Veelgestelde vragen: Lean White Belt-opleiding

Ontdek de antwoorden op je vragen over onze online Lean White Belt-opleiding. Vind je niet wat je zoekt?

Neem dan contact op. Bel, app of mail ons:

info@lean.nl

06-57575731

FAQ: Lean White Belt-opleiding

Krijg ik een Lean White Belt Certificaat?

Ja, na het doorlopen van de Lean White Belt-opleiding en het succesvol afronden van de quizvragen, ontvang je een White Belt-certificaat van LSC, the Cardiff University Licensed Service.

Dit Lean-certificaat dient als officiële erkenning van je vaardigheden en kennis op het gebied van Lean-management principes en biedt verschillende voordelen:

 • Erkenning van Expertise: Een Lean-certificaat bewijst je grondige begrip van Lean-methodologieën.
 • Internationale Standaarden: De certificering voldoet aan internationale standaarden, waardoor je kennis wereldwijd erkend wordt en toepasbaar is in diverse industrieën en landen.
 • Kwaliteitsborging: Certificering via LCS (The Cardiff University Licensed Service) verhoogt de waarde van je certificaat verder.
 • Professionele Ontwikkeling: Het behalen van een Lean-certificaat is vaak een belangrijke stap in je professionele groei.

Een Lean-certificaat is niet alleen een bewijs van je expertise en vaardigheden maar vormt ook een investering in je professionele toekomst.

Hoe krijg ik mijn Lean White Belt certificaat?

Je ontvangt je Lean White Belt certificaat door alle lessen en bijbehorende quizzen succesvol af te ronden. Aan het einde van de Lean White Belt-opleiding kun je jouw certificaat downloaden.

Krijg ik hetzelfde Lean White Belt certificaat als bij een klassikale Lean-training?

Ja, je ontvangt hetzelfde Lean White Belt certificaat als bij onze klassikale Lean-trainingen. Dit komt omdat je in beide vormen van training hetzelfde leertraject doorloopt en dezelfde onderwerpen behandeld worden.

De inhoud en de kwaliteit van zowel de online als de klassikale Lean-trainingen zijn consistent, waardoor er geen verschil is in het certificaat.

Is er persoonlijk contact en hulp beschikbaar tijdens mijn online Lean-training?

Ja, wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en ondersteuning gedurende je Lean-leertraject. Als je vragen hebt of ergens niet uitkomt, staat onze ervaren Lean-trainer voor je klaar om je te helpen. Je kunt direct persoonlijk contact opnemen met de trainer via:

 • Telefoon: 06-575757531
 • E-mail: info@lean.nl

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je een soepele en verrijkende leerervaring hebt. Persoonlijke ondersteuning is een essentieel onderdeel van dit proces, en we moedigen je aan om gebruik te maken van de mogelijkheid om vragen te stellen en begeleiding te zoeken wanneer je die nodig hebt.

Hoe ziet het Lean White Belt certificaat eruit?

Het Lean White Belt certificaat dat afgegeven wordt door LCS, the Cardiff University Licensed Service,  ziet er als volgt uit:

Lean White Belt certificaat
Moet ik een examen afleggen voor de Lean White Belt-opleiding?

Nee, je hoeft geen traditioneel examen af te leggen voor de Lean White Belt-opleiding. In onze online Lean-training werkt het als volgt: Na elke belangrijke les krijg je enkele toetsvragen in de vorm van een quiz. Deze toetsvragen vormen samen je 'examen'. Gedurende de gehele White Belt-training zul je dus meerdere van deze toetsvragen beantwoorden.

Je kunt de toetsvragen zo vaak maken als je wilt. Als je de eerste keer geen goede score behaalt, kun je de stof van de betreffende les opnieuw doornemen en de quiz nog een keer maken.

Wanneer ben ik geslaagd voor de Lean White Belt-opleiding?

Je bent geslaagd voor de Lean White Belt-opleiding zodra je alle lessen hebt doorlopen en alle bijbehorende quizvragen succesvol hebt afgerond.

Voor wie is de Lean White Belt-opleiding geschikt?

Onze Lean White Belt-opleiding is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren over Lean-management principes.

Deze introductiecursus dient uitstekend als bewustwordingsprogramma voor alle medewerkers binnen een organisatie en is ook geschikt als onderdeel van het onboardingproces voor nieuwe medewerkers.

Voor deze training is geen voorkennis vereist, wat het een ideaal startpunt maakt voor iedereen die wil beginnen met het verkennen van Lean-management.

Welke belt komt na de Lean White Belt?

Na de Lean White Belt volgt de Lean Yellow Belt. Het Lean-programma structureert de opbouw van kennis en vaardigheden via een belt-systeem, vergelijkbaar met de niveaus in martial arts. Hier is de volgorde van de belts met een beschrijving van wat elke fase inhoudt:

 1. Lean White Belt - Biedt een introductie in de basisprincipes van Lean-management.
 2. Lean Yellow Belt - Bouwt voort op de basisprincipes en introduceert meer geavanceerde technieken.
 3. Lean Orange Belt - Deze training is de perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar een Green of Black Belt.
 4. Lean Green Belt - In deze training ontwikkel je de kennis en vaardigheden om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.
 5. Lean Black Belt - Na afronding ben je in staat om zelfstandig verbeterprojecten te initiëren en te leiden, en jouw organisatie naar perfecte processen en continue verbetering te sturen.
 6. Lean Master Black Belt - Het hoogste niveau, waarbij je expert wordt in Lean-methodologieën en -principes op managementniveau.
 

De Lean White Belt is de eerste stap; elke volgende belt diept je kennis en vaardigheden verder uit.

Waarom is jullie Lean White Belt-opleiding gratis?

We bieden de Lean White Belt-opleiding gratis aan omdat we begrijpen dat je graag wilt ervaren of onze trainingen bij je passen voordat je besluit een betaalde Lean-training bij lean.nl aan te schaffen.

Deze gratis Lean-training stelt je in staat om zonder financiële verplichting kennis te maken met de basisprincipes van Lean-management. Je bent met deze Lean White Belt-opleiding ongeveer drie uur bezig.

Wil je binnen tien minuten ervaren hoe onze online Lean-trainingen zijn opgebouwd? Dan kun je ook een korte demo uitproberen om een beter beeld te krijgen van wat de volledige training inhoudt.