Veelgestelde vragen: Lean Yellow Belt-opleiding

Ontdek de antwoorden op je vragen over onze online Lean Yellow Belt-opleiding. Vind je niet wat je zoekt?

Neem dan contact op. Bel, app of mail ons:

info@lean.nl

06-57575731

FAQ: Lean Yellow Belt-opleiding

Hoe lang duurt de online Lean Yellow Belt-training?

De duur van onze online Lean Yellow Belt-training hangt af van jouw persoonlijke inzet en het aantal uren dat je aan de cursus besteedt. Gemiddeld nemen deelnemers tussen de 10 tot 18 uur in beslag om de training te voltooien.

De Lean Yellow Belt biedt een basis  van Lean-concepten en -tools en is ideaal voor diegenen die hun kennis van Lean willen verdiepen en praktische vaardigheden willen ontwikkelen voor toepassing in hun werk.

Krijg ik een Lean Yellow Belt Certificaat?

Ja, na het doorlopen van de Lean Yellow Belt-opleiding en het succesvol afronden van de quizvragen, ontvang je een Yellow Belt-certificaat van LSC, the Cardiff University Licensed Service.

Dit Lean-certificaat dient als officiële erkenning van je vaardigheden en kennis op het gebied van Lean-management principes.

Een Lean-certificaat is niet alleen een bewijs van je expertise en vaardigheden maar vormt ook een investering in je professionele toekomst.

Wanneer ben ik geslaagd voor de Lean Yellow Belt-opleiding?

Je bent geslaagd voor de Lean Yellow Belt-opleiding zodra je alle lessen hebt doorlopen en alle bijbehorende quizvragen succesvol hebt afgerond.

Moet ik een examen afleggen voor de Lean Yellow Belt-opleiding?

Nee, je hoeft geen traditioneel examen af te leggen voor de Lean Yellow Belt-opleiding. In onze online Lean-training werkt het als volgt: Na elke belangrijke les krijg je enkele toetsvragen in de vorm van een quiz. Deze toetsvragen vormen samen je 'examen'. Gedurende de gehele Yellow Belt-training zul je dus meerdere van deze toetsvragen beantwoorden.

Je kunt de toetsvragen zo vaak maken als je wilt. Als je de eerste keer geen goede score behaalt, kun je de stof van de betreffende les opnieuw doornemen en de quiz nog een keer maken.

Hoe krijg ik mijn Lean Yellow Belt certificaat?

Je ontvangt je Lean Yellow Belt certificaat door alle lessen en bijbehorende quizzen succesvol af te ronden. Aan het einde van de Lean Yellow Belt-opleiding kun je jouw certificaat downloaden.

Hoe ziet het Lean Yellow Belt certificaat eruit?

Het Lean Yellow Belt certificaat dat afgegeven wordt door LCS, the Cardiff University Licensed Service,  ziet er als volgt uit:

Lean Yellow Belt certificaat
Kan ik met de Lean Yellow Belt-opleiding starten zonder eerst de White Belt gedaan te hebben?

Ja, je kunt direct beginnen met de Lean Yellow Belt-opleiding, zelfs als je de White Belt nog niet hebt afgerond. De Yellow Belt-opleiding omvat alle kennis die ook in de White Belt wordt aangeboden. Dit maakt het mogelijk om meteen met de Yellow Belt te starten als je dat wenst.

Kan ik tijdens de Lean Yellow Belt-opleiding contact opnemen met Lean.nl?

Ja, je kunt tijdens of na je Lean Yellow Belt-opleiding altijd contact opnemen met ons. Contact met onze cursisten vinden wij ontzettend leuk en waardevol. Directe communicatie vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom krijg je bij ons geen lange keuzemenu’s als je belt. We bieden meerdere manieren aan om gemakkelijk en op elk moment contact op te nemen met je Lean-trainer:

  • E-mail: Voor vragen, feedback of het inplannen van een gesprek, stuur een e-mail naar info@lean.nl.
  • Telefonisch: Voor directe ondersteuning of om uitgebreidere onderwerpen te bespreken, bel ons op 058 – 84 33 352.
  • WhatsApp: Voor snelle vragen of het delen van informatie, stuur een bericht via WhatsApp naar 06- 57 57 57 31.

Of je nu behoefte hebt aan verduidelijking van lesmateriaal, hulp bij opdrachten, of gewoon wilt sparren over Lean-principes, wij zijn bereikbaar en bereid om te helpen.

Krijg ik hetzelfde Lean Yellow Belt certificaat als bij een klassikale Lean-training?

Ja, je krijgt hetzelfde Yellow Belt certificaat als bij onze klassikale Lean-trainingen. Dit komt omdat je in beide vormen van training hetzelfde leertraject doorloopt en dezelfde onderwerpen behandeld worden.

De inhoud en de kwaliteit van zowel de online als de klassikale Lean-trainingen zijn consistent, waardoor er geen verschil is in het certificaat.

Voor wie is de Lean Yellow Belt-opleiding geschikt?

Onze Lean Yellow Belt-training is geschikt voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een cultuur van continue verbetering en zelfstandig kleinere Lean-verbetertrajecten wil aanpakken. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig.

Welke belt komt na de Lean Yellow Belt?

Na de Lean Yellow Belt volgt de Lean Orange Belt. Het Lean-programma structureert de opbouw van kennis en vaardigheden via een belt-systeem, vergelijkbaar met de niveaus in martial arts. Hier is de volgorde van de belts met een beschrijving van wat elke fase inhoudt:

  1. Lean White Belt - Biedt een introductie in de basisprincipes van Lean-management.
  2. Lean Yellow Belt - Bouwt voort op de basisprincipes en introduceert meer geavanceerde technieken.
  3. Lean Orange Belt - Deze training is de perfecte opstap voor professionals die willen doorgroeien naar een Green of Black Belt.
  4. Lean Green Belt - In deze training ontwikkel je de kennis en vaardigheden om zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden.
  5. Lean Black Belt - Na afronding ben je in staat om zelfstandig verbeterprojecten te initiëren en te leiden, en jouw organisatie naar perfecte processen en continue verbetering te sturen.
  6. Lean Master Black Belt - Het hoogste niveau, waarbij je expert wordt in Lean-methodologieën en -principes op managementniveau.

De Lean Yellow Belt is de tweede stap; elke volgende belt diept je kennis en vaardigheden verder uit.