kunt begrijpen en onthouden.
 • Interactieve Quizzen: Test je kennis na elk theoriegedeelte met quizzen die ontworpen zijn om je begrip te versterken.
 • Praktische Opdrachten: Pas wat je hebt geleerd toe in realistische scenario's om je vaardigheden te oefenen en te verfijnen.
 • Downloadbare Templates: Gebruik onze templates voor oefeningen en projecten, waarmee je praktijkervaring opdoet die direct toepasbaar is in je werk.

Bovendien staan wij klaar om je te ondersteunen gedurende je leertraject. Heb je een vraag of kom je ergens niet uit? Neem dan gerust contact op met ons.

Begeleiding tijdens de Lean-training:

Is er persoonlijk contact en hulp beschikbaar tijdens mijn online Lean-training?

Ja, wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en ondersteuning gedurende je Lean-leertraject. Als je vragen hebt of ergens niet uitkomt, staat onze ervaren Lean-trainer voor je klaar om je te helpen. Je kunt direct persoonlijk contact opnemen met de trainer via:

 • Telefoon: 06-575757531
 • E-mail: info@lean.nl

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je een soepele en verrijkende leerervaring hebt. Persoonlijke ondersteuning is een essentieel onderdeel van dit proces, en we moedigen je aan om gebruik te maken van de mogelijkheid om vragen te stellen en begeleiding te zoeken wanneer je die nodig hebt.

Is er ondersteuning beschikbaar na het voltooien van mijn Lean-training?

Absoluut! Bij Lean.nl eindigt onze betrokkenheid niet zodra je jouw training hebt afgerond. Integendeel, we blijven beschikbaar en enthousiast om je te ondersteunen op je Lean-reis.

Het onderhouden van contact met onze cursisten en samen sparren over de implementatie en verdieping van Lean-principes in de praktijk is iets wat wij ontzettend leuk vinden.

Kwaliteit van een online Lean-training:

Biedt een online Lean-training dezelfde kwaliteit als een klassikale training?

Ja, onze online Lean-trainingen bieden dezelfde kwaliteit en inhoud als onze klassikale trainingen. De kernonderwerpen die behandeld worden en de certificering die behaald kan worden, zijn identiek aan die van onze klassikale cursussen. Hierdoor ben je verzekerd van dezelfde hoogwaardige leerervaring en certificering, ongeacht welk formaat je kiest.

Heeft Lean.nl ook reviews van cursisten?

Kan ik reviews lezen over jullie Lean-trainingen?

Absoluut! Je kunt de reviews van onze Lean-trainingen vinden op Klantenvertellen.nl.

Hier delen cursisten hun ervaringen, zodat je een beter beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Kan ik een review achterlaten over de online Lean-training?

Ja, graag zelfs! We nodigen je van harte uit om een review achter te laten op Klantenvertellen.nl.

Jouw feedback is voor ons waardevol en helpt ons onze dienstverlening te verbeteren.

Aanmelden voor een online Lean-training:

Hoe schrijf ik me in voor een online Lean-training?

Inschrijven voor onze online Lean-training is eenvoudig en snel. Volg deze stappen om te beginnen met jouw Lean-leertraject:

 • Kies de Training: Blader door ons aanbod van Lean-trainingen en selecteer de cursus die je wilt volgen, gebaseerd op jouw huidige kennisniveau en leerdoelen.
 • Start Nu: Klik op de "Start Nu" knop naast de gekozen training op onze website.
 • Vul Je Gegevens In: Voer alle gevraagde informatie in het inschrijfformulier in. Dit zorgt ervoor dat we je registratie kunnen verwerken en je toegang kunnen verlenen tot de cursusmaterialen.
 • Ontvang Je Inlogcode: Direct na inschrijving ontvang je een inlogcode per e-mail. Bewaar deze code goed, want hiermee krijg je toegang tot je persoonlijke leeromgeving.
 • Log In en Begin: Met je inlogcode kun je op elk gewenst moment inloggen op ons platform en starten met je Lean-training.

Door deze stappen te volgen, kun je direct aan de slag met het ontwikkelen van je Lean-vaardigheden op een manier die past bij jouw schema en leerbehoeften. 

Op welke apparaten kan ik de online Lean-training volgen?

Onze online Lean-trainingen zijn ontworpen voor maximale toegankelijkheid en gemak. Je kunt onze e-learning trajecten volgen via elke webbrowser, wat betekent dat je de cursus op elk apparaat kunt openen en volgen, inclusief:

 • Desktopcomputers en laptops: Ideaal voor thuisstudie of op het werk, met groot scherm voor uitgebreide modules en interactieve content.
 • Tablets: Perfect voor leren onderweg met een balans tussen draagbaarheid en schermgrootte.
 • Smartphones: Biedt de ultieme flexibiliteit om te leren waar en wanneer het jou uitkomt, zelfs als je onderweg bent.

Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je jouw leertraject kunt aanpassen aan je levensstijl en voorkeuren, waardoor je op een efficiënte en effectieve manier Lean-principes kunt leren en toepassen, ongeacht waar je bent.

Wat heb ik nodig om de e-learning te kunnen doorlopen?

Op welke apparaten kan ik de online Lean-training volgen?

Onze online Lean-trainingen zijn ontworpen voor maximale toegankelijkheid en gemak. Je kunt onze e-learning trajecten volgen via elke webbrowser, wat betekent dat je de cursus op elk apparaat kunt openen en volgen, inclusief:

 • Desktopcomputers en laptops: Ideaal voor thuisstudie of op het werk, met groot scherm voor uitgebreide modules en interactieve content.
 • Tablets: Perfect voor leren onderweg met een balans tussen draagbaarheid en schermgrootte.
 • Smartphones: Biedt de ultieme flexibiliteit om te leren waar en wanneer het jou uitkomt, zelfs als je onderweg bent.

Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je jouw leertraject kunt aanpassen aan je levensstijl en voorkeuren, waardoor je op een efficiënte en effectieve manier Lean-principes kunt leren en toepassen, ongeacht waar je bent. 

Heb ik extra studiemateriaal nodig naast de online Lean-training?

Nee, voor onze online Lean-trainingen heb je geen extra studiemateriaal nodig. Alle benodigde materialen, zijn inbegrepen in onze e-learning trainingen. Dit betekent dat je zonder bijkomende kosten toegang hebt tot alles wat je nodig hebt om de principes van Lean volledig te begrijpen en toe te passen.

Kan ik de online Lean-training pauzeren en later hervatten?

Absoluut! Onze online Lean-trainingen zijn gemaakt voor maximale flexibiliteit, zodat je volledig controle hebt over je leerproces. Je kunt de training op elk gewenst moment pauzeren en op een later tijdstip verdergaan precies waar je gebleven was.

Voordelen van een online Lean-training:

Wat zijn de voordelen van een online Lean-training?

Online Lean-trainingen bieden verschillende voordelen die ze een aantrekkelijke optie maken voor veel professionals, vooral in vergelijking met traditionele klassikale opleidingen:

 • Flexibiliteit in Planning: De noodzaak om lange afstanden te reizen naar een trainingslocatie valt weg. Bovendien hoef je geen lessen te missen vanwege overlappende verplichtingen met werkprojecten. Met een online cursus kun jij je studie rond je persoonlijke en professionele leven plannen.
 • Leer in je Eigen Omgeving: Je hebt de vrijheid om te kiezen waar en wanneer je leert. Of je nu thuis studeert, in een café, of tijdens je lunchpauze op het werk, je bepaalt zelf je ideale leeromgeving.
 • Kosteneffectief: Online Lean trainingen zijn over het algemeen goedkoper dan klassikale trainingen. Dit komt door lagere overheadkosten voor de aanbieder, die vaak worden doorberekend in de vorm van lagere cursusprijzen voor de deelnemer.
 • Inhoudelijke Overeenkomst met Klassikale Cursussen: Onze online Lean-trainingen bieden dezelfde rijke, inhoudelijke ervaring als je zou verwachten van een klassikale cursus, inclusief toegang tot dezelfde kwaliteitsmaterialen, oefeningen en ondersteuning.

Door te kiezen voor een online Lean-training bij Lean.nl, profiteer je van een combinatie van flexibiliteit, gemak en kostenefficiëntie, zonder in te leveren op de kwaliteit en diepgang van de leerervaring. 

Proefperiode voor een training:

Bieden jullie ook een proefperiode aan voor de online Lean-training?

Nee, we bieden geen proefperiode voor de Lean-trainingen aan.

We begrijpen natuurlijk dat je, voordat je iets online koopt, wilt proberen of het iets voor je is. Daarom hebben we onze Lean White Belt gratis beschikbaar gesteld.

Je kunt ook een korte demo doen om een idee te krijgen van wat de training inhoudt.

Voor wie is de online Lean-training?

Voor wie is de online Lean-training bedoeld?

Onze online Lean-training is voor iedereen die processen wil verbeteren.

Daarnaast is deze training ideaal voor degenen die een opleiding zoeken die maximale flexibiliteit biedt. Of je nu een drukke agenda hebt, op afstand werkt, of gewoon de voorkeur geeft aan zelfstudie op je eigen tempo, onze online Lean-training biedt de vrijheid om te leren waar en wanneer het jou uitkomt.

Voor meer informatie over onze online Lean-trainingen en om te ontdekken welk niveau het beste bij jouw behoeften past, bezoek onze website of neem contact met ons op.

Welk werk- en denkniveau is vereist om succesvol te zijn in Lean-training?

Lean-principes en -methodologieën zijn niet ingewikkeld  en toepasbaar voor iedereen, ongeacht werk- of denkniveau. Er is geen specifieke vooropleiding of ervaringsniveau noodzakelijk om Lean te kunnen begrijpen en succesvol toe te passen in zowel je professionele als persoonlijke leven.

Onze online Lean-trainingen beginnen bij de basis en leiden je door naar meer geavanceerde concepten, zodat je op je eigen tempo kunt leren en groeien binnen de Lean-filosofie. Of je nu nieuw bent in het concept van continue verbetering, of al enige ervaring hebt en je kennis wilt verdiepen, onze cursussen zijn gestructureerd om een breed scala aan leerbehoeften te ondersteunen.

Kan ik contact opnemen met de Lean-trainer?

Hoe kan ik contact opnemen met de Lean-trainer?

Directe communicatie vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom krijg je bij ons geen lange keuzemenu’s als je belt. We bieden meerdere manieren aan om gemakkelijk en op elk moment contact op te nemen met je Lean-trainer:

 • E-mail: Voor vragen, feedback of het inplannen van een gesprek, stuur een e-mail naar info@lean.nl.
 • Telefonisch: Voor directe ondersteuning of om uitgebreidere onderwerpen te bespreken, bel ons op 058 – 84 33 352.
 • WhatsApp: Voor snelle vragen of het delen van informatie, stuur een bericht via WhatsApp naar 06- 57 57 57 31.

Of je nu behoefte hebt aan verduidelijking van lesmateriaal, hulp bij opdrachten, of gewoon wilt sparren over Lean-principes, wij zijn bereikbaar en bereid om te helpen.

Wie zijn de Lean trainers van Lean.nl en hebben ze praktijkervaring?

Onze Lean trainers zijn niet alleen experts in Lean principes en methodologieën, maar hebben ook een rijke praktijkervaring in diverse organisaties en branches. Deze diepgaande ervaring stelt hen in staat om relevante, praktische inzichten en voorbeelden te delen die de leerervaring verrijken.

Bovendien zijn onze trainers toegewijd aan voortdurende professionele ontwikkeling; ieder jaar reizen ze naar Japan, de geboorteplaats van Lean, om hun kennis op peil te houden en nieuwe inzichten te verwerven direct vanuit de bron. Deze jaarlijkse studiereizen verzekeren dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en beste praktijken binnen Lean management.

Door te kiezen voor Lean.nl, profiteer je van de begeleiding en expertise van trainers die niet alleen theoretisch onderlegd zijn, maar ook een rijke praktijkervaring hebben en een passie voor continue verbetering.

Bekijk hier de trainers van Lean.nl.

Kan ik feedback krijgen van de Lean-trainer?

Ja, feedback is een belangrijk onderdeel van het leerproces bij onze online Lean-trainingen.

Bovendien staan onze Lean-trainers klaar om vragen te beantwoorden en extra begeleiding te bieden gedurende de cursus.

Of je nu onzeker bent over een bepaald concept, hulp nodig hebt bij het toepassen van Lean-methoden, of gewoon je ideeën wilt bespreken, onze trainers zijn toegankelijk en bereid om te helpen.

Bel of mail: info@lean.nl 06-57575731

Welke garanties krijg ik?

Wat als ik niet tevreden ben met de online Lean-training?

Bij Lean.nl streven we naar 100% klanttevredenheid en staan we open voor feedback. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn met de Lean-training, neem dan direct contact met ons op.

We zullen er alles aan doen om eventuele problemen op te lossen en je tevredenheid te waarborgen.

Ons beleid is: Niet tevreden? Geld terug!

Hoeveel tijd kost de online Lean-training?

Kan ik de online Lean-training in mijn eigen tempo volgen?

Absoluut! Onze Lean-opleidingen zijn ontworpen voor individuele studie, waardoor je de vrijheid hebt om de cursus in je eigen tempo en op je eigen tijd te volgen. Er zijn geen vaste data of tijden waarop je online moet zijn, wat betekent dat je volledige controle hebt over je leerproces. Deze flexibiliteit maakt het gemakkelijker om je studie te integreren met je persoonlijke en professionele leven, zonder de stress van het bijwonen van geplande sessies.

Of je nu snel door de stof wilt gaan of meer tijd nodig hebt om bepaalde concepten te begrijpen, onze online leeromgeving ondersteunt je leerdoelen. 

Hoe lang heb ik de tijd om de online Lean-training te voltooien?

Bij onze online Lean-trainingen geniet je van volledige flexibiliteit in het bepalen van je eigen leertempo.

Er is geen specifieke einddatum voor het afronden van de cursus, waardoor je de vrijheid hebt om te leren op een manier die het beste past bij je eigen agenda past.

Het advies is wel: plan het in je agenda.

Hoe lang duurt de online Lean White Belt-training?

De tijd die nodig is om onze online Lean White Belt-training te voltooien, is afhankelijk van jouw persoonlijke inzet en het tempo waarin je werkt. Gemiddeld voltooien deelnemers deze introductiecursus in ongeveer 4 uur. Dit maakt het een ideaal startpunt voor iedereen die snel de basisprincipes van Lean wil leren begrijpen, inclusief de kernwaarden en de basisgereedschappen die worden gebruikt in Lean-processen.

Hoe lang duurt de online Lean Yellow Belt-training?

De duur van onze online Lean Yellow Belt-training hangt af van jouw persoonlijke inzet en het aantal uren dat je aan de cursus besteedt. Gemiddeld nemen deelnemers tussen de 10 tot 18 uur in beslag om de training te voltooien.

De Lean Yellow Belt biedt een basis  van Lean-concepten en -tools en is ideaal voor diegenen die hun kennis van Lean willen verdiepen en praktische vaardigheden willen ontwikkelen voor toepassing in hun werk.

Hoe lang duurt de online Lean Orange Belt-training?

De tijdsduur om de online Lean Orange Belt-training af te ronden, is sterk afhankelijk van je persoonlijke inzet en de hoeveelheid tijd die je aan de cursus kunt wijden. Gemiddeld voltooien deelnemers deze training binnen 15 tot 25 uur.

Of je nu kiest om de cursus snel door te werken of de tijd neemt om dieper in de materie te duiken, je hebt de controle over je leerproces.

Hoe lang duurt de online Lean Green Belt-training?

De totale tijd die nodig is om onze online Lean Green Belt-training te voltooien, varieert afhankelijk van jouw persoonlijke inzet en het aantal uren dat je per week kunt besteden. Gemiddeld nemen deelnemers tussen de 40 tot 50 uur om alle cursusonderdelen, waaronder theorie, videolessen, quizzen en praktijkopdrachten, te doorlopen en de training succesvol af te ronden.

Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je op je eigen tempo kunt leren, wat betekent dat je sneller door de stof kunt gaan als je meer tijd beschikbaar hebt, of er meer tijd over kunt doen als dat beter past bij je schema.

Hoe lang duurt de online Lean Black Belt-training?

De duur van onze online Lean Black Belt-training hangt sterk af van je persoonlijke inzet en het tempo waarmee je door de stof gaat. Gemiddeld neemt de training ongeveer 60 tot 70 uur in beslag om te voltooien. Dit is een schatting gebaseerd op de tijd die nodig is om alle modules te doorlopen, inclusief het bestuderen van de theorie, het bekijken van instructievideo's, het uitvoeren van oefeningen en het voltooien van de praktijkopdrachten.

Of je nu kiest voor een snellere doorloop door dagelijks meerdere uren te studeren, of de voorkeur geeft aan een langzamer tempo met enkele uren per week, onze online leeromgeving ondersteunt je leertraject.

Wat zijn de kosten van een online Lean-training?

Is de prijs van de online Lean-training inclusief BTW?

Ja: Alle prijzen voor onze online Lean-trainingen zijn inclusief BTW. Wanneer je je inschrijft voor een van onze e-learning trajecten, zijn er geen verborgen kosten of extra belastingen; de prijs die je ziet, is de prijs die je betaalt. Dit maakt het eenvoudiger voor jou om je investering in je professionele ontwikkeling te plannen zonder je zorgen te maken over onverwachte uitgaven.

Waarom is er een prijsverschil tussen klassikale en online Lean-trainingen?

Het prijsverschil tussen onze klassikale en online Lean-trainingen is te wijten aan de verschillende kosten die met elk format gepaard gaan. Bij een klassikale training zijn er kosten verbonden aan het beschikbaar stellen van faciliteiten zoals de trainingsruimte, lunch, een beamer, en een Lean-trainer. Deze extra kosten worden weerspiegeld in de prijs van de training.

In tegenstelling tot klassikale trainingen bieden online trainingen meer flexibiliteit en kostenbesparingen. Met e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je de lessen volgt, zonder de noodzaak voor fysieke faciliteiten of een on-site Lean-trainer. Deze efficiëntie in de levering maakt het mogelijk om de online cursussen tegen een lagere prijs aan te bieden, terwijl we nog steeds hoogwaardige en effectieve Lean-trainingen verstrekken.

Zijn er extra kosten verbonden aan de online Lean-training?

Nee, aan onze online Lean-trainingen zijn geen verborgen of extra kosten verbonden. Met een eenmalige betaling (geen gedoe met maandelijkse abonnementen) krijg je volledige toegang tot je persoonlijke leeromgeving. Deze investering omvat alles wat je nodig hebt om de cursus succesvol te voltooien en je officiële, internationaal erkende Lean-certificaat van LCS (Lean Competency System), een door Cardiff University gelicenseerde dienst, te ontvangen.

Ons doel is om een transparant en waardevol leertraject te bieden dat je alles biedt wat nodig is om je Lean-vaardigheden te ontwikkelen en te certificeren zonder onverwachte uitgaven.

Hoe kan ik betalen?

Welke betaalmethodes zijn er voor de online Lean-trainingen?

Bij het aanbieden van onze Lean-trainingen begrijpen we hoe belangrijk flexibiliteit en gemak in betaalmethoden zijn. Daarom hebben we diverse opties beschikbaar, zodat je de betaalmethode kunt kiezen die het best bij je past.

Beschikbare betaalmethoden:

 • iDEAL: Voor veilige en directe online betalingen in Nederland. Ideaal voor wie direct overboekt zonder creditcard.
 • Creditcard: Wij accepteren alle grote creditcards, waaronder Visa, MasterCard en American Express, voor een snelle en veilige betaling.
 • In 3 termijnen (In3): Betaal je cursusgeld in drie gelijke termijnen, zonder extra kosten, voor meer financiële flexibiliteit.
 • PayPal: Gebruik PayPal voor een veilige en gemakkelijke betaling. Ideaal voor zowel internationale als lokale deelnemers die de voorkeur geven aan betalingen via hun PayPal-saldo of gekoppelde bankrekeningen en creditcards.

Hoe kies ik mijn betaalmethode?

Bij inschrijving voor een Lean-training word je gevraagd je gewenste betaalmethode te selecteren. Volg de stappen tijdens het inschrijfproces en kies wat het beste bij je behoeften past.

Voor bedrijven:

Bieden jullie ook incompany Lean-trainingen aan?

Jazeker! Bij Lean.nl zijn we gespecialiseerd in het verzorgen van incompany Lean-trainingen.

Onze incompany Lean-trainingen kunnen op zichzelf staan of deel uitmaken van een breder adviestraject, afhankelijk van wat het best past bij jouw organisatie.

Laten we een keer een kop koffie drinken.

Kunnen de Lean-trainingen worden aangepast aan de specifieke behoeften van ons bedrijf?

Bij Lean.nl begrijpen we dat elk bedrijf uniek is, met zijn eigen uitdagingen en doelstellingen. Daarom bieden we niet alleen de mogelijkheid om onze standaard Lean-trainingen aan te passen, maar kunnen we ook volledig op maat gemaakte programma's ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van jouw organisatie.

Is een online Lean-training geschikt voor mijn bedrijf?

Absoluut, onze online Lean-trainingen bieden een efficiënte en flexibele oplossing voor bedrijven die hun teams willen opleiden in Lean-methodologieën.

E-learning is bijzonder geschikt voor organisaties die:

 • Meerdere Teamleden Tegelijk Willen Trainen: Online cursussen maken het mogelijk om in korte tijd een groot aantal medewerkers tegelijk op te leiden, zonder de logistieke uitdagingen van klassikale trainingen.
 • Flexibiliteit Nodig Hebben: Medewerkers kunnen de training doorlopen op tijden die voor hen en voor het bedrijf het beste uitkomen, wat minimaliseert hoeveel tijd ze weg zijn van hun werk.
 • Kosten Willen Besparen: Door te kiezen voor e-learning, bespaart je bedrijf op reiskosten, locatiehuur, en andere kosten die gepaard gaan met fysieke trainingen.
 • Direct Willen Beginnen: Wij bieden de mogelijkheid om meerdere inlogcodes aan te schaffen, zodat jouw teamleden direct toegang hebben tot de training en meteen kunnen beginnen met leren.
Kan ik de online Lean training op factuur betalen?

Absoluut. Om op factuur te betalen voor onze online Lean training, hebben we enkele gegevens nodig.

Stuur ons  een e-mail met de volgende informatie van de medewerker die de training zal volgen: voornaam, achternaam, en e-mailadres.

Voeg ook de factuurgegevens van jouw organisatie toe aan deze e-mail.

Zodra we deze informatie hebben ontvangen, maken we direct een inlog aan voor je medewerker, zodat deze zonder vertraging kan beginnen met de Lean-training.

Kan ik jullie inschakelen voor Lean adviestrajecten?

Ja, Lean.nl staat klaar om organisaties te ondersteunen bij het implementeren van een cultuur van Continu Verbeteren. Of het nu gaat om overheidsinstellingen, banken, zorgorganisaties of industrieën, Lean.nl heeft ervaring met het helpen van diverse soorten organisaties, zowel nationaal als internationaal.

Onze adviestrajecten omvatten een combinatie van advies, training en begeleiding van medewerkers. We bieden ook de mogelijkheid om ons online aanbod te integreren in deze trajecten, zodat medewerkers kunnen profiteren van onze online Lean-trainingen.

Bieden jullie ook klassikale Lean-opleidingen aan?

Ja, Lean.nl biedt klassikale Lean en Lean Six Sigma-trainingen aan door heel Nederland. Deze trainingen zijn beschikbaar voor zowel individuele inschrijvingen als incompany trajecten.

We bieden verschillende niveaus van trainingen aan:

1. Yellow Belt: Deze training is bedoeld voor kennismaking met Lean Management of Lean Six Sigma. Een Yellow Belt leert verspillingen te herkennen, implementeert quick wins en past de meest gebruikte Lean-technieken toe.

2. Green Belt: Een training geschikt voor (aankomende) project- en teammanagers. Na deze training beschikken deelnemers over de vaardigheden om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.

3. Black Belt: Deelnemers aan deze training zijn in staat om op strategisch niveau mee te denken over verbetertrajecten, deze trajecten zelfstandig te initiëren en verbeterteams te leiden en te enthousiasmeren.

Check ons aanbod van Lean-trainingen!